- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fujifilm X
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aethelstone #9314 üzenetére
De ez elvileg UDP es az nem garantalja hogy kvazi egyszerre kapja meg az osszes kliens az infot a servertol, nekem eleg fontos a minimalizalt delay.
-
válasz
Aethelstone #9312 üzenetére
Valtozik a wifi halozat igen. Hol szobaban vannak a tabletek, hol buszban powerbankrol uzemelo wifi routeren. Multicasttal erdemesebb lenne? Most működik szépen az altalam emlitett módszerrel.
-
válasz
Aethelstone #9310 üzenetére
A koncepcio a kovetkezo:
Fogsz x db androidos tabletet, az egyik lesz a server a többi a kliens. Felcsatlakoztatod egy kozos halozatra az osszeset es talaljak meg egymast bármilyen konfiguralas nelkul.
Erre en ezt talaltam ki, de nem tudom egyébként mi ilyenkor a bevett szokas.
-
válasz
Aethelstone #9279 üzenetére
A port az fix, azt tudom elore, megadom const-kent, az ip ami kerdeses.
Konkretan akkor brute force módszerrel scanneljem vegig a tartomanyt?
-
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott egy Server és egy Kliens android app. TCP protokollal kommunikálnak. A servernek ugye van egy ip címe, amit ha manuálisan beállítok a kliensen akkor egymásra találnak és mehet az infó küldés. A kérdés az, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy ne kelljen a kliensen manuálisan megadni az ip címet, szóval hogyan találja meg az azonos wifi hálózaton lévő servert magától? Mik erre a bevett megoldások?
-
(#9269) zsambek & (#9270) Aethelstone & (#9271) mobal
Köszönöm mindenkinek a tippeket, tanácsokat,
BufferedReader
-rel tökéletesen működik. A Server oldalon már tegnap átírtamRunnable
-re, de módosítom a kliens oldalt is -
Sziasztok! Szerintetek ez miért száll el az if(sc.hasNext()) sorában az alábbi errorral? Mármint azt értem, hogy elfogy a memória, de miért?
public class NetworkThread extends Thread{
private boolean flag = true;
public void run(){
try{
Socket s = new Socket(getIpAddress(),8080);
final Scanner sc = new Scanner(s.getInputStream());
while(flag){
try{
if(sc.hasNext()){
msg = sc.nextLine();
}
} catch (Exception ex){
ex.printStackTrace();
}
}
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
}
public void stopThread(){
flag = false;
}
}Error:
FATAL EXCEPTION: Thread-81
Process: client.guidative, PID: 1122
java.lang.OutOfMemoryError
at java.util.Scanner.expandBuffer(Scanner.java:2067)
at java.util.Scanner.readMore(Scanner.java:2031)
at java.util.Scanner.findPreDelimiter(Scanner.java:1959)
at java.util.Scanner.setTokenRegion(Scanner.java:1919)
at java.util.Scanner.hasNext(Scanner.java:541)
at java.util.Scanner.hasNext(Scanner.java:519)
at client.guidative.MainActivity$NetworkThread.run(MainActivity.java:55)Már minden szart próbálgattam, hogy jó legyen
-
válasz
Chesterfield #9080 üzenetére
Profession, Cv online. Feltoltod az oneletrajzodat aztan elkezdenek bombazni a HR-esek. Legalabbis nalam igy volt. Fel eve levettem mindenhonnan, de meg most is csorog hetente a telefonom
-
válasz
Aethelstone #8900 üzenetére
Orai peldakodbol kimasoltam azt a reszt, azota mar atirtam PI-re
Amit el szerettem vna erni, hogy a gombom random pontjai random szammal legyenek eltolva ugymond kifele-befele, hogy ne szabalyos gomb legyen. Ezaltal hasonlitana a feladatban meghatarozott "aszteroidara".
-
Sziasztok! Jobb hely híján, ide írok a problémámmal. Processingről van szó, 3D grafika ~java nyelven. Nem is annyira nyelvspecifikus a kérdés. Aszteroidákat szeretnék létrehozni gömbökből oly módon, hogy egy-egy adott pontot random eltolok.
Lehet hogy csak este van, de sehogy sem akar összejönni
abstract class Asteroid {
float detail;
float r;
PVector GetNormal(float u, float v)
{
PVector pos = GetPosition(u, v);
pos.normalize();
return pos;
}
PVector GetPosition(float u, float v)
{
u *= 2*3.14159265;
v *= 3.14159265;
return new PVector(
r * sin(v) * cos(u),
r * cos(v),
r * sin(v) * sin(u)
);
}
void draw()
{
stroke(150, 150, 150);
fill(125, 125, 125);
beginShape(TRIANGLES);
for (int i = 0; i < detail; ++i)
{
for (int j = 0; j < detail; ++j)
{
PVector p1 = GetPosition(i / detail, j / detail);
PVector p2 = GetPosition((i+1) / detail, j / detail);
PVector p3 = GetPosition(i / detail, (j+1) / detail);
PVector p4 = GetPosition((i+1) / detail, (j+1) / detail);
PVector n1 = GetNormal(i / detail, j / detail);
PVector n2 = GetNormal((i+1) / detail, j / detail);
PVector n3 = GetNormal(i / detail, (j+1) / detail);
PVector n4 = GetNormal((i+1) / detail, (j+1) / detail);
// Háromszög 1
vertex(p1.x, p1.y, p1.z);
normal(n1.x, n1.y, n1.z);
vertex(p2.x, p2.y, p2.z);
normal(n2.x, n2.y, n2.z);
vertex(p3.x, p3.y, p3.z);
normal(n3.x, n3.y, n3.z);
// Háromszög 2
vertex(p4.x, p4.y, p4.z);
normal(n1.x, n1.y, n1.z);
vertex(p3.x, p3.y, p3.z);
normal(n3.x, n3.y, n3.z);
vertex(p2.x, p2.y, p2.z);
normal(n2.x, n2.y, n2.z);
}
}
endShape();
}
}Már azzal, hogy alacsony a detail, egészen aszteroida szerű valamiket kapok, de így ugye még nem egyediek.
-
Köszi mindenkinek!
-
Sziasztok! A következő témákhoz keresek jó java-s könyveket: Java Core, Design Pattern, Java EE, Spring
Van már JAVA-s alaptudásom, nem az alapok érdekelnek.
Mit ajánlotok? Főleg magyar könyv lenne jó.
-
Sziasztok! Gyors kérdés, hogyan számolok javaban tan(-1)-et? Hogy a szög jöjjön ki a/b tangenséből. A sima tan fv. nem jó.
-
Sziasztok! Tudom, hogy kicsit gyökér kérdés, de hogy a pitlibe tudok egy jar filet futtani win8.1-en? Eclipseben megírtam az alkalmazást, sima java projectként. Utána exportáltam jar fileként. No ha erre a filera kattintok nem történik semmiPedig ha az eclipseből futtatom akkor működik az alkalmazás tökéletesen.
szerk.: én voltam a gyökér, nem futtatható jar filet csináltam
-
Pff hat nekem nincs jobb otletem mint, hogy lekered a neveket egyesevel es megnezed, hogy teljesul-e a feltetel. Pont ebben a felevben volt JPA, de ilyen problemaval nem foglalkoztunk
-
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni a progtech II beadandómhoz. Adatbáziskezelés JPA-val. Mi okozhat olyat, hogy a JTable nem jeleníti meg az adatbázisban újonnan létrehozott sorokat? Az alap adatbázis kettő sort tartalmaz, ha felveszek egy újat akkor az nem látszik. Ha törlök egyet, akkor annak a helyén viszont megjelenik az újonnan létrehozott. Valamiért nem bővíti a JTablet a szoftver, pedig a tableModel.fireTableDataChanged(); fv. is meg van hívva
Illetve ha az adatbázisban kettő van és törlök egyet, akkor is két sor marar, csak a törölt sor helyén üres sor lesz
-
válasz
WonderCSabo #5789 üzenetére
lol
-
Sziasztok! Van egy elérési utam, amiből hátulról szeretnék az első / jelig törölni karaktereket.
sdcard/Mappa/Almappa/Masodikalmappa/fajl.txt => sdcard/Mappa/Almappa/Masodikalmappa/
Erre írtam ezt a ciklust:
while(SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.length() - 1)!="/"){
SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.length()-1), "");
}Ez valamiért ezt eredményezi: sdcard/Mappa/Almappa/ (nem az első / jelig töröl)
Miért csinálja ezt?
-
válasz
Aethelstone #5443 üzenetére
A matek az megint meger egy miset
nalunk az osszes matek vizsga (targyak fele) abbol all hogy bofogj vissza 150-200 tetelt es 50-70 bizonyitast.
Az androidrol meg loturot nem tanitanak, specit meg lehetetlen felvenni
-
válasz
Oppenheimer #5437 üzenetére
Fizika nálam offos
Nálunk önképzés van
csak tudnám minek fizetik a tanárokat, a googleből tanultam eddig a legtöbbet
-
válasz
WonderCSabo #5433 üzenetére
Valóban hozzáállás kérdése? Programozási technológia II beadandó feladat egy android alkalmazás készítése. A félév során eddig csak javaztunk, ma az utolsó órán kezdtük el az androidot. Eljutottunk odáig, hogy mi az az activity. Én meg tudom csinálni a feladatot, mert hobbiból, meg a munkám miatt foglalkozom androiddal. De aki még sose csinált ilyet? Az megszívta?
Másik példa a sima JAVA kurzus. Hát az egy kész vicc volt. Az előadás és a vizsga nagyon nincs pariban egymással. Konkrétan nincs anyag amiből felkészülhetnél
leszeded az előadó diáit (ami 10 éve(!) volt utoljára frissítve) és végigrágod, aztán elmész vizsgázni és reménykedsz (mondom ezt úgy, hogy minden EA-n bennt voltam). Na szóval beülsz vizsgára ahol felraknak 10 kérdést. A felére kb tudod a választ, ponthatárt nem közölnek mert mint utóbb kiderül majd úgy húzzák meg, hogy x% átmenjen. Aztán kijavítják a dolgozatod és kurvára bukta és arra hivatkoznak hogy nem írtál le mindent. Te meg nem érted. Gondolkodsz, basszus én leírtam mindent a kérdéshez... És valóban tényleg válaszoltál a kérdésre. A probléma csak az, hogy nem elég válaszolni a kérdésre, hanem a kérdésben lévő fogalomról mindent le kell írni. Mondok egy példát. Kérdés: Mi a legabsztraktabb típus a JAVA-ban? Te benyögöd hogy az interface. De ők nem azt várják. Hanem azt hogy kifejted mi az interface, mikor használjuk, miért stb. Csak hát erről elfelejtenek szólni, te meg nézel bambán amikor kiderül hogy buktad a vizsgát.
És akkor még nem beszéltem az algoritmusokról, a sima prog tárgyról stb
ELTE IK proginf bsc
-
válasz
Aethelstone #5414 üzenetére
A java is c-s származék nem?
-
válasz
Aethelstone #5412 üzenetére
Orvosi műszerek? Hát én biza nem bíznám a pacemakerem egy javas szoftverre
-
válasz
Aethelstone #5402 üzenetére
-
Sziasztok!
Van egy feladat amit meg kell oldanom, de nem találom rá a megfelelő megoldást.
Röviden: Android készülékekről van szó, de a kérdés inkább JAVA-s. A feladat a következő. Van egy szerver tablet, ami irányít 30-50 kliens tabletet. A szervernek parancsokat (pl. videó indítása) kell küldenie a klienseknek, és ezeknek a parancsoknak egyszerre kell megérkezniük a tabletekre, ez nagyon fontos! Illetve visszafele is kell működjön az adatküldés, némely esetben a kliensek is küldenek a szervernek adatokat (statisztika).
Szóval egy ilyen hálózatot kell felépítenem. Bevallom őszintén nem vagyok a toppon hálózat témában. Utánanéztem a TCP illetve UDP kapcsolatoknak. UDP példaprogramot csináltam is, de sajnos csomagvesztés lép fel, nem minden készülék kapja meg az adatokat. A TCP 30-50 tabletnél nem tudom mennyire működhet.
Ti mit gondoltok erről? Hogyan kéne megvalósítani? Előre is köszönöm a tippeket!
Üdv
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen alaplapot vegyek?
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Fujifilm X
- Everest / AIDA64 topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged