Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• meander

tag

Sziasztok,

Mint annyi kezdő én is gépet szeretnék venni. Utánaolvastam, ezért azt gondolom, hogy talán nem tapogatózom teljes sötétségben, de nem tudom megítélni, hogy melyik is lenne a legjobb választás.
    Alapvetően eszpresszo-t iszom, asszonynak meg latte készülne. Alapvetően precíz ember vagyok és szeretek szöszölni még az automata gépekkel is, hogy kicsit jobb kávé készüljön, de azt valószínűnek tartom, hogy nem fogok applikációt írni, amivel szabályozhatom a gép elektronikáját. Ha már itt tartunk elképesztő a srác, tuti piacra kellene fejleszteni az alkalmazást.

Nincs semmilyen félelmem a használt gépektől, de még ebayen sincs minden, ezért egyes modelleknél az új árával számolok. A PID-t megértettem, hogy kelleni fog, ezért vagy azzal szerelt épet keresek, vagy legfeljebb utólag beszereltetem majd, ha fejlődtem már kicsit.

Az ár jó lenne ha megállna 100e-nél (még darálót is kell venni) :) de ez nincs kőbe vésve, ha kifejezetten érdemes, feljebb megyek valamivel. Ez persze a legtöbb gyártónál a belépő készülék, így sokszor azt is nehéz megítélni, hogy egy jó gyártónak a legegyszerűbb gépe is olyan jó-e.

A készülékek pedig:
    Gaggia Classic/baby használtan
    Rancilio lányok :) a Silviara olvastam, hogy nagyobb precizitást igényel, mit a GC. Ez azért kicsit megijeszt
    Faema, amit meg tud fizetni az ember (sajnos esztétikailag ezek nem annyira tetszenek)
    és akkor a ritkábban emlegetettek
    Lelit Anita / Anna
    Ascaso Arc / Steel uno
    Catler 8010 - nagyon kevés helyen árulják vagy a 8012, de annak nem tudom milyen minőségű lehet az őrlője, illetve az már 200e. Ezzel együtt a Catlert több helyről is ajánlották

Minden választ nagyon köszönök
    Ákos

Új hozzászólás Aktív témák