Új hozzászólás Aktív témák
-
Az hogy lehet, hogy 3-4 ezres üvegfólián egy db karcot nem látok, de volt hogy fólia nélküli telefonomon, 2 nap zsebben hordás után fény felé fordítva már volt?
Illetve nagyon egyszerű, amilyen árak vannak, zafír legyen.
rommá karistolt Garmin Fenix 5X-em makulátlan kijelzővel rendelkezik.
Bár az is igaz, hogy a Samu , apple nem olyan minőségi zafírt vesz... -
zoo8800
veterán
Hmm, pár éve még az volt a menő, ha nagyok voltak a betekintési szögek
-
janeszgol
félisten
válasz
Bareszotron
üzenetére
Nála érthető, mert gyakran cserél telefont.
-
leslien
nagyúr
akármilyen szarsággal akarnak etetni nálam alap a fólia +tok rögtön... mivel a vásárlásnál már az eladásra gondolok...
btw semmi érdemleges változás nem lesz a 4 elődhöz képest... bravo.. -
Tschubi
aktív tag
válasz
privateer2
üzenetére
Miért kell védeni plusz fóliával szállítás közben egy bedobozolt telefont?
-
janeszgol
félisten
Valóban sokkal jobban bírják a mai kijelzők. A cikkben szereplő témát elvárom a Samsungtól, mint kijelző prófétától. Csak a kijelzővel is sokat lehetne fejleszteni a mai mobilokon. A Samsung a kijelzők, és nem csak az oled, hanem az LCD kijelzők kategóriájában is úttörőnek számít. Na utóbbit adta el a TCL-nek 2022-ben.
Ezért kukázták az LCD-t: Az egész világot OLED kijelzőbe burkolná a Samsung. Sokkoló fejlesztések!
Felégetett hidak vagy zseniális húzás? A Samsung nagy kijelző-fordulata - Forbes.hu
-
joey04
titán
Védeni továbbra is kell sajnos. Úgy meg ugrik is a tükröződésmentesség szinte teljesen.
-
Fall-N
veterán
Olyan nincs, amit nem lehet megkarcolni. Még az órákban lévő zafírt is meg lehet karcolni. Nekem a Watch FE órám találkozott egy kiálló csempe szélével és megkarcolta. A telefonban lévő üveg, meg sokkal kevésbé karcálló, mint a zafír.
Viszont a hétköznapokban nem mindegy, hogy mennyire bírja. Nekem sosincs védelem a kijelzőn, csak annyi, hogy tokban tartom (mármint nem hátlapi tok) és 0 karc van a kijelzőn. Amikor nem a kezemben van akkor tokban pihen a telefon.
-
gusthy
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én egy ilyet tudok. Van egy kollégám, aki nem tudom, hogy hogy csinálja, de se fólia, se tok, se semmi, mégis úgy néz ki a telefonja mint amit most vettek ki a dobozból. Rejtély.
-
FireShadow
senior tag
válasz
Phantom Lord
üzenetére
Nekem is, mondjuk Etsy-s textiltokban van a táskában, zsebben nagy ritkán. És nem nyúlok hozzá földes kézzel (szerintem a homok és piszok az, ami tudja karcolni), tengerparton még nem jártam vele. Kb hetente lefújom Oázisos képernyőtisztító spray-el.
-
A mai telo uvegek sokkal sokkal jobban birjak az ejtesekkel es karcokkal szemben mint 15 éve.
akkor is volt Gorilla glass az iphneon és a Galaxy S-en meg a másik véglet a plexi pl a Motorola Defy-on.Mégis rengeteg üvegtörés volt akkoriban kisebb telefonnál ergo kisebb felületen még tokban is.
Többször ejtettem le a pro maxot hogy mondom tuti vége de nem.
Generációnként nem ereztem elorelepest a gyari uvegek kozt, a tesztek is ezt bizonyitottak, de a kezdeti es mostani allapot meroben elter szvsz.Nameg a tempered glass kijelzovedok megjelnese a 2010-es evek kozepen volt gamechanger.
Erzetre, vedelemre egeszen mas kategoria lett mint a folia. -
válasz
milkabrams
üzenetére
Meg mint a fehér holló házaspár

-
milkabrams
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez olyan, mint a nem murás s24 ultra és a nem rohadó mazda.
-
válasz
Phantom Lord
üzenetére
Elhiszem, ha te mondod, bár még sosem láttam zsebben hordott, kijelzővédő nélküli telefont hajszálkarc nélkül

-
-
Phantom Lord
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Csak miattad percekig vizsgálgattam mindenféle fény alatt, hogy van e bármi hajszálkarc. 0. Ha majd eladásra kerül a sor, a vevő imádni fog, hogy ilyen megkímélt készüléket kap.
-
moleculez
veterán
A tényleges üveg esetén vagy
Lágyabb: nem törik könnyen de jobban karcolódik
vagy az ellenkezője:
Merev: kevésbé karcolódik és törik mint a ropiNa ez egy spektrum, és ezen állítgatják évről évre kicsi másik irányba tolják. 🤷🏼♂️
Szerintem a kompozitra kellene ráállni, nagyon jók vannak abból.
-
válasz
Phantom Lord
üzenetére
Majd próbáld meg eladni. Odamegy a vevő és súrlófényben mutat neked száz karcot
-
Phantom Lord
aktív tag
válasz
ssppiikkee
üzenetére
S24 ultrát használok másfél éve fólia nélkül. Eddig 0 hajszálkarc.
-
doooo
veterán
válasz
ssppiikkee
üzenetére
Tehát eddig akármilyen telefont használtál, sikerült felsértened a képernyőjüket. Mondjuk azt nem tetted hozzá, hogy volt rajtuk fólia, vagy sem.
-
Jadro
veterán
-
-
Ricardo
titán
-
Galopp
tag
"Azt már hallottuk, hogy hardverszintű, szoftveresen vezérelhető privát betekintésvédelem lesz a telefon ütőkártyája, hogy ha akarjuk, a sárga villamoson a tömeg ne lássa oldalról privát beszélgetéseinket."
Erről valami konkrétabbat hol lehet találni? Mi ez, hogy működik? Ilyesmik érdekelnének... -
ComptonLA
tag
Nem sok sz@rt érnek ezek a GG és egyéb kijelzők. Ha esik, törik.Ennyi. A hirdetési portálok is tele vannak törött telefonokkal. És hány embert látok törött kijelzős telóval kézben.
Persze az üveg hátlapok is törnek rendesen. Azt mondjuk egy jó tokkal legalább lehet védeni. -
Ricardo
titán
Ahogy írták is ez a szállítás alatti védelmet szolgálja. De legalább addig is tudod (mégha nem is komfortosan ) használni, amíg nem lesz másik.
Lehetne rosszabb is. Anno ilyeneket tettek a telefonokra.
Ezeket valóban le kellett szedni kibontáskor, mert nem láttál a kijelzőből semmit.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
privateer2
üzenetére
Így van, ezért meg is lepődtem a megválaszolt posztban olvasható "kösz a semmit" részen, hiszen a dolgát addig tette a fólia, amíg a telefon kikerül a dobozából, vásárlás után.
-
chakram6706
tag
Nem lesz csillogó (matt fólia ugrik), de kristálytiszta kijelző?? A becsillanás miatti6matt fólia pont, hogy nem kristálytiszta. Ez megint valami agyrém, amivel csak vakítani akarnak! Persze csak ha engedi az ember. Azontúl még a katonai szabványoknak megfelelő ütésálló telefonokon is max csak gg5 üveg van+ fólia! Vajon miért?? Ezért nem kell bedőlni a nagy cégek baromságainak!
-
zzola
titán
Ha már más újítást nem tudnak bedobni, jó lesz ez is....
Ugyanaz a kamera, ugyanaz az akku évek óta.... -
Érdekes fejlesztés! Lehet jövője. De akkor a felépítő anyag újra felhasználása is legyen megoldható!
-
mrThomi
addikt
"A Samsung célja, hogy „csupasz állapotban”, a képernyő takargatása nélkül biztosítson fényes, éles, tiszta, karcálló, tükröződésmentes"
Hát persze... Anyám meg salakmotor világbajnokMondjuk azt nem értem miért ne lehetne rátenni fóliát
-
Ixion77
addikt
A nagy szilárdságú Gorilla Glass (vagy Gorilla Armor) olyan új üvegösszetételt kap, amellyel tovább nő karcálló képessége. Ugrik vele a külön megvásárolható, edzett védőüveg.
Dehogz ugrik. Majdnem ugyanannyira szükséges lesz mint eddig. Olyan kijelzőt még nem gyártottak ami előbb-utóbb ne karcolódna. A védőüveg is karcolódik, de az olcsón cserélhető.
-
Badboys
őstag
Valamivel el kell adni. Ha már más téren nem igazán hoz ütőset.
-
Jadro
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Ennyi. Maximum hatosról felugrik hetesre, amivel sikerül megkarcolni. Asszem az iphone17-nél van már ilyen üveg. JObb mint a nagy átlag, de ettől még karcolható.
-
Ricardo
titán
válasz
ssppiikkee
üzenetére
Nem csak Samsungot érinti. Olyan telefonkijelzőt még nem gyártottak amin nem keletkeztek hajszálkarok a használattól/zsebpiszoktól.
A tükröződésmentes, meg betekintéscsökkentő fólia lehet hogy nem kell, de valamiféle védelem nem árt. Főleg hogy nem egy 30ezres telefonról van szó. -
milkabrams
őstag
És majd látjuk JerryRigEverything videójában, hogy ugyan úgy karcolódik mint az összes többi.
-
nonsen5e
veterán
Mióta az első gorilla glass vagy hasonló "karcmentes" üveg először megjelent mondják folyamatosan, hogy na az idei már tényleg karcmentes vagy mi a fene lesz. Azóta már van gorilla glass 2, 3, 4 és 29 is, és ugyanúgy sikerül fólia, üveglap és társaik használata nélkül összekarcolni a kijelzőmet, pedig vigyázok is, mellé sem teszek semmit a zsebben, és leejteni sem ejtem soha le, aztán mégis a szálló porszemek vagy tudomisén felszántják.
-
troviko
senior tag
Plusz ha rossz helyen ejted el (kavics, sódereágy stb.) akkor törik az üveg. Szerintem azt ez sem bírná ki, így a fólia még mindig releváns. Több ismerősömnél volt, hogy az üvegfólia tört a kijelző helyett...
Hozzáteszem, szerintem inkább gyári kijelzővédőt kéne raknia a Samsungnak rájuk. Tök sok kínai gyártó ezt csinálja. Sokuknál nem véd túl sokat, de a semminél jobb, ellenben vannak kifejezetten jó megoldások. -
janeszgol
félisten
Érdekesnek tűnik. Jó kijelző anyaggal versenyben maradhat a mai 10-12 bites csodapanelekkel szerelt telefonokkal.
-
ssppiikkee
tag
Eddig akármilyen samsungot használtam, max 2 hónap elteltével volt hajszálkarc a kijelzőn, nyilván használatban észre sem vetted de kikapcsolt kijelzőnél oldalra fordítva súrló fénynél látszottak. Pedig a zsebemben a telefonon kívűl soha nincs semmi.
-
Zsolt,72
senior tag
Érdeklődve várom a megjelenését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért tűntek el ezek a PC-alkatrészek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CPU léghűtés kibeszélő
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Honor Magic 8 Lite 8/256GB Midnight Black használt, újszerű garancia 2029.02.11-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
- iking.hu Apple iPhone 14 128GB Midnight használt 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 13 mini 256GB Pink használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Használt Vrtech Baby interaktív laptop gyerekeknek német nyelven
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- Eladó Pritom L8 Kids tablet 2/64GB/ 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Biztosítást is a lelkünk megnyugtatása érdekében kötünk, nem azért, hogy síbalesetnél helikopter hozzon le a hegyről és nem a Ratrak
A lényeg, hogy inkább a fólia, így nyugodtabb a lelkem.