- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Swordfish83 #93747 üzenetére
Használj egy androidos TV boxot. Munkatársamnak egy Xiaomi Mi box van, tökéletesen elégedett azzal.
Itt is kapható (már ha van készleten). -
Swordfish83
csendes tag
Akkor szerintem rosszul fogalmaztam meg a problémám.
Jelenleg is működik a tv-n a net. Wifin és kábelen is.
Hipernetre fizettem elő plusz my tv-re. A mytv alkalmazás androidos és nem tudom telepíteni a tv-re. A kérdésem az lett volna hogy csak én vagyok e láma vagy csak androidos tv boxxal fog működni?Köszi szépen
Balázs
-
Sycora
csendes tag
Sziasztok,
Van egy LG 55UK6300 tv-m. Szeretném a UPC setup boxot a tv távirányítójával vezérelni. A menüpontot meg is találtam, ahol fel lehetne ismertetni, de sajnos nem tálalja a belteri típusát. Tudna valaki segíteni? A beltérire az van írva, h Horizon.
-
blakey
titán
válasz
Swordfish83 #93741 üzenetére
Routert is kérzs a Hipernet mellé és máris megoldódik a problémád.
-
válasz
Szia!
Tv-re internet elérést "varázsolni" lan kábelen vagy wifi-n tudsz egy routerről. -
dobolan
senior tag
válasz
GSM modem nélkül szerintem nem.
-
Swordfish83
csendes tag
Sziasztok!
Böngészgettem a hozzászólások között de sajnos nem találtam megoldást a problémámra.
Adott egy LG 42LF652V-ZA tévém.
Telenor Hipernetet szerettem volna rá varázsolni...
Naív hozzártetlenül hogy ez "okos" tv.
Megoldható valahogy a saját szoftverével vagy csak android box segítségével?Segítségeteket előre is köszönöm.
Balázs
-
darksamu
csendes tag
Sziasztok! Tegnap lettem tulaja egy LG 55UK6950 készüléknek. Eddig egy Samsung volt.
Nem tudjátok, az LG tévéken be lehet-e állítani, hogy be/kikapcsoláskor valami hangot adjon?
Kerestem a menüben, de nem találtam ilyet. Vagy csak el van dugva?
-
nünüke1975
aktív tag
Lg 55uk6300
Gmail t facebookot szeretnék megnézni rajta de nem engedi a sütik miatt a böngésző beállításai között nem találok ilyet hogy sütik engedélyezése. Hol tudom ezeket beállítani? -
la_cc
addikt
Sziasztok!
A tegnapi nap az LG tv-m Gamestreams app-ja elkezdte a torzítani egyes stream-ek hangját.
Na most elég érdekes, mert amennyire látom van, egyes stream-eknek jó hangja, de a legtöbbnek meg ilyen torzított.
Megnéztem találomra pár videót a hálózatról, ott nem torzít, de ugye ott nem is a Gamestreams nyitja meg őket.
Valami ötlet erre? Azon kívül, hogy ne használjam az app-ot, mert más megoldásom nincs a TV-re.
Szerk.: a Gamestreams törlése és újra felrakása nem segített, ellenben a youtube app is csinálja ugyanezt a szart...
-
Luissimo
veterán
válasz
Franz51 #93732 üzenetére
ne törölgesd sűrűn (asszonynak meg főleg ne hagyd - még szerencse, hogy ezekre a modern vékony tévére már nem tehető virágcserép vagy váza
), de ha már mindenképpen muszáj ,akkor keresd elő a por ellen azt a finom puha tollseprőt.
Gyerek/unoka elleni ujjlenyomatok ellen erősen javalt falra tenni, megfelelő védőmagassággal
ma láttam egy öregek otthonában, hogy egy stabil plexi lap van a tévé elé applikálva
Na az már a vég után van egy lépéssel, de legalább nem törölgeti senki -
Kuter
senior tag
válasz
Franz51 #93732 üzenetére
Ja nálam is ez megy a tv-ben átlagosan 70-80 százalékban néha piros is ja meg zöld ja csak vicceltem.
De szerintem itt már nem is tv-zik, filemzik senki a tv-n,csak a kép tesztet bámulja.
Na de és is megnéztem az enyém, hát katasztrófa a foltos, de ehhez képes ha tv vagy film megy brutál a képminőség ja és 100% tv-zek filmezem hát ennyi. -
Franz51
tag
válasz
blakey #93590 üzenetére
Szia blakey!
A múlt pénteken megtörtént a panel csere. Ez sem tökéletes, de sokkal jobb mint az előző panellel.
Viszont előbb utóbb ezt is kell majd törölgetni, kérdés hogy akkor mi lesz? A szerelő erre nem tudott válaszolni.
Egyébként még a csere előtt mikor kint volt a szerelő lefektette a tv-ét egy puha szőnyegre, úgy vette le a hátsó burkolatot, hogy a panelt be tudja azonosítani. Miután visszarakta a foltosság sokkal homogénebb lett nem voltak a kirívó világosabb részek.
Ha valakinek van ilyen törölgetős tapasztalata az LG 55/60UJ634v készülékekkel megköszönném ha megosztanák.
Üdv: Franz -
dropi
senior tag
Sziasztok, 2 Samsung után most egy LG-vel is bepróbálkoznék, az 55UK6300MLB-t néztem ki, de lennének kérdéseim.
1., A MM-ban azt mondták, hogy csak a Samsungra van HBO GO Magyarországon, és mivel nekem ez elég fontos dolog, utánanéztem, és vannak olyan infók, hogy már LG-ken is nézhető. Önthetnénk tiszta vizet a pohárba? Elérhető vagy nem?
2., Elég gyakran használnám Xbox One X-re, alkalmas erre, vagy inkább nem ajánljátok? Samsungról úgy tudom, jól megbirkózik a játékokkal, LG tapasztalatom nincs még.Köszi, előre is.
-
junior19
senior tag
válasz
blau24 #93724 üzenetére
Akkor nagyon hozzá vagy szokva az ips képéhez, ráadásul még szereted "megszínezve" is a képet.
A felhasználási szokásaidhoz pedig jobb a va paneles tévé, kontrasztosabb, több fekete részlettel.
Azt próbáld ki még esetleg, hogy valamelyik képmódot azok közül amiket írtam korábban, állíts vissza gyár értékekre, mert ha sok mindent elállítgatsz, már az sem jó. A 35-ős értéket azért írtam, mert akkor van kb. a csúcsfény 100-120 nits között. De ha neked kevés, állítsd olyan értékre, ahol neked tetszik. Mást ne állítsál, még az energiagazdálkodást kapcsold ki. Ennek nem emlékszem pontosan most a nevére, a lényeg, hogy ne figyelje a környezeti fényviszonyokat.
Ezután nézz olyan filmrészleteket, amiben sok sötét árnyalat van. Ezeket nézd meg egy ips-en is, s ha jobban tetszik az, akkor küld vissza. -
blau24
tag
Köszönöm a válaszokat
junior19: Teljesen szemből nézem kb. 3 méterről sötét környezetben, minden beállítást végig néztem már és próbáltam állítani, ha leveszem 35-re a háttérvilágítást az már nagyon sötét nekem
Azt hiszem megpróbálkozom egy IPS-el összehasonlításképp. -
junior19
senior tag
válasz
blau24 #93720 üzenetére
Milyen körülmények között használod? Szemből nézed, vagy oldalról?
A Színház illetve a Szakértői sötét és világos képmódok a legpontosabbak benne, ezeknél a háttérvilágítás értékét érdemes a környezethez állítani (sötétben 35-40-nek elég kell lennie)
Ilyen felhasználásra amiket írtál, jobbnak kellene lennie, mint a régi ips-nek. -
steele80
senior tag
válasz
blau24 #93720 üzenetére
Én egy Samsunggal voltam így tetézve egy kis bevilágítással. Nekem sem jön be szín tekintetében a VA panel. A 43-as 6950-nek IPS panellel nagyon király képe van.Ezt saját szememmel láttam. Azért nem vettem még meg, mert az üzletben lévő 1 db készüléknek az aljánál erős bevilágítás volt. Elvileg a héten kapnak és akkor már megveszem, ha mentes ettől a bajtól.
-
blau24
tag
Sziasztok! A napokban megérkezett az 50UK6950PLB de valamiért nem az igazi, előtte 7 évig egy IPS paneles 42LM620S-t használtam, lehetséges, hogy annyira hozzászoktam az IPS-hez hogy ez miatt nem tudom megszokni? A színek valamiért nem az igaziak és a fekete nekem kicsit sok...vagy esetleg próbálgassam még a beállításokat? 14 napos visszaküldésem van rá és gondolkozok akkor az 55-ös IPS panelesen.
Külső HDD-ről illetve PC-ről néznék filmeket illetve PC-vel összekötve játék is lenne.
A válaszokat előre is köszönöm -
Faby
senior tag
Kezd tele lenni a málnamintás napozóm a TV-vel.
Mióta újrahangoltam, azóta mást se csinálok, csak folyamatosan rejtegetem el a felesleges, partizánként visszakúszó csatornákat (előzmény: [link] és [link])
Már ott tartok, hogy a kiválogatott 82 csatornára jut ~170 elrejtett!
Ennek biztosan nem így kellene működnie! Mit csinálok rosszul, mit kellene másképp csinálni? Igaz, más szolgáltató (Digi kábel) és más TV (Samsung) de ChanSortban csak simán kitöröltem a szükségtelen csatikat, és az úgy is maradt! -
kutyu92
csendes tag
válasz
dawid880102 #93713 üzenetére
Az uj tevek aprilis majus kornyeken szoktak megerkezni a boltok polcaira, bar a mostani arak lesznek nagyjabol akkor is elozo evek tapasztalatabol, max 1-2 kiallitott dbra lesz “oriasi” kedvezmeny
-
kutyu92
csendes tag
válasz
Rókabajusz #93702 üzenetére
Nevezd at a hdmi bemenetet pcre nalam ez oldott meg minden problemat, osszes bemenet menupont alatt kivalasztod a hdmit ahova be van dugva a pc majd a szerkesztes ikon alatt van olyan lehetoseg hogy pc es az lesz a bemenet cimkeje
-
saltanus
aktív tag
web 3.5 lg szoftvert nem lehet feltenni lg tv web 3.0 ra?
-
Luissimo
veterán
válasz
bebeago #93712 üzenetére
most átállítgattam, mindenhol az elsődleges és másodlagos nyelvet is magyarra, egy kibekapcs és most jól keres.
Hmm.
tesztelgetem majd, de valami bevolt szorulva valahol
mondjuk nekem a megjelenő virtuális billentyűzeten nem adja fel a mikrofon ikont, viszont van magyar és átkapcsolható angolra, de ha csatlakoztatok egy vezetéknélküli magyar billentyűzetet azon az ékezetes betűket nem hajlandó megtalálni...
folyt köv
-
dawid880102
lelkes újonc
Hello valaki tudja már mikor jönnek a boltokba a 2019 lg tvk ? Mer baratnömnek akarunk tv venni es várjuk h a mostani uk sk modelleket kiarusitsak . Pl uk 7550 szemezünk 49 colos most olyan 175e ft megy . Lehet meg ennel is olcsobb lesz ?
-
bebeago
tag
válasz
Luissimo #93710 üzenetére
Így nem megy?
Nekem magyarra van állítva és működik (A Kispál is)
Hangkeresés-Kispál és a borz-lépjen fel az internetre-videók-első helyen a koncert.
De a Google-ben is működik a hangalapú keresés. -
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #93709 üzenetére
bocs megvan,
magyarra volt állítva a hangfelismerés nyelve.
Angollal megy. (kicsit kisstilüség, dehát ez van, ezt kell szeretni)
A Fishing on Orfü ből a Fishing on jön csak be, a Kispál és a Borzra és a Pál utcai fiukra semtudok keresni a jutyubon (azér elég gáz)megoldás? Jeszty ?
-
Luissimo
veterán
sziasztok,
valakinek van tapasztalata, ötlete?MAGIC REMOTE-al a hangkeresésnek van valami beállítási trükkje?
internet van, nyelv magyar, ha rányomok a mikrofonos keresésre, akkor ezt üzeni:
"ideiglenes hálózati probléma történt, kérjük próbálja meg ujra. (6022)"ugyanakkor játszik folyamatosan a youtube-ról.
MIVAAAN ??
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Az LG 32LK500BPLA tévé felismer a 64 gigás 3.0 pendrivet? A kezelésiben azt írják 32 gb és annál kisebb az ajánlott, de akkor vajon nem is lehet beledugni nagyobbat? Meg esetleg akinek van ilyen, mennyire számít a pendrive mérete? Sandisk ultra 64gb pendrivet néztem ki, de nem tudom, hogy bedugható-e a gépben mert a kezelésiben azt írták, 18/10mm es usb dugható be, csak nem tudom ennek a pendrivenek a pontos méreteit.
Üdv: Fishor
-
bebeago
tag
válasz
Hardver Arc #93705 üzenetére
Az alap jelszó: “0000” - ez megváltoztatható egyedi négy számra.
-
Hardver Arc
senior tag
Üdv!
Adott egy 2017-es LG smart tv.. Olyan problémával találkozott már valaki hogy torzít a hangszóró de csak is a youtube vagy ha a böngésző alkalmazásba nézek filmet.Pendrivon a filmekkel semmi gond LG hangteszt demón is tiszta szép a hang.
Arra gondoltam LG szoftverfrissítés cseszhetett el valamit. Próbáltam alap beállításra a tv de jelszót kér ami persze már nincs meg. Mit lehet ilyenkor tenni? -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 43UK6950PLB tv-m ami nagyon jól működik, csak egy dolog zavar: ha lekapcsolom a villanyt vagy lemegy a nap akkor a fényerő is csökken. Azt szeretném, hogy állandó fényerővel menjen. Az energiatakarékos mód ki van kapcsolva. Mit lehetne tenni? Köszi, Balu -
Rókabajusz
csendes tag
Sziasztok.
Még karácsony előtt vásároltunk egy LG uk7550 55" tv-t. Már új kora óta nem tetszett neki az,hogy HDMI kábellel hozzá csatlakoztatom a pc-t. Néha érzékelte a jelet,néha meg gondolt egyet és nem jött be a számítógép képe miután a tv-t kikapcsoltam egy ideig. Ma meguntam és gondoltam a screen share majd jól kibabràl vele,szóval teljesen okosan megoldom ezt a problémát. Némi időbe tellett de megoldottam és örömködve láttam,hogy sikerült megosztani pc képernyőjét a tv-vel. Ma este nagy arccal bekapcsoltam a masinákat,erre nem tud csatlakozni a két renitens egymáshoz... Két órája szenvedek vele,de semmi. Már megvolt a tv gyári beállítások visszaállítása is. Tanácstalan vagyok. Ha valaki segít annak hálás lennék. -
balazsjo03
csendes tag
Szép estét!Vettem egy új tv-t,na most kötötték át az optikát a régi hálózat helyett.DIGI lenne a szolgáltató van néhány adás ami HD lenne pl
TL gyakran szétesik a kép,másik adó pedig ahanggal vacakol M1HD.valakinek hasonló tapasztalat,ötlet?Lehet a tv hibás?Hogy tudnám letesztelni?Köszi,h elolvastad.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest