Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petyuska111

tag

Sziasztok, a hordozható gépekről nem nagyon ír itt senki, ezért leírom az én tapasztalatomat. Vettem egy Staresso-t, ez egy hordozható kézi eszpressó kávéfőző, hasonló pl. a Minipresso-hoz, amiről már volt itt szó. Olyan gépet kerestem, ami rendes olasz kávét, eszpresszót készít, nem pedig híg löttyöt (bocs, de nekem a hosszú kávé nem kávé, így pl. az Aeropress szóba sem jött, akármilyen barista is készíti vele a kávét, az akkor is csak mosogatólé lesz szerintem). Túl sokat azért nem vártam a Staresso-tól, az eredmény megdöbbentett. Pozitív értelemben. Olyan minőségű kávé jött belőle, ami magasan meghaladta minden várakozásomat. Ízes, aromás, erős, igazi kávé, nem teaszerű lötty! Abszolút eszpresso vagy még inkább ristretto, bármelyik étteremben elém teszik, nem reklamálok. A kis gép 15-20 bar nyomáson préseli át a forró vizet az őrölt kávén vagy kapszulán (ugyananis mindkettővel használható, Nespresso kapszulákkal - klónokkal is - kompatibilis, csak 3 lyukat kell a kapszula aljába fúrni a hozzá mellékelt eszközzel, Youtube videó van róla). Csak a forró vizet kell hozzá adni a kávén kívül, aztán a kézi pumpával pumpálni. Nagyon kis méretű, bárhova vihető. Ja, crema: brutálisan nagy és hosszan tartó valódi cremát ad, konkrétan szebbet, mint bármilyen asztali gép amit eddig láttam. Csak 1 adag kávé készíthető vele egy menetben, mennyiségre az eszpresszó és a ristretto között. Vannak más ilyen gépek is, de pl. a Minipresso csak 8 bar nyomást tud, ez meg 15-20 bar-t, ami meg is látszik az eredményen. Hasonlóan jó lehet még a Barsetto is, az volt a másik opció, de ezt választottam. Igazából úgy indult ez, hogy kíváncsi voltam, fejlődött-e már a technológia az Aeropress megjelenése óta, ami nekem nagyon nem jött be (sem a gép, sem a produktuma). Kérem szépen, fejlődött. Nem keveset. Az elmúlt 1-3 évben olyan kézi cuccok jelentek meg, amivel már valódi - nagyon jó minőségű - eszpresszót lehet csinálni, nyilván a használt kávé meghatározza a végeredményt. Az meg nagyon cool, hogy örölt kávéval is müxik, de kapszulával is! Amazon.de-ről 50 euró plusz 4-8 euró szállítás. Sznoboknak nem, bárki másnak nagyon ajánlom!

Új hozzászólás Aktív témák