Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz fradi81 #28875 üzenetére

    Egyetértek, kell legalább egy C2D. Meg 4GB alá. Persze jól lehet linuxozni 1-2GB RAM mellett is (leginkább 32 biten), de mégis csak 4GB-tól az igazi, abba már bármelyik felület belefér egy csomó alkalmazással, 64 biten.

    Én C2Celeronnal és 2GB RAM-mal tolom, épp hogy használható, de használható igaz 64 bitessel küldöm, meg KDE-vel, amin rajta van minden 3D-es effekt és csicsa, és még így is sokkal simábban fut, mint egy XP SP3, a Win7-8.X-ról nem is beszélve. Talán a programok első indítása lomhább csak egy nagyon kicsit. Nem darálgatja a HDD-t a linuxos fájlrendeszerek miatt, meg nem lapozgat memóriát feleslegesen a HDD-re, már el is szoktam a mikrolagoktól és a lemezkerregetéstől, ami Windows alatt szokásos, és elkerülhetetlen még 16GB RAM mellett is. A dm-crypt-es titkosítások és a KDE is nagyon faszák, a Windows a nyomába nem ér.

    Semmi pénzért nem tennék már vissza Windowst, kivéve, ha valami nagyon faszán fizető melóhoz valamelyik Adobe termék (InDesign, Photoshop, Lightroom, Audition) vagy Visual Studio, vagy CAD kéne, vagy rám szakadna az OTP, és ultrabrutál játékgépen a legújabb, legnagyobb AAA-s játékcímekkel tolnám, viszont utóbbiak közül egyik sem fenyeget mostanában :DDD

    Egyedül a foobar2000 és az újabb Microsoft Office hiányzik (de megoldottam Clementine-nel, LaTeX-hel és LibreOffice-szal). Esetleg még a Goldwave és a mp3DirectCut hiányzik, ezeket csak részben tudtam kiváltani Audacityvel és mp3split/mp3merge-tel és hasonlókkal. Esetleg, aki durván MPC-HC-zik, és mindenféle effektet és szűrőt felpakol, annak még ez hiányozhat Linux alatt a mindennapos windowsos programok közül. Ámbár ezek közül a Wine sok mindent elvisz, de azt nem akarom, mert akkor nem sok értelme volt a Linuxra történő átállásnak.

Új hozzászólás Aktív témák