Új hozzászólás Aktív témák
-
n00b
újonc
Azt elfelejtettem mondani, hogy nem árt, ha ilyen dolgokkal is tisztában vagy, mint Linux, Git, Maven/Gradle. Ezeket általában napi szinten kell használni.
-
n00b
újonc
válasz
Csaby25 #11551 üzenetére
Mi a célod a Java-val?
Ha dolgozni akarsz a területen, akkor ne csak sima programozási feladatokat gyakorolj. Az csak a jéghegy csúcsa. Írj vállalati környezetben használható dolgokat, pl. webservice-t, javas SQL lekérést stb. Ha már jól mennek az alapok, megtanulhatsz valamilyen frameworköt is, pl. Springet. Nekem pl. az egyik gyengém, hogy csak a core java-t ismerem. (Igaz már nem vagyok olyan n00b, mint 5 éve, amikor ezt a profilt csináltam.)
Java-s álláskeresésben már komoly tapasztalatom van. Legutóbb 8 nap alatt találtam állást. Ha gondolod, írhatsz privátban.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bambano #11597 üzenetére
Pedig tok egyszeru a dolog.
Van kiindulaskor valamennyi(n) darab bucket. A bucketek gyakorlatilag tombok. Tehat van egy n elemu tombod. Minden bucketben van egy linkelt lista, vagy valamilyen annak megfelelo struktura.
A hash fuggvenyen nem modositanak semmit, mivel azt Javaban a user-nek szokas megadnia(oke, altalaban a Lombok irja meg helyette, meg lehet hasznalni a default implementaciot is, de az lehet lassu bizonyos esetekben).Kereses kulcs alapjan:
- Meghivod a kulcsra a .hashCode metodust. Igy kapod az x erteket.
- Kiszamolod , hogy x mod n = z alapjan mi a z.
- A z. bucketet kikeresed(ez egy lepesben megvan).
- A z. bucket osszes elemen vegigiteralsz, s megnezed, hogy a kulcs equals-e az eppen iteralas alatt levo elemmel. Ha igen, akkor az ott szinten eltarolt erteket visszaadod.Mikor lesz ez az egesz lassu?
- Ha a hashCode ugy van megirva, hogy minden kulcs ugyanabba a bucketbe keruljon, vagy legalabbis a bucketek egy kis reszebe. Ilyenkor abban a bucketben egy hosszu lista lesz, ami miatt nem o(1) lesz a lookup, hanem kozeliti az o(n)-et.
Ugyanez akkor is igaz lenne, ha a map-ben levo elemek szama joval nagyobb lenne, mint n. Mit csinal ez ellen a Java? Figyel egy toltottsegi szintet. Ha a toltottsegi szinte egy hataron tul van, akkor fogja, s csinal 2*n uj bucketet, s a meglevo elemeket belerakja, a regi n bucketet meg eldobja.Ebbe a pogramozo is bele tud szolni, van olyan konstruktor, amiben meg tudod adni a kezdeti n-t, s a toltottsegi tenyezot. Szoval ha tudod, hogy rohadt sok elemet fogsz belepakolni, akkor rogton csinalhatsz egy HashMap-et jo nagy n ertekkel, s akkor meguszol par rehash-t. Alapbol 16 bucket lesz, amit akkor ujrahashel, ha legalabb 13-ra no a size. Ekkor 32 bucket lesz, majd ha size legalabb 25 lesz, akkor ujrahashel 64 bucketbe, stb.
A LinkedHashMap az egy specibb valtozat, ahol az egesz HashMap-en tul egy LinkedList is fenn van tartva, ami az osszes elemet tartalmazza a hozzaadas sorrendjeben. Akkor kell hasznalni, ha fontos a hozzaadas sorrendjet tudni.
-
togvau
senior tag
Hashmap, meg minden erre alapuló ugye gyorsan tud keresni, kb függetlenül a benne lévő elemek számától.
De még is hogy találja meg azt, hogy a keresett hash az hol van? A doksi szerint linkedhashmap az alapja, de hogy találja meg a megfelelő node-ot, ha linkelve van? Hogy nem kell valahonnan elkezdve a linkeken lépegetni addig amíg meg nem találja a keresett keyt?Ha végiglépked, akkor csak azért gyorsabb mint egy list contains pl, mert nem equals megy többnyire, hanem hash==hash?
-
btraven
őstag
eclipse-ben ilyet is lehet csinálni?
rooms.add(room);❤😂😂😊😊❤🤦♀️😒👌😘💋👏🐱💻🐱👓👍😂🤣
kész vagyok...
Clean code-os fickó írhat új könyvet hogy nemcsak kommentet nem ajánlott írni, de emojit se.
Erről az az angol programozó jut eszembe aki botrányosan rossz kódot írt, de telerakta vicces megjegyzésekkel. True story. -
btraven
őstag
public void setManowar(int manowar) {
this.manowar = manowar;
setFleetLabelText();
}Mi a hiba?
-
btraven
őstag
Nálam az eclipse-ben a Problems fül mindig tele van.
[link] -
Aethelstone
addikt
válasz
btraven #11585 üzenetére
Annak idején egy fejlesztőnyelv/eszköz-ben csak az volt ami nagyon kellett. Minden le volt dokumentálva és minden úgy működött ahogy a doksiban volt.
Nah jah, de akkortájt még nem is kellett annyi mindenÉs hidd el, hogy akkoriban vért kellett hugyozni annak a megírásával, amit most pár, jól irányzott annotációval százszázalékos biztonsággal meg tudsz oldani. Ilyen fejlesztői napidíjak mellett nem rentábilis egy problémát napokig reszelgetni, amikor triviális megoldás is van
-
Drizzt
nagyúr
válasz
btraven #11585 üzenetére
"Nem lett bonyolult a helyzet ezzel a lambda meg stream-ekkel?"
Nem, sokkal egyszerűbb lett. Egyébként lambdát nem kötelező használni, ahol tudok inkább method reference-et használok. A streamnek meg fontos képessége a lazy eval, meg a concurrency support. Bizonyos problémákat tök egyszerűen, szépen, elegánsan és hatékonyan meg lehet oldani funkcionális eszköztárral, amit amúgy bonyolultan/csúnyán lehet megoldani nélküle.
"Annak idején egy fejlesztőnyelv/eszköz-ben csak az volt ami nagyon kellett. Minden le volt dokumentálva és minden úgy működött ahogy a doksiban volt."
Ez ma is így van. Maximum 1-2 szinte már sosem használt nyelvi elem léte lenne megkérdőjelezhető, de azok meg maradnak némi backward compatibility miatt. Az meg ha esetleg azért kérded ezt, mert szerinted a Stream felesleges, akkor egyszerűen még nem éreztél rá. Nélküle nagyon szar lenne az élet, ezt pár évi gyakori Stream használóként mondom. Nézz végig valamilyen alap fukncionális progamozást traininget, után egyértelműnek kellene lennie miért ilyen fontos dolog.
"Most már nehéz a programozó élete. A sok nyílt forráskódú, ingyenes cuccban az egyik fele nincs dokumentálva a másik fele meg hibásan működik vagy éppen sehogy. Ugye azért nyílt, mert majd kijavítod magad ha nagyon kell. Csak nem képzeled hogy ingyen még hibátlan is legyen?"
Ez megint nincs így. A lefontosabb, legnépszerűbb framework/libek leggyakrabban használt funkciói eléggé stabilak, ritkán kell körbebástyázni őket. A probléma az esetek 95%-ban abból adódik, hogy valaki megspórolja az alapjaik megismerését és anélkül kezdi őket használni valami olyan célra, amire nem feltétlenül alkalmasak. Még ha elő is fordulnak bugok, sokkal előrébb jársz, ha valami libet használsz rájuk, mintha 0-ról kezdenéd megírni. Sokkal tovább tartana, s a minősége is szinte borítékolhatóan rosszabb lenne.
Az utóbbi évekből pár dolog, aminek én nem voltam elégedett a dokumentációjával: annotation processor, Spring boot property source használat belsőségei. De az is lehet csak nem a megfelelő dokumentációt olvastam. Ráadásul Java-ban az se megy ritkaságszámba, hogy korábbi open source lib a nyelv részévé válik, pl.: Joda-time. -
btraven
őstag
Nem lett bonyolult a helyzet ezzel a lambda meg stream-ekkel?
Most mindig gondolkoznom kell hogy for legyen vagy stream.Tanmesét mondok. Bár lehet olyan régen volt hogy igaz sem volt.
Annak idején egy fejlesztőnyelv/eszköz-ben csak az volt ami nagyon kellett. Minden le volt dokumentálva és minden úgy működött ahogy a doksiban volt.Most már nehéz a programozó élete. A sok nyílt forráskódú, ingyenes cuccban az egyik fele nincs dokumentálva a másik fele meg hibásan működik vagy éppen sehogy. Ugye azért nyílt, mert majd kijavítod magad ha nagyon kell. Csak nem képzeled hogy ingyen még hibátlan is legyen?
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy összetettebb projektet, amivel jól be lehet gyakorolni a Java SE-t? Köszi! -
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11580 üzenetére
Van persze, de még lusta voltam utána menni. Egyszer rászántam kb 10 percet, hogy egy hobbiprojektet megreszeljek, de nem ment egyből, aztán azóta úgy maradt. Csak amiatt mondom, hogy hajlamos ilyen problémákba belefutni.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11578 üzenetére
Nem ismeri fel java projektként. Pontosabban a java kiegészítő elhasal, amikor beolvassa a projektet, és nem működnek a java IDE funkciók.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #11576 üzenetére
Nálam a vscode most valamiért elbabrálta a régebben létrehozott projekteket, mert gradle verziót frissítettem. Egyelőre még nem sakkoztam ki, hogy mi a baja
-
Aethelstone
addikt
-
-
btraven
őstag
válasz
Aethelstone #11571 üzenetére
Őrület határán voltam. Ez a jpackage nem akart működni sehogy se a Hello world alkalmazással.
De aztán a gradle-s projectemben meg ment.
Eclipse-ből lehet futtatni gradle task-ot?
Nekem csak Command prompt-ból sikerült "gradlew.bat tasknév' módon. -
btraven
őstag
[Deploying libGDX with jpackage and Badass Runtime]
Ez a jpackage a legmodernebb módszer java alkalmazás telepítésére?
Hogy ne kelljen a felhasználónak JRE telepítgetéssel foglalkozni?Bár ez a Badass "jól" hangzik. Ennek a paranoiás felhasználók biztos örülnek.
-
Csaby25
őstag
Köszi
! Én sajnos nem gondoltam arra, hogy belassul csak arra, hogy megoldjam
.
Gondolom még nem vagyok olyan szinten, hogy az optimális megoldást keressem...
Amúgy a tömbös megoldás gyorsaság szempontjából jó, viszont a helyfoglalás miatt tényleg az általad említett jobb.. -
Sirpi
senior tag
válasz
Csaby25 #11566 üzenetére
Én mind a két implementációt optimalizálnám.
Az elsőnél az a gond, hogy így baromi lassú, F(n)-t pont F(n) időben fogja kiszámolni, tehát lineáris helyett exponenciális lesz a futásidő. Ezen a már kiszámolt értékek eltárolásával lehet segíteni. Próbáld nagyobb értékkel futtatni, azt hiszem, az int-be 44-ig nem csordul túl, de ha átírod long-ra, akkor 89-ig próbálkozhatsz, azt pedig már lehetetlen kivárni.
A másodiknál pedig felesleges lefoglalni egy teljes tömböt, elég tudni mindig a két utolsó értéket:
if (n <= 1)
return n;
int a = 0;
int b = 1;
for (int i = 2; i <= n; i++) {
int c = a + b;
a = b;
b = c;
}
return b;
-
Csaby25
őstag
válasz
disy68 #11565 üzenetére
Ilyesmire gondolsz, hogy például oldjam meg a Fibonacci-t rekurzióval és ciklussal is: ?
public class Fibonacci{
public static void main(String[] args) {
System.out.println(fibonacciRecursion(3));
System.out.println(fibonacciLoop(3));
}
public static int fibonacciRecursion(int n) {
if (n <= 1)
return n;
return fibonacciRecursion(n - 1) + fibonacciRecursion(n - 2);
}
public static int fibonacciLoop(int n) {
int[] arr = new int[n + 1];
for (int i = 0; i < arr.length; i++) {
if (i <= 1)
arr[i] = i;
else
arr[i] = arr[i - 1] + arr[i - 2];
}
return arr[n];
}
} -
disy68
aktív tag
válasz
Csaby25 #11564 üzenetére
Akkor sanszosan a szokásos fizzbuzz/fibonacci jellegű feladatokra lehet számítani meg ilyen oldd meg iterációval/rekurzióval. Ha esetleg ennél több energiát fektetnének a dologba, akkor valami saját példa, amiből esetleg kiderül, hogy hogyan állsz hozzá egy feladathoz, hogyan gondolkodsz, ilyesmi.
Én annyit tanácsolok, hogy gondolkodj hangosan és ha a feladatnál értelmezhető, akkor kérj egy teszt esetet (bemenet-kimenet). És hajrá
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Kezdő java-s mire számítson, ha technikai interjú előtt lesz két teszt papíron, ami kb. fél órát tart? -
5766
csendes tag
Üdv!
Talán nem rossz helyen kérdezem....
Valaki ért a Dukascopy JForex programozáshoz?
https://www.dukascopy.com/swiss/english/forex/dealstation/#anchor-desktop
Vállal rá program írást valaki?
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, talán ez is java.... bár lehet tévedek! -
btraven
őstag
Ellenszenves (volt) nekem ez a fuckcionális programozás.
De viszont próbálom használni, ahol lehet. Hogy tanuljam.
Aztán egyszer csak azt vettem észre hogy hogy kifogástalanul működik. Soha nincs bajom azokkal a programrészekkel.
-
sztanozs
veterán
válasz
disy68 #11550 üzenetére
sajna sokat nem segített, de extenzív gúgölözés után ráakadtam erre:
https://stackoverflow.com/questions/3042437/how-to-change-the-commit-author-for-one-specific-commit/55694507#55694507Köszi mindenkinek a belefektetett időt!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy kezdőnek, konkrét projektet ( projekteket), amivel jól be lehet gyakorolni a java-t. Köszi! -
disy68
aktív tag
válasz
sztanozs #11548 üzenetére
Azt hiszem itt mindenre kitérnek: rewriting history
-
fatal`
titán
válasz
btraven #11546 üzenetére
Ha még nem pusholtad be akkor lehet (utána is, csak force push kell és ha valakinél már lent van a commitod akkor össze-vissza fog mergelgetni). Ha a legutolsó commit, akkor változtatás nélkül az "üres" staget tudod amendelni és átírni a commit messaget. Ha régebbi commit akkor interactive rebase.
-
btraven
őstag
git-ben lehet commit üzenetet módosítani?
már olyan fáradt vagyok hogy az angol leírásban azt írtam hogy 'helyett'
instead helyett -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Tudtok tippeket adni, hogyan készüljön egy kezdő - tapasztalat nélküli java-s, interjúra?
Köszi! -
Csaby25
őstag
Sziasztok! Tapasztalat nélküli kezdő java-s szerintetek mennyit kérhet egy interjún? Java alap ismeretekkel rendelkezem, illetve alap sql + alap spring boot. Köszi!
-
btraven
őstag
Óriási siker!
Visszaálltam Eclipse-re az Android Studio-ról és végre látom a console outputot debug-ban
1 mp alatt elindul a debug, nem malmozik 10+ másodpercet.
Csak tudnám hogy mi tartott annyi ideig a gradle buildben? -
Csaby25
őstag
válasz
Drizzt #11537 üzenetére
Köszi!
Közben meglett a probléma, a Webconfig osztályom fölé elfelejtettem kitenni a @Configuration annotációtViszont egy másik problémám ami gondolom inkább thymeleaf - html probléma, hátha tud valaki segíteni. Adott a következő layout file: main.html
<!DOCTYPE html>
<html lang="en"
xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"
xmlns:th="http://www.thymeleaf.org"
xmlns:sec="http://www.thymeleaf.org/thymeleaf-extras-springsecurity3">
<head>
<meta charset="utf-8" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
<title>SFJ - Egy sztori minden napra</title>
<link rel="stylesheet" href="../static/css/blog.css" th:href="@{/css/blog.css}"/>
<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.5/css/bootstrap.min.css" />
<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto' rel='stylesheet' type='text/css' />
<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Exo' rel='stylesheet' type='text/css' />
<!--[if lt IE 9]>
<script src="https://oss.maxcdn.com/html5shiv/3.7.2/html5shiv.min.js"></script>
<script src="https://oss.maxcdn.com/respond/1.4.2/respond.min.js"></script>
<![endif]-->
</head>
<body>
<div class="container">
<nav class="navbar navbar-default">
<div class="container-fluid">
<div class="collapse navbar-collapse" id="bs-example-navbar-collapse-1">
<ul class="nav navbar-nav">
<li class="active"><a href="/">Kezdőoldal</a></li>
<li class=""><a href="/stories">Sztorik</a></li>
<li class=""><a href="/bloggers">Bloggerek</a></li>
</ul>
<div class="navbar-text navbar-right">
Üdvözlünk <span sec:authentication="name">Anonymous </span>
<form sec:authorize="isAuthenticated()" id="frmlogout" th:action="@{/logout}" method="post" class="form-inline">
| <a href="javascript:{}" onclick="document.getElementById('frmlogout').submit(); return false;">Kijelentkezés</a>
</form>
</div>
</div>
</div>
</nav>
<div layout:fragment="loginContent">
</div>
<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>
<footer>
<p>San Franciscoból Jöttem - Az eredeti template összeállítója: http://therealdanvega.com</p>
</footer>
</div>
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script>
<script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.5/js/bootstrap.min.js" ></script>
</body>
</html>sajna nem tudom használni egyik html-ből sem, pl. login.html:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en" layout:decorator="layouts/main">
<head>
<title>SFJ - Minden napra egy sztori</title>
</head>
<body>
<div layout:fragment="loginContent">
<form name="login" th:action="@{/login}" method="post" class="form-signin">
<h2 class="form-signin-heading">Kérlek jelentkezz be</h2>
<div id="err" th:if="${param.error}" class="alert alert-danger">Hibás felhasználói név és jelszó</div>
<div th:if="${param.logout}" class="alert alert-success">Sikeresen kijelentkeztél</div>
<label for="username" class="sr-only">Felhasználói név</label>
<input type="text" id="username" name="username" class="form-control" placeholder="Felhasználói név" required="true" />
<label for="password" class="sr-only">Jelszó</label>
<input type="password" id="password" name="password" class="form-control" placeholder="Jelszó" required="true" />
<div class="checkbox">
<label> <input id="remember-me" name="remember-me" type="checkbox" /> Emlékezz rám
</label>
</div>
<button class="btn btn-lg btn-primary btn-block" type="submit">Bejelentkezés</button>
</form>
</div>
</body>
</html>egyszerűen nem veszi figyelembe a main.html-t, mintha nem is lenne ott
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Csaby25 #11536 üzenetére
Az elkészülő - feltétlezem JAR-ban is benne van? Ha igen, ott, ahol lennie kellene?
Ha nincs felülírva, akkor a /static, vagy /public mappában kellene lennie a classpathon futási időben.
Ha nincs ott, akkor maven, vagy gradle setup lesz a probléma. Vagy ha esetleg csak IDE-ben nem megy java -cp-s futtatással, akkor az IDE-ben kell megkeresni azt, hogy miért nem olyan classpathot rak össze futtatáskor, mint amit kellene. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
package com.sec.config;
import org.springframework.beans.factory.annotation.Autowired;
import org.springframework.context.annotation.Configuration;
import org.springframework.security.config.annotation.authentication.builders.AuthenticationManagerBuilder;
import org.springframework.security.config.annotation.method.configuration.EnableGlobalMethodSecurity;
import org.springframework.security.config.annotation.web.builders.HttpSecurity;
import org.springframework.security.config.annotation.web.configuration.WebSecurityConfigurerAdapter;
@EnableGlobalMethodSecurity(securedEnabled = true)
@Configuration
public class SecurityConf extends WebSecurityConfigurerAdapter{
@Autowired
public void configureAuth(AuthenticationManagerBuilder auth) throws Exception {
auth
.inMemoryAuthentication()
.withUser("sfjuser")
.password("{noop}pass")
.roles("USER")
.and()
.withUser("sfjadmin")
.password("{noop}pass")
.roles("ADMIN");
}
@Override
protected void configure(HttpSecurity http) throws Exception {
http
.authorizeRequests()
.antMatchers("admin/**").hasRole("ADMIN")
.anyRequest().authenticated()
.and()
.formLogin()
.loginPage("/login.html")
.permitAll()
.and()
.logout()
.logoutSuccessUrl("/login?logout")
.permitAll();
}
}Nem találja a login.html-t, pedig a templates mappában van. Van ötletetek miért?
-
smallmer
őstag
Azt esetleg nem tudjátok, hogy easyuml honnan érhető el?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
S.O.S segítségre van szükségem.
Netbeans-ben készítettem egy programot, amelyet most szeretnék a .jar fájl futtatásával indítani.
Sajnos windowsban a két kattintást követően nem indul el a program. Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja?
Leginkább semmi nem történik az indítás után. Netbeans-ből futtatva rendben megy. -
btraven
őstag
Ezt szeretem...
PrioritySteering<T>
setEnabled(boolean enabled)
Sets this steering behavior on/off.
[link]
alapesetben isEnabled=true
azt mondom setEnabled(false) és . . . nem történik semmi -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Csaby25 #11528 üzenetére
Szia!
A resources-ba schema.sql-ként vagy data.sql-ként legyen és akkor létrejön. De a schema.sql a jobb megoldás.
A pom.xml-ben ez is benne van:<dependency>
?
<groupId>com.h2database</groupId>
<artifactId>h2</artifactId>
<scope>runtime</scope>
</dependency>
San Franciscoból jöttem?
Üdv, Zoli -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Spring Boot 2.4.3:
Nem tudom miért nem hajtja végre a schema-h2.sql utasításokat.pom.xml dependency:
<dependency>
<groupId>org.springframework.boot</groupId>
<artifactId>spring-boot-starter-jdbc</artifactId>
</dependency>application.properties:
spring.thymeleaf.cache=false
spring.web.locale-resolver=fixed
spring.web.locale=en
spring.h2.console.enabled=true
spring.h2.console.path=/db
spring.datasource.url=jdbc:h2:mem:testdbschema-h2.sql:
DROP TABLE IF EXISTS Blogger;
CREATE TABLE Blogger(
id bigint NOT NULL,
name varchar(100),
age int,
PRIMARY KEY (id)
);DROP TABLE IF EXISTS Story;
CREATE TABLE Story(
id bigint NOT NULL,
title varchar(100),
content varchar(400),
posted date,
blogger_id int,
PRIMARY KEY (id)
);Tud valaki segíteni?
Köszi!
-
btraven
őstag
Feltaláltam a "jobb mint az emberi gondolkodás" programot. Kapok érte Nobel díjat?
Egy interfész lenne:interface BetterThanHumanBrain {
void thinking();
}ezt kell implementálni és a thinking() metódusba beírni amit kell.
-
Oryctolagus
tag
válasz
Oryctolagus #11525 üzenetére
Elnézést mobilról írtam és nem olvastam át mielőtt elküldtem.
A második sorban csak annyit akartam mondani hogy csak a kezdőknek szánt feladatokat gyakrolnám.
Tehát a ha van olyan akkor a legegyszerűbb telepítő csomag is elég. -
Oryctolagus
tag
Windows xp 32-bit re melyik verziójú jdk-t telepítsem?
Nem csak gyakorolni akarok ahogyan a kezdők. -
bambano
titán
válasz
Oryctolagus #11522 üzenetére
lehet, megfontolnám, hogy nem a programot telepíten a pendrájvra, hanem a telepítőkészletet másolom rá...
-
bambano
titán
válasz
Oryctolagus #11518 üzenetére
nem a pendrájvod lassú, a ramod kevés.
egyébként meg árulnak külső ssd cage-t, amibe olyan ssd-t raksz, amilyet akarsz, és 3-as usb-n rádughatod a gépre. -
axioma
veterán
válasz
Ha ugyis tanulas a cel, es nem elsosorban az IDE-t akarod megtanulni, akkor keress fel egy szimpatikus site-ot amelyik hasznal online ide-t (codechef, hackerearth, leetcode stb.) - ezekne'l meg kesz feladatokat is talalsz.
Viszont fontos kerdes, hogy mennyire munkadhoz kotodik a programkod alkotasa (fejleszto vagy csak mas nyelvben, vagy teljesen mas), mert a cegen policy-je siman kizarhatja az aka'r ilyen kezdo szintu kod barmilyen (pendrive, online ta'rolas) kivitelet a ceg rendszerein kivulre, tajekozodj. [Mi prog.club-ot csinalunk a ceg profiljatol teljesen fuggetlen stilusban, de ha akar ceg altal tamogatott oktatasban vagy, akkor sem lehet cegbelso kornyezetbol kodsorokat kifele vinni, pl. feladatot megoldani/beadni, mert az mar a ceg tulajdonaban levo kod leak-elesenek szamit.] -
sztanozs
veterán
válasz
notepad++ - működik x86 és pendrive is tudod tenni.
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Létezik olyan program amit pendrive tudnék tenni és még x86 os rendszeren is működik?
A cél a java programozás. De inkább csak az alapok. Egyelőre.
A munkahelyen sok a szabadidőm és kiakarom ezt használni.
A gond hogy nem fix helyen ülök ezért egy gépre sem telepítenék.Pendrivra raktam már egy Eclipset Javaval de lassú.
Ráadásul xp-n kellene működnie.Létezik erre valamilyen megoldás?
-
btraven
őstag
válasz
Drizzt #11515 üzenetére
Köszönöm, de ez a libgdx library-ban van. És valóban pool-t használ. Azért módosult. Csak rácsodálkoztam hogy mik vannak
Android Studio-ban ha debugolok akkor miért nem jelenik meg semmi System.out.println() a console-on?
Csak ennyi: Connected to the target VM, address: 'localhost:59661', transport: 'socket' -
Drizzt
nagyúr
válasz
btraven #11514 üzenetére
Ja igen. A helyzet az, hogy az a2 nem módosulhatott. Valami más miatt tűnik úgy, mintha ez történt volna. Hogy néz ki az A class? Nem véletlen valami static field-et állít át a konstruktora? Mi alapján gondolod, hogy a1, meg a2 is "hi"?
Itt egy példa, hogy ennek a fajta értékadásnak az a2(, a példában s2) által mutatott címet nem szabadna mósodítania.
@Test
void assignment() {
String s1 = new String("Hello");
String s2 = s1;
s1 = new String("hi");
System.out.println(s1);
System.out.println(s2);
System.out.println("s1 default hashcode: " + System.identityHashCode(s1));
System.out.println("s2 default hashcode: " + System.identityHashCode(s2));
}
Output:
hi
Hello
s1 default hashcode: 1366025231
s2 default hashcode: 1427889191 -
Drizzt
nagyúr
válasz
btraven #11512 üzenetére
Nem poolozva vannak, hanem egyszeruen az osztaly/interface tipusu valtozok gyakorlatilag pointerek. Szoval ezekkel a sorokkal kb. az alabbit csinaltad:
A heapen letrehoztal egy A tipusu peldanyt. A kis a valtozot letrehoztad a stacken, ami az elobb letrhozott heapen levo peldany cimere mutat. Letrehoztad az a2 valtozot a stacken, ami ugyanarra a cimre mutat az ertekadas miatt, mint a.Emiatt van az is, hogy nyelvi alapelem lett az equals, hogy latvanyosan megkulonboztetheto legyen az ertek szerinti osszehasonlitas a cim szerintitol.
-
btraven
őstag
A a = new A("hello");
A a2 = a;
a = new A("hi");a = hi, a2 = hi
ugye milyen klassz?kiderült a háttérben pool-ozva vannak, és ugyanazt az objektumot kaptam újrafelhasználásra
-
btraven
őstag
-
btraven
őstag
Clean code - beszélő nevek
Ha van egy Land osztályom akkor isAvailable() vagy isAvailableLand() legyen a metódus neve? Vagy más?
Visszaadja hogy rendelkezésre áll-e ez a Land.Mennyivel jobb volt régen amikor a nevek olyanok voltak hogy BA001, BA002 stb. Nem kellett ennyit variálni. Meg könnyebb volt megjegyezni mint azt hogy most isThisLandAvailableForConquest() vagy forConquestLandAvailable() ?
-
Zsoxx
senior tag
válasz
buherton #11507 üzenetére
Kezdésnek egy rövid videó.
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Esetleg tudtok jó tutorialt az OOP-re és Java-ra?
-
btraven
őstag
Ha valakinek esetleg új lenne, így kell programot írni: [programming tutorial]
-
Szmeby
tag
válasz
Taoharcos #11502 üzenetére
Ha az egy RollingFileAppender, akkor igen.
Bár emlékeim szerint volt neki valami MaxFileSize property-je is... lehet, hogy az közben elavulttá vált? A doksiban így hirtelen blikkre nem találom.
-
Szmeby
tag
válasz
btraven #11495 üzenetére
Normális esetben kompatibilis. Ha valóban CME-t dob, akkor a jelek szerint az Army objektumaid nyilvántartják magukban, hogy a defenderArmies collection részei, és valamelyik remove (gondolom az utóbbi) el akarja távolítani saját magát a defenderArmies collection-ből is.
És ha ez a helyzet, míg az iteratoros példa CME nélkül lefut, akkor szerintem hibázik. Mivel az iterator saját állapotot tart fenn, hogy tájékozódjon a collectionben, őt különösebben nem zavarja, ha menet közben törölsz a listából, de ha ezt nem közlöd az iteratorral, akkor minimum hibás eredményt hoz, pl. nem töröl mindent, vagy nem azt törli, amit kellene, nem tudom.
Az iterator tényleg lefut, míg a foreach elszáll?A helyes iterator használat valahogy így nézne ki:
Iterator<Army> iter = defenderArmies.iterator();
while (iter.hasNext()) {
Army army = iter.next();
// do sth with army
iter.remove();
}
Az iter.remove() mondja meg az iteratornak, hogy itt törlés van, és vissza kell léptetnie a kurzorát. Enélkül, hát, csodálom, hogy nem dob hibát. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
A Log4j2-nél a log file maximum mérete a SizeBasedTriggeringPolicy -val adható meg? -
sztanozs
veterán
válasz
btraven #11500 üzenetére
Nem tudod megoldani, hogy egyezzen a típus?
Egyébként az IDE se mindentudó - a gond nálad ott van, hogy nem az iterált objektumból törlöd az army objektumot, hanem konkrétan magát az objektumot törlöd. Az IDE nem jött rá, hogy ezzel módosul maga az iterátor is. Amúgy ez szvsz inkább tervezési hiba lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest