- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
N0zer0 #42940 üzenetére
Lehet nálad működik, de mint mondtam, a 32 bites Windows is megy ki manapság a divatból, az XP-vel meg pláne nem érdemes számolni. Utóbbin nekem is ment, ott nem volt semmi gond.
Viszont 64 biten ez a digitális aláírás mizéria azért probléma és Win7 alatt 2 gépen is volt BSOD a FreeOFTE miatt, holott előtte enélkül nem... Valamint az új WX nem is tud vele mit kezdeni, ami megint nem a legjobb. Igaz 32 biten nem próbáltam, de már több éve nem használok 32 bites rendszert, max virtuális gépen.A két ExtFS driverrel nekem Windows alatt nem volt gondom sebesség terén, belső HDD-t felcsatolva is hozta nagyjából az elvárható értékeket és USB 3.0-án is [link] A linkben lévő értékeknél az Ext4 natívan Linux alatt sem volt számottevően gyorsabb, amikor lemértem.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
N0zer0 #42912 üzenetére
Köszi a választ és inf3rno-nak is. A 2TB-oswinyó egy új NAS/HTPC gépben van (egy friss Asrock N3150 alaplappal). A titkosítással nem variálnám meg a dolgokat, nem érzem annyira szükségét és nem is foglalkoztam még vele. Megy mellé majd egy 750gb-os laptop winyó backupnak szerintem.
GPT partícós tábla van már, azt megoldottam, hogy UEFI-ben induljon a telepítő is. Akkor megy az 50gb rendszernek. A Swap partíció kapcsán, mintha nem engedte volna az ubuntu server, hogy tovább menjek a partícionálás során, ha nincs külön swap, de lehet tévedek. Majd kipróbálom.AZ LVM-re amit írsz azt nem értem. Ha a szabad helyekkel játszom, akkor is lehet adatvesztés csökkentéskor?
Ha a Gparted-dal vagy mással működik a resize akár OS alól, akár live media-val adatvesztés nélkül, akkor nekem jók a fix partíciók is. NTFS alatt megszoktam, ha megváltoztak a szokásaim és kinőttem az egyik partíciót, akkor lecsíptem a másikból. Lehet hagyhatnám az egészet egyben, de nem gyorsít valamit, ha több partíció van, mint egy nagy? Valahol olvastam erről..
Nálam win alatt is van az OS, swap, játékok, filmek, egyéb, DEV (tudom szar helyen van a winyó végén). Igaz most költöztetem majd ssd-re, ami kell. a többi megy a 2tb-osra.
A 2TB-oson eddig amire gondoltam összefoglalva: 50gb rendszer, 4gb swap, kb 50-100gb home, a /var nem tudom mennyire foglalja a helyet, mert külön szervezném a tomcat webapps miatt, meg biztos más miatt is jó. A maradékra filmek, telepítők mennének, esetleg pár giga egyéb. Ha azt mondjátok tök mind1 egyben vagy külön akkor egyben hagyom a végét. -
King Unique
titán
válasz
N0zer0 #42921 üzenetére
Továbbra is tartom az állításomat, miszerint a LUKS hozzáférés Windows alatt nem igazán ok...
A FreeOFTE programot teszteltem 2 rendszeren is, ezt osztanám most meg. A titkosított LUKS partíciókat Linux Mint 17.3 alatt hoztam létre, mert az Ubuntu 15.10 nem boldogult vele...folyamatosan hibaüzenetet dobott. A művelethez egy USB 3.0 pendrive-ot és egy 2,5" USB 3.0 külső HDD-t használtam. A Windows próbaüzemet ezen leírás alapján állítottam be. Az Ext2Fsd és a Paragon ExtFS programok nem tudnak sehogyan hozzáférni a LUKS + Ext4 titkosított partícióhoz, csak a sima Ext2/3/4 fájlrendszert kezelik.
◆ Windows 7 (64 bit)
● Normál mód
• Telepítés —► látszólag sikeres, de digitálisan nincs aláírva a program, így megjelennek az erre figyelmeztető hibaüzenetek.
• Indítás —► látszólag sikeres, de se normál, se portable módban nem működik, minden inaktív.
• Titkosított partíció hozzáférés —► sikertelen, fel sem lehet csatolni.
• Adatátviteli sebesség —► N/A
• Stabilitás —► viszonylag stabil, nincsenek komolyabb problémák, de a program uninstall többször is hibát dob.● Próbaüzem
• Telepítés —► sikeres, nincs digitális aláírásra figyelmeztető hibaüzenet.
• Indítás —► sikeres, portable módban működik.
• Titkosított partíció hozzáférés —► sikeres, jelszó megadás után hozzá lehet férni a partíció tartalmához.
• Adatátviteli sebesség —► jóval lassabb, mint sima ExtFS driverek használata esetén.
• Stabilitás —► instabil, Dismount hatására többször is BSOD, a program uninstall többször is hibát dob...Próbaüzemben telepítve, majd azt kikapcsolva, utána normál módban indítva, nem használható a program, portable módban sem, mert minden inaktív.
◆ Windows 10 (64 bit)
● Normál mód
• Telepítés —► SmartScreen blokkolja, de továbblépve engedi, nincs digitális aláírásra figyelmeztető hibaüzenet.
• Titkosított partíció hozzáférés —► sikertelen, fel lehet csatolni, de nem ismeri fel a fájlrendszert és formázni akarja.
• Stabilitás —► viszonylag stabil, nincsenek komolyabb problémák, de a program uninstall többször is hibát dob.● Próbaüzem
• Telepítés —► sikeres, nincs digitális aláírásra figyelmeztető hibaüzenet.
• Titkosított partíció hozzáférés —► sikertelen, fel lehet csatolni, de nem ismeri fel a fájlrendszert és formázni akarja.
• Stabilitás —► viszonylag stabil, nincsenek komolyabb problémák, de a program uninstall többször is hibát dob.Próbaüzemben telepítve, majd azt kikapcsolva, utána normál módban indítva, működik a program portable módban, de nem lehet hozzáférni a partíció tartalmához.
KONKLÚZIÓ
Mint látható, Windows 7 x64 operációs rendszer esetében a digitális aláírás hiányában, csak próbaüzemben működik a hozzáférés, viszont normál módban indítva nem. Lehet arra is van megoldás, de alapból instabilitási gondokat okoz a program használata. Valamint az adatátviteli sebesség is jócskán visszaesik. Windows 10 x64 rendszer alatt nincsenek telepítési nehézségek, de a titkosított partíció tartalmához nem lehet sehogyan sem hozzáférni.
Szerintem annyit nem ér ez az egész, hogy feleslegesen kísérletezgessen és szenvedjen vele a felhasználó. Lehet 32 bites rendszeren egyeseknél működhet a dolog, de manapság már eleve a 64 bites operációs rendszerek felé érdemes orientálódni. Valamint inkább célszerű egy multiplatformos megoldást választani, mint pl. a VeraCrypt , ha valakinek több rendszeren is hozzáférhető titkosításra van szüksége. -
inf3rno
nagyúr
válasz
N0zer0 #42904 üzenetére
Köszi! Én is afelé hajlok, hogy maradni fog a LUKe Skywalker féle titkosítás, aztán még utánajárok, hogy hogyan tudom egy jelszóval kikódolni a többi vinyót. Most éppen 4 van a gépben, később majd külön gépbe megy kettő, meg még lehet, hogy abba is veszek egy SSD-t, hogy ne egyen rajta sokat a rendszer futtatása, mert hát a HDD pörög forog, aztán sokat fogyaszt 24 órában.
-
beloadjoker
őstag
válasz
N0zer0 #40045 üzenetére
Köszi!
Persze, van rájuk alternatíva csak így negyed annyit kéne gépelni telón illetve tableten..
Arch számomra ismeretlen terep de meg fogom próbálni, köszi a tippeket, akkor egy arch + frankenwm lesz próbálva ha felmegy frankenwm telepítéséhez egyébként hol találok infókat? mert feldobom lxdevel aztán feldobnám akkor a frankenwmet beállítanám alapértelmezettnek és annyi lenne/amúgy pl cobaltstrike, 3vilTwinAttacker, stb stb akkor van olyan program ami külön ablakot nyit futás közben ott dobja az infókat stb... ezt mind letesztelem majd hogy mennek e, bár most ahogy nézegetem elég fura ez a frankenwm, de nem gond kipróbálom valamikor, persze amiket ezek csinálnak mind lehet parancssorból csak az 3szor 4szer annyi idő vagy több mire beírogatom, ezt csináltam egy darabig gui nélkül de azért az kemény ilyen kis eszközön
egyébként frankenwmet debianra nem lehet feltolni? Ha igen donátok egy linket a telepítéshez?
ubyegon2
Talán írok, de ez szerintem nem érdekelne túl sok embert meg ez egyáltalán nem egy nehéz vagy tudást igénylő dolog egyébként
-
beloadjoker
őstag
válasz
N0zer0 #40041 üzenetére
Köszi szépen a választ, most ugye LXDE is openboxos, ezek szerint IceWM kevesebbet eszik? /ja és nekem csak környezet kell distro az fix kali sana esetleg moto/
Nem wines szemmel nézem pár éve használok már linuxot, parancssorban is elvagyok, csak van pár app aminek gui kell, szóval szerinted melyikkel érhetnék el érzékelhető gyorsulást, vagy ha nem is gyorsulást, hanem hogy kevesebb ramot, procit egyen? És még egyszer a kinézet másodlagos, most csak szórakoztam az Acvamarin témával!Köszi, megvan egy xml fájl az,
lxde-rc.xml
/home/felhasználó/.config/openbox/ az elérési út ha esetleg valakit érdekel a későbbiekben -
spammer
veterán
válasz
N0zer0 #38686 üzenetére
Azt írtam, hogy nem elsődleges. Hiába van nagyobb csomagkínálat deb-ből, ha X júzer Arch alapú disztrót akar használni (mondjuk a friss csomagok miatt), vagy mondjuk Fedorát, vagy akármit. Nem azért fog Debian/Ubuntu vonalon maradni, mert szélesebb a csomagkínálat. Azt sem árt hozzátenni, hogy Ubuntu vonalon is sok extra csomag csak PPA-kból érhető el. Arch alatt is ott az AUR (és ABS/makepkg, ami relatíve könnyűvé is teszi a csomagkészítést). Fedorában nem vagyok otthon, de nem hiszem, hogy igazán hátrányt szenvedne a csomagok terén, főleg, hogy sok fejlesztés a Red Hat-től jön.
"Az sem igaz, hogy mindegyik alatt ugyanaz a kernel van. Mindegyik disztróhoz külön fordítanak"
Valóban nem igaz (és én sem írtam ilyet), de az sem igaz, hogy mindegyik disztróhoz külön fordítanak. Van, hogy simán beraknak egy generic kernelt, és jó napot. A Ubuntura épülő kisebb disztrók sem hiszem, hogy kernelt mókolnának.
-
olivera88
veterán
válasz
N0zer0 #38386 üzenetére
Hát én Április óta használom a KDE t, Debian 8-cal és, nem találtam semmi bugot eddig, csak néha volt h nem akar kikapcsolni a rendszer, de terminálból már ment.
Más téma
Ha kapcsolódok valahova FTP re Dolphinnal akkor van rá mód h lássam az ezt kapcsolatot máshonnan is? A meteorológiai munkaállomással szeretnék kimenteni képeket direkt FTP re.
-
Anakin007
aktív tag
válasz
N0zer0 #38295 üzenetére
"Érdemes a Wint teljesen letörölni, mert anélkül az lesz, hogy ha az ember Linuxra átálláskor nehézségbe ütközik, akkor nem hárítja el, hanem a könnyebb utat választja, visszacsábul, bebootolgat Win alá, és megette a fene az egészet."
Tudja a fene, jó-e törölni. Mostani szitumból kiindulva, perpill egy sima, mezei sfx-be burkolt fejlesztői környezetet (amúgy meg tök mindegy mi) szeretnék mindössze futtatni linuxon, pici 22 megás sfx-ben tömörített állomány, nem egy csilli-villi 3D-s játék blueray-en és nem megy, még a kicsomagolás sem. Már annyi időt elpazaroltam eredménytelenül, hogy gyorsabb lett volna telepíteni egy win akármit, hdd átméretezéssel együtt (1hdd-m van, teljes egészében Mint -el).
Vizsgákra kell készülnöm, ezért kell a progi is, nem igazán érek rá most olyan problémával foglalkozni, ami win alatt nem is létezik, értékes órákat vesztegetve. Van egy másik, hasonlóan rettenetesen nagy bonyolultságú szimulátor is, ami ugyan feltelepszik, de indításkor teleokádja a konzolt hibaüzenettel és elszáll, nem 5 perces/1 google-s hiba.
Szerintem az a szégyen, hogy ilyen primitív, alap dolgokkal is még mindig megakadunk linuxon 2015-ben is, mint egy self-extracted állomány futtatása. A Virtualbox egyszerűen nem indul, pedig binárisból, saját csomagkezelőjével tettem fel (ok, disztró-specifikus, de akkor is), a PlayOnLinux meg csak egy frontend a wine-hez, szóval... Most jön a wmvare végülis régen bejött, de abban ugyanúgy telepíteni kell egy xp-t, így csak a hdd átméretezést spórolom meg.Szóval ez most nehézség vagy sz*p*s?
-
N0zer0
senior tag
válasz
N0zer0 #36675 üzenetére
Egyébként pont ez az az eset, mikor egy faék egyszerű fdisk, vagy cfdik vagy hasonló konzolos particionáló alkalmazás százszor többet ér, és hatékonyabb, mint a grafikus telepítős, csilivili, ikonsoros, tortadiagrammos szarok, mert legalább mutatják mi lenne a default beállítás, és az embernek azonnal van lehetősége a létrehozás során megváltoztatni, meg a partíciós tábla felírása előtt átnézi, hogy hogyan is fog kinézni majd a tábla, és nem a csilivili szarjukkat és default rákényszerített beállításokkal vonják el a figyelmet a lényegtől.
-
-
válasz
N0zer0 #33711 üzenetére
Szerintem meg egy lájtos disztró topik ugyanúgy tovább darabolhatná a témát, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb nagyobb disztrónak is van könnyített verziója, ugyanakkor az összevonás sem biztos, hogy szerencsés, pl az említett Debian Ubunutu különbözőségek okán, ill pl a Mintnek van Deibanos és Ubunutus verziója is, akkor az pl hova kerülne, szóval szvsz egy cikk a témában, amit aztán lehetne bárhonnan linkelni, járhatóbb útnak tűnik. Mondjuk elég nagy falatnak tűnik szóval respect Vladinak ha belevág, amiből rögtön a felhasznált vasak (amiket még lehet értelme használni) alapján 3 részre is lehetne tagolni a témát (azon kívül, hogy kénytelen lesz jópár lightweight megoldást kipróbálni
);
- Athlon Xp / K7 alapú Sempron (használhatóság kb 2500+ és felette); SSE2 hiánya végett még Linux alatt is meg lehet lőve az egyszeri felhasználó, csak régi adobe flash, nyista pepperflash/ppapi / újabb (34+) Chrome/ium, tároló hitelesítés is régebbi pythonnal megy csak stb. (LibreOffice 4.3+ SSE2 bug ha jól rémlik csak Win alatt van)
- Celeron/Pentium M - nonPae kerneles téma
- egyéb kevésbé problémásak P4 (használható szint kb 2.4 Ghz HT és fölötte), A64, K8 alapú Sempron
- vga karik használhatósági szintjéről is lehetne szó, amd/intel nyílt, nv zárt, S3/Sis csak szenvedés, compton és a többiek (adobe/pepperflash téma, alternatív megoldások (flash video downloader, minitube, smtube, smplayer/vlc/mpv open with addonnal stb), vdpau (HD Radeonnal)).
És az ilyen általános kérdésekről, ami témához kapcsolódik is felmerülhetnek mint pl. az általánosan használt wines progit mivel helyettesítsem (pl Total Commander - Double Commnader / Krusader, Winamp - Audacius, MS-Office - LibreOfficce, Utorrent - Deluge / Qbittorrent stb, stb), ill egyáltalán hogyan telepítsek, frissítsek...
Ha mással nem is nagyon, de pl kölcsön hardverrel be tudok segíteni a témába... -
Vidual001
tag
válasz
N0zer0 #33122 üzenetére
A Gnome-ot részesíteném előnyben a KDE-vel szemben, azt olvastam, hogy az előbbi erőforrásgazdaságosabb mint az utóbbi változat. A laptopra ezért szerintem jobb lenne a Gnome, mert tényleg elég gyengusz hardverekről beszélünk.
A KDE-s Kubuntut szeretném kipróbálni az én PC-men, de csak majd ha kész lesz nővérem laptopja.
Egyébként a frissítés hogyan zajlik?
Vagyis.. jobban megfogalmazva, az érdekelne, hogy-ha én letöltöm a legújabb verziót, akkor az alap verziót is le kell töltenem (például, van egy 13.01-es verzió, akkor az 1.0-ásat kell előbb letöltenem, telepítenem, és utána a frissítéseket?) E felett vagy átsiklottam a leírások olvasása során, vagy nem írták le, egy biztos, ez nem világos. -
Vidual001
tag
válasz
N0zer0 #33120 üzenetére
Rendben, rátok hallgatok akkor, nem véletlen írtam ide.
Én erre a férgekre, kémprogramokra nem is gondoltam, úgyhogy akkor marad a gyári Linux.
A Mint-el kezdem, olvasgattam róla, de ha tudtok tippet-tanácsokat adni, mi az amit azonnal változtassak, azt szívesen veszem!Mégegyszer köszönöm!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
N0zer0 #33091 üzenetére
SMPlayer az van. SMTube hiányzik a mostani stabil verzióból, de érdekes módon a Sid-ben és a Jessyben is benne van. A MiniTube-al ugyanez a helyzet. Azt nem tudom megmondani, miért hiányoznak Squeeze és Wheezy alatt.
Ettől függetlenül a tanulás és a jó wiki itt is adott. Az Arch még mindig meredek elsőre. Nem volt egy időszak az Arch-nál, mikor még a telepítőt is kézzel kellett legyártani hozzá?
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
N0zer0 #33091 üzenetére
Az SMPlayer - SMTube most működik, de nem játszik le annyi mindent, mint a Lubuntu alatt.
A Lubuntut mindenképp megérte lecserélni, ott nem volt minden rendben. Mióta a Debian van a RAM használat még egyszer sem nem érte el az 50%- ot, a CPU is titkán megy 100%-ig. Próbálok egy takarékos böngészőt találni, mert az Iceweasel eléggé energiaigényes, Chromium hasonló, Qupzilla nincs, a Midori jó lenne, ha nem omlana állandóan össze,most a Rekonq -ot nézegetem.
Már többször megnéztem az Arch telepítését, hogy mennyit kellene pötyögni és nagyon dúrva, most legfeljebb azt tenném meg, hogy egy grafikus felület nélküli �mondjuk UBUNTU alapot raknék fel és arra egy grafikus felületet, azt még nem tartom nagyon bonyolultnak. Ezek a wiki -k általában angolul vannak, úgyhogy nem sokat érek vele.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
N0zer0 #32835 üzenetére
Most antiX live-cd -ről írok, egész jó, Touchpad sirály, föl-le, jobbra-balra, görgetés, bár a wifi beállítással buherálni kellett, de sikerült megcsinálni, sajna nincs SMTube, de megoldaható. Menü rendszer nem tetszik nem átlátható, Youtube nem mükszik, Gnome Mplayer szintén. Ram 60% induláskor (Livemódban), böngésző 4 ablakkal, fapad "szövegszerkesztővel" CPU 55%-75% ???
N0zer0
720p filmet néztem youtbon, SMPlayer nem nézetem a beállítást, hasonló vagy jobb. Érezhetően jobb a Peppermitn a notebookon, mint a Debian, mind a yotubon mind SMPlayeren viszont, a paprika veszett módon pörgeti youtube alatt a procit. Persze a Debiant lehetne buherálgatni, hogy olyan jó legyen és talán a procit jobban kímélné, de nem akarok szöszölni vele.
Most nem emlékszem, mennyitpörgött a proci a Debian-on, de nem lehetett vészes ezért is sajnálom.Viszont a notebookon a Lubuntu sokkal jobb volt a procit sem pörgette (Youtube-on) ez persze egyéni tapasztalatom. Sajnos a lejátszók a ezen a gépen ezzel a disztróval már nem működtek, gondolom kellett volna frissítés, amit tegnap megcsináltam a desktop gépen. Egyébként legjobb minőség (érzésre) a Gnome MPlayere -n érhető el az összes disztron.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
N0zer0 #32831 üzenetére
Akkor így mondom, nem folymatos a mozgás, a Debian a szinkron jó volt de kép gyalázat az előző disztróhoz képest, a Lubuntus asztali ( P4 2.66GHz / 2 GB RAM / alalplap 166MHz bus ) gépemen nem is lehet filmt nézni a youtubon. A Peppermint CPU használa 97% fölötti, amíg a RAM csak 24% a debian előtti disztrón sokkal jobb értékek voltak, lentebb írtam is.
AZ SMPlayer nem müködött a Debianon, a Lubuntus asztali gépen, meg a hang van elcsúszva, a Pepermintes notebookon mennek a HD filemek de láttam már jobbat is.
-
whbear
senior tag
válasz
N0zer0 #32809 üzenetére
"Én még mindig tartom, hogy hiába durva az Arch kezdésnek, inkább szenvednék azzal, mint Debillánnyal."
Ez pontosan így van. Teljes mértékben egyetértek! Nincs is miről beszélni ebben a témában, kimondtad az igazságot. Időt, energiát Arch-ba és Fedorába érdemes fektetni. Mert az megtérül hamar.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
N0zer0 #32789 üzenetére
Oké, nagyon jó az Arch wiki, de hogy kezdőnek Arch-ot ami full rolling? Ez talán egy kicsit erős lenne elsőre, meg kérdés, h. akar-e foglalkozni azzal, hogy pl. az adott xy frissítés telepítéséhez miket kell csinálni a terminálban, vagy hogy egyáltalán stabilak-e. Biztosan nem.
és teleahocipöm:
Én a helyében valamilyen KDE-s cuccot tennék fel, az felhasználóbarát DE és a tapipadot is mindenre kiterjedően be lehet állítani benne. Erre a Debian is jó, csak telepíteni kell rajta a kde-config-touchpad csomagot.
Nyitott böngésző mellett 502MB per pill az itteni melóhelyes KDE-s Debianom teljes ram fogyasztása, ebből 250 a böngésző, szóval biztos nem lenne túl erős a gépre...- csak a nepomuk indexelés van kikapcsolva, semmi más.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
N0zer0 #32751 üzenetére
A Touchpad egyes funkciói működnek, használható is a gép, ami nem működik az kattintás és az oldalra görgetés (a túl sztéles weblapot lehet oldalra mozgatni).
Az előbb próbáltam ki a Gnome változatot, (ráadásul a gnome szintésn be sem töltött rendesen), ezen az internet nem működött,
Megnéztem közben a KDE -s Debiant, na azon sem találtam a touchpadot, de internet sem volt,
úgy látszik nem komálja a debian a Packard Bell notebookot
Kiváncsiságból megnézem az XFCE -t -
Vladi
nagyúr
válasz
N0zer0 #32727 üzenetére
Én viszont nem értek egyet.
Az a lényeg, hogy támogatott legyen. Jó xy, feature jön, de pl egy debian alatt is frissül a firefox. Ettől a kernelnek még nem kell frissülnie feltétlenül. Ha bugfixelve megvan és biztonságilag is megfelel, akkor miért ne használhatná?
Tegyünk egy próbát. centos 6 előtt ülök, ez ugye 2011-ben jelent meg. 31.3-as firefox van benne. Mutass pár weblapot, én meg megnézem, hogy rendesen megjelennek -e.
mod: Nem hinném, hogy esélytelen. Most egy t60-ra mit tegyek? Lubuntut, köszi.
Nem kell ezzel neked egyetérteni. Egyszerűen támogatják és kész. Pl: üzleti szférában se fognak gépeket csereberélni. Működő rendszert meg pláne nem. Összerakják, menjen, lehessen rajta dolgozni. Olcsó legyen. Ennyi a cél. Ezért sírtak anno a red hatnak, hogy hosszabbítsa meg a 4. kiadás életciklusát. Képzeld lehetett hozzá extra támagtási időt venni. Külön szerződéssel. Összesen 13 évig hegesztették.Amúgy meg, ha xp-t lehetett 13 évig - meg még most is - használni meg támogatni, linuxon ilyet miért nem lehet?
mod2: megnéztem, a t60-at 2006-ban kezdték el gyártani. Szerintem ami előtt épp ülök, olyan 8 éves lehet. Semmi indokom nincs a váltásra, jobb állapotban van, mint egy 100k-s zsír új gép. tökéletesen üzemel. Hurcolom melóba magammal, böngésző meg libreoffice kell csak rajta. Ha minden jól megy, 2020-ig használom.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
N0zer0 #32727 üzenetére
"Sajnos sok programból megéri a legfrissebbet használni, hogy benne legyenek az új fejlesztések."
Ez egyéni preferencia kérdése is.
A böngésző mondjuk oké, meg ha munkáról van szó. A torrent klienst én mondjuk annyit használom, hogy betöltöm a torrentet, aztán ha letöltődött ami kell, kapok róla egy emailt. A GUI-ját nem is látom napokig (mert nincs is.p), csak ha böngészőből operálom, ott is csak adok hozzá/elveszek. Ezen mit kell folyamatosan fejleszteni?
A google kereső problémád érdekes, amikor én használom, az összes script le van tiltva, és így is ugyanúgy működik, mint régen. A böngésző egyébként mindig friss, security update-ek mindig vannak, csak ebből ESR verzió van – ahol csak GUI más meg nem kerülnek be új funkciók, csak későbbi időpontban. Ami pl egy ph böngészéshez bőven elég.A skype nem jó példa, mert az nincs is a repókban, másrészt meg ugye M$ cucc már. Ha meg már gúgli mapszot használunk, akkor azt érdemes inkább a saját, jobban támogatott króm(ium) böngészőjéből nyomni, sokkal gyorsabb.
Mplyayernél nálam nincs semmi gond a régiekkel sem, még sosem volt olyan hogy valamit nem játszott le.. Ja de, az egyik filmnél a hangot, de azt meg a VLC pótolta.
A Chrome-ban, legalábbis az -iumban már rég jó az í, debianon is.
A CentOS is egy igényt fed le. Lehet hogy a 10 év túlzás, de én azt sem osztom, hogy mindenki 2-3 évente cseréli a gépet. Nekem is már régi a noteszem, és szerintem még 5 év múlva is bőven jó lesz, internetezésre mindenképpen. Ma már azért nem avul el olyan gyorsan a hardver mint 10-15 évvel ezelőtt. Többéves hardverekkel is lehet zsírúj AAA játékokkal nyomni windózon, hát még linuxos feladatokra!
Nekem az a véleményem hogy ha mondjuk nem bugos egy adott program, és lefedi az igényeket, akkor nem jelenti azt hogy valaki mazoista mert nem a legújabbakat használja. A fabunkós ősemberünk szerintem tökéletesen ellesz a rendszerén, és ha normális vasa van és az RH-ék állják a szavukat, akkor 8 év múlva sem lesz gondja, szóval nem esélytelen. A Puppy linuxnak és az egyéb minimalista desktop disztróknak sem véletlenül van létjogosultságuk.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
N0zer0 #32628 üzenetére
Erre még akartam válaszolni.
A free vs nonfree tényleg nem mindig jó (pl wifi drivernél ugye), de emiatt a jogvédők cseszkedéseitől sem kell tartani, itt jól le van írva: Szabad terjesztés
"Az ilyen jellegű eladásokra vonatkozóan a licenc semmiféle szabadalmi vagy egyéb díj megfizetését nem követelheti meg."
A régi csomagok meg abszolút a stabilitást szolgálják. Tehát ha beállítom, és otthagyom X évig, akkor ha csak ki nem rohad alóla a vas, működnie, futnia kell.
(#32674) whbear:
"Amúgy van értelme Debiant telepíteni nem szerver célra?"
Eleinte lehet nem arra készült, hogy mindenki otthon ezzel nyomja, de ma már igenis van. Nekem pl ez jön be a legjobban. Valóban nem tökéletes, de semmi sem az.
Meg aztán, idősebbeknek, vagy azoknak akik csak böngészésre akarják használni, azoknak felrakva még tökéletes is lehet, de az biztos hogy bőven elegendő. Egyszer kell nekik beállítani, többet nem kell vele foglalkozni, elrontani sem tudják.) (mint ugye mást sem, root jelszó hiányában.p)
Eleinte nem így voltam vele, de most már nem érdekel a verzió szám hajhászás, ha minden tökéletesen működik, nem érzem szükségét hogy ennek ellenére mégis letöltsem az újabbat.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
N0zer0 #32621 üzenetére
Hát akkor el kell szomorítsalak, ugyanis én most KDE-n nyomom, és minden működik ;D Bár én már jessivel nyomom. Azt meg még tegyük hozzá, nem kezdőknek való disztró, mert azért kell hangolgatni hogy fullos legyen.
A lokalizációról nem tudok nyilatkozni, mert mindig angolul használom az operációs rendszert. Amúgy az összes DE közül egyedül most ez a KDE az ami minden bug nélkül fully functional működik. A Cinnamont nem próbáltam mondjuk Debianon, de az inkább maradjon meg a Minteseknek ;p -
Cyrin
addikt
válasz
N0zer0 #32578 üzenetére
én is így vagyok ezzel, a KDE fénylő kereteivel ki lehetne űzni a világból, az egyedüli ami tetszett gyárilag az az openSUSE előző verziója volt. de a mostani ződhátteres pffff....nemtudom, ez valami hülye divat???
persze mindenkinek más, nekem a Linux Lite, Manjaro stílus jön be.
-
whbear
senior tag
-
akipapi
tag
válasz
N0zer0 #32523 üzenetére
Szia!
Ebben segíthetnél egy kicsit. A TV 114cm képátlójú Full HD felbontású. Megtaláltam, hogy hol lehet a betűméreteket átállítani de itt szintén nem történik semmi, hiába állítom át. A böngészőben már átállítottam, az meg is változott de a többi olyan apró, hogy egész közel kell menni a tévéhez a kikapcsoláshoz például.
(#32531) CPT.Pirk
Igen, csak ahogy a felbontást nem vitte, úgy ezeket a beállításokat se módosítja. Ezekkel kezdtem, mert ezt XP alatt is meg lehetett változtatni.
-
spammer
veterán
válasz
N0zer0 #32504 üzenetére
Fülessel használom mindig, óvatosan kell variálnom.
Majd kikísérletezem. Amúgy alapból 50%-on indul nálam a lejátszó, erősítés nélkül az pont közepes, normál érték, legtöbbször elég is, amit kihoz 100%-kal, de vannak olyan anyagok, amiknél nem. Majd tolok neki egy pici kraftot, aztán jó lesz.
-
válasz
N0zer0 #32406 üzenetére
Kíváncsi voltam SSDOK- ra, mennyit mutat, ki akartam próbálni egy lőtézős gamét az APU- val meg ezt azt megnézni, de arra nem gondoltam, hogy összakuyulja nekem az SSD partícióit, ráadásul a sdb- n is belekutyult a swapba. No, mindegy, mert a Win amúgy is hányingert okozott hamar, még a lőtézést is kihagytam. Egy év Linuxozás után már a Win telepítés rohadt körülményes, lassú és értelmetlen szervezettségűnek látszik, de az a 100 MB- os partíció beerőltetése tényleg mindennek a teteje, mert még csak jelentősége sincs a legtöbb esetben!
No de kellett nekem az a türhő Win!Gyors gépen fél óra volt, mire minden védelem meg illesztőprogram úgy, ahogy fenn volt! Ha SSD- re rakom, még negyed óra az optimalizálás úgy, hogy tudom, mit kell csinálni!
Pár hónapja egy Manjaro XFCE letöltése, , kiírása, telepítése annyi időt vett igénybe, hogy a kezdettől 15 percbe tellett, hogy Firefoxon olvasgassam a PH- T! Mert, hogy közben megfőztem a koffeint is. 1 év meló utáni Linuxozó tapasztalattal. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
N0zer0 #32387 üzenetére
Libre Office marad, amíg nem találok jobbat, talán az Open Office-t megnézem.
Elnézést, hogy nem jeleztem előre, hogy a grafikai programok csak az otthoni fényképek javításához, alakításához kellenek, nem munkához, ahhoz akkor komolyabb gép kellene ezeknél.
Koluor Paint: sajnos azon sem mindíg működik a kijelölés-kivágás,nem tudom mitől függ ennek működése. Egyszerűbb dolgokhoz elég egy Paint féle is, ezen apróbb dolgokat gyorsan megoldhatóak.
GIMP: azzal win alatt is voltak gondok, de itt több, még nem tudtam használni.Az asztali 2002-es gép a noti talán 2006-os, ez utóbbit megnézettem szervizben és ott állapították meg, hogy nemcsak a HDD, de a látszólag jó optikai meghajtó is rossz, pedig bootolt róla a rendszer, írta-olvasta a lemezeket. Hiába raktam a gépbe „új” HDD-t egyszerűen nem indult el, a DVD cseréje után rögtön bootolt a rendszer, ritkán van ilyen a szerviz szerint.( egy másik szerviz meg valamiféle alaplapi vezérlő déli kapu vagy mifélét talált hibának, majdnem kidobtam a gépet) Most jó!
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
N0zer0 #32323 üzenetére
Csak felmerült a Win 7 vásárlása, mert 7e Ft egész jó ár érte és lehet még olyan alkalmazás, ami nincs meg linuxra. Igen a gépeim gyengék, de a gyártó szerint a notin a Vista-nak futnia kellene. Próbáltam rajta a Win 7-et, ment egy darabig, majd, egyre lassabb lett, sokszor fagyott, próbáltam Linuxot rárakni sikertelenül, kiderült, hw hibás a gép, (rossz a HDD és a DVD meghajtó), most ezek már jók, és várom a komolyabb procit. XP-vel egész jó volt a noti, filmet simán lehetett nézni rajta.
Egyébként a Libre Officre gondoltoltam, hogy ingyenes elnézést, ha félreérthető voltam.Libre Office a gondom, hogy a Calc időközi mentéskor megáll, pont annyi időre, ami engem nagyon zavar, az egyik cellából a másikba másolás nem mindig lehetséges, sokat használom ezért roppant bosszant, az egyszer beállított cellaformázások elállítódnak, és nem is tudom visszaállítani pl. van egy függőleges számsorom és az egyik-másik szám jobb szélen a többi középen, ha a kilógó számokat is középre igazítom akkor is kilógnak a sorból
A Writer iszonyúan lelassul, egyes megnyitott vagy bemásolt szövegtípusoknál, háttér mentésnél ua a helyzet, mint a Calc esetében. ezek nem jelentettek godot az MS Officenál. A másolás-beillesztés a jobb egér klikk menü legalján. Lehet apróságok ezek, de engem roppant mód bosszantanak. Sajos az Abiword és a Gnumetric is nagyon lassu, akadós. Lehet az Open Office-t kellene kipróálnom.Grafikai programok amik a gépemen vannak, reménykedtem, hogy jók lesznek valamire, de most, hogy felmerült a téma, legalább -GIMP kivételével- törlöm ezeket.
fotoxx, (angol, bonyolult,)
F.Spot, (ez sem ismeri fel képeimet)
Gimp, ( rendszeresen lefagy vagy magától bezáródik)
Image Magic, (angol, ...
MyPaint (nem tudok kijelölni, kivágni, pedig egész jó lehetne)
Pinta (hiába jelölöm ki a kivágandó részt nem csinál semmit)
Shotvell ( nem tudom mire jó, egy képet sem ismer föl)Ami kellene, egy egyszerű mint Paint (Win XP) és egy közel GIMP tudású grafikai program, de lehetne egyszerűbb is.
-
spammer
veterán
válasz
N0zer0 #32382 üzenetére
Nem mondanám, hogy nehezebb, inkább csak elsőre tűnik úgy. Inkább picit több idő, de nem kell hozzá nagy tudás.Ha nincs hardver/driver gond, akkor a felület gyorsan átvariálható. Panel (tint2) 1 db config fálj, Openbox menü GUI editorral szerkeszthető, aztán kb. ennyi, netezős géphez más nem nagyon kell. És akkor elég az 512 MB RAM is.
De ha nem, akkor tényleg marad a Lubuntu.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
N0zer0 #32341 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy hülyeséget beszéltünk.
Az extra repó amit linkeltem, azok a készítők által szolgáltatott bináris csomagok, viszont van egy nagy CCR repó, ahonnan a disztró fordít magának csomagokat, így hirtelen csak a Tetravex progit nem találtam meg benne az általad írtak között. -
djyuri
őstag
válasz
N0zer0 #32251 üzenetére
Ezek után valóban mázli,ahogy mondod. Ez lett volna a másik kérdésem,hogy mivel vágjam,de az a progi meg is van nekem,szóval estefelé neki is esek.
Egyébként családi régi darab a lejátszó...több,mint 10 éves. Saját ötletből én még tv-t se veszek,mert nem köt le.
De ha egyszer mégis rá kell vennem magam,akkor ez a PVR lesz,amit írszKöszönöm!
-
djyuri
őstag
válasz
N0zer0 #32196 üzenetére
Szia
Ez az Xubuntu már meg pöpecül.
Egyébként ott fagyott meg az ubuntu,ahogy bejön az asztal és az ikonok..a kép szétesik,becsíkoz és befagy.Nos,mivel a Xubuntu működik,így ez a kiinduló alap. Milyen adatvisszaállító vagy háttértér kezelő progik vannak,amivel variálni tudom a gépben lévő vinyókat?
Gondolok itt olyanra,mint windows esetén a "lemezkezelés"...
Plusz linux rendszerre kifejlesztett adatvisszaállító/adatmentő. Mert sajna itt se tudok mountolni,bár itt már a mount menüt se találomTHX
-
djyuri
őstag
válasz
N0zer0 #32157 üzenetére
Mint meghajtót felismeri,csak mint RAW-ként....linuxok pedig nem engedik MOUNT-olni.
De lehet feldobok egy full verziós linuxot a kisgépre a hétvégén,miközbe ez a vinyó is rá van dugva.
Hát...ha csinálnék új tápot a ketyerének,akkor működne ez tovább...csak van rajta olyan fesz kimenet is,ami nincs a szokványos tápokon (33V),mert a 3,3V - 5V - 12V az alap...és normál pc tápot be is tudnék építeni (barbone pc-ből például)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
N0zer0 #32140 üzenetére
Egy proginak van más neve amiről tudok, a Firefoxot Iceweaselnek hívja, de ettől még nem kell átnevezni
. A régi csomagokra meg nagyrészt megoldás a backports tároló használata, azzal egyedül az asztali környezet nem fog frissülni, a user appok igen.
*ha már adatmennyiség, most frissítettem egy Win7 SP1-es gépet, ami 2013 márciusában volt neten utoljára, a letöltött mennyiség 870MB volt, a telepítés ideje laza két óra.
-
DrojDtroll
veterán
-
DittyCat
tag
-
válasz
N0zer0 #29921 üzenetére
MINT 17 szerinted nem LTS
, vagy mit értesz az alat, hogy nem LTS- t használ?
(#29926) DittyCat
És itt a pillanat, amire nem is kellett olyan sokat várni 😊!N0zer0 ft kedvéért feltennél egy képet a rendszerinfókról a képen látos, hová kattints, mert szétvet az ideg, hogy én eddig azt hittem LTS- t használok, aztán mégsem?
Most nézem, milyen érdekesen írja ki az 1 TB- os merevlemez méretét!
-
DittyCat
tag
válasz
N0zer0 #29922 üzenetére
Kubuntuval tettem egy próbát, amikor már megvolt a Mint, de nem jött be annyira, mint a Mint.
Még azt nem fogom, mi a különbség ha egyazon rendszert, mondjuk esetemben egy Mint 17-et különböző grafikai elnevezésekkel töltök le, - KDE, Cinnamon, Xfce - ezt biztos ki kéne próbálni, de jelenleg nincs rá érkezésem... Az, hogy a színek mások, nem nagyon dob fel.
-
DittyCat
tag
válasz
N0zer0 #29886 üzenetére
Ahogy néztem a distrowatch-on, a Mint már megelőzte az Ubuntut, már bőven többen töltik le, az előző egy év adatait nézve. Így nekem is az lenne logikus, hogy ebben több a befektetett energia, tehát jónak kell lennie.
Az Androidnak is vannak ilyen édességes nevei, fura, de meg lehet szokni, én mondjuk a verziószámokkal jobban boldogulok, a régi mobilok is jobban követhetőek voltak szerintem, amíg egy-egy vonalat azonos számmal vagy betűvel jeleztek (pl. régi Nokiák), de ugyanakkor ezek az őrült elnevezések meg azért tetszenek, mert kreatívak.De ha már itt tartunk... meg lehet azt csinálni, hogy ha mondjuk, tegyük fel, jobban tetszene valami más kinézetű Linux, akkor nem darálom le az egészet, hanem a dokumentumaim, zenéim, beállításaim megőrzésével telepítem az újat (vagy az új kinézetet/skint/témát? Vagy mindenképp újra kell rakni az egészet, ha másikat szeretnék? Vagy ha verzióváltás van félévenként, akkor nekem mi lesz a teendőm?
Bocsi, ha nagyon alap dolgot kérdezek
!
-
DittyCat
tag
válasz
N0zer0 #29879 üzenetére
Én örökre hálás leszek Neked, ugyanis ezzel a jmtpfs nevű micsodával SIKERÜLT, szóval megoldottad a nyűgömet. KÖSZÖNÖM, köszönöm, köszönöm!
Nagyon is jól sikerült, igaz, kicsit bénáztam az elején, hogy pl. hogy írom be a ~ jelet (mint a mellékelt ábra mutatja, sikerült), meg hogy mi a home mappa, meg először nem írtam be minden részét a parancsnak, de 2-3 próbálkozás után már sikerült mindent megoldani, aztán tettem egy próbát, megnyitottam az egyik fájlt VLC-vel és láss csodát!
Megmondom őszintén, nekem most a Mint-tel való ismerkedés során minden kis siker nagyon sokat dob a hangulatomon, szóval jelen pillanatban nagyon boldog vagyok.
Igazából minden megoldási javaslatért hálás vagyok, kipróbálom őket, aztán kialakul, hogy nekem melyik a tuti megoldás. Most, ha ez működik, maradok a Mint-nél, már olyan jól összebarátkoztunk. Aztán majd később, ki tudja...
Most már egyre többet tudok az alapokról, az irányokról, de ezek a KDE meg Xfce meg hasonlók, az még sötét folt, nem tudom, melyiket kellene szeretnem és mik ezek. Azt már tudom, hogy nekem Cinnamon van, de még nyomokban sem véltem felfedezni rajta a fahéj színét (íz és illat ebben az esetben nem játszik, ugyebár). Szóval nem tudom, mi köze ehhez az általam nagyon kedvelt fűszerhez.
(Ma szégyenszemre ilyet tudtam szólni, hogy "Lindóz"... hijjjjjjjj.....) -
DittyCat
tag
válasz
N0zer0 #29847 üzenetére
Egyelőre haaaargggghhhh, mivel azt, amit kínnal-keservvel átmásoltam, az is lejátszhatatlan, a Sony nem tudja kezelni. Megnézem a menüben, van-e ilyesmire lehetőség, de úgy tűnik, kelleni fog egy alap windowst telepíteni a Linux mellé, ha nem fog másképp menni. De még előtte megpróbálom amit írtál, hátha.... És köszönöm!
-
oncsi
őstag
válasz
N0zer0 #29830 üzenetére
Nem is találok benne splash-t tartalmazó sort.
Valami felbontás, vagy Nvidia gond lehet. Telepítés után jó volt, az első frissítésig.
Ha régebbi kernelt indítók, akkor van Ubuntu felirat, meg mozgó pöttyök, de akkor meg kifagy épp mikor elindulna az asztal. Ez egy Dell D630-as noti Nvidia Qadro 135-el, amin a 12.10 pl. el sem indult. De a 12.04 tökéletesen ment.
Vannak apróbb gondok, amiket már egyszer megoldottam, csak 12.04 óta eltelt 2 év, és elfelejtettem.
pl. a kulcstartó megint követelőzik.
Firefox nem enged témát telepíteni.
NTFS-t megint nem tudom automatikusan csatolni.
Szeretem a Linux-ot használni, ha jól megy. Stabil, gyors volt, csak mire megint az lesz..
Na mindegy, minden segítséget köszönök. Addig meg google. -
DittyCat
tag
válasz
N0zer0 #29814 üzenetére
Nagyon egyetértek veled, hogy nem könyvből kell megtanulni, csak hát egy csomó olyan kifejezést kell megismernem, amire eddig nem volt szükségem, ahhoz pedig mégis jó a könyv, legalábbis nekem segítség, mert olvasok valamit és rögtön ki is próbálom, így jól rögzül. Aztán leülök a gép elé és próbálgatom, használom. Nyitogatom a menüpontokat, nézem, mikor mi történik. Vagy épp eszembe jut, hogy áhhá, ezt olvastam már 😊!
Azért nem hagy engem árván a Microsoft, a munkahelyi gépen is Windows van, de már jobban utálom, mint régen 😊! -
N0zer0
senior tag
válasz
N0zer0 #29803 üzenetére
Megjegyzés a dd-hez. Az említett dd-s a módszer csak akkor működik, ha az alaplap tud USB-CD-ről bootolni. Ha csak simán USB-ről, meg USB-HDD-ről tud, akkor nem fog bootolni a pendrive.
Ha az alaplap ezt nem támogatja, akkor bizony a másik megoldás sokkal bonyolultabb. Akkor MBR-t kell felírni a pendrive-ra, meg kell a bootflag és az NTFS-re formázás, rá kell másolni a telepítőfájlokat:
sudo fdisk /dev/sdb (7-es típusú partíció hozzáadása, és bootable flag hozzáadása, ezeket menüből kell megoldani)
sudo mkfs.ntfs -f /dev/sdb1
dd if=/usr/lib/syslinux/bios/mbr.bin of=/dev/sdb (lehet neked másik mbr.bin-t kell beszereznek)
sudo mount -o loop win7.iso /mnt/iso (lehet te nem az /mnt/-be akarod felcsatolni)
sudo mount /dev/sdb1 /mnt/usb
cp -r /mnt/iso/* /mnt/usb/ -
DittyCat
tag
válasz
N0zer0 #29696 üzenetére
Most nem otthonról írok, bármit bemásolni csak este fogok tudni.
Biztos, hogy van egy csomó dolog ami windowsos beidegződés alapján csinálok - hát ezt szokni kell még.A frissítéseket elfogadtam, elindítottam, le is futottak. Sok mindent csináltam egyedül, ahol hibázhattam, de ezt pont a párommal csináltam, úgyhogy ennek sikerülnie kellett.
Lehet, hogy a Linux Mint Quiana 17 OEM 64 bit nem jó és másikat kellett volna letöltenem...?
-
válasz
N0zer0 #29698 üzenetére
Ha a lőtt képet jobban megnézed, főleg a tálcát, akkor MINT Cinnamonra tippeltél volna!
A Chakra a másik állandó a MINT mellett. Amúgy megkerestem, fenn van a /usr/share/applications- ban a program, csak a tálcáról tűnt el és a Menü- ből is!Ennek igazából annyi hírértéke van, hogy a májusi 17 RC feltelepítése óta ez az első hiba, amit tapasztaltam a MINT- nél!
Az is lehet, hogy én kutyultam el valamivel.
A többi kipróbált disztróra ezt nem mondhatom el, Chakrára főleg nem.
Egyébként Chakránál a PrintScreen gomb lenyomására előjön egy szerkesztő ablak, valószinű, hogy az általad említett KSnapshot az.
(#29700) Keeperv85
Lehet, hogy a közös Ubi frissítő alap kevert valamit el mindkét disztrónál!
Legalább van pacman- od. -
King Unique
titán
válasz
N0zer0 #29670 üzenetére
Ez alapján, csak simán apt-get install cinnamon/ kde-full/ kde-desktop, azt ennyi
Azt tudom, h a végén kellett nyomni vmi I/N.... stb., h megtartom-e régit, én arra mentem, h nem, hanem, h cserélje Cinnamonra, de totál elcseszte....ezek után nem akarom újból elbarmolni.
Lehet több mindent kéne beírogatni, beállítgatni, v nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged