Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz disy68 #11699 üzenetére
Igen gyakorlatilag egy böngészőben megvalósítható téma lenne, semmi extra. Legalább is először biztosan nem lesz periféria kezelés. Flutter-t nézegettem, de nem egyértelmű a számomra, még, hogy mind 3 igényt ki tudja e egyszerre elégíteni.
De, akkor ha az eredeti kérdésemet nézzük, java nem lesz alkalmas a feladatra, jól sejtem? Mármint a kereszt platformosítás tekintetében?
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
don_peter
senior tag
válasz disy68 #11696 üzenetére
Mit jelet a túl komplex megoldás?
Amire szükségem lenne:
Regisztráció
Bejelentkezés, akár közösségi szolgáltatással egybe vonva
Belső email értesítés
SQL adatbázis
jogosultság kezelés
képkezelés
fórum vagy hasonló hirdetéses tevékenység
És az ezekkel járó sallang. Ez weboldal esetén alap, mobil tekintetében nem tudom mennyire alap.----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
TGWH
őstag
válasz disy68 #11605 üzenetére
Nagyjából írják le melyik mire jó, ezek alapján inkább a Java-t kezdeném el. Sőt, igazából a PHP mysql páros is elég. Annyira bő leírást még nem találtam, akkor beleásom magam a könyvekbe, aztán majd talán tisztul a kép.
Kössz mindenkinek.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Csaby25
őstag
válasz disy68 #11565 üzenetére
Ilyesmire gondolsz, hogy például oldjam meg a Fibonacci-t rekurzióval és ciklussal is: ?
public class Fibonacci{
public static void main(String[] args) {
System.out.println(fibonacciRecursion(3));
System.out.println(fibonacciLoop(3));
}
public static int fibonacciRecursion(int n) {
if (n <= 1)
return n;
return fibonacciRecursion(n - 1) + fibonacciRecursion(n - 2);
}
public static int fibonacciLoop(int n) {
int[] arr = new int[n + 1];
for (int i = 0; i < arr.length; i++) {
if (i <= 1)
arr[i] = i;
else
arr[i] = arr[i - 1] + arr[i - 2];
}
return arr[n];
}
}[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
sztanozs
veterán
válasz disy68 #11550 üzenetére
sajna sokat nem segített, de extenzív gúgölözés után ráakadtam erre:
https://stackoverflow.com/questions/3042437/how-to-change-the-commit-author-for-one-specific-commit/55694507#55694507Köszi mindenkinek a belefektetett időt!
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Taoharcos
aktív tag
válasz disy68 #11413 üzenetére
Ez egy régebben (10+ éve)megírt dll. Biztos nem vírusos. Eddig más programnyelvből (Delphi) lett meghívva, és ott működött jól. Talán annyi tudtam még észrevenni, hogy ha elindítom a saját programomat, és leállítom, majd újraindítom, akkor jön elő, de az bizonytalan, hogy mennyi idő múlva és hányadik újraindításnál. Elvileg a Windows újraindítása után rögtön nem csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz disy68 #11307 üzenetére
En a newClass helyett inkabb Supplier<T>-t hasznalnek. Akkor nem vagy megkotve, hogy csak 0 parameteres konstruktoru osztalyokkal mukodjon.
Az se teljesen vilagos, hogy ez miert egy static method, elso erzesre siman lehetne az AbstractInvoiceEntity-nek egy tagmetodusa.
I am having fun staying poor.
-
togvau
senior tag
válasz disy68 #11295 üzenetére
nem is akarok használni, de a példákban más megoldás nincs, lásd ott a fetch és mégse.
Az elméleletet tudom, meg azt is, hogy az jpa-nál ritkán stimmel a gyakorlattal, ahogy itt se.A gyors megoldás az lett, hogy a service-ben nyomok egy gettert a sub entitykre semmibe vezetett eredménnyel, és utána már jó lesz a servicen kívül is.
De inkább azt választottam, hogy a
@Fetch(value = FetchMode.SUBSELECT)
-et átírtam FetchMode.JOIN-ra. Hogy ez most bug, vagy feature, nem tudom, mindenesetre logikát nem látok benne... úgyhogy a bug a valószínűbb.
Azt nem tudom mit csinál, nem is érdekel, ennek a rakás ürülék alkalmazásnak ez a legkisebb gondja[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
togvau
senior tag
válasz disy68 #11259 üzenetére
docker build-el. Valami maven wrappert írt, hogy be kell rakni a projektbe, az benn is van.
Igen rákerestem, a java írja, hogy nem jó a jar. Pedig a hivatkozott jar még eredetiben simán indul, ugyan az alatt a 14-es jdk alatt.
Megnéztem az argumentumot, de nem találja, mivel a docker linux fájlrendszerében keresi, nem az igaziban.hitler, sztálin, micro usb
-
togvau
senior tag
válasz disy68 #11042 üzenetére
pl
mvc.perform(MockMvcRequestBuilders.post("/user").header(HttpHeaders.AUTHORIZATION, "Bearer "+testToken).contentType(MediaType.APPLICATION_JSON_VALUE).content(json)).andReturn();
így. Ha kihagyom az autentikációs tokent, akkor is megy. Úgy megy, hogy semmilyen jogosultsági beállítást nem állítottam a tesztben. Ugyan ennyivel elindítva postmanből szépen unauthorized, ahogy kell.A másik, pedig hogy a beadott DML sql-ben lévő insertek lefutnak még egyszer (constraintviolationnal, mert már ugye betöltötte a DB-be), amikor egy ahhoz köze nincs, rest hívást csinálok először. Utána újra próbálva ugyan az a rest hívás lemegy.
Így an a DML beadva az application.properties-ben:@Transactional
@PostMapping(path = "/user")
@ResponseBody ResponseEntity<InfoResponse> createUser(@RequestBody UserDTO userDTO) {
User newUser = new User(userDTO);
return InfoResponse.createResponseEntity(ResponseTypes.SUCCESS, "new user id: "+userRepo.save(newUser).getId(),HttpStatus.CREATED);
}[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
válasz disy68 #11040 üzenetére
pontosan azt, amit írtam. De lefut az alkalmazás, elindul ugyan úgy mintha simán futtatnám, lefuttatja a teszteket, majd leállítja.
És most az újabb dolog amit szeretnék el,érni, az az, hogy ne csaljon a springboot junit test, és ne god mode-ban hívja meg a rest szolgáltatásokat, hanem autentikálni kelljen, csak úgy mintha postmanból hívnám.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz disy68 #10976 üzenetére
Két különböző db, létre vannak hozva (Oracle és Mssql). Alapból nem szeretném beállítani, két külön alkalmazásban kapcsolódok most a db-khez, ott nem is kell beállítani. Most hogy megpróbáltam egy alkalmazásból kapcsolódni mind a kettőhöz, jött elő a hiba, hogy be kéne állítani a dialect-et.
-
venic
kezdő
válasz disy68 #10976 üzenetére
Köszi a választ.
A jsp-k azok futnak, nincs skype a gépemen
A 80-as porton futna
A két kód teljesen ugyanaz, a db is. Asztali gépen lett megírva a kód ahol teljesen jól működött, aztán meg a laptopon ezt a hibát adta.
XAMPP adatbázissal lett fejlesztve.Hibaüzenet:
HTTP Status 500 – Internal Server Error
Type Exception Report
Message Error instantiating servlet class [login.LoginServlet]
Description The server encountered an unexpected condition that prevented it from fulfilling the request.
Exception
javax.servlet.ServletException: Error instantiating servlet class [login.LoginServlet] org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:541) org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:92) org.apache.catalina.valves.AbstractAccessLogValve.invoke(AbstractAccessLogValve.java:678) org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:343) org.apache.coyote.http11.Http11Processor.service(Http11Processor.java:367) org.apache.coyote.AbstractProcessorLight.process(AbstractProcessorLight.java:65) org.apache.coyote.AbstractProtocol$ConnectionHandler.process(AbstractProtocol.java:860) org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint$SocketProcessor.doRun(NioEndpoint.java:1598) org.apache.tomcat.util.net.SocketProcessorBase.run(SocketProcessorBase.java:49) java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1135) java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:635) org.apache.tomcat.util.threads.TaskThread$WrappingRunnable.run(TaskThread.java:61) java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:844)
Root Cause
java.lang.RuntimeException: login.LoginServlet.<init>(LoginServlet.java:1) java.base/jdk.internal.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method) java.base/jdk.internal.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:62) java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:45) java.base/java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:488) org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:541) org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:92) org.apache.catalina.valves.AbstractAccessLogValve.invoke(AbstractAccessLogValve.java:678) org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:343) org.apache.coyote.http11.Http11Processor.service(Http11Processor.java:367) org.apache.coyote.AbstractProcessorLight.process(AbstractProcessorLight.java:65) org.apache.coyote.AbstractProtocol$ConnectionHandler.process(AbstractProtocol.java:860) org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint$SocketProcessor.doRun(NioEndpoint.java:1598) org.apache.tomcat.util.net.SocketProcessorBase.run(SocketProcessorBase.java:49) java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1135) java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:635) org.apache.tomcat.util.threads.TaskThread$WrappingRunnable.run(TaskThread.java:61) java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:844)
Note The full stack trace of the root cause is available in the server logs.
Apache Tomcat/9.0.30[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
Titeket nem zavar ez a Clean Code tudathasadásos állapot?
Clean Code szabály: ne írjunk kommentet, főleg ne Javadocot.
Erre a 2017-ben megjelent Java9-ről szóló könyvben szerepel a hogyan írjunk metódust leírás:
9 sor metódus, 15 sor magyarázattal előtte mit csinál[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz disy68 #10517 üzenetére
Lehet, hogy neked a kontextus neked nem konfiguráció, nekem még mindig az, kezdve a legpitiánerebb dolgokkal, amit változtatni kellene egy production környezetben adott esetben. De ez a jó, hogy különbözőek vagyunk. Amúgy nem fétis, talán észrevetted, hogy egy kombinált megoldást említettem. Szerintem a Java config a típus-fetisiszták fertője Olvashatóság tekintetében valóban jobb lenne egy JSON vagy YAML context definíció, de amikor kódból maszatol valaki, az agyhalál.
A generált kóddal kapcsolatban rettenetesen álszent a hozzáállás. A hibernate és spring által generált 60 tonnányi (cglib, asm, miegymás) kód ok, a lombok @Getter/@Setter nem, hagyjuk már. A kotlin által generált JVM kód megint ok, bár többszörösen megerőszakolja az egész rendszert, de a @NoArgsConstructor/@AllArgsConstructor az csúnyarossz... vicc. Meg lehet nézni, hogy mekkora buglistája van ezeknek a rendszereknek már csak a kódgenerálás okán is, de attól nem félünk
Egy @Builder/@Getter annotáció átláthatatlan az osztály elején, de a húszmillió sornyi extra kód nyilván karbantarthatóbb, ha valami változik... Szerintem az a veszélyes, hogy ezt valaki nem meri használni. Ugyanaz a probléma, mint amikor az 1.5-ös iterációk és enumok tartották rettegésben az említett projektet. -
floatr
veterán
válasz disy68 #10504 üzenetére
Ezt a tiltósdi dolgot nem annyira vágom miért kell... Voltam már olyan projektben, ahol az 1.5-ös fícsöröket tiltották, mindenki menekült, semmi értelme nem volt. Lombokot szerintem alapvetően pár olyan dologra érdemes használni, ami fordításkor generál le bojlerplét kódot. Ezen az alapon semmilyen nem Java JVM nyelvet nem lenne szabad használni. Amúgy is kényszermegoldás volt, mert a JCP board impotens nyúlbéla volt hozzá, az Oracle meg pénzt akart belőle kifacsarni, nem fejleszteni.
Az XML vs Java configgal kapcsolatban az a problémám, hogy a konfiguráció karbantartásához/módosításához kódolás kell, CI pipeline. Szerintem a legszebben megfogalmazott Java config is nehezebben átlátható, mint akár az XML. Egyik megoldás sem jó tisztán, nekem leginkább az XML+annotáció az, ami leginkább kezelhető.
-
floatr
veterán
válasz disy68 #10500 üzenetére
Használtam már XML és Java configot is, de egy jól megtervezett struktúra és lombok használata mellett nekem: annotáció > XML > Java config. Utóbbi még üzemeltetési szempontból is aggályos
A tervezési hibával kapcsolatban meg lehet, hogy igazad van, bár ezzel szerintem csak akkor lehet hatékonyan megküzdeni, ha zöldmezős cuccról van szó.
(#10501) PeachMan én mindenképpen javasolnám. Nem árt ha mögé látsz, de nem attól leszel jó (junior) fejlesztő, hogy látod a biteket suhanni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz disy68 #10492 üzenetére
Nagyon köszönöm az infokat.
Olvasok a témában. Sokat kell pótolnom, helyretennem. De ez van, meglesz majd.A Spring Boot használata például akkor erősen javasolt, ugye?
Igazság szerint azért akartam eredetileg csak tiszta JavaSE kódot, hogy az alapokkal tisztában legyek. Lássam azokat a feladatokat/megoldásokat amiket egy framework elfed.
Esetemben nem maga a project elkészítése, hanem a Java gyakorlása a cél.A terv első lépésként egy fapados user/account résszel egy webes view-al megszerkesztett crud-ot tudó felület. Valami termék készlet manager. Mondjuk a fentebb említett "car" készlet kezelése.
Csak amolyan tanulásként. -
batagy
őstag
válasz disy68 #10240 üzenetére
Szia!
Igen, azon a linken valóban jól összeszedték a Java licensz tudnivalókat.
De nálunk a cégben (multi) továbbra se tudtam megerősítést kapni rá, hogy pontosan melyik Java verzió az utolsó ingyenes , az üzleti használatra.
8-as Javaból a Java 8 update 201/202 az utolsó ingyenes, mert ez még 2019 januárban (jan 15) jelent meg?
-
Taoharcos
aktív tag
-
G.Zs.
senior tag
Ugy nezki, hogy az Eclipse Foundation veszi at a Java EE-t az Oracle-tol.
EE4J - Eclipse Enterprise for Java[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Aethelstone
addikt
Éles környezetben igen, de azért csúf lenne, ha egy Java vagy bármilyen fejlesztő nem lenne tisztában azzal, hogy miként működnek a környezeti változók és fejlesztői környezetben ezek állítgatása fejlesztői feladat. Vonatkoztatva nem csak java-ra
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Cathfaern
nagyúr
Nem kéne ezt belerakni topic összefoglalóba? Esetleg mellé tenni pár linket könyvekre / weboldalakra "hogy álljunk neki java-zni" címmel, illetve néhány IDE ajánlás, esetleg felsorolni pár manapság java téren népszerű technológiát (ideértve frameworkot, verziókezelőt, stb.), aminek legalább a nevét célszerű ismerni. Nagyjából úgyis ezek a kérdések szoktak felmerülni, ha nem valami konkrét kérdés van.
-
-
eliterob
tag
igen jdk telepités megvolt környezeti változokat átirtam ez idáig ok
java parancs és a java version parancs futása is zajlik
és itt a vége a dolgoknak ezért nem értem magát a programot nem futtatja
a javac parancsot nem érti: a rendszer a megadott parancsot nem ismeri fel se külső se belső rendszerként se futtatható programként.. ezt dobja...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ahogy leírtad az igaz, csak ez nem EE. Egy konzolos alkalmazás. Tehát elindul a program, letölti ezt az adatbázist, ha sikerült és nem szál el akkor pedig kipakolja belőle az infót. Ezt a helpert szeretném shared módon elérni - mert több objektum is használná.
Szerk.: most kvázi ez a vendor objektum be van ágyazva a helperembe. Ez lehet így nem lesz jó.
Szerk.: köszi, igazad lesz. Konstruktor.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Chesterfield
őstag
Köszi!
A beolvasás már jól működik.
A JSon készítést is meg kell még oldanom listából.ObjectMapper mapper = new ObjectMapper();
try {
String prettyJson = mapper.writerWithDefaultPrettyPrinter().writeValueAsString(belsoLista);
PrintWriter pw = null;
try {
pw = new PrintWriter(new FileWriter(fajlNev));
pw.println(prettyJson);
} catch (IOException ex) {
System.out.printf("Hiba a '%s' fájlba írás közben.", fajlNev);
} finally {
if (pw != null) {
pw.close();
}
}
} catch (JsonProcessingException ex) {
System.out.println(ex.getMessage());
}ezzel nagyjából működik is, de azt még valahogy meg kéne oldanom, hogy a LocalDate-et így írja ki:
"szulDatum": "1981-11-23"
ne pedig így:
"szulDatum" : {
"year" : 1981,
"month" : "NOVEMBER",
"chronology" : {
"id" : "ISO",
"calendarType" : "iso8601"
},
"era" : "CE",
"leapYear" : false,
"dayOfMonth" : 23,
"dayOfWeek" : "MONDAY",
"dayOfYear" : 327,
"monthValue" : 11
} -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest