Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zolnagy

őstag

Szert tettem egy Brasilia Ladyre (ismét). Kívülről szépnek tűnt, de mikor kinyitottam, jött a fekete leves. A kávézsír masszívan ráragadva fejre, szűrőtartóra, mindenre. Nem nyomta át a vizet, mikor ezeket levettem, akkor sem... Ahogy a bojlert kinyitottam megértettem, miért...
    A fűtőszál kuka, de ehhez lehet kapni cserét, nem is drága szerencsére.
    A korábbi Ladyvel összehasonlítva pár dologban eltér felépítésileg.
    A korábbi, ha jól rémlik 96-os gyártású volt, ez 85-ös.
    Abban megegyezik ezzel, hogy mindkettőnek a bojler tetején oldalt volt a vízbeömlő. Fragolának, meg talán Mesternek is a fórumról a fej oldalán.

Abban 3 termosztát volt, egy kávé, egy gőz, és egy biztonsági. Ebben egy kapilláriscsöves termosztát van. A bojler tetején van egy nyílás, azon keresztül lóg közvetlen a vízbe. Ezen kívül semmi más nincs. Tehát a gőz addig fűt, ameddig nyomom a gombot? Hmmm.. Lehet így ment tönkre a fűtőszál is...
    Ezen kívül a felsőszűrő tartó fej felöli oldalán az előző gépemnél O-gyűrű volt belesajtolva, ennél semmi sincs, csak fém a fémen. Ilyenek a Gaggiak is, lehet nem gond ez, csak feltűnt.

Szeretném a gépet teljesen felújítani. Term. PID vezérlést kap, valószínú új EX5 pumpát, szűkítőt és a legújabb trendeknek megfelelően megpróbálkozom a rézcsövezéssel is.

A PIDhez adja magát a termosztát közdarabja. Ez belülről M12x1 mm-es finom menet. Ilyen méretű PT100-t nem láttam, csak sima M12 menetűt. Ráadásul az a darab túl magas, ezért nem tudom miatta a gőz könyökidomot sem kitekerni, mert beleütközik. Ne kérdezzétek, miért akarom kitekerni, már megindítottam...
    Tehát ki kéne tekernem a darabot, ami nem is olyan egyszerű.
    Az itthoni eszközökkel nem tudtam. Holnap megyek munkatársamhoz, mert neki van satuja. De mielőtt befognám és egy Crova kulccsal nekiesek, azért megkérdem, hogy van-e ennek valami titka, mert nem szeretném tönkretenni a bojlert. Gondoltam a melegítésre, de mindkét alkatrész réz, tehát gondolom egyforma a hőtágulása, vagy rosszul gondolom?

A másik dolog, hogy a krómozás (króm festék?) elkezdett lemállni a fejről. Nem ott ahol látszik, de a 3 járatú felületénél, meg ott ahova a kazántömítés menne, igen. Érdemes ezt lecsiszolni, mert félek, hogy a málló anyag miatt tömítetlen lesz.

Bármi tanácsot szívesen veszek!

Képek a gépről: [link]

Új hozzászólás Aktív témák