Hirdetés
- Az első hardvertalálka az idei évben
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Szert tettem egy Brasilia Ladyre (ismét). Kívülről szépnek tűnt, de mikor kinyitottam, jött a fekete leves. A kávézsír masszívan ráragadva fejre, szűrőtartóra, mindenre. Nem nyomta át a vizet, mikor ezeket levettem, akkor sem... Ahogy a bojlert kinyitottam megértettem, miért...
A fűtőszál kuka, de ehhez lehet kapni cserét, nem is drága szerencsére.
A korábbi Ladyvel összehasonlítva pár dologban eltér felépítésileg.
A korábbi, ha jól rémlik 96-os gyártású volt, ez 85-ös.
Abban megegyezik ezzel, hogy mindkettőnek a bojler tetején oldalt volt a vízbeömlő. Fragolának, meg talán Mesternek is a fórumról a fej oldalán.Abban 3 termosztát volt, egy kávé, egy gőz, és egy biztonsági. Ebben egy kapilláriscsöves termosztát van. A bojler tetején van egy nyílás, azon keresztül lóg közvetlen a vízbe. Ezen kívül semmi más nincs. Tehát a gőz addig fűt, ameddig nyomom a gombot? Hmmm.. Lehet így ment tönkre a fűtőszál is...
Ezen kívül a felsőszűrő tartó fej felöli oldalán az előző gépemnél O-gyűrű volt belesajtolva, ennél semmi sincs, csak fém a fémen. Ilyenek a Gaggiak is, lehet nem gond ez, csak feltűnt.Szeretném a gépet teljesen felújítani. Term. PID vezérlést kap, valószínú új EX5 pumpát, szűkítőt és a legújabb trendeknek megfelelően megpróbálkozom a rézcsövezéssel is.
A PIDhez adja magát a termosztát közdarabja. Ez belülről M12x1 mm-es finom menet. Ilyen méretű PT100-t nem láttam, csak sima M12 menetűt. Ráadásul az a darab túl magas, ezért nem tudom miatta a gőz könyökidomot sem kitekerni, mert beleütközik. Ne kérdezzétek, miért akarom kitekerni, már megindítottam...
Tehát ki kéne tekernem a darabot, ami nem is olyan egyszerű.
Az itthoni eszközökkel nem tudtam. Holnap megyek munkatársamhoz, mert neki van satuja. De mielőtt befognám és egy Crova kulccsal nekiesek, azért megkérdem, hogy van-e ennek valami titka, mert nem szeretném tönkretenni a bojlert. Gondoltam a melegítésre, de mindkét alkatrész réz, tehát gondolom egyforma a hőtágulása, vagy rosszul gondolom?A másik dolog, hogy a krómozás (króm festék?) elkezdett lemállni a fejről. Nem ott ahol látszik, de a 3 járatú felületénél, meg ott ahova a kazántömítés menne, igen. Érdemes ezt lecsiszolni, mert félek, hogy a málló anyag miatt tömítetlen lesz.
Bármi tanácsot szívesen veszek!
Képek a gépről: [link]
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Milyen légkondit a lakásba?
- Peugeot, Citroën topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok