- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egérpad topik
- Fujifilm X
- HP notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz
sztanozs #11617 üzenetére
Java azért lenne jobb, mert elvileg könnyen lehet vele asztali vagy mobil appot készíteni.
Elvileg elfogytak az adatbázisok a honlapon, nem lehet újat létrehozni. Vagy elég lenne neki, ha egy meglévő adatbázisban létrehozok pár táblát? A másikba elvileg nem zavar bele...
Ha biztos lehetne mysql-t használni, maradnék a php-mysql párosnál. Viszont így elkezdhetném a Java-t is
Van egy tárhely, egy régebbi phpbb fórummal, egy aloldalra szeretném, ha többen adatokat tudnának felvinni, amit egy sablonnal, pl. xml fájlokkal lehetne rendezni és megjeleníteni. Ez így elsőre alap feladatnak tűnik, a webes rész kivételével. Végül is megoldható az is, hogy asztali appot küldök annak aki kéri, és visszaküldi az eredményt e-mail-en. Csak egyből a szerverre jobban hangzik. Aztán ha Java kód, akkor elvileg akár később Android app is készíthető vele.
Én pont arra tippeltem, hogy a fájlba írás a könnyebb -
TGWH
őstag
válasz
sztanozs #11614 üzenetére
Mert alapjáraton ez a kettő maradt, amiből választani szeretnék.
Úgy tűnik, hogy a Java jobb lenne nekem.
Mi kell akkor ahhoz, hogy egy honlapon tudjam adatokat bekérni, kezelni? Adatbázis tábla nélkül szeretném megoldani ha lehet. Pl. Xml fájlokba ment, onnan olvas be adatot, stb. -
disy68
aktív tag
válasz
sztanozs #11548 üzenetére
Azt hiszem itt mindenre kitérnek: rewriting history
-
btraven
őstag
válasz
sztanozs #11498 üzenetére
Az a baj hogy elhatároztam hogy hallgatok az Android Studio warning-jaira commit előtt.
Ha iteratort használsz akkor lehet közben törölni.
Most a másik warning:
GameDB.armies.remove(Integer.valueOf(army.getId()));
mapban Integer van, de a getId() int-et ad vissza.
szerinte felesleges a valueOf
Így bízza az ember magát egy programra.
Állandóan figyelni kell. -
yanpec
senior tag
válasz
sztanozs #11461 üzenetére
Nem abból tanulok. Kezdésnek a Java programozás 24 óra alatt ebookot választottam. Maga a könyv nem rossz, csak ezek szerint régi. Alapnak jó lesz szerintem, mert a változók, ciklusok, függvények stb stb, nem hiszem, hogy változtak. Hamar végig fogok érni rajta, mert más nyelveken már programoztam de már régen (tpascal, Delphi, stb.) De nagyon szívesen venném ha tudnál ajánlani egy könyvet hozzá.
Köszönöm.
-
-
togvau
senior tag
válasz
sztanozs #11371 üzenetére
ezt én is megtaláltam, de itt is látszik, hogy nincs normális megoldás. Azért az vicc, hogy ennyire összevissza működik valami... simán IDE-ből futtatva a projektmappában keresi, *ar-ba fordítva windowson a *ar mellett, linuxon viszont a user home-ban... és ez lenne a multiplatform
Ez sem értem, org.javatuples csomaggal:
storeItemTupleList.stream().map(e -> e.getValue0()).collect(Collectors.toList())
Ez runtime hasal el:
java.lang.ClassCastException: [Ljava.lang.Object; cannot be cast to org.javatuples.Pair
Akkor is ugyan ezzel a hibával hasa hasonlónáll, amikor vaadin grid<Pair<BigDecimal, String> setitems-t hívok és ilyet raknék be List<Pair<BigDecimal, String>>
Ez is csak runtime.Ez miért van?
Nincs kedvem külön DTO-t tákolni...
-
floatr
veterán
-
audiophile2!
csendes tag
válasz
sztanozs #11338 üzenetére
Rosszul kérdeztem, rossz példával
Egy osztályban van 1 int x koordináta. Ennek bármilyen értéke lehet Integer.MAX_VALUE és Integer.MIN_VALUE között.
Én csak azt látom eddig csak a getter/setter előnyének hogy ha 100 helyen olvassák és 1 helyen írják akkor könnyű megtalálni azt az 1 módosítási helyet.
Hátránya hogy lassabb mert van közben egy metódus hívás. -
floatr
veterán
válasz
sztanozs #11249 üzenetére
Ha böngészőről lenne szó, akkor lenne értelme iframe-eket használni, bár sok site nem engedi meg a beágyazást. Úgy akkor használhatnád direktben a böngésző motorját, de ha az nincsen, akkor node.js alatt vagy bármi más eszközzel talán köhögősebb egy library használata. Nyerni tuti nem fogsz, maximum ha más nyelv áll kézre.
Érdekes lenne dolgokat összehasonlítani, bár nem szívesen piszkálom sem a python-t sem a JS-t, ha nem muszáj
-
disy68
aktív tag
válasz
sztanozs #11245 üzenetére
html parser az szerintem az a kategória, aminél teljesen mindegy miben írja az ember, mert a legtöbb erre is alkalmas nyelvhez/infrastruktúrához van kész lib, java alatt is pont ugyanolyan egyszerű a html parse, mint akármilyen másik nyelven, ha meg selenium kell, akkor pláne mindegy
szerintem a döntés itt csak azon múlik, hogy mit ismer az ember, miben fejleszt szivesebben/gyorsabban/etc
-
Keem1
veterán
válasz
sztanozs #10755 üzenetére
Nem muszáj, csak javasolt. Olyan ez, mintha a Google-nél nem Google eszközöket használnának
PHP-ban is gondolkodtam, de vannak bizonyos policy-k, amik nem teszik lehetővé a webszerver futtatását a szervereken. Nem vagyok benne biztos, hogy Python környezet van-e. Java tutira van, így emiatt választottam azt.
-
floatr
veterán
válasz
sztanozs #10713 üzenetére
Már rég nem a sebességről szól a dolog
De ha már fun, akkor egy kis kihívás
Adott egy film (vagy bármilyen műalkotás), írjátok meg egy jellegzetes részletét Java-banDeathStar.getInstance()
.getGarbageMashers()
.stream()
.filter(gm -> gm.getLevel().equals(Level.DETENTION))
.forEach(GarbageMasher::shutdown); -
Aethelstone
addikt
válasz
sztanozs #10265 üzenetére
Az a stacktrace-ből látszik, hogy a Vector firstElement() metódusa hányja el magát. Ami ugye a 0-ás indexű elemet venné ki. Ez nekem azt jelenti, hogy a Vector üres. Olyan szerintem nincs, hogy a GC kiürít egy Vector-t. Viszont a másik gondolatod sanszosabb. Lehet, hogy valaminek be kellene töltődnie, ami nem történik meg és ettől üres. Jó lenne látni a full stacket.
-
smallmer
őstag
válasz
sztanozs #10150 üzenetére
Köszönöm, de sajnos így sem megy át semmi, viszont most a neten találtam egy másik módszert:
Server:
package serverkliens;
import java.io.DataInputStream;
import java.io.FileOutputStream;
import java.io.IOException;
import java.net.ServerSocket;
import java.net.Socket;
public class FileServer extends Thread {
private ServerSocket ss;
public FileServer(int port) {
try {
ss = new ServerSocket(port);
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
}
public void run() {
while (true) {
try {
Socket clientSock = ss.accept();
saveFile(clientSock);
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
private void saveFile(Socket clientSock) throws IOException {
DataInputStream dis = new DataInputStream(clientSock.getInputStream());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("F:/zene.mp3");
byte[] buffer = new byte[12 * 4096];
int filesize = 15123; // Send file size in separate msg
int read = 0;
int totalRead = 0;
int remaining = filesize;
while((read = dis.read(buffer, 0, Math.min(buffer.length, remaining))) > 0) {
totalRead += read;
remaining -= read;
System.out.println("read " + totalRead + " bytes.");
fos.write(buffer, 0, read);
}
fos.close();
dis.close();
}
public static void main(String[] args) {
FileServer fs = new FileServer(1988);
fs.start();
}
}Kliens:
package serverkliens;
import java.io.DataOutputStream;
import java.io.FileInputStream;
import java.io.IOException;
import java.net.Socket;
public class FileClient {
private Socket s;
public FileClient(String host, int port, String file) {
try {
s = new Socket(host, port);
sendFile(file);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
public void sendFile(String file) throws IOException {
DataOutputStream dos = new DataOutputStream(s.getOutputStream());
FileInputStream fis = new FileInputStream(file);
byte[] buffer = new byte[12 * 4096];
int read;
while ((read = fis.read(buffer)) > 0) {
dos.write(buffer, 0, read);
}
fis.close();
dos.close();
}
public static void main(String[] args) {
FileClient fc = new FileClient("localhost", 1988, "/Users/Valaki/Music/Zene/Aya Nakamura - Copines.mp3");
}
}Itt már jól működik a fájlátvitel mondjuk txt fájl esetén, viszont amint mp3-at adok meg neki akkor kb 15kb-ot átvisz és kapok egy ilyen üzenetet:
java.net.SocketException: Software caused connection abort: socket write error
at java.net.SocketOutputStream.socketWrite0(Native Method)Ebben látsz valami hibát ?
mi lehet a gondja?
-
törölt tag
válasz
sztanozs #9941 üzenetére
Nincs response request nélkül
Igen, tudom. Pont ez okozza a problémát. A swing-es gui-ban ugye így van megcsinálva (ugyebár ott sima ügy) és megszokták.
Az ajax esetében esetleg valami megoldással azt volna csak gondolom első lépésben megkérdezni, hogy volt-e változás. Már csak a felesleges kommunikáció minimalizálása érdekében. Ha volt akkor kellene gondolom a táblázat adatait frissítenem.Ha fw akkor milyen framework volna megfelelő?
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
sztanozs #9774 üzenetére
Nekem még így sem jó:
Kérem a diák nevét!
Szabó István
Kérem a diák születési évét!
1996
Kérem a diák átlagát!
3.4
Exception in thread "main" java.util.InputMismatchException
at java.util.Scanner.throwFor(Scanner.java:864)
at java.util.Scanner.next(Scanner.java:1485)
at java.util.Scanner.nextDouble(Scanner.java:2413)
at diakteszt.Diakteszt.beker(Diakteszt.java:19)
at diakteszt.Diakteszt.main(Diakteszt.java:28)
C:\Users\Vesp\AppData\Local\NetBeans\Cache\8.2\executor-snippets\run.xml:53: Java returned: 1
BUILD FAILED (total time: 18 seconds)Szerk.: igazad van, az instance volt a probléma, kivettem és így már rendesen kiírta. Az átlagot viszont csak vesszővel fogadta el.
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!
-
akoshhh
csendes tag
válasz
sztanozs #9759 üzenetére
Hú erre rá nem jöttem volna,hogy "darabolni"kell a fájlt. Nézegettem a hexa hely adatokat,de nem akart stimmelni. így már oké. Nagyon köszönöm. Egyébként létezik erre valami automatizálás ? Adott egy olyan szöveg,ahol van mondjuk 100 szó. Én módosítom az elsőt,utána ugye 99 pozíciót kell kézzel megadnom. Viszont láttam már olyat hogy valaki 5 perc alatt csinált egy módosítást,pedig ott több száz kifejezés volt.
Van erre valami ?
Köszönöm -
Lortech
addikt
válasz
sztanozs #9452 üzenetére
Normális helyen nem szakbarbár fejlesztők vannak, hanem intelligens emberek, akik a fejlesztésen túl egyéb
kapcsolódó területeket is képesek megismerni, átlátni a szükséges mértékig.Business analyst semmiképp sem csinál technikai specifikációt az üzleti igényből. Üzleti igényből készíthet pl. funkcionális specifikációt, user storyt vagy bármit, ami már közelebb áll ahhoz, ami közös alapot képezhet a fejlesztőkkel. De egyáltalán nem szokatlan normálisan helyen sem, hogy egy fejlesztő csapat dolgozza fel az üzleti igényt és talál ki megoldást rájuk, hiszen a szoftverekhez sokkal jobban ért mint az üzlet. Pl. az üzlet nem fogja neked megmondani, hogy milyen egy modern ergonomikus, jól használható webes felület.
Persze az értelmes vitát úgy kéne kezdeni, hogy ki mit ért technikai specifikáció alatt, üzleti elemző alatt, üzleti igény alatt, mert ezek cégenként, területenként mást és mást jelenthetnek. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
sztanozs #9452 üzenetére
Persze, hogy nem ül le. Specifikációkból (én arról írtam és nem az igényről) dolgozik. (A gyakorlat azt mutatja, hogy ezek a specifikációk a kérdések egy részét figyelmen kívül hagyja vagy elnagyolja - szoktuk mondani a Word mindent elbír, a programkód már nem. De sokszor már az igények sincsenek összegyűjtve - ennyit a programozók előtt álló BA és egyéb szereplők jó működéséről).
Amúgy, ha programozót keresnek , akkor pont ne Fibonaccival dobálózzanak, hanem vegyék a fáradságot és dobjanak össze egy kis specifikációt. Egy olyan jellegűt, amilyen az adott cégnél szokás és azt adják oda a jelentkezőknek. Ja ehhez már gondolkodni kellene a tisztelt felvételi bizottságnak.
Persze, nem én fogok majd szenvedni a Fibonaccit-értő, de tisztes munkát kezéből kiadni nem tudó programozóval, aki ezen a felvételi teszten átment.
-
smallmer
őstag
válasz
sztanozs #4629 üzenetére
na akkor leírom durván az egészet
ugye vannak a védő és támadó játékosok minden játékosnak van 3 tulajdonsága a formával megszorozva. ezután a 3 tulajdonságból készítenék egy átlagot ami a játékos össz értékelés lenne
na most ha meg van az össz értékelés akkor úgy csinálnám, hogy ha a támadó játékosok összes értékelése mondjuk 10 % jobb mint a védőké akkor 1 gólt rúgnak, ha 20 al akkor 20-tőt, de ha 19 akkor is csak egyet
és akkor ha a védők szintje jobb akkor nem rúgnak gólt, valahogyan így képzeltem el és akkor meglenne a végeredmény és az lenne a nyertes minden esetben aki így több gólt "rúg"
érthetően magyaráztam vagy nem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest