- VR topik
- Milyen egeret válasszak?
- Házi hangfal építés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
molacika91
tag
válasz
CPT.Pirk #28820 üzenetére
Hali
Na a Chakra mellett döntöttem, de csak ha tisztán azt telepítem, akkor a telepítés végén a grub valamiért hibaüzit dob és bootoláskor csak grub rescue van. Ez mitől lehet? Amit találtam neten ilyen esetekre az nem segített, de felraktam a mintet, ott létrehoztam egy külön partíciót a bootnak, utána töröltem a mintet és most így már indul a Chakra, de így mégsem igazán tetszik.
Van arra valami megoldás hogy tiszta telepítésnél a Chakra elindulás rendesen?
Köszi. -
válasz
CPT.Pirk #28820 üzenetére
Kicsit azért árnyaljuk a képet, a MINT 17 az LTS, így 5 éves ciklus lejárta után is ráérünk arra az újratelepítésre.
Azt ugye senki nem mondaná komolyan, hogy 5 év alatt nem próbál ki valaki még 50 disztrót/DE- t.
A MINT nem kényes annyira a nyílt/zárt vga meghajtókra, szinte mindennel működik. Alapból majd minden driver benne van.
A MINT- et nyugodtan frissítheted ebben az 5 évben, a Chakrát csak az frissíti nyugodtan, aki nem futott bele a legutóbbi nagy frissítési bugcsokorba, mint én is. Végül sok segítséggel és 5 telepítéssel tényleg klassz lett!
Mindkét disztró szuper, de aki totál semmit nem ért a Linuxhoz és első disztrót választ, kisebb eséllyel fut megoldhatatlan problémába a MINT-nél, de ha Chakrát telepít és gond nélkül működik, akkor annak is vannak előnyei. A legokosabb mindkettőt kipróbálni, aztán a DE majd húzza a kezdőt valamelyik irányba.(#28821) Decepticon
Ez a Heimdall nem lehet rossz, kivéve, ha nem Samsungod van!(#28823) Keeperv85
Ez klassz, köszi! Ki fogom próbálni, de előbb szerzek egy tartalék mobilt! Kis esélyt látok arra, hogy nem venném észre, ha galibát csinálnék.Amikor észrevenném, már késő lenne.
(#28829) bob.zxr
A ROM- csere annyira napi probléma a háztartások nagy részében, mint itt a Linuxos topicokon felmerűlő kérdések 95 %-a.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Zelda Játékok
- VR topik
- Vicces képek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest