-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
2 kérdésem lenne:
1. Linux Mint Qiana KDE rendszerben az asztali effektek hogyan bírhatóak működésre (pl. asztalkocka: Alt-Shift+F12/ Ctrl+F12), mert VMWare-ben nem müxik, pedig 3D megjelenítés minden be van állítva és Mint-ben is...
2. Mintet lehet ugye XP mellé is telepíteni (van ilyen opció), de alap esetben a Windows Boot Managert leváltja a Grub. Ha Linuxot netán uninstallálom, akkor Grub-ot is eltávolítja rendesen és másikban sem okoz gondot, v ennél szopatósabb, EasyBcd és társaival kell utána mókolni
Célszerű neki külön partíciót létrehozni még win alatt (FAT32, netán külső progival más fájlrendszer)? -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
.PDF dokumentumbam ha írok valami szöveget akkor az ékezetes betűkkel gondban van.
Tudtok rá valami megoldást?
Linuxmint Cinnamon,dokumentummegjelenítő. -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #28895 üzenetére
Nem lesz
Csak a 3.16 -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mai hőstett is megvolt, Win7 x86 cserélése egy Atom N270 (1GB ram)-es gépen Lxde-s Debian7-re. Eredménye 5-600MB üresjárati ram használat helyett 80MB, és folyamatosak a Youtube videók. Win7 alatt a Chrome rögtön benyelt 3-400 MB ramot, a gép meg beállt mint a cövek.
Ezzel kapcsolatban, ki tudja hogyan lehet lezárni az LXDE felületet mondjuk úgy, mint a KDE-t? Gyerekeké lesz a gép.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
lionhearted #28894 üzenetére
Majd, ha a Manjarón LTS lesz a 3.15-ös, akkor feldobom, addig marad a 3.14. És közben reméljük a legjobbakat
-
válasz
Fritz Teufel #28893 üzenetére
És úgy tűnik megjavult a kollégánál, van remény!
-
Fritz Teufel
addikt
Valamit olvastam a 3.15-ös kernelekről, hogy próbáltak mókolni az ATI dpm-el kapcsolatban. Még pelyhes Linuxos koromban (úgy 4 hónapja - én is Ubival kezdtem újra mint sokan, majd kerestem valami használhatót) csesztettem a Canonicalt, hogy gáz van a x.org-gal és hogy bug, meg nyűg. A második lépésük volt az akkoriban még RC1 3.15-ös kipróbáltatása velem, de az is elhasalt.
-
Tonyk
veterán
válasz
gery2123 #28879 üzenetére
Én mostanában nagyon sokat szívtam a AMD 4770-es kártyával. 3.13-as kernel alatt csak radeon.dpm=0 beállítással volt hajlandó működni, de akkor meg melegedett mint a bolond. E paraméter nélkül még egy sima linux telepítés is elhasalt rajta.
3.15.6 -os kernel volt az, amit a 3.13.xx után próbáltam, ezzel már tökéletesen megy a 4770. Most 3.15.9 van , de még itt is ok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fritz Teufel #28882 üzenetére
Igen, de azért nem megy a zárt driverrel, mert csak HD5xxx szériától vannak támogatva a mainline driverben. Azon a kártyán csak olyan disztróval lenne zárt drivered, aminek a Xorg verziója megállt az 1.12-nél.
-
Fritz Teufel
addikt
Nem tudom, de a Neten olvasgatva szintem mindenfelé szidját az ATI kártyákat Linuxos berkekben. A 3650 és a régebbi kártyák természetesen működnek, de csak maximális terhelés mellett, így forró is szegényke. Ha fizikailag beavatkozok (Gnome 3 alatt tudom kézzel állítani 3 fokozatban a ventilátorok sebességét) akkor vissza lehet húzni. Ekkor azonban számolnom kell azzal, hogy előbb utóbb a Linuxszon beáll a hullamerevség. Érdekes, hogy 'low' pozícióba téve nézhetek filmeket és szinte bármit csinálhatok. DE, ha elindítom a qBittorrentet, egy percen belül megáll a rendszer. Ugyan így, ha a böngészőben beépített flash tartalmat indítok, addig nincs baj, amíg ki nem teszem fullscreen-re. Akkor megint freez. A 3-4 FF ablakot nyitok több tabbal, akkor bizonyos mennyiség után megint csak freez.
A megoldás nálam, hogy nem lesz több ATI kártyás gépem. Slussz-passz! Könyörgöm, 500.000 forintos multimédia laptop, ami még mindig beférne a középkategóriába. Erről nem a Linux közösség tehet, ez a hardver gyártójának hanyagsága vagy -
Vladi
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #28882 üzenetére
Mondjuk azt meg kéne nézni, hogy mi baja, mert nem normális működés. Nekem már évek óta megy az energiakezelés 4670-el. Nem is tudom, talán 4 éve.
laptophoz meg:
Én 60K-ért vettem 2 éve a t60-at. nagyonelég és nagoynjó linux alatt.
-
tvamos
nagyúr
Van Milyen notebookot vegyek? topic...
De szerintem valami uzleti, integralt vga-s, dell-el is jol jarnal, mondjuk Latitude E6400... (Ne szivasd magad nyilt, meg zart, meg mindenfene driverekkel, ha nem muszaly valamihez.) -
Fritz Teufel
addikt
válasz
CPT.Pirk #28881 üzenetére
Szerintem is kerülendő ez a márka, ha az ember hosszú távon Linuxszon gondolkodik. Az ATI/AMD nem nagyon töri magát, hogy a régi kártyákat támogassa. Nekem ATI Mobility Radeon HD 3650-es kártyám van és kénytelen vagyok nélkülözni az energiatámogatást, mert ha azt bekapcsolom, pár perc elteltével, a Linux úgy ahogy van, képernyővédővé dermed. Zárt driverrel el sem indulnak a Linux telepítők. Soha többet nem veszek ilyen VGA-val szerelt lapost. Nvidia vagy Intel és jónapot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gery2123 #28879 üzenetére
Ez csak a nyílt driverre vonatkozik, nem? A zárt drivernél korábban is ment az energia gazdálkodás, a nyíltnál meg nemrég került be egy csomó dolog ezzel kapcsolatban az AMD-től.
A zárt meg szerencsére kinőtte a gyerekbetegségeit, mióta már rendesen megy a CCC, meg nem felejti el pl. a scaling a beállításokat.
-
gery2123
őstag
-
N0zer0
senior tag
válasz
fradi81 #28875 üzenetére
Egyetértek, kell legalább egy C2D. Meg 4GB alá. Persze jól lehet linuxozni 1-2GB RAM mellett is (leginkább 32 biten), de mégis csak 4GB-tól az igazi, abba már bármelyik felület belefér egy csomó alkalmazással, 64 biten.
Én C2Celeronnal és 2GB RAM-mal tolom, épp hogy használható, de használható igaz 64 bitessel küldöm, meg KDE-vel, amin rajta van minden 3D-es effekt és csicsa, és még így is sokkal simábban fut, mint egy XP SP3, a Win7-8.X-ról nem is beszélve. Talán a programok első indítása lomhább csak egy nagyon kicsit. Nem darálgatja a HDD-t a linuxos fájlrendeszerek miatt, meg nem lapozgat memóriát feleslegesen a HDD-re, már el is szoktam a mikrolagoktól és a lemezkerregetéstől, ami Windows alatt szokásos, és elkerülhetetlen még 16GB RAM mellett is. A dm-crypt-es titkosítások és a KDE is nagyon faszák, a Windows a nyomába nem ér.
Semmi pénzért nem tennék már vissza Windowst, kivéve, ha valami nagyon faszán fizető melóhoz valamelyik Adobe termék (InDesign, Photoshop, Lightroom, Audition) vagy Visual Studio, vagy CAD kéne, vagy rám szakadna az OTP, és ultrabrutál játékgépen a legújabb, legnagyobb AAA-s játékcímekkel tolnám, viszont utóbbiak közül egyik sem fenyeget mostanában
Egyedül a foobar2000 és az újabb Microsoft Office hiányzik (de megoldottam Clementine-nel, LaTeX-hel és LibreOffice-szal). Esetleg még a Goldwave és a mp3DirectCut hiányzik, ezeket csak részben tudtam kiváltani Audacityvel és mp3split/mp3merge-tel és hasonlókkal. Esetleg, aki durván MPC-HC-zik, és mindenféle effektet és szűrőt felpakol, annak még ez hiányozhat Linux alatt a mindennapos windowsos programok közül. Ámbár ezek közül a Wine sok mindent elvisz, de azt nem akarom, mert akkor nem sok értelme volt a Linuxra történő átállásnak.
-
kátú
őstag
Sziasztok! Milyen a leg gyengébb laptop amin már a linux szépen fut?
-
GoZoL
senior tag
Ubuntu szervert használok de csak torrentezésre és fájlmegosztásra. A problémám az lenne, hogy fájlmozgatás olyan lassan megy mint ha egy másik diskre írnék, pedig önmagán mozgatnám csak másik mappában. Kb fél éve használom és eddig nem volt probléma kb 1 mp allatt átrakta a mappákat. A mozgatást nem share-en végzem hanem magán a linuxon. Disk karbantartást kellene végeznem? Köszi!
-
válasz
Fritz Teufel #28867 üzenetére
Igen, elég fárasztó volt, de mint meg nem tesz az ember, még ha félre is érti kissé a dolgokat!
Szólhattál volna hamarébb is!
-
fradi81
veterán
válasz
honda 1993 #28869 üzenetére
próbáld kihúzott netkábellel.
-
honda 1993
senior tag
pliiiiiiz valaki aki tudja hogy mi lehet a poblem , irja meg.
elore is koszi
-
most nyaral!
-
honda 1993
senior tag
Hali.
Megint én.
A linux (Ubuntu) a pendrive on van.
Ki is próbáltam, el kezdem telepíteni. Egy darabig minden oké, de aztán ezt írja.
Idő lekérdezése egy hálózati idő kiszolgálótól.
És 30 perce csak várok, de nem csinál semmit csak keres...
Pedig van netem mert direkt ki is próbáltam linux alatt
-
Keeperv85
nagyúr
Nos, a Nautilus fenn van, hisz az Ubi 12.04 azt használta. Viszont a Caja nem eltávolítható a Mate nélkül:
Biztos vagyok benne, hogy a Caja miatt másol lassan, mert kipróbáltam egy 16GB-os pendrive-on. Android forrást másoltam fel rá. Caja: ~4,5 óra, Nautilus 1,5... és már nem is egy alkalom, mikor ez feltűnt sajnos...
-
Keeperv85
nagyúr
Ha már ide evett a fene: tudja valaki esetleg hogyan lehet alapértelmezetté tenni egy másik fájlkezelőt? Konkrétabban: Caja megy alapon, mert a Mate alá integrálták, de nekem a Nautilus kéne vissza, mivel a Caja pl. az USB másolást kb. 20-ad annyi sebességgel végzi, mint az előd...
-
válasz
molacika91 #28855 üzenetére
OK! A teló a nagy C betűt írja csak magától!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
molacika91 #28847 üzenetére
Mi volt a hibaüzi? Gyere át vele a Chakra topicba.
Most lehet elég, ha kiadsz egy sudo update-grub parancsot.
-
N0zer0
senior tag
válasz
lionhearted #28836 üzenetére
Annyira tudtam, hogy ha a MINT előkerül, akkor nem bírod ki, hogy ne kezd el elölről.
-
válasz
ubyegon2 #28851 üzenetére
Jajjjjajajj, a lényeg lemaradt!
A Kapitány nagyszerű leírása: ChakraOS - 2014.05 'Descartes'
Alapmű, ha Chakrára esik a kezdő választása!Javallom, hogy ettől még ne tekints segédprogramként egy másik disztróra, mert aki azt a vonalat kedveli, az kevésbé lesz segítőkész! Ha már a Chakra esetében tudod használni a nagy kezdőbetűt...
(#28853) N0zer0
Itt már nem a MINT a gond, hanem mentális problémák lehetnek kolléga Úr esetében eddigi hsz- ei és privi üzenete alapján! Ha nem vagy szakorvos, inkább ne is foglalkozz vele! Akkor lenne boldog, ha a MINT- eseket kizárnák innen. -
válasz
molacika91 #28847 üzenetére
Itt említettem is a Mindkét disztró szuper,... kezedetű mondatban.
Sajnos ezt kevesen hiszik el, de totál kezdők telepítésnél nem veszik észre, mi az amire oda kell figyelni, hiába nagyszerű telepítési segéd a Tribe nevű program a Chakra- ban!
Elég meredek megoldást választottál, de megúsztad.
Ha újra akarod telepíteni, fontos, hogy a GRUB telepítésénél a meghajtó legyen megadva partíció számozás nélkül! Ez a többi disztróra is vonatkozik. Mivel meghajtó környezetet nem írtad, így valószinűleg ez okozhatja a problémát.pld.: sda, sdb és nem sda1 vagy sdb1
a telepítés végén lesz a beállítási opció:
-
Keeperv85
nagyúr
A 12.04-en van olyan hibám amit nemtudok megoldani. pl. egyszer volt benne egy wincsi (NTFS) azóta betöltéskor mindig hányolja, és csak egy S lenyomásával tuok tovább menni.
Szia!
Ez nem látszik nehéznek!
Terminal:
sudo gedit /etc/fstab
Természetesen a használt szövegszerkesztőd add meg, felőlem lehet a vi vagy a nano is, ha tudod kezelni, de én kezdőként nem ajánlom! Itt jegyezném még meg, hogy a jelszó beírása nem látszik.
Valami ilyesmi fogad:
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=d188d19c-2b90-48a5-8eb8-7bbfd942c8e9 / ext4 errors=remount-ro 0 1Keresd meg melyik az NTFS meghajtó sora és töröld ki! Remélhetőleg csak egy van belőle, így nem lesz nehéz megtalálni.
Ha megvagy, akkor mentsd el a fájlt. Kész.
KDE: erre kicsit meredek az a hibaleírás, hogy "nem tudom futtatni". Kéne valami hibaüzenet, vagy hasonló!
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
12.04 en. megy minden ami kell. De szetném a 14.04 feltenni.
A 12.04-en van olyan hibám amit nemtudok megoldani. pl. egyszer volt benne egy wincsi (NTFS) azóta betöltéskor mindig hányolja, és csak egy S lenyomásával tuok tovább menni.
Meg nemtudok kde-s programokat futtatnj pedig eddig ment K3d
Próbáljam előbb ezt rendbehozni, vagy legyen szűz telapités?
Nem tudom mely programot, melyik tárolónol szedtenm és azt sem tudom, hogy csináljak egy mentés elsőre? -
-
molacika91
tag
válasz
CPT.Pirk #28820 üzenetére
Hali
Na a Chakra mellett döntöttem, de csak ha tisztán azt telepítem, akkor a telepítés végén a grub valamiért hibaüzit dob és bootoláskor csak grub rescue van. Ez mitől lehet? Amit találtam neten ilyen esetekre az nem segített, de felraktam a mintet, ott létrehoztam egy külön partíciót a bootnak, utána töröltem a mintet és most így már indul a Chakra, de így mégsem igazán tetszik.
Van arra valami megoldás hogy tiszta telepítésnél a Chakra elindulás rendesen?
Köszi. -
válasz
lionhearted #28838 üzenetére
Ezt már átugorhatnánk, mindenki tudja, mi az Ubuntu és mik a hibái, azt is, hogy ezek mi miatt állnak/álltak fenn. Ha valaki ezeket megemlíti, akkor az Ubisok sivalkodnak azonnal.
Ha a Debian hiányosságait említik igen sokan,... érdekes, egy Debianost se hallani sivalkodni.Mit lehet ebből leszűrni? Mi abban a köpködés, ha valaki megemlíti az Ubi hibáit, egyébként általánosságban poenkodnak sokan, hogy Buguntu meg hasonlók, de emiatt feleslegesen merevedik le az orcátokon az a sok nevetőizom!
A MINT- re és a Cinnamonra is mondtak már sok negatívumot, na bumm, vagy nem jött be nekik vagy azon a gépen nem úgy szuperált, ahogy szerették volna, egy másik disztró meg igen. Ettől hisztirohamot kéne kapni a MINT- eseknek?
Te nálam sokkal jobban tudod, hogy minden disztrónak vannak erényei és hibái és minden disztrónak van kisebb- nagyobb fan tábora. Ez van, szerencsére jó sok disztró és DE van. Attól, hogy van, amelyiket iparszerűen hype- olnak és tolják erővel az emberek arcába, attól még akár jó is lehet!Pillanatnyilag éppen eléneklem a "Higgadalom van a mi uccánkba", de szerencsédre nem hallod semennyire, így aztán....
Különben meg, ha sokkal serényebb vagy, mint amilyen humorérzékű, abból még a végén fordított spirál gürnyöde.
-
-
válasz
CPT.Pirk #28835 üzenetére
Mondtam, hogy csak árnyalnám a képet, emiatt semmi oppozíció szagot ne érezz!
Mindkét rendszert kíválónak tartom és fenn is van most a gépemen, igaz úgy gondolok rájuk, mint Cinnamonra és KDE- re. Más rendszeren furának vélem a Cinnamont és a KDE- t is, így aztán, aki úgy választ be, hogy MINT és Chakra, annak döntését csak helyeselni tudom!Ami jelentősen kiemeli a MINT- et a kettő közül, az az, hogy Ubuntu alapokból hozta ki, amit ma látunk, a Chakra meg az Arch- ból!
Érezni azért, mi lehetett heroikusabb meló!
(#28836) lionhearted
Mikor ezt csináltam az Ubuntu topicban, már virnyákoltál, meg ki akartál záratni pár MINT- est!
Biztosan ritkán sérted meg arcbűröd beretvával! -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #28831 üzenetére
A driverek közötti váltást egyik disztrón sem annyira könnyű megcsinálni, de a lehetőség mindkét disztrónál megvan. Mintnél nem tudom hogy van, de Chakránál legalább már a live rendszernél ki lehet próbálni mindkét drivert, melyikkel hogy megy a vga.
Mintnél most mi van? Örökölték az Ubuntutól a gombnyomásos driver aktiválást? Azzal voltak gondjaim, pl. az aktiválás után nem működött a driver.Most utoljára tényleg volt egy kis gebasz a frissítésnél, de megoldották hamar. Pont belefutottál, de ha egy nappal később frissítesz, már nem került volna elő a probléma. Minden estre nem okozott semmi komolyabb gondot. Régebbi Mintnél pl. jártam úgy, hogy frissítés után kernel paniccal indult és vége lett mint a Twin Peaksnek
.
-
válasz
CPT.Pirk #28820 üzenetére
Kicsit azért árnyaljuk a képet, a MINT 17 az LTS, így 5 éves ciklus lejárta után is ráérünk arra az újratelepítésre.
Azt ugye senki nem mondaná komolyan, hogy 5 év alatt nem próbál ki valaki még 50 disztrót/DE- t.
A MINT nem kényes annyira a nyílt/zárt vga meghajtókra, szinte mindennel működik. Alapból majd minden driver benne van.
A MINT- et nyugodtan frissítheted ebben az 5 évben, a Chakrát csak az frissíti nyugodtan, aki nem futott bele a legutóbbi nagy frissítési bugcsokorba, mint én is. Végül sok segítséggel és 5 telepítéssel tényleg klassz lett!
Mindkét disztró szuper, de aki totál semmit nem ért a Linuxhoz és első disztrót választ, kisebb eséllyel fut megoldhatatlan problémába a MINT-nél, de ha Chakrát telepít és gond nélkül működik, akkor annak is vannak előnyei. A legokosabb mindkettőt kipróbálni, aztán a DE majd húzza a kezdőt valamelyik irányba.(#28821) Decepticon
Ez a Heimdall nem lehet rossz, kivéve, ha nem Samsungod van!(#28823) Keeperv85
Ez klassz, köszi! Ki fogom próbálni, de előbb szerzek egy tartalék mobilt! Kis esélyt látok arra, hogy nem venném észre, ha galibát csinálnék.Amikor észrevenném, már késő lenne.
(#28829) bob.zxr
A ROM- csere annyira napi probléma a háztartások nagy részében, mint itt a Linuxos topicokon felmerűlő kérdések 95 %-a. -
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #28828 üzenetére
Igen, biztos vagyok benne hogy a háztartások nagy részében a ROM csere telefonon napi probléma
-
Fritz Teufel
addikt
Én gyári ROM-ot akartam volna visszatenni, de Linux alól nem mertem nekiállni. Elvileg a Heimdal erre lenne jó, de nem ismerte fel a gyári képet. Szerintem erre Winfos kell... parancssorból biztosan nem állnék neki, step by step leírás nélkül. Ebben a témában a Linux gyengébb a Microsoft produktumánál, pedig napi problémát feszeget a témakör.
-
kátú
őstag
válasz
Fritz Teufel #28824 üzenetére
hát én se pedig egy pár unbrick en már túlvagyok
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #28824 üzenetére
Hát ezt konkrétan így egy az egyben megcsinálhatod Windows alól is. Az ismertetett mentéshez mondjuk oda kell Cygwin.
-
Keeperv85
nagyúr
Miért lenne felejtős?
Linux alól, csak a te kedvedért és most mindent gépről csinálunk, nem bohóckodunk az SD-vel:
Bekapcsolod a telón a hibakeresést, majd csatlakoztatod. Közben megkeresed a friss clockworkmod recovery.img fájlt.
Indítasz egy Terminal-tadb reboot bootloader
fastboot boot CWMrecovery.imgItt álljunk meg és nézzük meg rooként fut-e a CWM, ha igen, akkor most SD nélkül is csinálhatunk egymentést az érintetlen rendszerről:
Nyiss egy másik Terminal ablakot:
adb forward tcp:5555 tcp:5555
adb shell
su
/system/xbin/busybox nc -l -p 5555 -e /system/xbin/busybox dd if=/dev/block/mmcblkXYAz mmcblkXY mindig a menteni kívánt partíció legyen,fejből a Defy-n pont nem tudom melyik melyik...
Itt megáll a kurzor és villog, nem történik semmi.
Nyissunk egy újabb Terminal ablakot:
adb forward tcp:5555 tcp:5555
mkdir /mybackup
cd /mybackup
nc 127.0.0.1 5555 | pv -i 0.5 > mmcblkXY.raw
mv mmcblkXY.raw system.imgEzzel pl. most a végén létrejött a system.img. Tehát kaptunk egy mentést az érintetlen, root nélküli rendszer partíciónkról, SD kártya nélkül!
Gyorsan keressük meg, döntsük el, mit akarunk még menteni: boot.img még erősen ajánlott.
Most pedig a recovery menüjében: wipe data/wipe cache, majd menjünk át az install zip fülre és válasszuk ki az adb sideload-ot. Itt most a teló vár...
Újra vissza a Terminalhoz a gépen:
adb sideload zipfálosromunkamitszeretnénkfeltenni.zip
Várunk....
Ha végzett, akkor a menüben "reboot system now". Kész.
Kihagytam volna valamit? Persze: számos telón bootloadert kell nyitni, ami külön folyamat, illetve az MTK platfromon nincsen bootloader mód...
-
kátú
őstag
válasz
Fritz Teufel #28821 üzenetére
a rom telepítést windows alól kell mert arra vannak csinálva a progik
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #28815 üzenetére
Elvileg a Heimdallal lehet Linux alól ROM-ot telepíteni, de élő embert még én sem láttam, aki csinálta volna. Megpróbálkoztam vele, de a gyári képet a Heimdall nem képes kezelni. Konvertálni kell, de azt én nem merném feltenni. Nekem is szóba jött ez a dolog, de aki a telefonját is mókolja, annak nem hiszem, hogy a Linux a legjobb választás. Addig ezt gondolom, amíg valaki bizonyítja az ellenkezőjét.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
molacika91 #28816 üzenetére
Inkább a felület kérdése hogy mi jön be neked jobban, meg hogy bejön-e a Mintes frissítési modell (újratelepítés javasolt a frissítés helyett, mikor jön új verzió), vagy inkább a Chakrás telepítsd egyszer, frissítsd folyamatosan.
Kb. 2 éve használom a Chakrát több helyen is, nem volt semmi stabilitási gondja ez idő alatt. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Igazából neked kell eldönteni, neked mi a jobb. Probléma egyikkel sincs, a Chakra Arch alapú (volt), a Mint pedig Ubuntu, de talán pár hét használat után kiderül melyik jön be.
-
fradi81
veterán
válasz
Hello
Mintet használok évek óta és nincs vele soha semmi gond.
-
molacika91
tag
Sziasztok!
Meguntam a windowst, így válatni akarok linuxra, de nem tudom eldönteni melyiket tegyem fel. A Chakra és a Mint tetszik a legjobban, most fent is van mind a 2, de nem tudom melyik lenne nekem jobb. Mindennapi használatra kellene, filmek, office, net. Erre a kettő rendszer közül melyik alkalmasabb és stabilabb?
Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Keeperv85 #28811 üzenetére
Akkor service, vagy tudom is én.
Apám Xperia SP-jén gyári rom fut csak rootoltuk, aztán sokkal gördülékenyebb lett miután kivettem az autostartból pl. a Sony cég mindenféle közösségi vackát, amiket úgy sem indít el senki.
Ugyanezek a dolgok minden eddigi Androidos telónknál érezhető változásokat hoztak (ált. mindig olcsóbb telóink voltak, amiken megérzed hogy mi a szitu) a használhatóság, reszponzivitás terén.
Na de ennyit a droidról. -
kátú
őstag
válasz
Fritz Teufel #28809 üzenetére
egy link esetleg?
-
válasz
Fritz Teufel #28804 üzenetére
Kösz a fordítást
, én is régóta kűzdök a nyelvvel, de most a Defymnek kell megkűzdenie valamelyik ráillő custom ROM- mal.
Itt a topicon van ilyen hullámos jel, ha helytelenül írsz valamit? FF- ben én nem látom.
H. Rózsika- féle oktatási rendszer híve vagy? -
kátú
őstag
válasz
Fritz Teufel #28804 üzenetére
Telefon nem húz alá gépem meg jelenleg nem üzemel (halott táp)
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #28800 üzenetére
Arra gondol, hogy a CM ROM-okat portolják egyéb készülékekre. És a mutatványt nem a CM csapat hajtotta végre... egyébként ilyesmiről nekem sincs tudomásom, de ez nyilván nem azt jelenti, hogy akkor nincs is.
Gondoltam fordítok Neked, mivel én régebb óta küzdök a magyar nyelvvel :p
A helye sírásról meg annyit, hogy nincs az a latin megnevezésű betegség, amivel ki lehetne magyarázni, hogy valakit nem zavar a vörös hullámos aláhúzás az irománya alatt. Nesze neked liberális oktatásrendszer!!!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #28774 üzenetére
"-kézzel (root kell hozzá) kigyomlálod a felesleges dolgokat, pl facebook meg egyéb gyári vackok"
Semmi értelme. Le ism értem már párszor, mert...
"Hogy mik futnak, azt látod pl. az ES task managerrel. Ha rootolt a telefonod, akkor le is tudod vele tiltani a neked nem kellő automatikusan induló progikat."
Nem fut a háttérben semmi alkalmazás az Androidon... Nem futhat, úgy lett tervezve.
-
camillus
tag
Egy kis kuglizás: [link]
A bash flottul működik, csak az óra/perc lett felcserélve. A nem éppen foolproof példában, amit láttam 12 12 * * * volt, amiből nem lehetett erre a csavarra következtetni én meg 13 30-at írtam be, vagyis a 30. órában indult volna el. A man page is minden szrról ír, csak erről nem (vagy rossz a szemüvegem). lol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Sorozatok
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged