Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz #75376384 #59797 üzenetére
Én a Lego nézőpontjából tekintek rá. Ami neked nem megy. Szerinted az ő szemszögükből 10-100k mekkora szám?
Ebben most mi a logika?
Ez az üzleti modelljük, ebből (sőt, gyanítom inkább 20-40k-s készletekből) jön össze 8-10mrd USD/EUR bevétel, nem másból.
Ha Maseratit gyártanának akkor nyilván kevesebb darab, drágább ár lenne. Fogpiszkálóból meg fordítva, De ettől még mindegy mit gyárt egy cég, jó esetben profitot termel a meghatározott (épp az alapján, hogy legyen profit) árból.[ Szerkesztve ]
-
timar88
tag
válasz #75376384 #59791 üzenetére
Szerintem meg megint nem érted miről is van itt szó. Észrevettem már, hogy időnként vannak ilyen bekattanásaid amikor teljesen mindegy mi a téma, az is hogy 5-en mondjuk ugyanazt, te ellentmondj és 10 ugyanolyan hozzászólásban erőltesd a nézőpontod.
Én véleményem szerint (illetve egy kicsit más szemszögből is, főleg hogy innen is sokaknak van gyereke is):
A lego alapvetően játék, teljesen mindegy, hogy gyerekeknek szól az adott készlet, vagy felnőtteknek. A kockák ugyanolyanok, a minőségének is ugyanolyannak kell lennie egy kisebb gyerekeknek szóló készletben, mint egy olyanban aminek felnőttek a célközönsége. Az meg, hogy a felnőttek is játszanak na bumm. A mai mindent is akarok, illetve a limitált, birtoklás célú világban nem a lego az egyetlen, ahol túlértékelik az emberek a terméket. Ez nem a lego, hanem a világszemlélet és az emberek hibája. Mindenki nézzen kicsit magába, igen innen is. Nagyon sokszor átesünk a ló túloldalára. Mind vásárlási, mind véleményezési szempontból. Mint mindenhol máshol, itt is az egészséges középút lenne a lényeg, hálistennek nálam ez működik, de ez nyilván pénztárca kérdése is. Biztos vagyok benne, ha milliomos lennék, számolatlanul venném a készleteket, ugyanakkor örülök neki, hogy nem vagyok az. Jobban becsülöm a dolgokat. Visszatérve a témára, adott egy készlet amiben szélvédő van például. Teljesen mindegy, hogy ez felnőtteknek szól-e vagy nem. Egy 1500 db-os készletet nem vehetek meg a gyereknek ha tetszik neki, mert felnőtteknek szól a lego szerint? Szóval megveszem a gyereknek karácsonyra mondjuk, és a szélvédőn egy 10 centis mély karc van keresztbe. Vagy mondjuk hiányzik egy alkatrész, és nem tudja összerakni emiatt. Neked rossz a szájízed a gyerek meg csalódik egy kurva nagyot és szomorú lesz. Főleg amikor 1,5 hónapot kell várni a csere vagy a hiányzó alkatrész megküldésére. Hálistennek én még hiányzó alkatrésszel nem találkoztam, de 10 centis karccal a szélvédőn igen. Ha az elemeken mikrokarcok vannak el kell tudni viselni, ezt nem lehet kiküszöbölni, gyártásból szállításból adódik. Aki ezt nem érti meg az egy barom, keressen más hobbit. A nyomódott, rosszul öntött elemek más kategória, itt elvárható, hogy cseréljék és ne 1,5 hónap alatt. A hiányzó elemek a következőt szint, itt rögtön küldeni kéne. Más kérdés, hogy visszaélhet vele bárki ugye. A szélvédőt meg igenis kutyakötelességük lenne külön csomagolni és gyártási hiba mentesen küldeni. A porsche-nál külön volt csomagolva ha jól emlékszem, mégis egy rohadt nagy karc volt rajta. Aki egyébként örök életet vár a legotól az se a teljesen ép kategória, főleg ha ki is állítja. Én el tudom fogadni, hogy csökkenjen a minőség, ha cserébe nem öntjük számolatlanul a soha le nem bomló műanyag kockákat a világra. Felőlem lehet bármiből ami nem környezetszennyező és újrahasznosított, ha cserébe nem drasztikusan csökken a minőség. Az ára viszont indokolatlanul emelkedik a készleteknek, így az ember jogosan várná el a minőséget is. A dobozoknál megint két típus létezik, az aki a hajszálkarcokat is keresi és küldi vissza ezzel, illetve az aki meg magasról szarik rá. Az első típus szintén a nem normális kategória, azt gondolom normális, ha a szállítás, raktározás közben minimális sérülések keletkeznek a dobozon, nem tojásokat gyűjtünk baszki. Megint más nyilván, ha ketté van törve a doboz, nyitva, vagy egy kurva nagy lyuk van rajta. Ez esetben jogos az igény a cserére. Végül, lehet vitázni itt, de felesleges, ettől nem változik semmi. Még azt se mondanám, hogy érdemes írogatni a legonak, mert volt olyan megjegyzésem amit mondtam az üsz-nek, hogy ez de jó lenne ha nem így lenne, de a válasz az volt, hogy hiába mondják sokan és továbbítják évek óta, nem változtat rajta a lego, talán egyszer. Szóval szerintem ezekkel együtt kell élni, és megtalálni mindenkinek az arany középutat itt is, mint mindenben az életben. Peace!
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #59791 üzenetére
Hosszútávon kénytelen a LEGO is foglalkozni a kérdéssel, manapság amikor bármilyen vélt vagy valós minőségi probléma körbe tudja futni a cociális médiát pillanatok alatt, ők se dughatják homokba a fejüket.
Ahogy írtam látszik a javuló tendencia pl a szélvédőknél, de az is látszik hogy ezt az aspektust nem nagyon gondolták végig előre. A LEGO működése ebből a szempontból (is) teljesen reaktív, nem proaktív. Először jön a csodás új termékvonal, aztán jönnek a panaszok, ezek szép lassan komótosan végigfutnak a céges folyamatokon, megkapják a pecsétet, változik a gyártás, aztán 1-2 év múlva jönnek a szettek amiken már tapasztalható a változás.
Hasonló példa volt a fekete instrukciós háttér. Valami marketinges észkombájn kitalálta hogy mennyire sikkes és passzol a fekete dobozokhoz, le is gyártottak vele vagy 2 évnyi szettet mire a sok panasz végigfutott a rendszeren és sikerült megváltoztatni.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Crus
őstag
válasz #75376384 #59784 üzenetére
Te csak egy játéknak tartod, több 10-100k ember meg nem... ergo tévedsz, mert a saját nézőpontodon túl nem látsz. Ellenben én gond nélkül elfogadom, hogy számodra(!) csak egy játék a Lego és nem érdekel, hogy karcos-e, gyűrött-e, pontatlan illesztésű-e.
Semmi baj nem lenne a növekvő árakkal (infláció, logisztikai költségek emelkedése és tsai.), ha a minőség nem romlana, de romlik. Nem sorolom fel, hogy a minőségromlás miben nyilvánul meg, volt már róla szó elégszer.
A csomagolóanyagok és a műanyagok felelős kezelése, az értelmes felnőtt létezés egyik eleme. Érdekes, hogy azt írod, hogy már belefulladtunk volna a műanyagba, miközben a szervezetedben jelenleg is mikroműanyagok garmadája kering fel és alá, évekkel megrövidítve a várható élettartamod. Nem azzal van ugyanis gond, hogy léteznek műanyagok és csomagolásra is használják őket, hanem azzal, hogy az emberek zöme nem kezeli helyesen ezeket az anyagokat... sőt... egy részük egyszerűen elégeti ^^
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #59787 üzenetére
Szerintem továbbra se a gyűjthetőségen van a hangsúly, az az AFOL-ok territóriuma. A LEGO a "casual adult builder" célcsoportra hajt akiknek nem snassz egy nyűgös irodai nap után a manapság olyan divatosan hangoztatott énidőt felnőtt színező helyett egy Eiffel torony vagy egy Camaro építéssel tölteni, majd azt kirakni a polcra mert jól néz ki és büszkén mutogathatja a haveroknak hogy "ezt én csináltam". Az új piac meghódítása volt a cél, itt el lehet adni a drága szobrokat, profitmaximalizáló Pistike örülhet Billundban.
Veszik is az emberek mint a cukrot, viszont az új célcsoporttal új minőségi igények is érkeztek, pont amiatt mert a végeredmény elsősorban kiállítási tárgy lesz. Ehhez is fel kell nőni, nem elég csak marketingre meg szép fekete dobozra költeni.A csomagolás egy másik vonal, jönnek a papírzacsik, 2025-re átveszik az uralmat, részemről kb mindegy hogy az a szélvédő műanyag borítást kap vagy papírzacskót külön, a végeredmény a lényeg.
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #59784 üzenetére
"A Legoból nem a Lego csinálta azt, ami."
Ezt kifejthetnéd miért gondolod így. Ki más döntött volna úgy ha nem a LEGO hogy elkezdenek célzottan felnőtteknek (és nem AFOL-oknak / gyűjtőknek!) szóló szetteket készíteni? Az Icons vonal legnagyobb része erről szól manapság, és a LEGO komplett kampányokat épít erre.
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #59781 üzenetére
Az általános LEGO témáknál azt mondanám hogy valid a megközelítésed, valóban egy játékról van szó ahol zacskókba ömlesztett műanyag darabok csiszatolják egymást.
Viszont azzal hogy beindult a 18+ gépezet és a dedikáltan felnőtteknek szóló szettek hada sorakozik a polcokon amik nem játékra hanem nézegetésre készülnek, bizony megjelennek (valahol jogosan) a felnőtt igények is a kinézetre és minőségre vonatkozóan. Persze itt is lehet egy egészséges egyensúlyt tartani, soha nem lesznek egyenként csomagolva a kockák és hülyeség is lenne. Viszont pl az Icons autók egyre nagyobb és látványosabb szélvédői marhára megérdemelnek egy fóliaréteget, vagy legalább külön csomagolást.
A DeLorean-nél egyébként volt külön csomagolás a szélvédőre, a Camaro-nál bevallom nem emlékszem volt-e, mindenesetre a javító szándék szerintem megvan szóval nem értek egyet a "minden is sz@r és egyre olyanabb" megállapításokkal.
-
Crus
őstag
válasz #75376384 #59781 üzenetére
Súlyos tévedés azt hinni, hogy a Lego csak egy játék. Sokaknak gyűjtőszenvedély, egyre több arcnak befektetés, vagy szó szerint: dísztárgy. Ennyi pénzért nem is csoda, hogy élnek rá ezek a jellemzők.
Azért vásárolok
tőlükmás boltokból, mert a hamisítványok még rosszabbak. Nálam egy része a gyereké, egy része közös használat, egy részéhez meg nem nyúlhat csak a jelenlétemben, akkor is kb. vigyázzban, mert neki is el lett mondva sokszor: felnőtt Lego.Szemét nálam nem képződik ebből! A külső barna kartont újra felhasználjuk, abban újra szoktunk csomagot küldeni, a csomagolóanyagot dettó felhasználjuk. Az eredeti Lego doboz, pedig még a 35 éves is megvan, az se kerül soha a kukába részünkről.
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
hami85
tag
válasz #75376384 #59777 üzenetére
Ha kifizetek 100-150K-t egy legóér, akkor ne legyen már karcos se a szélvédője se az elemek rajta ne legyenek megnyomódva... Vannak az igényes és az igénytelen emberek ezek szerint. Nekem fontos hogy ha ennyit kifizetek valamiért az hozza azt a színvonalat minőségben amit elvárok ennyi pénzért.
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #59723 üzenetére
A tároló és a tile-ok az appos koncepicóhoz tartoztak, gondoltam elég nyilvánvaló hogy nem erre céloztam Inkább arra hogy itt volt végre egy téma ahol tényleg nem volt megkötés, IP-partner, másolandó rajzfilm stb. Szabadon gurulhatott a gyógyszer a tervezőknél, lett is belőle ilyen meg ilyen meg még sorolhatnám.
-
addikt
válasz #75376384 #59723 üzenetére
ja és beindult a d&d szavazás. Az első szvsz toronymagasan (höhö) a legjobb.
Nahh első úgy ahogy van jöhet is, beholder mindenképp legyen a készletben
Az Eiffel torony mellett az egyik legfőbb érv valami olyasmi hogy grandiózus. Szóval ezzel azért picit vitatkoznék.
Amit apholyon kollega is leír rétegtermék. Amúgy a toronynál a témaválasztás jól sikerült, a fekete párducra pl ez nem elmondható.."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
apholyon
aktív tag
-
addikt
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #58955 üzenetére
Éppen ez járt minap a fejemben, hogy gyereknek játszani nem olyan nagy izgalom, pláne, ha van mellette valami nagyobb szett (creator vár sárkányos, creator kalózhajó kalózos...van még talán valami űrhajós, amire ott a space...).
Kiállítani meg nem mutat, mivel kicsi szett.
Marad a birtoklási vágy kielégítése.Tudom nem reprezentatív, de az itteni fórum táblázatban sem nagyon pörögnek a gwp-k.
Ennek a sornak meg meglesz az ára az tuti.Mindenki másnak, igen az irigység beszél belőlem
[ Szerkesztve ]
-
hami85
tag
válasz #75376384 #58657 üzenetére
Alapvetően a gond inkább az hogy úgy volt ez prezentálva hogy 5000 példány és nem lesz ebből a könyvből több nyomva.. ennek ellenére most mégis. Igaz nem abba a karton borítóba limitálva, de mégiscsak van könyv.. Jogosan háborodnék én is fel, hogy korábban nem ez volt jelezve. De valami jogi csavarral biztos ezt is ki lehet magyarázni.
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #58534 üzenetére
Jó persze tudom, alapvetés hogy a LEGO-nál csak dilettánsok dolgoznak, mindenki helikopter (aki nem abból Tony21 úgyis azt épít), minden is drága de legalább sz@r, a raktárosok rugdossák össze direkt a dobozokat és a nepperek is Billundból kapják a fülest mikor kell a Tesco polcot lerabolni. Kihagytam valamit?
-
Segal
veterán
válasz #75376384 #58475 üzenetére
Lehet veszek 1-2 polgári stilusu (nagy belmagasság ha valaki nem tudná) lakást hitelből mielőtt kilő az áruk hiány végett
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz #75376384 #58435 üzenetére
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
sb
veterán
válasz #75376384 #58391 üzenetére
A többiektől még egy scrollt kérek , ez a szintű önellentmondásba torkolló logikai anomália és a terelések mindig kellően felb...paprikáznak.
Én anekdotázok? Egyszerű eldöntendő kérdéseket is feltettem most és múltkor is, azokra érdekes módon nem jön válasz. (Falconok, gwp, tudsz-e bármikor venni, nem 5 rendeléssel, stb... vagy terelés: a Store mindigszarvóóót. )
Te szerencsére mindig tényellenőrzött, definit kinyilatkoztatásokat teszel.
Főleg olyan formában - idézem - hogy "nagyobb tömegnek nem jutott (nem ritkaságnak beharangozott) készlet? Úgy hogy türelmesen kivártak és nem azonnal kellett nekik."
Ez biztos jól védhető jogi esetben, mert a tömeg alatt 120M embert értettél, a ritkaság is definit, a türelem meg még inkább.Segítek: a hsz-eiddel azt a tök világos jelentést közlöd, még ha nem is írod le mindig direktben (hogy miért azt csak te tudhatod...), hogy a nepperkedéssel nincs gond. Igazából leírtad már direktebb módon is, de tök mindegy. Ha gond lenne vele mégiscsak - ahogy most próbáltál szépíteni - akkor meg vajon miért szállsz bele minden alkalommal?
A fő probléma pedig ezzel - és ez a lényeg - hogy totálisan rossz az ok-okozat logikai összefüggésed. Attól, hogy mindenki hozzájuthat a szetthez még lehet szar hatása a nepperkedésnek. Rohadtul nincs ilyen irányú összefüggés.
Még egyszer nem írom le részletesen, de a lényeg, hogy nem ez a célfüggvény amit te ultimate érvként belőttél. Számítanak a körülmények is amire neked mindig van kibúvód: jó, hát máskor tudja megvenni, türelem. Kicsit drágábban: türelem. Időben kell odaérni: Tesco, reggel 06:00, S@H: 00:00, A Store meg szar (de csak ha ritka cucc kéne... ellenben a neppereknél és a Store BL shopban valahogy mindig van).
Ez kb. az "úgyisfelnőagyerek, 100 éve is felnőttek" -> sz*rjunk le minden hasznos dolgot amivel segítünk neki - érvrendszer szintje.
szerk: Nem emiatt, de ma épp ránéztem a blue milkes Luke-ra. Rákeresek, boltban nincs, ebayen olyan eladókat dob fel ahol van még 5db és eladott 46-ot.
Ez is ilyen anekdota, nem egy konkrét eset, kell megmagyarázni mi lenne erre a megoldás ha szeretnék egyet.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #75376384 #58387 üzenetére
Mint írtam nem követem meddig kaphatóak, akkor ebben tévedtem, ha hosszabb ideig vannak.
Mondjuk az kérdés, hogy mennyire hosszan, most ránézve brickmerge-en inkább 09.01-től volt pl. adventi készleten értelmezhető boltmennyiségben a németeknél.
Viszont idáig tart a tévedés, a többire nem érzem, hogy érdemi válasz jött volna.Miért kell augusztusra felkészülni a vételre? Nem találhatja ki a gyerek október végén, hogy mit szeretne? És esetleg a szülő is lehet nem feketeöves Lego-gyűjtő aki tudja mire kell lecsapni időben?
A példám nyilván túlzó volt, de azt hittem abból feltűnik, hogy nem az van amit a kedves szeretne, bármennyire is ezt próbálod beállítani. Miért ne szerethetne 2-3 tételt is egyszerre megvenni? Miért ne lehetne abból 1-2 gwp és/vagy limitált akármi?
De az egész tök mellékes... a lényeg, hogy a példán átmehetett volna, hogy irreleváns mit akart és mennyi extra cuccot pakoltam egy kosárba, a lényeg, hogy bármelyik elemét kivesszük a példának szerintem erősen elfogultnak kell lenni, hogy azt mondjuk rá, nem amiatt hiányzik mert a kelendő cuccokat bezsákolják....az ötévesek és szüleik, ja, nem: a "gyűjtők".Röviden:
- Példák arra, hogy nem kapsz meg bizonyos cuccokat.
- Példák arra, hogy több vagy (nem és) extrább cuccokat szinte soha nem kapsz meg akkor amikor akarsz.
- Akarhatod máskor is, nemcsak a termék hosszú életciklusa alatt a legoptimálisabb időpontban (amikor kapható még 1 hónapig)
- De a lényeg nem az, hogy együtt minden extrém dolog nem jön össze. Ezekből bármelyiket kiemelheted és írd le, hogy nem azért nem jut/máskor jut/5 külön rendelésben jut, mert nincs masszív készlet amit elvinnének tömeges begyűjtők.
Ezt nem hiszem, hogy le tudod írni őszintén.Az, hogy a fentieket egyenként szemezgetve kihozzuk arra, hogy mindenhez hozzájutott - és ebben igazad is lehet akár... - ha:
- szeptemberben vásárol adventit
- 5-6 boltot végigjár pár kelendőbb készlet után
- válogatott minifget akar akkor még többet végigjár (mert ahol van ott is kiválogathatják)
- PaB-ról akar keresett cuccokat akkor 5x rendel 1 helyett
- gwp-t akar akkor éjfélkor a gép előtt ül...... te erre hozod ki azt, hogy ezzel semmi gond, mert:
1. "mindenhez hozzájutott ha akart". Végül is igazad van.
2. "ezt bárki végigcsinálhatja". Ebben is.
3. a fenti folyamat tök rendben van.
4. és semmiben nem lett volna más, egy kis változás sem lenne reális az egészben, ha nem lennének a 10-esével gyűjtők. Őőőő... -
sb
veterán
válasz #75376384 #58355 üzenetére
Leegyszerűsíted a témát, ahogy múltkor.
Nem ennyire fekete-fehér a dolog.Lásd rövid ideig kapható készletek, pl. adventi naptárak (? nem vettem még soha de gondolom csak röviden kapható), gwp-k. De megnézhetjük a PaB keresett alkatrészeket is.
Írod, hogy tudsz venni, hány körből? Hol? Store-ban sem voltak, te írtad... és akkor ott még nem tartunk, ha mondjuk esetleg nem 5 rendelésből szeretnéd megúszni, hanem 1-2-ből, kéne mellé más is aminek jó része hiánycikk sokszor, esetleg gwp-t is szeretnél. A vip-ek mennyi idő alatt fogynak el?Pl. szeretnél egy kis Black Falcont, a gwp-vel, mellécsapsz egy Mikulásszánt, VIP addons se jönne rosszul. Ezt kb. csillagegyüttállással se tudod összehozni.
Minifigek meddig kaphatóak? Beszéltünk róla, hogy webshopokban lehalásszák valószínűleg, lásd a sok eladó kockashop/-világ/-bolygó/kocka.hu-s extra figurákat. Utána bemész a közeli boltba és mit találsz?
(Már hülyének érzem magam, amikor múlt hét szerdán talán írtam, hogy volt vonat a Tescoban... akkor volt 23-as minifig is még jó pár. Nekem nem jutott eszembe, hogy kincsek előtt állok. )De nézheted a másik oldalt is. Bemész a boltba és a polcon csak az akciós cuccok hiányoznak, de abból semmi nincs. Auchan, 1 hónap múlva Tesco, stb... akkor ha láncban viszik - legalábbis az akciósat - hogy jut másnak? Vagy nézz be a bestbuy topicba. (AM4 lapot keresek, volt akciós, gondolkodtam is rajta... 35-3k kupon, másnapra eltűnt. Itt megjelent aznap és 1 nap alatt el is kelt 43-45 között). De nem a példa a lényeg, hanem a nagyüzem.
Utolsó érv: ha jól tudom erre NAV limit is van...
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #58347 üzenetére
Szerintem itt nem azzal van a gondja a fórumozóknak, hogy valaki vesz 2db-ot egy szettből és az egyiket úgymond piacra dobja valamikor, hanem azzal, mikor van egy akció és megy valaki , akik az egész készletet, ami a polcon található/webshopban elérhető, azt elviszik/megveszik.
2 db-ot akár egy szülő is vehet , mert van két fia és nem akar háborút.
Aki meg 20-at vesz ugyanabból, na az már nem annyira szép
szvsz#58340ayo
jópár napja bedobták ide mik várhatók. Majd jön egy, a mostanihoz hasonló kivitelű mikulásos szett, amit várok, bár arra nagyobb az esély, hogy gyorsan elfogy. Nem egy kategória ezzel a legutóbbi banyával...
Talán december eleje....#58346gaga33
Ha egyszer vége lesz ennek a válságnak (most így összefoglaló néven) , akkor megint tudnak az emberek vásárolgatni, a műanyag meg nem kér enni.
Én abban látom kb 10-15 év múlva a lejtmenetet neppereknél, mikor kikopik a lego fan társadalom. Mai gyerekek nem tudom mennyire fertőződtek meg ezzel. Úgy értem azok, akik akkor is vesznek majd legót, mikor már nem a szülőktől kapják...
szvsz[ Szerkesztve ]
-
válasz #75376384 #58334 üzenetére
a kopaszodo minifigura buzergalokon -rohadna ra az osszes a sok mikropeniszure(TM@Crus ) -mar meg se lepodom, de a nalunk nyilt uj tedi-ben mikor volt hotwheels kisauto 500-ert, ladakba ontve, kb minden alkalommal lattam valakit 30-60 ev kozott, aki modszeresen probalta vegigszortirozni a fel kobmeteres ladakat...na az nagyon fura volt. Minden itt elhangzott dolog termeszetesen nem vonatkozik azokra, akik valaha is a topicba irtak .
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Dilikutya
félisten
-
addikt
válasz #75376384 #58224 üzenetére
Azt nem csodálom, sok figura jár hozzá /a lótakarós pacikért ölni tudnék/ és felültetnek vele a nosztalgiavonatra. Én a várat sem húznám le, mert ott is jól megoldották, hogy játszható is, nagyon jól mutat összességében, csak foghatott volna vékonyabban a ceruza. Bújtam a netet miatta, de olyan hűde jó áron nem láttam 2nd hand sem, így elengedtem és marad a 31120 MOC-olása.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
sb
veterán
válasz #75376384 #58214 üzenetére
Nem lehet véletlen, hogy volt már USD, EUR árral is 100-110 közötti akció linkelve itt a topicban az utóbbi hetekben. Laikusként úgy tűnik, hogy mindenhol tolják ki a készletet.
És van egy olyan tippem, hogy a Galaxy Explorer is hasonló lehet. Bár engem nulla space múlttal is megfogott, ill. amikor jártam Store-ban akkor többen is lelkesen vették észre de az is kellően retro hozzá, hogy talán ne fogyjon annyira jól (vagy a készlet legyen túl nagy hozzá). Nem volt még hiánycikk pedig a beharangozás alapján lehetett volna...
szerk: A Hírharsona sztem erősen limitált lehet, arról többször is láttam cikket, hogy fogy el és töltik újra a S@H-on. Ill. azzal boltban sem sűrűn találkoztam, amikor volt akkor épp vitték is (talán Forest Hideout mellett vásároltak be épp ha jól rémlik.)
[ Szerkesztve ]
-
gaga33
tag
válasz #75376384 #58214 üzenetére
Lehet, én rajzfilmen nézegettem, a film nem jött be, de nagyon gyakran akciós nyugatabbra is, szóval valamiért ott sem működik... Ezért gondoltam a túl retró kinézetre. Olyan Kinai gagyi feeling picit. Bár láttam már csúnyábbat, és szerintem menő. Nem nőtt a szívemhez azért cseréltem el
[ Szerkesztve ]
-
zsuha
aktív tag
-
sb
veterán
válasz #75376384 #57973 üzenetére
@vzarmo, @Llew
Éreztem, hogy ez itt nehezen megy át mert a kontextus miatt félig értelmetlen bármiben is értelmet keresni. Vagymi. És igaz is...De azért "árnyalatnyi" különbségek vannak szerintem, és ez nekem a lista végén van.
Arra gondolok, hogy egy szettnek azért önmagában is van vmi értéke: ha kibontja vki és összerakja lesz belőle egy akármi.
Annak is van értéke, hogy egy marék műanyaggal eljátszik a felnőtt ember. Jól érezte magát. A gyerek is fejlődik tőle valamit, stb...Ha nem is sok, de minimális "használati" értéke mégis van. Egy valaminek ami önmagában még csak egy szett se, sőt figurának is csak egy bizonyos színű változata... csak annyit tud, hogy ritka... ráadásul ez a tudás is tök véletlen, mert holnap nyomhatnának pár raklapnyit.
Ez nálam a légüres térben lebeg.Egy középkori kiásott ekevasnak sincs sok értéke ma, de talán annak is több van annál, minthogy ritka.
Mindegy, ez már nagyon elvont. Itt maximum elméleti különbségek vannak.
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #57962 üzenetére
Ez a kettő HáriPéter figura hirtelen jóval keresettebb lesz
-
sb
veterán
válasz #75376384 #57962 üzenetére
És aztán.... felül a kecskére?
Értem, hogy ritka, de nem tudom megérteni valahogy a dolgot. Főleg ilyen tök egyszerű, csak színben eltérő elem(ek)nél.Ilyenkor kíváncsi lennék, hogy mi történne ha hiba kerülne a mátrixba, valaki pl. beborítana az egyik gépbe véletlenül egy adat lila alapanyagot és rögtön lenne 50 raklap lila space torzó... vagy ami hiányzott az űrhajóshoz. Akkor menne mind értéktelenül a kukába?
@maross
Azért direktben valószínűleg nem több ezer vagy még több embernek adod meg az adataid. És megvan a kontrollod is, ha vki furán viselkedik lehet, hogy ne mondod be neki a címed, neved... ahogy írtátok korábban, hogy voltak már fura kérések csalóktól. Szerintem a direktben megadás és a kipublikálás között azért nagy a különbség. -
RapaNui1
aktív tag
válasz #75376384 #57967 üzenetére
Ennyi erővel akkor mindenki nevével számával stb vissza lehetne élni, mert ilyenek a jogszabályok és én mit tehetek ha az enyémmel visszaélnek? Nem ezzel van a gond hanem a kiskapukkal, amit ki lehet használni. Nem a jóindulatával és nem is a személyével és mem is azzal van probléma hogy szólt, ezt ne vegye senki személyeskedésnek, csak azt mondtam hogy ennyi erővel bárhol bármikor meg lehet szerezni bárki számát címét stb, a kérdés csak az hogy ezt az információt mire használja, vagy mire akarja használni az ember vagy akivel szemben használják az mennyire tájékozott.
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
válasz #75376384 #57744 üzenetére
Az Andor szerintem messze az eddigi legjobb, legértelmesebb, SW sorozat, illetve ennek van leginkabb talán letalapja. Viszont a pörgése nem tudom milyen. Az ismeretlen szereplők ill téma miatt viszont valószínűleg ez is a legkevésbé felkapott.
Doboz: múlt héten rendesen emagos kartonba szállitottak legot. Most bizros kifogytak
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
timar88
tag
válasz #75376384 #57729 üzenetére
Ugyanezt akartam írni. Plusz túl zárt és sötét az egész, ennél nyitottabb terek szoktak lenni, ráadásul szerintem 1 studdal kisebb is, mint lennie kéne.
Szerk: most látom, hogy már lebukott.
[ Szerkesztve ]
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #57494 üzenetére
1., szeretném ha a legó oroszlánt nem érné több atrocitás. Ide se hoznak többet ilyet kiállítani....
2., az aktivisták nagyon könnyen vannak itt Európában, de amiért tüntetnek, pl klíma problémák, az jellemzően nem itt a legnagyobb probléma. Miért nem mennek el a legnagyobb kibocsájtóhoz? Ja mert az Kína és ott nem hallgatják meg, hanem szó nélkül kivégzik egy ilyenért? Nagyon bátrak....
3., szerinted ez a megoldás, hogy pótolhatatlan művészeti tárgyakat tönkrevágnak, ezzel majd kitisztul a levegő a folyó...
hát bravó4., az unokámat rendre nevelem, de látom már, hogy a fiatalabb korosztályból hiányzik ez és csak jogaik vannak.
5., ugyanolyan bűnös vagy mint mindenki más, mert a szennyező gyárak termékeit vásárolod.
-
turikoczka
aktív tag
válasz #75376384 #57502 üzenetére
Jaaaa, h te komolyan a védelmedbe vetted a fontos ügyekre figyelmet felhívó fiatalokat. (Tisztelet a kivételnek persze)de, mi lenne ha esetleg kitanulna egy szakmát amivel beleszólása lesz a dolgokba és nem leönt egy festményt? Szerencsére ez még az ügynek is rosszat tehet ami elvileg fontos neki.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz #75376384 #57232 üzenetére
Nem tudom más, hogy áll a játékokkal... nálam mind a 2 rész lement, sőt az 1. rész DLC-je is. Elég geek arc vagyok, de egyszerűen nem bírtam és nem is bírom magam rávenni erre. Ikonikus figurája a HZD-nak a Tallneck, csak nem alakul ki nagyon semmiféle érzés vele kapcsolatban. Megy. Köröz. Megmászod. Megbököd. Leugrasz. End of story. Sajnos maga a HZD se túlzottan ütött be nálam, noha a modern történeti szál érdekes volt, de a többi nekem nem ütötte át a pajzsot.
Ezerszer jobb érzéssel nézek rá az előttem levő 21331 Sonic Lego-ra, amit el lehetett csípni 20k-ért is.[ Szerkesztve ]
-
timar88
tag
válasz #75376384 #57218 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy végül összenyomja, valószínűleg direkt így tervezték, de nekem ettől ez még tervezési hiba...
Nem 100-as a studio se, számtalanszor nem szól és én veszem észre, hogy az oda nem mehet, sokszor meg nem teszi oda, ami odamehetne... Pl pont ma az 1x2 csempén akadtam ki, hogy azt ugye bárhova mozgathatod, a program nem engedi, így máshogy kellett megoldanom a programba.
-
-
gaga33
tag
válasz #75376384 #57190 üzenetére
439 frank ami kb 185.000ft itt. Most futott ki a kalács az már egy év, pont mutatja népszerűségét hogy még mindig kapni.... az azelőtt kifutott téli szett majdnem annyi bontatlanul a tűzoltóság... 38.000ft alatt van és már legalább 2 éve kivonult szerintem. Lényegtelen akkor legyen úgy, hogy csak mi siránkozunk, a Legó igenis mindenütt olcsó az ottani kersetekhez képest, mi meg úgy sem számítunk
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #75376384 #57167 üzenetére
Párduc is ott lohol szorosan mögötte..
gaga33: Senki ne gondolja, hogy Németországba dobálják a kosarakba ész nélkül ezeket a drága szetteket. Ugyan úgy várják az Akciókat és vakarják a fejüket....
Ehhez elég csak beleolvasni fórumokba, ott is ki vannak akadva az árazáson. Illetve az, hogy a nagy youtuber arcok megveszik, illetve lego ambassadorként kapnak szetteket bemutatásra, az nem egyenlő azzal, hogy viszik, mint a cukrot a készleteket..
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
gaga33
tag
válasz #75376384 #57175 üzenetére
70751 Az jó készlet VW szetteket annak mond aki a mézeskalács házat nem tudja eladni lassan ezer éve pedig sokkal sokkal jobb mint az idei, ami 10 év múlva sem hozna többszörös árat. A Moduláris házak jók de nézd meg az utóbbi éveket, nagyon sokáig forgalomba vannak, és a valóban régi készletek 5-10 éve kivontakon kívül nem igazán pörögnek azt meg szinte senki nem tudja akarja megfizetni. Amit említettél jó készlet de idehaza talán ennyiért sem ment volna el.
-
válasz #75376384 #57175 üzenetére
Megneztem kettot, igy hogy egy masik szettel kombinalhato, szinte mar jogos, hogy nem adják hozzá a bele ultetheto iron mant (persze jarhatna mindegyikhez ajandekba...). Nehezen beultetheto pilota -lehetne jobb, de nem dealbreaker. A szuperexkluziv minik tomegeit, hát azt elb*tak, tenyleg szanalom ez az egy ami benne van, de leglabb extra/meno lenne. Lab nem mozdithatosag - meh, ertem en hogy 4 labu at-at mozgathato, de az 4 lab. Biztos vagyok benne, hogy probalkoztak, es csunya vege lett, szoval rogzitett lab, el kell fogadni. A kinezete még mindig nagyon tetszik, de egyszeruen annyira draga, hogy inkabb 2-3 modularist veszek helyette. Osszessegeben, ha az eddig is tudott arat figyelmen kivul hagyjuk, engem nem sikerult eltantoritaniuk - ebben benne van, hogy kb nem erdekelnek a minik, a Horizon-os Aloy-on és a Stranger Things-es Demogorgonon kivul kb az osszes tobbi sarokbadobos kategoria volt eddig nalam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #75376384 #57167 üzenetére
Meg is nezem mit ostoroznak rajta. Azon kivul, hogy valahol lattam a beleultetheto iron man nem a szett része (ez van, nem fert bele sajnos a kis arresbe, ertheto), nekem irtora tetszik
[ Szerkesztve ]
-
edgR
őstag
-
timar88
tag
válasz #75376384 #57105 üzenetére
Emailben rendeltem, nem a lego oldalán, olyan elemek voltsk benne amik nincsenek raktáron, de azt mondták emailben meg tudom rendelni, manuálisan készítik el a rendelést. Arról szó sem volt, hogy ebben a formában tudom csak rendezni majd.
-
timar88
tag
válasz #75376384 #57101 üzenetére
??? Nem is értem a kérdést...mi az hogy miért lennénk előrébb? Van egy kis különbség a között, hogy egy fizetési szolgáltató oldalára beütöm a bankkártya adataimat, meg a között, hogy megadom Kis Pistinek telefonon, aki helyettem üti be...mi garantálja, hogy Kis Pisti nem írja le, és mikor hónapokkal később nem a legonál dolgozik, akkor megpróbál vele vásárolni valamit... Nem hiszem, hogy ezt tovább kell magyarázni...
-
pn4hvq
senior tag
válasz #75376384 #57101 üzenetére
Ha vásároltál x alkalommal webáruházban és a Simple-n keresztül fizettél (nincs Simple regisztráció!), akkor saját példámból kiindulva nincs semmilyen plusz azonosítás, csak meg kell adni a Simple felületén a bankkártya adatokat. 70e feletti összeget is szó nélkül levonta a Simple-s fizetéskor, pedig olyan webáruházból vásároltam, ahonnak korábban még sosem. Feltételezem, hogy az MKB (valójában BB-s kártya) a Simple-t mint megbízható partnerként fogadja el, és nincs szükség internetes vásárlási kód/sms megadására, a fentiek ismeretében Simple-n keresztül szó nélkül vásárolhat. Most attól tekintsünk el, hogy milyen címre kéri a rendelését, milyen ip-ről fizetett, stb -> beazonosítható. A lehetőség adott a visszaélésre.
-
timar88
tag
válasz #75376384 #57092 üzenetére
Én bankom is kőkorszak kategória, mert semmilyen app nincs. Online fizetésnél is egyébként hol ker kétfaktoros azonosítást, hol nem (többnyire nem), pedig legoéknál utolsó 2 fizetésem is 15 felett volt..
De tudom mire gondolsz, asszony erstes, neki ilyen van.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz #75376384 #57048 üzenetére
A tigrist elhúzza a batyu, a nyuszit meg az órmotlanul nagy répa, de ettől eltekintve szerintem nem rosszak, és összességében nézve szerintem nem lett rossz a végeredmény.
Valaki írta hogy a függöny túl vastag, és igaz hogy rálóg az ágyra, de eddig mind az ágy, mind a függöny technikai megoldásai újdonság voltak nekem, így persze vannak a szettnek tökéletlenségei, de én összességében örülök hogy létezik és nekem nagyon tetszik.
-
Llew
senior tag
válasz #75376384 #57028 üzenetére
Igen, de azóta sem volt hasonló, meg az nagyon egyedi. Simán megoldhatták volna később is használható pl. új torzó elemmel, ahogy #57029 Segal írja, vagy valami kiegészítővel, mint az én ötletem.
Hát igen a UCS készletben egy minta nélküli soma láb az nagyon gáz. Főleg a legutóbbi CM szériák után. Nem mondom, hogy mind legyen olyan,d e azért egy UCS Hulkbusternél illene. Ezért tetszenek nagyon a Ninjago figurák. Évek óta nagyon részletes és folyamatosan fejlődő mintázatuk van egy nem licenszes szériában.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest