Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz forceberg #101840 üzenetére

    Nem én írtam. :D Kipróbáltam, 80cm-nél határozottan, 90cm-nél még meg tudom különböztetni, 27" 4k-n.
    Húzz egy vonalat és közvetlen mellé a feléig egy másikat, hány cm-ről látod, hogy az egyik fele vékonyabb? Én (0,15625 pixelméret) 180cm-ig.
    De ez csak a vonalpárok megkülönböztetése, ennél sokkal jobban, többet látunk. A hajszál ~0,06mm, a pókselyem ~0,01, aztán mégis látjuk egészen messziről is. Ne csapjuk be a vonalpárokkal magunkat, teljesen téves következtetésre jutunk a látásunkkal kapcsolatban.

    gyapo11: Előttem van két egyforma portré kép a monitoron (27"4k), egyik 4k-ra van leméretezve, másik 2k-ra, de azonos méretűek, mintha a monitor egyik fele 2k monitor lenne, 70-80cm-ről szoktam nézni, kiválóan látszik a különbség. Idehívtam asszonyt is nézzen rá van e különbség, azonnal mondta, hogy az egyik életlen. 120cm-ről kezd összemosódni, de a hajon 150cm-nél is kivehető a különbség. 70-ről meg ordít melyiken több a részlet. Nehéz lesz meggyőzni, hogy ezt kb nem is láthatom.

    Egyébként mikor megvettem a 4k-s monitort pár nap után nem is voltam elájulva, hogy annyival részletesebbek lennének a dolgok, aztán kábelt szereztem és beüzemeltem mellé kontrollnak a régi 1200p-s Eizo-t és elcsodálkoztam, hogy bakker olyan ez, mintha harisnya lenne rajta. :DDD Ezt viseltem el 10 éven át?

Új hozzászólás Aktív témák