Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- Monitor hiba topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacuha69
csendes tag
válasz jana86 #79273 üzenetére
Szia!
Én a korábbi Mazzer Majoromon kezdtem el (talán úttörőként) ezzel a fordulatszám szabályozással foglalkozni.
Egy a Bazsee által is linkelt Invertek frekiváltóval szabályozgattam a darálót. Sokat írogattam itt-ott a tapasztalataimról, mert akkoriban még ilyennel ízteszt gyanánt (szerintem) nem foglalkozott senki, így elég izgalmasak voltak az eredmények. Sokat kísérleteztem vele. Röviden annyi, hogy a gyári 1400-as fordulatról emlékeim szerint egészen 170-es fordulatig le tudtam vinni. A nagyon alacsony fordulat sok jót nem hozott, legalábbis az akkori tudásomnak és eszközparkomnak megfelelően. Pláne, hogy a kicsi centrifugális erő miatt úgy kellett beerőszakolni a szemeket a kések közé. Most már azt mondom, hogy a Kruve szitasorral ki lehetne mérni a szemmegoszlás változást, illetve filterre lehet, hogy még akár jó is lenne. Nagyon eltérő szemmegoszlást produkáltak a különböző fordulatszámok, ebből eredően sok lehetőség van benne. A Royal tudtommal 900-at forog. A major már 900-on is sokkal jobb volt mint 1400-on, de a legjobb ízeket 600 fordulat körül hozta. Ez a legjobb eredmény nem tudom hol lenne a Royalnál.
Ha kísérletező kedvű vagy és van ehhez elegendő türelmed, illetve többféle eszközzel is készítesz kávét, akkor egy ilyen plusz eszköz jó lehet a darálód mellé. Ha a Royal mostani ízképével nincs olyan nagy gondod, akkor lehet, hogy nem is kell bajlódni vele. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI FPV Drone ÚJ szett SOHA nem használt 0h repülési idő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI AVATA 2 drón akkumulátor
- ELADÓ Quansheng UV-K5(8) kézi amatőr rádió
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest