- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz
disy68 #11699 üzenetére
Igen gyakorlatilag egy böngészőben megvalósítható téma lenne, semmi extra. Legalább is először biztosan nem lesz periféria kezelés. Flutter-t nézegettem, de nem egyértelmű a számomra, még, hogy mind 3 igényt ki tudja e egyszerre elégíteni.
De, akkor ha az eredeti kérdésemet nézzük, java nem lesz alkalmas a feladatra, jól sejtem? Mármint a kereszt platformosítás tekintetében?
-
disy68
aktív tag
válasz
don_peter #11697 üzenetére
Nem is biztos a komplex a megfelelő kifejezés, inkább olyanra kell gondolni, ami rendszerszintű feature lenne, ami nem igazán kivitelezhető natív megoldások nélkül. Szóval ha az egész megvalósítható egy böngészőn belül is, akkor sanszosan nem lesz gond. Persze a pontos képhez érdemes megnézni mit támogat a Flutter, mik a célok és az alapján meghozni a döntést. Amit írsz az nem tűnik problémásnak. Persze kis projektnek sem :-)
-
don_peter
senior tag
válasz
disy68 #11696 üzenetére
Mit jelet a túl komplex megoldás?
Amire szükségem lenne:
Regisztráció
Bejelentkezés, akár közösségi szolgáltatással egybe vonva
Belső email értesítés
SQL adatbázis
jogosultság kezelés
képkezelés
fórum vagy hasonló hirdetéses tevékenység
És az ezekkel járó sallang. Ez weboldal esetén alap, mobil tekintetében nem tudom mennyire alap. -
don_peter
senior tag
Hölgyek Urak!
Kutatgatok, hogy milyen irányba induljak el egy olyan mobileszközökre fejlesztett alkalmazás kivitelezésében, amely kereszt platform tekintetében is megfelelne. iOS és Android alkalmazás lenne egyben, legalább is ami a kódot illeti.
Kaptam ötletet is egy másik topikban, de szeretnék itt is érdeklődni, hogy van e esetleg javaslat java tekintetében. (egyébként a Flutter(Dart) vonal tűnik egyelőre jónak)
- Amit még korábban nem említettem meg, hogy nem csak mobil alkalmazást, de webes felületre is szükségem lesz, tehát ha esetleg van olyan megoldás, amelyet egyszerre mind három platformon reszponzív és kompatibilis módon megjelenhet, az lenne a legjobb. - utóbbi nem feltétel, de az adatbázisuk közös lenne.
Mi a véleményetek? Mit ajánlanátok ?
-
Szmeby
tag
válasz
floatr #11690 üzenetére
Szerencsére már megtehetem, hogy a megrendelő arcába mondom, működő kódot egy majom is tud írni... kis túlzással. Szóval rengeteg pénzt spórolhat, ha inkább felvesz egy pár juniort, aki összerakja neki az appot gombokért. Ők ráadásul minden szóra engedelmeskednek, nem jönnek ezzel a nem lesz hatékony / átlátható / felhasználóbarát marhaságokkal. Ő is "jól" jár, és az én idegeimet is megkíméli.
Mindenkit bátorítanék erre, különben sose tisztul a piac, ha a fejlesztő nem áll ki a technológiai oldalért. -
skoda12
aktív tag
-
Szmeby
tag
válasz
skoda12 #11688 üzenetére
Részvétem. Mindig nehéz azokkal, akik csak a pénzért csinálják.
Azt mondjuk nem értem, hogy ki másnak kellett volna megtalálni a PR-ben elrejtett dolgokat. Aki hozzáfér a PR-hez, az megtalálhatja. Mondjuk ha csak 1 ember rivjúzik a csapatban, akkor kézenfekvő, hogy ki fogja megtalálni a hibákat. -
skoda12
aktív tag
válasz
Szmeby #11687 üzenetére
Nem gondolom, hogy felesleges kötekedés lett volna részemről. Volt ott minden, közösen elfogadott irányelvekkel való szembemenetel újra és újra, túlbonyolított kód (többszáz sor, ami pár tíz sorra redukálható), unorthodox megoldások pl hashmapből key alapján for looppal érték visszakeresése, funkcionális hibák, nem azt implementálták, amit a ticket kért vagy 5 requirementből csak 4-et sikerült implementálni, stb.
De most ez nyilván rosszul jön le, mert az látszik, hogy egy embernek több másikkal volt konfliktusa és a többségnek általában igaza van. Azért utólag 1 emberről megtudtam, hogy amikor lekérték arról a projektről, akkor több más ok mellett az is elhangzott fentről, hogy rendszeresen túl sok olyan dolgot találtam a PR-jeiben, amit nem nekem kellett volna megtalálni.
-
Szmeby
tag
válasz
skoda12 #11686 üzenetére
Ezek szerint akkor olyan dolgokba kötöttél bele, amibe felesleges lett volna?
Ha nem, akkor most hagyod elrothadni a kódot?
Mindezt azért, mert a csapatod tagjai nem alkalmazzák a közösen elfogadott kódolási irányelveket. (Gondolom, közösen fogadtátok el. Sőt gondolom, időnként felül is vizsgáljátok azokat.)
És azért is, mert páran nem elég érettek a felnőtt viselkedésre? Akik a tévedésekre való rámutatást nem fejlődési lehetőségnek, hanem személyes sértésnek veszik.Mindezekből következően saját magad és voltaképp még a crybaby csapattársaidat is megszívatod az egyre jobban degradálódó kóminőséggel. Megéri? Azon csapattársaid, akik jó minőséget állíta(ná)nak elő, őket is a gányolás keserédes mezejére száműzöd ezzel. Nem?
Amúgy abszolút egytértek a mondandód első felével, én sem vagyok büszke az 5 éve írt kódomra, hát még az 1997-ben írtakra.
Viszont ez azt is jelenti, hogy ma már sokkal jobbat tudok alkotni, és holnap mégjobbat fogok tudni. A sun is biztosan jobbat írna ma, mint, amit most látunk belőle.
-
skoda12
aktív tag
válasz
floatr #11685 üzenetére
Ez szerintem minden kódra igaz. Voltam zöldmezős projekteken. 1 év után azok is úgy néztek ki, mint bármi más, amit 5 éve fejlesztenek 2 vendor céggel. Nagyon sok nagyon különböző képességű ember nyúl a kódokhoz, valószínűleg hatással van az egészre a felülről érkező nyomás is, a szűkös határidők, változó elvárások, stb. Régen én eléggé beleálltam a code reviewkba, de borzasztó sok konfliktusom volt belőle és inkább elengedtem. Funkcionális hibák esetén is inkább privátban chaten szólok az embereknek. Páran nagyon nem tudják kezelni, amikor nyílvánosan kapnak 5-6 kommentet egy PR-re.
-
floatr
veterán
válasz
Drizzt #11681 üzenetére
Még sosem néztem konkrétan ezt a kódot, de "gyönyörű". Néha van olyan érzésem, amikor a runtime forrását túrom, hogy a nagy részét juniorok vagy biorobotok írják. Van egy partnerünk, aki szokott kódot auditálni, és az elemzéseik szerint botrányos minőségű a nagyobb frameworkök forrása (is)
-
Drizzt
nagyúr
válasz
fatal` #11682 üzenetére
Nem sok gratulalni valo van az Oracle-nek, mert a JDK 1.1-es verzio, 1997. februar ota van az ObjectOutputStream, akkor meg nem volt koze az Oracle-nek a Javahoz. Ehhez a reszehez az implementacionak meg kb. senki nem is nyult hozza azota(Oke, csak 7-es OpenJDK-ban latom, hogy mar az initial load commitban ugyanez volt 2007-ben). Az Oracle meg 2010-ben vette meg a Sunt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
fatal` #11680 üzenetére
Attol, hogy nyitva marad a stream, random adat nem fog belekerulni.
De direkt debugban vegiglepkedtem az idezett kodon, az Exception kiirasat az ObjectOutputStream.writeFatalException metodus vegzi az OutputStream-be.
A writeObject maga igy nez ki:public final void writeObject(Object obj) throws IOException {
if (enableOverride) {
writeObjectOverride(obj);
return;
}
try {
writeObject0(obj, false);
} catch (IOException ex) {
if (depth == 0) {
writeFatalException(ex);
}
throw ex;
}
}
11.0.11-es Oracle JDK-val neztem. -
Drizzt
nagyúr
válasz
btraven #11666 üzenetére
Koszi a peldat!
Igy egyszerubb valaszolni a kerdesedre.
[Javadoc] : "Exceptions are thrown for problems with the OutputStream and for classes that should not be serialized. All exceptions are fatal to the OutputStream, which is left in an indeterminate state, and it is up to the caller to ignore or recover the stream state."
Szoval nincsen kulonosebben specifikalva, hogy mi fog tortenni Exception eseten. Elofordulhat, hogy kulonbozo JVM-eken es kulonbozo javaverziokon is kulonbozokeppen viselkedik, de a leirasaban benne van, hogy az esetleges szemetet a hivonak kell feltakaritani. Szamomra meglepo, hogy igy van. Szoval a catch agban zard a Streameket, majd torold a fajlt, ha van.
Ha atirod a peldadat "try with resources" alapon, akkor a close-et nem kell sehol meghivnod, mert a ket outputstream autoClosable. -
btraven
őstag
válasz
Drizzt #11676 üzenetére
public static void save() {
FileOutputStream fos = null;
ObjectOutputStream out = null;
try {
fos = new FileOutputStream("save/quicksave.sa1");
out = new ObjectOutputStream(fos);
out.writeObject(Main.party);
out.close();
} catch (Exception ex) {
ex.printStackTrace();
throw new RuntimeException("Save file error");
}
}public class Party implements Serializable {
private static final long serialVersionUID = 6541433114632027143L;public class Main {
public static Party party; -
btraven
őstag
válasz
floatr #11671 üzenetére
Nálam ezt csinálta a Java. Benne van a fájl végén a write exception.
Amikor beolvasom akkor elszáll read exception-nal, de a stacktrace-ben a mentett write exceptiont is kiírja.
Először nem is értettem hogy hívódik meg a save metódus vagy mi van.
java.io.NotSerializableException volt. -
btraven
őstag
Ha nem sikerül a serializálás fájlba akkor beleírja az exception-t a végére?
-
-
togvau
senior tag
Java 8-as maven projekt migrálása újabb, moduláris java verzióra pl 17-re hogy?
Van valami automatikus megoldás? Vagy manuálisan kell? :/
-
fefe-30
csendes tag
Hali!
Egy kis segítség kéne.
Ez a program:
public static void main(String[] args) {
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.print("Bevétel: ");
int bevetel = sc.nextInt();
System.out.print("Kiadás: ");
int kiadas = sc.nextInt();
int ipAdo = bevetel/100*2;
System.out.print("Iparűzési adó: "+ipAdo+" Ft\n");
int nyereseg = bevetel - kiadas;
System.out.print("Nyereség: "+ nyereseg +" Ft\n");
int afa = nyereseg/100*20;
System.out.print("Áfa: "+ afa +" Ft\n");
int netnyereseg = nyereseg - afa;
System.out.print("Nettó nyereség: "+ netnyereseg +" Ft\n");
int tado = netnyereseg/100*15;
System.out.printf("Társasági adó: "+ tado +" Ft");
Ez elvileg jó lenne, de a végén a társasági adót kerekítés nélkül fogadja csak el, és ez így lekerekíti.Hogy lehetne a "Társasági adó" kerekítés nélküli egész szám? -
Zsoxx
senior tag
válasz
fefe-30 #11656 üzenetére
Szia, ezt próbáld meg.
-
fefe-30
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek, ha tudtok légyszi.
Celsius fok átváltás fahrenheitre javával(studicore-os feladat).
Már kész vagyok...
Minden megy, csak a végösszeget az istennek se tudom tizedesvesszővel kiiratni.
Ezt kéne kapnom kimenetben, leszámítva a számok értékeit:
Kérem a Celsius-fok értéket: 100
Fahrenheitben: 212,0 fok.
Eddig jutottam, de ez csak ponttal írja ki a tizedest:
package fahrenheit;
import java.util.Scanner;
/**
*
* @author Nonem
*/
public class Fahrenheit {
/**
* @param args the command line arguments
*/
public static void main(String[] args) {
double c,f;
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.print("Kérem a Celsius-fok értéket: ");
c = sc.nextDouble();
f = c * 9/5 + 32;
System.out.print("Fahrenheitben: "+f+" fok.");
}
}
Előre is köszi a segítséget. -
válasz
togvau #11651 üzenetére
Szinkron vagy aszinkron megoldás kell? Kapsz egy requestet egy végpontra, ahol meg is várja a hívó fél a kimenetet vagy vissza kell szólond majd ha megvan a válasz?
Ehhez nem feltétlenül kell aws, ott az ingyenes heroku is. De lokálban is megcsinálhatod docker segítségével.
-
togvau
senior tag
Sziasztok!
Olyan ták feladatot kaptam, hogy a swaggeres apin kapott tömeges feladatcsomagot (hash generálás, de nem crypto
) valamilyen felhőszolgáltatáson futtassak meg, majd a kész csomagot vissza az apin.
Erre a fejemben összeállt egy fő alkalmazás, ami lekéri a feladatokat az api-tól, bedobálja a queue-be ahonnan a számoló kis alkalmazás példányok kiveszik, megcsinálják, majd a kész queue-be dobálják, ahonnan a fő alkalmazás kiszedi, és küldi vissza az api-nak.
Jól gondoltam ezt el? Milyen free szolgáltatás lenne ehhez a legegyszerűbb, és milyen kiinduló ponttal? (soha nem csináltam még felhős programozást, van aki az AWS-t ajánlja, de eléggé kaotikus az is) -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Csaby25 #11648 üzenetére
Szia.
[SanFranciscobol Jottem]
[Java Brains]
[Amigoscode]
így hirtelen. -
Drizzt
nagyúr
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Java Programming Masterclass covering Java 11 & Java 17
Lassan elérek ebben a kurzusban a JavaFX-hez. Érdemes rászánnom azt a 10 órát? Az a terv, hogy miután végeztem belevágok valami saját hobbi projektbe (még nem tudom mibe
) Saját projekthez lehet, hogy jól jönne a JavaFX, viszont konkrét projekteknél, gondolom már nem használják. Inkább web-alkalmazásban kellene gondolkoznom pl. SpringBoot és ebben készíteni egy projektet?
Köszi!
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Jelenleg igencsak ismerkedek még a témával, de máris van egy olyan problémám, amivel nem jutok dűlőre.
Oktató anyag alapján jó a kód, van is eredménye a böngészőbe, viszont csak egy pillanatra, majd egyből el is tűnik. Hogy tudom rábírni, hogy a kapott eredmény maradjon a böngészőben? Több böngészőben is teszteltem, változatlan hibatünettel. -
disy68
aktív tag
válasz
#68216320 #11642 üzenetére
CodeSource codeSource = YourMainClass.class.getProtectionDomain().getCodeSource();
File jarFile = new File(codeSource.getLocation().toURI().getPath());
String jarDir = jarFile.getParentFile().getPath();
A fentivel megvan a jar path-ja, hozzácsapod az elvárt fájlnevet és azt próbálod beolvasni, ha nincs ilyen fájl, akkor mehet fallback-nek a resource beolvasás. Esetleg a jar mappájában keresel bármilyen .properties fájlt és mindegyiket beolvasod, de ez már részletkérdés.
-
törölt tag
Belefutottam egy hibába és egyelőre nem sikerül megoldanom. Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy terminal/commandline futtatható "jar" fájlom, ami pár paramétert kapva teszi a dolgát.
Ebben használok egy "config.properties" fájlt. Alaphelyzetben az "src/main/resources/config.properties" path-on van, innét Eclipse-ből indítva szépen el is éri, működik, ahogy kell.
Azt szeretném elérni, hogy odamásolhassam a futtatható JAR mellé és úgy is tudjam használni bármikor. Na, ez nem megy és nem tudom hogyan kellene megoldani. A futtatható jar külön paramétert nem kaphat erre, automatikusan kellene maga mellett megkeresnie.Jelenleg ilyen a betöltő:
public static Properties loadProperties(String propertiesFilename) {
Properties prop = new Properties();
try (InputStream stream = ClassLoader.getSystemResourceAsStream(propertiesFilename)) {
if (stream == null) {
throw new FileNotFoundException();
}
prop.load(stream);
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
return prop;
}
-
Csaby25
őstag
-
törölt tag
válasz
floatr #11638 üzenetére
Maradtam a pom.xml-nél. Kényelmes, ha minden ilyesmit látok egy helyen.
Más:
Hogyaza... frissítettem az STS-t és valami gond van az Eclipse-el.
Ezt a hibaüzenetet kapom: [kép]
Azt hittem a desktop gépemen van valami gond, megcsináltam a laptopon is, de ugyanez lett a vége. Ilyenkor most mivan? -
törölt tag
Sziasztok.
Teljesen elfelejtettem, hogyan lehetne megcsinálni, hogy egy "jar" fájl konzolban hívásakor automatikusan induljon egy package/osztályban lévő "main" metód?Például így fut: java -cp Hello.jar hu.valami.Hello
De így szeretném: java Hello.jarA pom.xml-be kell valami build megjegyzés vagy hogyan lehetne megcsinálni?
Update:
Közben STS-ben csináltam egy "Export/Java/Runnable JAR file" megoldást, de ezzel bepakolta a jövő hetet is a jar-ba. -
disy68
aktív tag
-
Csaby25
őstag
-
TGWH
őstag
válasz
Taoharcos #11626 üzenetére
Nem akarok fórumot készíteni.
Egy adatbázis van, létre akartak hozni még egyet, de nem lehet. De nem gond, csak egybe lesz minden tábla.
Akkor igazából PHP + mysql is lehet, azt mondjátok az jobb, mint xml fájlokba kiirtani java alatt. Akkor tolódik a java tanulás.
Kössz mindenkinek -
Taoharcos
aktív tag
Szia.
1. Azért a frontend, backend fogalmával jó alaposan tisztában lenni.
2. Abban teljesen igazad van, hogy egy fórumon minden sokkal átláthatóbb, ha jól csinálják meg (láttam már jó pár fórumot ami tök átláthatatlan volt). Viszont az emberek nagyobb részének teljesen elég a Facebook felszínessége. És ez nem informatikai okokból van, hanem Cukor Márk tudja mi kell az embereknek, és ezt az igényt kielégíti.
3. Ha egy fórumot akarsz készíteni, használj egy kész fórum motort. azok már kiforrottak, sok bosszúságtól kíméled meg magad.
4. Mi az hogy az adatbázis korlátozva van? Ez így elég laikus megfogalmazás.Amit írtam, nem megbántani akarlak, csak pontosabban kéne fogalmaznod. Teljesen igaza van floatr -nak, a karbantarthatóság nagyon fontos!
-
floatr
veterán
Frontend-backend koncepció minden architektúrában jelen van, bármilyen módszer vagy paradigma mentén fejlesztesz. Egy alkalmazás komponenseinek minden egyes absztrakciós szintjén saját feladatkörük van. Ha csak egy desktop appot csinálsz, akkor is kellenek layerek, amik az adatok reprezentálásáért, feldolgozásért vagy megjelenítésért felelnek.
Szép dolog a teljesítmény, de ha a karbantarthatóság nulla, akkor az a kód semmit sem ér. Ilyenek miatt léteznek még ma is ősrégi COBOL alkalmazások, amiket senki nem akar még bottal sem piszkálni. -
TGWH
őstag
Mobil app abból lenne jó, hogy vannak idősebbek is, nekik könnyebb technikailag. A fiatalok meg ugyan úgy nem értenek hozzá, vagy lusták, nekik meg azért könnyebb
és találkozott a két generáció
A cél az lenne, hogy a fórumon folyjon a társalgás, ne Facebook-on, a többségnek az átláthatatlan, vagy nincs fiókja. Bár a fórumok haldokolnak egy ideje. Meg annyi infót Facebook-on nem tárolsz el átláthatóan.Ezeket az end-eket nem nagyon értem. Frontend a kinézet, backend meg a szerver oldali kód? Miért van külön?
Nekem valahogy mindig a teljesítmény a fontosabb. 4-5kb az index.php meg a css és már néz ki valahogy, amit valamivel összeraknak, többszöröseNem tudom hogy van, de korlátozva van az adatbázis valahogy.
Akkor igazából találnom kellene egy keretrendszert.
Én úgy gondoltam, hogy nem telepítek semmit a szerverre, .html-be vagy .PHP-be írom bele a kódokat, amiket a szerver feldolgoz, mint egy sima PHP kódot. Ilyen nincs? Javascript ilyen azt tudom, lehet akkor inkább script nyelvet kellene elkezdenem? -
Szmeby
tag
Én jávás vagyok, de pythonban sokkal könnyebben dobtam össze egy desktop appot. Bár nem is volt olyan szép, mint egy alap javafx cucc, cserébe töredék idő alatt elkészült.
A mobil app szerintem halott. Én a magam részéről biztosan nem telepítenék fel a telefonomra egy huszonharmadik valamit is csináló appot, mert minek. Szerintem más sem. Persze lehet, hogy én vagyok a különc.
Ergo egy javascript, sőtmitöbb egy typescript szerintem többet tud adni egy kezdőnek, mert egyrészt szuper frontendet lehet vele készíteni, és ami elfut egy böngészőben, az "bármilyen" mobilon is elfut. Másrészt a nodejs-sel immáron az ismerős javascript környezetben heggeszthet az ember backendet is az appjának. Egy nyelv ismeretével meg van a fullstack.
Bár a java+vaadin kombóval is egészen szép web appokat lehet gyúrni. De ha java vs python a kérdés,és az egyszerűség fontosabb mint a szépség vagy mondjuk a teljesítmény, akkor a pythont jobb választásnak érzem. Talán ez ízlés dolga is.
És igen, legalább egy sqlite adatbázis ajánlott. Az is egy fájlban tárolja a cuccot, de mégis van egy rendes apija, vannak hozzá eszközök, libek, amik megkönnyítik az ember dolgát. Pythonban néhány sor és kész az egész adakezelés. Fájlba írogatással egy csomó kockázatot húzol magadra, és oda jutsz, hogy feltaláld újból a kereket. Hacsak nem egy faék egyszerűségű, szöveget kiírok - szöveget beolvasok szituációról van szó, akkor nem árt az adatbázis. Egyszerűbb, mint szövegfájlt parzolgatni.
Az "elfogytak az adatbázisok" kiejentést nem nagyon tudom hova tenni, mysql-ben ez egy parancs, ami tulajdonképpen virtuálisan hoz létre egy új db-t. Bár nem értek a hosztolt adatbázisokhoz és hogy ott mit szabad és mit nem.
A meglévő mysql-be új táblát is vehetsz fel, ha a db tulaja / használója ezt nem bánja. Technikailag nem zavar be, csak az átláthatóságot rontja, hogy minden csak be van hányva egy DB-be. -
btraven
őstag
Köszönöm a "syso" és társait. Jó pap holtig tanul.
-
TGWH
őstag
válasz
sztanozs #11617 üzenetére
Java azért lenne jobb, mert elvileg könnyen lehet vele asztali vagy mobil appot készíteni.
Elvileg elfogytak az adatbázisok a honlapon, nem lehet újat létrehozni. Vagy elég lenne neki, ha egy meglévő adatbázisban létrehozok pár táblát? A másikba elvileg nem zavar bele...
Ha biztos lehetne mysql-t használni, maradnék a php-mysql párosnál. Viszont így elkezdhetném a Java-t is
Van egy tárhely, egy régebbi phpbb fórummal, egy aloldalra szeretném, ha többen adatokat tudnának felvinni, amit egy sablonnal, pl. xml fájlokkal lehetne rendezni és megjeleníteni. Ez így elsőre alap feladatnak tűnik, a webes rész kivételével. Végül is megoldható az is, hogy asztali appot küldök annak aki kéri, és visszaküldi az eredményt e-mail-en. Csak egyből a szerverre jobban hangzik. Aztán ha Java kód, akkor elvileg akár később Android app is készíthető vele.
Én pont arra tippeltem, hogy a fájlba írás a könnyebb -
sztanozs
veterán
Szerver oldalra minden sz.pás - nem is értem, miért a Java lett a választás...
Milyen környezetben fog futni a szerver, te hosztolod, vagy valahol kapsz tárhelyet, futtatókörnyezetet? Weboldalt is a programodnak kell kiszolgálni, vagy csak az adatbevitelt kell megvalósítani? Mennyire szeretnéd, ha fancy lenne az eredmény? Őszintén vsz JS/TS-tel és valami frameworkkel jobban járnál, mint Javaval, vagy Pythonnal.
A fájlba írogatást meg felejtsd el, szerintem egy lokál adatbázis (akár egy SQLite) sokkal jobban kezelhető, mint egy XML fájl (és kevesebb vele a hibalehetőség). -
TGWH
őstag
válasz
sztanozs #11614 üzenetére
Mert alapjáraton ez a kettő maradt, amiből választani szeretnék.
Úgy tűnik, hogy a Java jobb lenne nekem.
Mi kell akkor ahhoz, hogy egy honlapon tudjam adatokat bekérni, kezelni? Adatbázis tábla nélkül szeretném megoldani ha lehet. Pl. Xml fájlokba ment, onnan olvas be adatot, stb. -
btraven
őstag
Én igazi programozó vagyok AKA lusta disznó.
Hogy lehet rövidebben írni aSystem.out.println()
-t?
Én sokat használom debug-ra. Ráadásul a "drága" eclipse mindig a print()-et hozza fel első segítségnek. -
Zsoxx
senior tag
-
TGWH
őstag
Sziasztok.
Python és Java között vacilálok.
Csak nagy vonalakban írták le őket. Mire használható jobban a Java, mit lehet belőle kihozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest