Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
-
törölt tag
Szerencsére mi másképp látjuk, és gondolom nagy többségben az itteniek is. Dehogy világít az be a világos részeknél, azért nekem ezt ne mondjad. Az edge ledes va panelnél van sok garanciás csere az alsó felső fekete bevilágítása miatt.
Láttam, hogy korábban ajánlottad ezeket a tévéket, meg dicsérted is. Meg hogy mennyit buktál a sok tévé cserén. De miért vettél olyan nem ajánlott JU6-os samu UHD-t nem is 1-et, amiről mindenkit lebeszélnek? Mennyi idő alatt unsz meg egy tévét, úgy 2 hónap? Az OLED-től is megváltál és a több jónak mondható FHD tévéktől is(H7000, W8-as).Nekem ez érthetetlen történet. A 60 napos MM visszavétellel csináltad ezeket a cseréket?
-
belan
addikt
válasz
#94529552 #77745 üzenetére
Számomra nézhetetlen volt .samsungnak élesebb a képe ezt már több tv nél is észre vettem már .mostani ks széria meg torony magasan jobb mint a lg LCD TVK. külföldi teszt oldalakon is Samsungot emlegetik mindig hogy milyen jó ks széria . techradar ks széria meg oled tv mondják a legjobb tvnek .lg LCD tv nem nagyon emlegetik . .rtings.com meg néztem lg uf850v tesztet hát elég siralmas 6.9 pontot kapott Fekete egyenletesség meg 0.0 tiszta felhős .kontraszt 5.6 világos szürke csak a amcsiknal lg uf8500 van fel tüntetve olvasd el tesztét és akkor tudni fogod miről beszélek. A ks7000 meg amcsiknal ks8000 nek van fel tüntetve ezt Samsung topikba is mondták 8.3 pontot kapott Fekete egyenletesség 9.8 .kontraszt meg 9.3 .ezek a tények neked teszik a uf850v nek a képe nekem nem.lehet jobb ips panelnek a betekintési szöge de ki fogja oldalról nézni a tvt .nem mondom hogy rossz a lg LCD TVK de számomra csak a oled tv jöhet szóba ha lg tv vennék már.
-
belan
addikt
válasz
#94529552 #77744 üzenetére
Nem tudtam olyan lguf850v van engem nem csak két csík idegesített amikor sötét szobába néztem világos színes résznél is be világított a szó szerint nagyon felhős volt a képe én nekem nézhetetlen volt színei is gyengébb volt mint a eddigi tvejimnek és Samsung tv képei élesebben ezt már nem egy kettő tv nél láttam médiába meg lg srác is bevallott hogy élesebb a samunak a képe ment lg tv nek nem vagyok Samu fan de én így látom a dolgokat .
-
törölt tag
válasz
sirály69 #77742 üzenetére
A mai OLED tévék szerintem nem égnek be. Írták a topikjában, hogy náluk nincs beégés, viszont az üzletekben más a helyzet, mert volt LCD is, ami beégett. Ezért van rá védelem, az órákig tartó mozdulatlanság esetén az auto kikapcsolás, vagy a képernyővédő. Az OLED-nél pedig van még egy folyamat, ami kikapcsoláskor végig fut rajta automatikusan, tehát nem tud úgy beégni, mint a plazmák, de asszem már leírta ott valamelyik szakértő a topikban.
belan Van UF850V-m és nagyon jó tv, persze kellett egy kis türelem a jó beállításához, mint mindenhez. Nemcsak hazavisszük és nézzük. Én úgy vettem, hogy 60 napos visszavételi gari volt hozzá, de fel sem merült, hogy visszavigyem. Néha elcsodálkozom rajta, hogy jó minőségű filmeknél, vagy tv műsoroknál milyen szép képe van, és nem az alsó-felső csík érdekel, mint másokat, hanem a film részletei, és ott a feketéje is ok. Nem olyan mint az OLED-nél persze, de nem is várjuk el. A moziban teljesen világos szürkék alul és felül a fekete csíkok, de ott se érdekel senkit.Van régebb jó minőségű Samsung is, de inkább az LG-n filmezünk mindig. Samsungon valahogy nem olyanok színek, bőrszín se az igazi, de amúgy ok. Meg a sötét részeknél elvesznek a részletek is, ezért visszább kell venni rajta, de azért azt se szidom. Vajon milyen beállítások mellett nézted az UH77 és 87 szériát? Csak nem egy túlszínezett, túlhúzott Samsung mellett az üzletekben? Ívelt LCD-t én nem vennék, most is néztem egy ilyet, de akkor neked bejön ezek szerint. Nekem meg ez a nézhetetlen, nem a 850V, már bocs.
-
törölt tag
válasz
A mai OLED tévék szerintem nem égnek be. Írták a topikjában, hogy náluk nincs beégés, viszont az üzletekben más a helyzet, mert volt LCD is, ami beégett. Ezért van rá védelem, az órákig tartó mozdulatlanság esetén az auto kikapcsolás, vagy a képernyővédő. Az OLED-nél pedig van még egy folyamat, ami kikapcsoláskor végig fut rajta automatikusan, tehát nem tud úgy beégni, mint a plazmák, de asszem már leírta ott valamelyik szakértő a topikban.
belan Van UF850V-m és nagyon jó tv, persze kellett egy kis türelem a jó beállításához, mint mindenhez. Nemcsak hazavisszük és nézzük. Én úgy vettem, hogy 60 napos visszavételi gari volt hozzá, de fel sem merült, hogy visszavigyem. Néha elcsodálkozom rajta, hogy jó minőségű filmeknél, vagy tv műsoroknál milyen szép képe van, és nem az alsó-felső csík érdekel, mint másokat, hanem a film részletei, és ott a feketéje is ok. Nem olyan mint az OLED-nél persze, de nem is várjuk el. A moziban teljesen világos szürkék alul és felül a fekete csíkok, de ott se érdekel senkit.Van régebb jó minőségű Samsung is, de inkább az LG-n filmezünk mindig. Samsungon valahogy nem olyanok színek, bőrszín se az igazi, de amúgy ok. Meg a sötét részeknél elvesznek a részletek is, ezért visszább kell venni rajta, de azért azt se szidom. Ívelt LCD-t én nem vennék, most is néztem egy ilyet, de akkor neked bejön ezek szerint. Nekem meg ez a nézhetetlen, nem a 850V, már bocs.
-
belan
addikt
válasz
Úgy tudom igen .de volt lg uf850v led LCD tv és számomra nézhetetlen volt világos szürke volt a feketéje egyszerűen tiszta felhős volt .számomra nézhetetlen volt !!!led LCD tvbe soha nem kell lg !!jelenleg ks7500 van és van valós feketéje! Néztem ezeket új lg uh7707 meg uh8507 és nem győzött meg a kép minősége !! Ha nem oled tv akkor másik márka inkább mert az nézhető! Persze mindegyik márkának meg van a előnye és hátránya! De ha egyszer veszek még oled tv akkor arra is sok garit veszek majd
-
sirály69
őstag
8507-ben van bluetooh. Hogyan lehet aktiválni? Nem találom a menüben...
A másik furcsa tapasztalat/kérdés. Ha bekapcsolok egy HDMI-re kötött eszközt az nem kapcsolja be a tv-t.
Nem kellene bekapcsolnia? A philips, samu bekapcsolódot... -
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #77693 üzenetére
Valaki?
Egyelőre addig jutottam, hogy csak HDMI input-nál jön elő ez a felirat, és hogy csak akkor, ha be van dugva a net is a TV-be. Olvastam olyat, hogy a belső hálón cseszteti valami a TV-t, és azért van, de nem sikerült beazonosítani az eszközt, legalábbis ha mindent leszedek a belső hálóról a TV-n kívül, akkor is ugyanúgy feljön a felirat. Ami még érdekes, hogy a router nem ismeri fel, mint vezetékes kapcsolatot a TV-t, ellenben működik rajta az internet. Kifogytam az ötletekből egyelőre, most várom, hátha válaszol az LG support a levelemre.
-
törölt tag
válasz
asdasdasd #77731 üzenetére
Ok, akkor IPS-t keress.
Én csak leírtam, amit tudok róluk, mert pár dologban jobbak az alacsonyabb számú szériáknál(600, 610, 620), de asszem itt is van valakinek 635V-je. Más típusban is kaptak itt tavaly va panelest, és elégedettek vele. Mihez készült ez a szemléltetés és mikor? Mert azért manapság nem ilyen rossz egyik panel se, csak esetleg a noname márkáknál, de mindegy is.
dave0825 Jogos, bocsiAz árgépen néztem, az első 3-nál egyforma árban van.50LF652V
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Egy LG 60UH8507-es kalibrálásával kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Láttam, hogy sok oldalon található segítség hozzá, de melyiket ajánjátok hozzá? Az rtings.com-os oldal profinak tűnik de nagyon sötét szoba fetisiszták, és az általuk beállított 28-as backlight nekem gyanúsan alacsony egy átlagos nappalis használatra. Attól félek ha felhúzom a backlight-ot akkor borul az egész kalibrálás amit a többihez állítottak be.... Mi legyen?
Köszi! -
Peestyke
újonc
Sziasztok!
LG 43UH6207-et nézegetem már egy ideje. Van valakinek tapasztalata vele, esetleg más alternatívája ebben az árkategóriában?Kb. 1,5 méterről néznénk.
Köszönöm! -
TRob1
veterán
válasz
Ez mekkora kamu kép.
Még szerencse hogy nem ez alapján vesznek az emberek megjelenítőket. Ha így lenne, sokan max a falat néznék/nézhetnék otthon. (Pedig aztán jópár millió VA és TN elkelt már világszerte)Milyen monitorod vagy tv-d van most? Te úgy látod ahogy a képen mutatják?
(Mert nekem pl. van egy LG W2242T (TN) monitorom, most körbenéztem, éppcsak hátulról nem néztem a képét, és kvra nem ilyen. Persze nem olyan mint szemből, na de azért bőven látszik minden mindenhonnan, még olyan furcsa szögből is ahonnan normális ember már nem nézi)
-
OldMike
őstag
válasz
Én azért ezt nem venném annyira komolyan. Nekem IPS tévém van, de olyat még nem láttam hogy alulról nézve élénkebbek legyenek a színek mint pont szemből
. Az sem biztos hogy azonos tudásszintű panelekről készültek a képek. A VA panelekről írták már, hogy bizonyos színeket nem igazán lehet jól beállítani, de azt nem hogy alulszaturáltak lennének.
Szerintem alapból semmilyen tévét nem célszerű alulról vagy felülről nézni, ha az oldalról nézés fontos, akkor nem igazán ajánlott a VA, viszont ha baj hogy este a széles filmeknél szürke az aló-felső fekete sáv, akkor az IPS kerülendő. -
törölt tag
válasz
dave0825 #77728 üzenetére
Szerintem itt 179k-ért és ingyenes szállítással biztonságosabb vétel lenne, de te tudod. Addig válogatsz, hogy a végén elfogy itt is-ott is.
asdasdasd Úgy tudom én is, hogy jó minőségű va panelesek ezek a típusok. Most linkelték a Line Up-ot, és abban is edge led-esnek írják. Amiket írsz, azok is valami outlet félék. -
dave0825
őstag
Üdv. Még mindig LG 50LF652V témában járok. Találtam egy webshop-ot, egész jó áron van, írtam a boltnak, azt válaszolták, hogy 2 év gyári garanciás, bontatlan dobozos, nem árulnak bemutató darabokat. Nem túl ismert webshop, de ha esetleg valami mégsem stimmelne, pl. használat jelei lennének láthatóak rajta, vagy nem gyári garanciát adna rá, akkor buktam a dolgot, vagy így, hogy van írásos nyoma lehet valamit kezdeni vele? Reméljük, hogy nem lesz gond, de ha mégis...
-
törölt tag
válasz
nokia123 #77721 üzenetére
Az OLED a legjobb tv, megéri megvenni. Az 55EG910V nagyon jó árban volt, 400k körül, de már felemelték 579k-ra. Az íveltség nem annyira hátrányos itt, mint az LCD-nél, a betekintési szögek maradnak, de ha neked egyenes kijelzős kell, akkor a B6. A topikjában is írják ezt, de néha odakeveredik 1-2 kívülálló, és elkezd hülyeségeket beszélni arról, ami van a többieknek, neki meg nincs.
Intelligencs Majd regisztráld a tévét az LG-nél, a garipapírnak amúgy jelen esetben nem sok jelentősége van, de persze meg kellene lennie. Nálam csak a számlát kérték bemutatni(sima webshop-os tv, nem hivatalos garival, de regisztráltam is a könnyebb ügyintézés és a követhetőség miatt) -
-
sirály69
őstag
válasz
Intelligencs #77723 üzenetére
A garilevélnek a doboz végében,kivül, alul oldalt kellene lennie...
-
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megvettem a 49LH630V-t anyósnak, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve.
Egy kérdésem lenne, a Média Marktban vettem házhoz szállítással, és nem volt sem számla sem garancialevél a tévé mellett. Számlát később kaptam elektronikusan, de garancialevelet nem. Kell kapni külön garancialevelet (papíralapút vagy elektronikusat), vagy az e-számla maga a garancia is egyben? Írtam az MM-nek is, egyelőre még nem reagáltak.
-
nokia123
aktív tag
válasz
nokia123 #77719 üzenetére
Már teljesen elbizonytalanodtam akkora a választék. Benéztem az Oled tv topikba is és nagyon felkeltette az érdeklődésemet az OLED tv. Jó volna a LG OLED55C6V de ívelt nem kéne abban biztos vagyok az LG OLED55E6V 3D az még drága de a LG OLED55B6J az nagyon megtetszett annyi hogy nincs benne 3D de az nem érdekel. Van már 3D tv igaz hogy 2011-es Philips de nincs vele gond. Véleményetek a LG OLED55B6J tv-röl?
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Egyenlőre megvárom a black friday extreme digitalnál és vagy LG 55UH7707 LG 49UH7707 veszem meg. Vagy esetleg valami mást ami jó áron lesz. Aszt szeretném kérdezni hogy a tv az ágytól ha fekve nézem durván úgy 3 méter távolságra lesz a fal felület ahova teszem kb:2 méter széles hely marad elég a 49 colos vagy az 55 jobb választás volna.
-
Yogi Bear
aktív tag
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
nokia123 #77714 üzenetére
Szia!
Először is az 1000 az nem Hz, hanem PMI = Picture Mastering Index, aminek a képfrissítési frekvencia csak az egyik összetevője.
2016 LG LED - OLED TV MODEL LINE-UP táblázat szerint:
UH7707: PMI: 2500 / TruMotion: 200Hz / Contrast enhancer: -
UH8507: PMI: 2700 / TruMotion: 200Hz / Contrast enhancer: Contrast maximizerHogy a valóságban mi a különbség a "Nagy" és a "Mega" kontraszt között, az látni kellene egymás mellett, minden esetre a 2500 PMI érték jónak tűnik. Nekem a tavalyi UF850V-nek 1600 PMI volt és semmi gondom nem volt vele, eltekintve a fekete szinttől, de az meg az LCD technológia velejárója.
Üdv
YB -
törölt tag
válasz
ringring #77713 üzenetére
Szerintem a 60" elég arra a távolságra, és ez a tv jó vételnek számít, és ami még fontos az a jó betekintési szögek egy ekkora tévénél. Elég sok opció van, szóval a beállításhoz kell majd idő és egy kis türelem. FHD-ból csak alsóbb kategóriát kapnál ennyiből, mert minden gyártó az UHD-re koncentrál.
nokia123 Ahány oldal, annyi féle lehetőség az elírásra, és a rossz fordításra. Még a gyári oldal is sokszor hibás, hiányos, mert emberek viszik fel az adatokat. Mindkettő 100/120 Hz-es tévé, van ahol 240 Hz-nek írják őket. A gyári jelölés pedig 2500 és 2700 PMI, vagyis képminőségi index, de ez inkább csak marketinget szolgál, és leginkább a mozgásmegjelenítéshez köthető, és az mind2 tévén jó minőségben történik. Ebben egyformák. Én a lényeges 3D-n kívül még a +20W-os subwoofert találtam a 8507-nél, ami a 7707-nél nem szerepel.
AtaWrc Most a 49LH630V, ami a legjobb Smart FHD idén, és ezt a méretet lehet ennyiből venni, de igazából ennél nagyobb tv lenne ajánlatos. -
AtaWrc
aktív tag
Sziasztok
Mostanában melyik tévé a best of ?
A kívánság smart legyen, mert a leányzó youtubuzik elég sokat.
A keret 150-160 k. lenne.
Kb 4-4,5 méterről nézi.
3D nem annyira fontos neki.Köszi a tippeket.
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Még annyi különbséget találtam a 3D kívül ami a LG 55UH8507 van és a LG 55UH7707 nincs hogy a 55UH8507 a Képfrissítés 1 000 Hz míg a 55UH7707 200 Hz. Ez sokat számítana hogy a Képfrissítése ennyivel jobb. A Kontrasztarány Mega kontraszt a 55UH8507 mig az 55UH7707 Nagy kontraszt. Valaki eltud igazodni benne?
-
ringring
csendes tag
válasz
#94529552 #77599 üzenetére
Koszi a valaszt!
Vegul rendeltem a mm-be egy "60 UH7707 4K Super UHD Smart LED" de azota annyi topicot olvastam vegig a hetvegen, hogy meg mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelo tv nekem. 3.5 meterrol neznenk, kozelebb is tudok ulni, de a kanape ilyen messze van. Ez 380k-ra volt learazva, es ennel tobbet nem akarok kifizetni teveert jelenleg. Szoval a sok rizsa utan kerdezek is, ilyen tavolsagba nem valami meg nagyobb de "csak "FHD teve kene ki fogom tudni hasznalni amit tud a fenti modell? Nem mintha lenne tippem, hogy 65" vagy nagyobb FHD modell letezik e 380.000 huf alatt. (Holnap kene atvennem, szoval addig meggondolhatom magam)Elore is koszi barmilyen valaszt!
-
fenky
tag
válasz
#94529552 #77705 üzenetére
Köszi az infót, sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz, mert a 770V csak külföldi oldalakon van!
UHD-ből tehát a 7707 az eddigi befutó, 250k körül vannak.
Viszont "sima" Full HD tv ügyben is kérnék segítséget max a fenti árig és max 47-50" méretben.
Annyi féle van, hogy az ember nem győzi olvasni a teszteket, véleményeket -
törölt tag
válasz
Zyrius #77706 üzenetére
Üdv!
A kép opciókban a fekete szintet alacsonyra tedd, és a helyi fényerő sötétítést(Led Local Dimming) is alacsonyra, vagy kapcsold ki, ahogy jobb neked. Vagy próbáld meg így, de csak awhite balance and color managementig, vagyis ezek kivételével.
A többihez meg ott van a manual. Esetleg még hasznos dolgokat a fenti Téma összefoglalóban is lehet találni. -
Outblast
tag
Szerdán én is csatlakozom az LG táborba egy LG 50UH635V típussal, már alig várom
Ma voltunk a MM-ba, de ott már csak a 2 kiállított darab volt ami kb 2 hónapja van kirakva, és mivel nem adtak rá kedvezményt így a Pesti raktárból fogják nekem házhoz hozni (Miskolcra). Vettem rá én is +3év garit (abba a 15k-ba nem halok bele, mert amilyen szerencsés vagyok tuti hogy 2 év múlva bekrepált volna aztán csináljak vele amit tudok... ) így 5év van rá. vettem hozzá konzolt meg egy 1,5m aranyozott 4k-hoz való HDMI kábelt.
Így az egészért 233ezret pengettem ki nekik. Remélem szerdán megjön a kicsike -
Zyrius
aktív tag
sziasztok,
Újra csatlakozom a klubhoz LG 49uh7707 tulajként.
Nem kezdődik túl jól a kapcsolat..a rádugott 1 terrás külső vinyómat valamilyen raw formátumba sikerült állítania...
Szóval formázhattam újra és most töltöm le a filmeket megint.
A feketékkel az IPS-nek továbbra is van gondja a pixel dimming nagyon nem működik (vertikálisan a teljes képernyőn változtatja a fényerőt).Egyébként a menü a magic remote a hangvezérlés nagyon jó.
Ha nem sötét felvételt nézek akkor a kép is hihetetlenül szuper. Ez előtt 43LA620S tévém volt. Színek tekintetében ez mérhetetlenül jobb és a mozgás is sokkal sokkal szebb. Gyakorlatilag nincs utánhúzás és a világos képeknél nincsenek foltok (ez a régi TV-n nagyon zavaró volt). -
fenky
tag
Sziasztok!
2 tv-vel szemezek:- LG 49UH770V
- LG 49UH7707Eddig nem igazán foglalkoztam a tv kérdéssel, egy kb. 15 éves 100 Hz-es JVC crt van egy Asus oplay minivel.
Érdekelne a véleményetek, hogy ki melyiket választaná és miért?
Köszönöm! -
törölt tag
Használható, és működik is. Amelyikhez van MR azzal könnyebb a hangalapú kereséssel, vagy egér+bill. kombóval is, mint a sima távval. De így sem olyan, mint egy PC-n, tableten, de ez nem is várható el igazán.
daara Az edigitalból rendelhetó most is 99990[link] (5% kuponkóddal talán ma estig, vagyis ezt nemtom meddig tart. Az alap tévék is viszik az mkv-ből a népszerűbb formátumokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest