- Plazma TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- A Zotac új handheld gépe szakít a normával
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
bluobluo75 #31342 üzenetére
Nem hiszem, hogy az alkáli elemeket leszívná. Nekem van "fölös" Sanyo ENELOOP akkum, ezért azt használok. Minek vegyek elemet ha ezzel is megy. (Nálam amibe ceruza elem kell, azokba a dolgokba mindben akkuk vannak. Kivéve pl. a faliórákat, mert azok egy elemmel kb 1,5 évet elmennek.)
Én a Voltcraft IPC-1L töltőt használom már évek óta, és tökéletesen karbantartja az akkukat. Ráadásul ellenőrizhetem vele az akkuk állapotát (kapacitását) is. Van már 2,5 éves AAA 800mA-es Sanyo ENELOOP-om is, és még 690 mAh-ás a kapacitása, pedig volt nyüstölve. Szerintem a piacon ez az egyik, ha nem a legjobb töltő ceruza akkukhoz!
Tényleg jó az OldMike által ajánlott elem, de én majdnem ezen az áron vettem az akkukat. Nem itt vettem, de ár összehasonlításnak jó. -
sixpak
nagyúr
válasz
OldMike #31306 üzenetére
Hi. Egy upc speed testet futtattam párszor.
Ilyeneket dobott, volt amikor 45 volt, de láttam 36-ot is.
Viszont ma volt gondom yt videók lejátszásakor a sebességgel. Másik routert kell vennem...vagy kábellel összekötni.
Tényleg, a tv wifis funkciói működnek olyankor, amikor kábeles összeköttetést választok?
Gondolok itt az androidos lg appra, a telefonról való yt megosztás, meg ilyenek... -
OldMike
őstag
válasz
bluobluo75 #31342 üzenetére
Ha nem akarsz akkuval bajlódni (az Eneloop-hoz nem célszerű akármilyen T-gazdaságos töltőt használni, mert tönkreteheti, a hozzávaló töltő meg eléggé horror árú), akkor ez is megoldás lehet:
Ez se olcsó, de tényleg sokat bír.
-
OldMike
őstag
Gondolom, hogy a tablet és a tévé is ugyanazon a hálózaton van, mert ez kell hozzá. Nálam akkor volt hasonló gond (de csak egy-két percig), amikor hirtelen nagyon leterhelt lett a wifi térségben, sok egymást zavaró eszköz volt, és lecsökkent a jelerősség.
Egyébként kezdőként úgy jártam, hogy nem ismertem a YouTube-nak ezt a funkcióját, a telefonon néztem egy videót, láttam jobbra fent egy ismeretlen ikont, rányomtam és a másik szobából rohant a család, hogy elromlott a tévé, mert valami furcsa műsor megy rajta
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
LA 691s -hez szeretnék csatlakozni Asus FHD10 táblagéppel .Amikor Youtubot nézek a táblagépen felül van egy tv ikon, rákattintok de 15 perc elteltével sem történik semmi.a táblán az van kiírva,hogy: Connect to Device
A tv-n kell valami beállítást alkalmazni?
Amúgy LG remote app-al müxik. -
Ravenloft
tag
Igen van rá lehetőség. Én egy 120GB-os HDD-t használok erre a célra, amire 10 óra HD és 38 óra SD rögzíthető. Nálam DIGI van és ott úgy működik, hogy a TV Guide alatt kiválasztod az felvenni kívánt műsort, majd nyomsz egy felvétel gombot és már kész is. Lehet időzíteni, lehet ütemezni a felvételt van Timeshift (folyamatos felvétel) viszont amit kicsit hiányolok, ha mondjuk teszem fel egy sorozatot akarsz felvenni ami hetente egyszer van, akkor azt sajna egyesével minden héten be kell állítani (UPC-nél ez úgy működött ha rányomtál egy sorozatra, akkor megkérdezte, hogy csak az épp aktuális részt akarod felvenni, vagy a jövőbeni összes részt) vagy előre beállítod, hogy minden héten ugyan abban az időpontban kapcsoljon be, és vegye fel ami akkor éppen megy. Ezzel csak akkor van gáz, ha teszem fel netán műsorváltozás van.
Amúgy ha a TV kikapcsolt állapotban van, akkor onnan veszed észre, hogy elindult a rögzítés, hogy az LG logo (LA660S-nél legalább is) elkezd diszkréten világítani. És amint vége a rögzítésnek, az LG logo világítása is megszűnik. Szóval azt kell, hogy mondjam nagyon tuti kis feature ez a HDD-re való rögzítés.
-
farkas-j
őstag
válasz
bluobluo75 #31333 üzenetére
A RAPOO E2700-hoz 2db AAA elem kell. Az enyémben 2db ENELOOP akku van
-
petata
őstag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak az LG 42 inches LA620S szériájú kijelzőjét. Utánaolvastam picit - a topikban, illetve az árukeresős értékeléseket is átfutottam -, s nem tűnik rossz választásnak, azonban pár kérdés felmerült. Először is, én leginkább filmet néznék rajta, Xboxon játszogatnék (tényleg csak ritka chillelés, nem több), belekóstolnék a 3D-be és kiterjeszteném rá a Macbook kijelzőjét. Az "okos" funkciókat nem igazán fogom használni, ezek kezdetlegességéről olvastam. Mivel laikus vagyok, nem tudom hogyan működnek a mostani TV-k, ha én hazahozom és beüzemelem, rögtön lehet is rajta nézni a fogható digitális csatornákat, vagy nem így működik? Illetve, ha esetleg beszereznék egy mediacardot, csak bedugom, más nem is kell a csatornák vételéhez? A képminőség gondolom rendben van, javarészt USB-ről játszanék le AVI- és MKV filmeket egyaránt. A legutolsó kérdés pedig a hang: elég kis szobában lenne elhelyezve (12 m2), gondolom ide elég a beépített csipogó (főleg, hogy a fal túloldalán 1 hetes baba szobája található.
) - csodát nem várok persze, nekem tökéletes a mostani 32"-es közös LG teljesítménye is.
A segítséget előre is köszi!
-
bluobluo75
őstag
válasz
bluobluo75 #31332 üzenetére
Javítom kérdésem, a 2 féle billentyűhöz AAA vagy AA elem kell, illetve hány darab?
-
OldMike
őstag
A Magic Remote-on van egy MyApps gomb (az LM-nél kis négyzetek vannak rajta, az LA esetében nem tudom), azzal jönnek be alul a kis ikonok. Ott keresd meg a ProgramGuide nevűt, az lesz. Egyébként a Home (az LA esetében Smart) megnyomásával is elő lehet hozni az ikonokat, csak akkor minden más is előkerül.
Az ikonok sorrendjét is meg lehet változtatni, ha az ikonsor fölött lévő "Saját alkalmazások" szövegre rányomsz. A feljövő képen lehet huzigálni az ikonokat különböző helyekre. -
OldMike
őstag
válasz
bluobluo75 #31317 üzenetére
Sajnos nem tudom, mert nekem nincs. Mindenesetre a RAPOO lényegesen olcsóbb, és ahogy olvastam ugyanazt tudja.
Atla 31327
A tévéden nézted meg a használati útmutatót? Az azért eléggé részletes.
Sbalu1 31321
Ez azért nem annyira jó eredmény, nálam a 30/5-ös netnél inkább 20-25 Mbps között volt, 8 méterrel és egy betonfallal elválasztva a routertől. Mostanra viszont annyira telített lett a wifi, hogy gyakran 10-re is leesett. Ezért inkább switchre váltottam. Ezzel már 31 Mbps-t tudtam elérni.
-
csaba12242
tag
Én első perctől kezdve megszerettem a magic remote-t, persze hogy milyen tartós az a jövő kérdése, nagyon vigyázok rá, de azért tervezem egy hagyományos beszerzését hogy kiméljem ha csak tv.-zésnél használjuk.
-
Qlty
tag
válasz
sbalu1 #31321 üzenetére
Egyébként ezek a magic remote távpiszkák mennyire jó minőségűek? Élettartama van annyi mint egy klasszikus félének? Múltkor az Auchanban egy eléggé szét akart esni a kezemben, bár biztos volt egy pár kézben és padlót is ismerte már. Mindenesetre sztem ez jobb, modernebb, kényelmesebb megoldás mint a toucholás.
-
sbalu1
senior tag
válasz
Montiii #31318 üzenetére
Szerintem felesleges mindkettő, de ha felvet a pénz... Te tudod, a Te dolgod.Én személy szerint a Rapoo mellett döntöttem.
OldMike: Az én net szolgáltatásom le 30Mb/s-os fel 5Mb/s-os.A tévén (LA620S) wifin keresztül, a speedtest net-en mérve 13Mb/s le és 5Mb/s fel, de már sikerült 17 körüli értéket is mérnem letöltési sebességnek.
-
Watt25
veterán
-
Atla
senior tag
Most fogom beköttetni a kábel tv-t.DVB-C.Kérdés az lenne hogy van-e lehetőség időzítővel fölvenni a műsorokat? És olyankor mit csinál a tv bekapcsol-e? Van-e EPG, ahol ki tudom választani miket akarok felvenni?660S a tv
-
Montiii
csendes tag
Egyébként a wireless billentyűzet és a magic remote együttes használata mennyire hasznos egy 1-10-ig terjedő skálán? A viszonyítási alap a magic remote és wireless bill hiánya, csak alap távirányítóval való rendelkezés.
Még karácsony előtt be szeretnék szerezni én is egy ilyen RAPOO E2700-at, illetve egy magic remote távirányítót is.
-
Montiii
csendes tag
-
OldMike
őstag
-
Zirowe
nagyúr
Én végül hagytam a fenébe az egészet, mert a header szerkesztés nem oldható meg rendesen remuxolás nélkül, hdd marad továbbra is a routeren, 5ghz-re is átköltöztem közben, a már így is jó wifi vétel még jobb lett a tvnek, aztán ha olyan filmmel találkozom, aminek nem felel meg az alapértelmezett hangsávja, akkor azt az r6s-el nézem meg.
Az semmi, hogy manuálisan kell nyomogatni a 3d gombot, de olyan is van, hogy vége a filmnek, kilépek a dlnaból, vissza a tvhez és azt is átváltja 3d-be ahelyett, hogy kikapcsolna, de a 3d-be váltás se mindig okés, szóval lenne ezen még mit reszelni.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz:- LA620S-nél miért kell manuálisan, távirányítón nyomkodnom a 3D gombot, nem ismeri fel automatikusan sem a 2D-s, sem a 3D-s filmeket?
- DLNA - Hangsáv probléma (újra konvertálás nélküli gyors módszer érdekelne, mert jelenleg csak egy Torrent szerverként használt kis Atom procis PC-m van):
Használtam a keresőt, de valahogy az ajánlott programok (pl. Mkvmerge, MKVToolnix) nem nyerte el a többiek tetszését (@Edényke, neked végül is melyik jött be?). Tehát kis CPU és video kapacitású géphez melyik lehet a legjobb? -
bluobluo75
őstag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy akinek LG 42 LA 620S tévéje van, milyen változást vett észre a tévé frissítése után?
Illetve jobb lett, vagy rosszabb? -
gycs02
tag
válasz
demonlaci #31265 üzenetére
Üdv!
Csak egy picit kellene visszaolvasni. Én ezt használom (cnet-ről), nekem bejön:
[link]Megvétel után végig nyomkodtam a képvarázslót, s úgy használtam a TV-t. Amikor valaki rátalált a cnet-s beállításokra kipróbáltam azzal is. Összehasonlítottam a két beállítást, szinte teljesen megegyeznek, az egyik egy kicsit sötétebb képet produkál.
-
sixpak
nagyúr
válasz
#16729600 #27859 üzenetére
Szia. Lassaan elérem a Novembert az olvasásban.:-)
Az már világos, hogy te nagyon nem szereted a tévék smart részét.
Én csak pár napja használom (pontosabban inkább a gyerekek), de semmi gond nincs velük.
Nem lehet, hogy a net minősége miatt jelentkeznek problémák sokaknál?
Én a upc 120-as csomagját használom, wifin csatlakozik a tévéhez és gyors mint a fene.:-) -
farkas-j
őstag
Egy kis érdekesség: 105 colos (266 centiméter) képátlós 5120 x 2160-as felbontású LG OLED TV
-
OldMike
őstag
válasz
dattila79 #31299 üzenetére
Egy LA620S tulaj ezt ajánlotta korábban
RAPOO E 2700 TouchPad
Az lg.com pedig ezt:
Logitech Wireless Touch Keyboard K400
Azt még tudnod kell, hogy a fórumtársak szerint a Youtube alkalmazásban nem működik a billentyűzet, ott csak a távpiszka marad, vagy a telefon/tablet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest