-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA68
őstag
válasz kobayashy #78548 üzenetére
Szia!
Elöljáróban annyit, hogy itt a fórumon sokszor azt tanácsolják, hogy a képjavítók kikapcsolásával kell kezdeni, amivel én nem feltétlenül értek egyet. Alacsony fokozatban lehet velük próbálkozni.
Beállításaim:
-Kép üzemmód: Eredeti
-Háttérfény: 60
-Kontraszt: 95
-Fényerő: 45
-Élesség: 35
-Szín mélység: 65
-Árnyalat: 0
-Színhőmérséklet: C20-Speciális beállítások
-Dinamikus kontraszt: Alacsony képvezérlés
-Dinamikus szín: Alacsony képvezérlés
-Preferált szín: 0, 0, 0
-Színskála: közepes
-Szuper felbontás: Alacsony képvezérlés
-Gamma: Közepes energia megtakarítás-További kép beállítások
-Zajcsökkentés: Ki
-Fekete szint: Alacsony képvezérlés
-Valósághű mozi: Be
-Szemkímélő funkció: Ki
-Helyi sötétítés: Magas képvezérlés
-TruMotion: Felhasználó (0/10) -
Emu
őstag
Ti hogyan tudjátok módosítani a fekete szintet? Este néztem, hogy nekem automatán van, és ki van szürkítve, tehát nem tudom módosítani.
-
huncutka1029
addikt
válasz salamander66 #78538 üzenetére
eco mód helyett válassz haladó 1 beállítást, és azt állítsd át.
Vagy kapcsold ki a helyi sötétítés, és /vagy dinamikus kontraszt opciót.
ECO módban válaszd az alacsony, esetleg a közepes energiamegtakarítást.
Így nem szabályozza olyan durva eltérésekkel a fényerőt a képernyő különböző részein.ezeket tudom javasolni a tapasztalatok alapján..
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
atirag
őstag
Néztem egy Panasonic tx-55d600e típusú tv-t
Nem ismerem a Panasonic-ot. Mit lehet tudni erről a tv rol
Jó választás lehet? -
farkas-j
őstag
válasz xnot85 #78468 üzenetére
xnot85: "Hiába IPS panel, felhősödésnek nyomát nem találtam eddig, nagyon fasza!"
Csak megjegyezném, hogy a felhősödés nem IPS panel jellemző ill. hiba, hanem a háttér világításé. Ez VA vagy egyéb paneleknél is előfordulhat.[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Ubul02
tag
Üdv mindenkinek!
49UH664V típusról szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérdezni.
Tud esetleg valaki segíteni?
Köszönöm előre is! -
-
polberto
tag
Sziasztok, erre senki: [link]
-
huncutka1029
addikt
-
Emu
őstag
válasz atirag #78556 üzenetére
ITT vagy ITT előbb fogsz választ kapni mint az LG topikban.
@vond böngészőt néztem, épp a greyscale volt bent, mert állítgattam a fényerőt.
Elküldtem az alábbi levelet az ED-nek, remélem nem tartják be a 30 napos válaszadási határidőt:
"Tisztelt Extreme Digital!Nem rég vásároltam Önöktől egy LG 49LH630V tv készüléket. Garancia kiterjesztést is szerettem volna vásárolni hozzá, otthon az "Extra garancia prémium +3év" nevű terméket szemeltem ki. A boltban azonban azt a tájékoztatást kaptam, hogy ez nem +3év garancia, hanem összesen 3 év, tehát +1év műszaki tartalomra, illetve vásárlástól számított 3 év törésre és sérülésekre. Nekem a műszaki tartalomra vonatkozó biztosítás a fontosabb, ezért a boltban végül a Standard garancia +2év mellett döntöttem. A honlapjukon az alábbi leírás olvasható:
„EXTRA GARANCIA PREMIUM: A STANDARD Garancia bővített változata, azaz a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett, baleseti jellegű meghibásodásokra is fedezetet nyújt.”
Ez alapján úgy gondolnám, hogy a prémium garancia is úgy működik mint a standard vagyis a gyári garancia lejárta után nyújt még +3év biztosított időszakot.
Amennyiben a prémium garancia az általam gondoltak szerint működik, vagyis a gyári garanciaidő lejárta után nyújt még +3év biztosítást, akkor szeretném kezdeményezni a jelenlegi kötvényem módosítását.
Amennyiben az eladó tájékoztatása a helyes, vagyis a prémium garancia nem +3év, hanem összesen 3 év biztosítást nyújt, abban az esetben kérem módosítsák a honlapon a kiírást, mert a vásárló részére erősen megtévesztő.Várom mielőbbi válaszukat."
-
törölt tag
válasz fortune #78534 üzenetére
Jó vétel. Itthon 55UH8507-nek nevezik és hasonló most az ára, de volt már olcsóbb is. A nagyobb üzletek kifogytak belőle, de ha újabb készletet kapnak, fognak akciózni, mint eddig is.
Zahire FHD-ből 50LF652V, vagy 49LH630V, bár mindkettőnél van panasz menü lassúságra, főleg utóbbinál. Böngészésre senki nem ajánl tévéket, azt mással érdemes megoldani, de működik tévén is, csak nem paktikus, viszont kényelmetlen. De egy MR-el ellátott készülékben kicsit jobb. Ki kell próbálni. Inkább fordítva, az UHD-k jobbak ilyen szempontból a jobb hw miatt, főleg a 7-es 8-as széria, mert van hozzá MR, és az UH668-hoz jár, viszont az UH661-UH664-hez és az LF 652V-hez lehet venni utólag.
Ubul02 UH66-os széria. Itt a honlapon is vannak infók.. -
Favilla
tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #78380 üzenetére
Köszi a választ.
A fórumon ajánlott display specifications weboldalon több nekem ajánlott LG tévénél is azt írják, hogy 60Hz-es. Akkor azokat is bátran lehet válaszhatom? -
Gabor901127
tag
Sziasztok!
Elvileg végre megjött a csodás 55LH630V-m és otthon vár árván míg haza nem érek.
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy mit kellene megnézni rajta, hogy jó a e kép, meg minden rendben van e?
És láttam, hogy valaki írt egy segítséget kalibráláshoz, azt be tudja linkelni valaki, mert már jó hete volt és nem találom.
Köszi
-
huncutka1029
addikt
válasz #92401152 #78570 üzenetére
azokat is választhatod nyugodtan.
a z általad említett specifikációk az 1080 P 60 Hz megjelenítésre vonatkoznak, ami a pc-k natív megjelenítési frekije, nem a tv adásé.
Ettől ne ijedj meg.
A Legjobb, hogy 100% megnyugodj tölts le pár demót egy pendrivera, 1-2 perceset csak, ugyanabban a felbontásban, csak 30-60-75 Hz ben, és úgy nézd mg az üzletben látsz e különbséget köztük.
:-)
(#78571) Gabor901127
Először pixelhibára teszteld.
Akár paintban is De készíts fehér, kék, zöld vörös és sárga teljes képernyőre méretezett képet (1920 x 1080 ha FHD, és 3840 x 2160 ha UHD tv) Jpeg képet, ezt megnyitva gyönyörűen megmutatja, ha pixel, vagy sub pixel hibád van.Utána hangold be, és jöhet a többi flikk-flakk.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz Gabor901127 #78571 üzenetére
A kalibrálás részhez:
Varázslat!
A piros nyíllal jelölt rész aktiválja a csodát[ Szerkesztve ]
-
Hasterix
csendes újonc
sziasztok
230 körül érdemes megvenni az egy LG55UH7707-est,vagy várjak és vegyek késöbb egy LG55UH8507-es tévét??
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #78572 üzenetére
Megnyugodtam, köszi.
-
Hasterix
csendes újonc
Rosszul irtam 320körül
-
Ronam
addikt
49UH6207-ről lehet tudni valamit, azon kívül hogy belépő kategória? Sehol sem találok róla tesztet, de még videó sincs róla Youtube-on.
-
Grande Ale
őstag
Akinek 43LH630V tévéje van, megkérhetem, hogy mérje le, hogy milyen széles
a talp?
80 cm a szekrény, amire rá kellene férjen...
Köszönöm! -
Günter
újonc
válasz Grande Ale #78579 üzenetére
Szia, a talp 70 cm széles.
-
TA68
őstag
válasz kobayashy #78565 üzenetére
Negatívumként talán csak a sokat emlegetett IPS betegséget tudnám említeni, hogy sötétben a fekete nem teljesen fekete, hanem kicsit szürkés, de engem egyáltalán nem zavar. Más valószínű, hogy tudna még negatív tulajdonságokat felsorolni, de én maximálisan elégedett vagyok vele.
Nemrég állítottam be egy ismerősnek LH630V-t, érezhetően küszködik a WebOS 3.0-val. Hardveresen gyenge hozzá, hiába van a menü kisebb felbontása lebutítva.
-
Kam1kaze
tag
válasz Grande Ale #78579 üzenetére
Rá fog, nekem ma vitték vissza, de lemértem most az állványt és 65 cm, a talp kicsit túllógott rajta kb. 2-2 centit. Így a 80 centisre biztos ráfér.
[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Kam1kaze, miért vitték vissza? Nem volt jó a tévé?
-
sb
veterán
Sziasztok!
A 668V-re találtam itt a topicban egy 20ms input lagot, a 661V-ről van valami infó?
Ill. úgy általában kérdezném, hogy hol van részletesebb teszt mert nem igazán találtam. A valós panel frissítés, hány bites, kontraszt érdekelne még...40-43", 100/120Hz-es, juddermentes TV-t keresek. Lehetőleg UHD és alacsony input lag. Utóbbi kettő nem feltétel ha nincs normális ilyen modell emberi árban. Eredetileg Samsungot néztem, mert az IPS fekete és kontraszt zavar TV-ben, de náluk a 100Hz-es UHD kategória 200k felett van. Alatta csak 60Hz van ahol még a 24p is judderes a tesztek alapján. Vagy másban vérzik el...
LG-ből a 661V tűnt mozgás alapján elég folyamatosnak a 610/630-hoz képest is (pedig a PQI ugyanaz), de csak szemre mivel tesztet nem láttam. A fekete-kontraszt gondolkodtat még... a hálóba menne a TV, oda nem kell kegyetlen kontraszt, de a fekete nem lenne rossz a sötétben. Talán levett fényerővel azért annyira nem gáz a fekete szint sem és még elég lenne a fényerő (kontraszt) is.
Ja és UHD-nak semmi értelme erre és ekkora méretben, ezt tudom. Később monitor jelleggel is lenne talán használva, a felbontás (és alacsony input lag) ehhez lenne jó.Ha nincs kompromisszummentes és nem túl drága modell erre akkor szét lesz választva: hálóba inkább jobb és gyorsabb panel+FHD, monitornak pedig majd ha aktuális lesz, 1-2 év múlva csere...
Ettől függetlenül várnám a tapasztalatokat és teszteket a 661 (vagy más hasonlóval) kapcsolatban.
-
TA68
őstag
válasz Grande Ale #78585 üzenetére
Azt nem állítottam, hogy nem érdemes megvenni, mert egyébként egy jó TV, csak néhol igen be tud lassulni. Még így sem annyira vészes, együtt lehet vele élni.
-
Sordoran
addikt
válasz Grande Ale #78585 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom más smart TV-kel, de valóban nem annyira pörgős a WebOS 3.0 a 630V-n. Nem tudom ez mennyire számít smart tv-k között jónak, rossznak, én elviselem, hogy gondolkozik mikor átváltok youtube-ra vagy tv-re, oda-vissza 1-2 sec-ig. De én nem is vártam el pc szintű sebességet.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Kam1kaze
tag
válasz Grande Ale #78583 üzenetére
Itt el tudod olvasni, hosszabban leírtam, számomra miért nem felelt meg.
Olyan szempontból a mai napig sajnálom, hogy nagyon szép képe volt, de ez van, majd lesz egy másik, ami gyors és remélem nem omlik össze a böngészője folyamatosan.
A szállítás is megérne egy történetet. Röviden... megkérdezték le tudom-e vinni (Sprinter futár). Levittem, utána két csaj tuszkolta be egy telepakolt Suzukiba a 108 centis TV-t. Ami vicces is volt, de egyben elszomorító, mert egy kisebb LG elfektetve volt legfelül, ami az enyémnek a betolásától elcsúszott, majd az ajtót jól rácsapták. Helyre került rögtön minden.
-
Imrisko
tag
Ilyen gondom van kb egy honpaja vette LG 65UH8507 tv. Szombaton voltak a gyerekek nalam es focit akartak nezni. A meccs kozben arra hivtak fel a figyelmemet, hogy a kep alatt bizonyos reszeken, foltokban vilagossabb volt ez legjobban a zold alapu kep alatt lathato. Na azota mas sem latok mint ezeket a vilagos foltokat. Nemtudom ez normalis ennel a tv meretnel vagy reklamaljak es vigyem vissza a tv. Vagy esetleg a beallitasba tudnatok rajta segiteni.
Valaszotokat elore is koszonom
Imrisko -
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 43UH603V készüléket. És telefon appal kapcsolatban érdeklődnék. Olyat keresek, amiben tudok írni is. A gyári ajánlottban (lg tv plus) nem találtam ilyet, az orosz LG webos meg tudna, csak nem működik ez a rész. Amúgy ez az app sokkal gyorsabb pl egérnél, csak puritán és értesítési sávban nem működik/jelenik meg.
Tpasztalatok, ötletek, melyik jó?
Köszi
szerk.: droidos appot keresek
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #78595 üzenetére
gyári (lg tv plus) mégis tud bevitelt, de lehet frissítés miatt...de rettenet lassú. valami gyorsabb van?
köszi"Oh my Goa'uld!"
-
Imrisko
tag
válasz huncutka1029 #78598 üzenetére
koszonom a tacsot megprobalok vele eljatszani habar jateknak elegge borsos volt
-
TA68
őstag
Egy teszt videó a DSE effekt ellenőrzésére. LCD hipochondereknek nem ajánlom, mert utána állandóan azt fogják figyelni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest