- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr0z3n
őstag
válasz
zbundy #31595 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy az eredeti terv jobban tetszik. Érdekelne amúgy a tervek engem is, hátha sikerülne az összevadászni legalább a nagyját. Na de a lego verziót is meg kell venni. Csak már helyen nincs ebbe a kicsi lakásba
#31599 aztán az asszony kitagad. Bár már nincs olyan hideg éjszaka😂
-
LÁZ
Topikgazda
még egy kis kalózozás, dizájner videó
-
zbundy
aktív tag
Azért elnézve a Lego hivatalos bemutatóját a kalózöböl készletről, ahol egyébként megmutatják az eredeti koncepciót is, csak be kell vallanom magamnak is, hogy annak ellenére, hogy összességében jobban tetszik a lego verziója, azért a kitalálónak is voltak jó ötletei. Gondolom az eredeti verziót az ideas készletekből nem nagyon lehet összetúrni a netről alkatrészenként. Ezeknek az összerakásija sose kerül ki az ötletgyárostól? [link]
-
Parson
addikt
válasz
#75376384 #31589 üzenetére
No bevállaltam... tegnap lecsaptam ra... hat nem kevés ömlesztett lego alkatrész... (fotot talan kesöbb, mert jelenleg amugy se vagyok otthon), ugyhogy most lesz mit valogatni - kiderül, hogy jó ötlet volt-e. (Spec a karantén miatt mindenképp, de hogy amugy is...) Viszont nuku doboz / leiras.
-
tPedro_
őstag
Az áprilisi LEGO naptár szerint 2 ajándéknak is járnia kéne jelenleg:
https://www.thebrickfan.com/wp-content/uploads/2020/03/LEGO-April-2020-Store-Calendar-scaled.jpg
A nyúl már elfogyott volna? Nem rémlik, hogy láttam az elmúlt napokban. -
NGA
addikt
Hol lesz érdemes megvenni a szigetet? Lesz olcsóbb valahol?
-
NGA
addikt
válasz
Parson #31585 üzenetére
110e Ft volt, kb 300 euro. De benne volt a 6285 és a 6286 hiánytalanul, a legnagyobb kalózkészletek, és szinte a teljes 1991-es city lego kompletten.
vzarmo
Minden hibátlan és újszerű volt benne. A vitorlák is tökéletesek.kbalage2: Én veszek egy ilyen szigetet, és mellé rakom az eredeti 6285-öt, meg a 6286-ot. Azthiszem elég ütős készlet lesz méretre is :-)
-
Parson
addikt
Uh. Nem rossz - mondjuk kérdés mennyit kellett beleinvesztálni.
Tegnap kicsit nézelödtem a facebook-os marketplace-en, es eléggé mozgatja a fantáziám egy-két árus holmija... 10 (kis) zsáknyi lego, zsákonként (kilonként?) 15-17 EUR-ert... láthatóan teljesen vegyes és jo állapotban lévö... ki tudja milyen kincseket rejthet. Nem tudom, mennyire jo ár ez és hogy bevállaljak-e egy ilyen akciot... -
törölt tag
-
Warton
őstag
KELL!!!
Az eredeti Ideas annyira nem tetszett, de így, hogy hajót is lehet építeni belőle így kötelező vétel lesz. Sajnos. Csak azt nem tudom, hogy hova fogom tenni.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
turikoczka #31567 üzenetére
még csak ennyit,később biztos lesznek képek is, augusztus még messze van, de gyanús, hogy mozaikos cucc lesz 😉
-
Pötyi
őstag
válasz
turikoczka #31567 üzenetére
Voltak már ilyen mozaikok pár éve. 1x1-es elemekből kirakott képek.
-
LÁZ
Topikgazda
no, lesznek 40*40 és 50*50es lego képek is , 120 ojróért fölnőtteknek
31197 Andy Warhol Marilyn Monroe 3341 elem
31198 The Beatles 2933 elem
31199 Iron Man 3406 elem
31200 Csillagok háborúja 3167 elemiron man október, a többi augusztus
-
Parson
addikt
Igen ezzel egyetértek. Amit a végén irtál, arról több youtube videot is néztem, és csak lestem... egy csavo pl vmi potom penzert (kb 15 USD) vett vmi 6 zsáknyi használt legot, és videoban válogatta... persze volt közte sok egyéb bizbasz is, de 80-90%-ban csak lego. Komolyan mondom, ha az embernek ehhez ideje es kedve van, akkor még jo moka is tud lenni kategorizalni az alkatreszeket egy listába, aztan pl Rebrickable alapján kidobatni, hogy miket / milyen szetteket lehet belöle összerakni...
Amugy én itt Németo-ban nézegettem erre elado legokat, de vhogy itt sem ebböl lesz az aranybánya...
-
zsuha
aktív tag
válasz
Parson #31559 üzenetére
Néha nekem is eszembe jut, hogy későbbi eladásra vegyek egy szettet.
2 hete is eltántorítottak tőle a kommentek redditen:
az a legfőbb gond, hogy jó áron csak a bontatlan, hibátlan dobozú szetteket lehet eladni, sok év múlva. Addig meg kell oldani a biztonságos tárolásukat.
Így nem nagyon jössz ki jobban, mintha bármi más értelmesebb dologba befektetnéd a pénzed. Nyilván lehet vele keresni, de nem biztos hogy annyit, hogy megérje komolyabban foglalkozni vele. Főleg a tárolással lehet gond sok év alatt.
Meg persze ott a másik dolog, hogy régebben sokkal jobban lehetett kaszálni ezzel, manapság már többen akarnak így bizniszelni, és leverik az árakat.Érdekességképp, több olyan kommentet is olvastam, hogy ami viszont nagyon megéri az az, hogy összeborított hatalmas használt lego csomagokat vesznek, szétválogatják szettekre és úgy adják el. Mondjuk ennek USAban van nagy keletje, itthon szerintem nem árulnak jó áron nagy pakkokat, hogy érdemes legyen ezzel foglalkozni.
-
Parson
addikt
válasz
kbalage2 #31560 üzenetére
Az komoly. Én is gondoltam már hasonlóra, de azért a megvalósitásig vhogy még sosem jutottam el... Egyelöre elég nekem egy szettböl egy doboz is.
Mondjuk nálam nem az a lényeg hogy összepakoltan gyönyörködjek benne egy vitrinbe allitva - nincs vitrinem, es par nap / het utan ugyis szetszedem öket. -
Parson
addikt
válasz
kbalage2 #31558 üzenetére
Erre gondoltam én is, de ezért 2 ugyanolyan szettet venni...
Akkor már inkább 3-at, hiszen kell egy bontatlan csomag is a polcra, amolyan szimpla gyüjtöi stilusban, plusz egy 4-ik, ami szepen bedobozolva varja, hogy felmenjen az ara evek mulva, es akkor lehessen kaszálni vele, mikor eladja az ember... -
zsuha
aktív tag
válasz
adalbert1 #31545 üzenetére
Ez a szett nekem is must have kategória.
Nálunk szerintem 1 órát sem lesz egyben, de pont az tetszik benne, hogy gyerekeknek is jól játszható, és marha jól néz ki. Pont ezért van hogy szétszedjék.@Többiek: miért vesztek kettőt? Később eladni az egyiket, vagy azért, hogy egyikkel játszani, másik display, vagy mert 2t összerakni nagyobb szetté?
-
Parson
addikt
válasz
flashpointer #31555 üzenetére
Miért kell belöle 2?
-
flashpointer
őstag
kivancsi vagyok mennyire fog hozzailleni a creatoros hajo, vagy ha semennyire akkor ebbol kell 2 (:
-
törölt tag
en is nagyon sajnalom az eredetit, de szerintem ertheto, hogy miert lett ilyen. sokkal tobb lehetoseg van moc-ot kesziteni ezekbol. a kalozos temat nem akarjak folytatni, hat kiadnak par hivatalos elemet egy ideas keszlettel.
ez pedig nagyon tetszik. kivancsi leszek mi lesz a creator hajoval es a ketto mennyire fog egyutt uj elemeket kihozni.
bar azok a bajszos figurak, na azokat keptelen vagyok megerteni. nem volt valami rosszarcu szimpla arcfestes ott legoeknal?
-
adalbert1
veterán
Áááá, ez nagyon jónak ígérkezik (kalózos készletből még úgyis csak tutajom/szigetem volt -persze egy ideális világban jó lenne mindet begyűjteni) - csak gyerek mellé kicsit sajnálom megvenni és összerakni, szerintem 1-2 órát sem lenne egyben
Mindenesetre ha lesz valami jobb akció, akkor szerintem behúzom majd - azt lehet tudni, hogy az ideas készletek meddig szoktak a polcokon lenni? Nekem ilyen 1-2 év rémlik átlagban, de inkább csak úgy érzésre mondom. -
LÁZ
Topikgazda
-
wrrs
tag
válasz
namilegyen #31537 üzenetére
Ahogy várható volt. Köze sincs az eredeti IDEAS-hoz. Gondolom a moduláris jellegét is elrontották. Egyre jobb ez az év, lehet spórolni.
-
válasz
namilegyen #31537 üzenetére
Remélem nem, mert nem fogom tudni nem megvenni
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ereshkigal #31521 üzenetére
Így nem lesz rendelés, semmi akció.
Fiat aranyos, de nem kell. A maszkok szintén nem érintenek.
-
LÁZ
Topikgazda
az mennyire jó, hogy bannerben kint van ez, de a jutalmaknál sehol semmi
VIP-tagoknak: Nyerj dedikált Maz Kanata minifigurátVegyél részt a VIP-nyereményjátékokban! Egy limitált kiadású, Arti Shah (Lupita Nyong’o színésznő dublőre) által dedikált Maz Kanata minifigurát nyerhetsz. A legmagasabb, Gold szintű UK Graders-minősítésű minifigurát UV akrilból készült dobozban szállítjuk. Nevezésenként 50 pont. Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be a VIP Jutalomközpontba. Nem vagy VIP-tag? Regisztrálj most, és máris elkezdheted gyűjteni a jövőbeli nevezésekhez szükséges pontokat! 04. 19-ig nevezhetsz.
-
Pötyi
őstag
válasz
Catcan #31531 üzenetére
A villanymotort én szoktam amperszagra vizsgálni. A felépítménytől függ, hogy van-e szükség a motoron a négy kis tartó-pöcökre, ami gyakran hajlamos letörni.
Konkrétan _ez_ a fém-kerék fixen hozzá van építve a motorhoz, nem lehet leszedni. Ekkora kerék létezik Technic tengelyre fűzhető változatban.
-
Throme
veterán
Ideasba is berakhatja, ez annyira ötletes, hogy biztos sokan adnának támogatást rá. szvsz persze
(#31521) Ereshkigal
Ügyes!. Nálunk nincs nagyon nagy gond a lego miatt, de örülnék, ha lekenyerezés működne....
#31526) Janaboy
Nem vettem észre különbséget. Tudsz képet mutatni róla? -
Janaboy
veterán
A hajo a palackban, aki rakta már össze.. Nektek bizonyos átlátszó elemek (nem a nagyok) nem sárgásak kicsit?
-
LÁZ
Topikgazda
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Throme #31519 üzenetére
[stonewars-on találtam
ps. tojás sztem nem rossz, egy szobrot sztem előrendelek, az úgy is elég hozzá
-
LÁZ
Topikgazda
viszont ez meg zseniál
-
LÁZ
Topikgazda
55 ojró felett, márc 23-április 13 oder készlet ereje
-
Catcan
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék vonatos témával kapcsolatban. A régi 9v-os, fémsínes verzióból melyik vonat/mozdony/mozgásra képes elem az, ami a legolcsóbb szokott lenni? (Természetesen használtan) Az egyik barátomat szeretném vele meglepni, aki gyerekkorában megkapta a sineket és a "távirányítót is, csak épp vonatot nem
Mit érdemes keresni belőle?
Előre is köszönöm! -
LÁZ
Topikgazda
-
Throme
veterán
válasz
Ereshkigal #31509 üzenetére
-
LÁZ
Topikgazda
mától dupla pontok a sah-ban, 27ig, és még a 7végén jár a vonat is ajándékba ☝️
asszem szobor előrendelés lesz belőle 😀
ps.kérdés, hogy ezt most vonják le, vagy majd ha shipped 🤔
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Abus Viantor sisak
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest