Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaschil
aktív tag
FirePath-al nézem meg. Vagy nem erre vagy kíváncsi?
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Selenium-os kérdésem volna. Találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy az abszolút xPath nem működik?
org.openqa.selenium.NoSuchElementException: Unable to locate element: {"method":"xpath","selector":"html/body/div[1]/div[2]/div[1]/div/div[1]/div/div/div/div[2]/div/div/div[1]/table[4]/tr/td/div/div/button[2]"}
Command duration or timeout: 20.05 secondsKipróbáltam prohardveren, facebookon, google-n, ha a relatív xPath-t kicserélem abszolút xPath-ra, gond nélkül megy. De a tesztelni kívánt oldalnál a fenti hibát dobja.
Thread.sleep-et tettem bele, wait-et is, de semmi.Sajnos csak az abszolút xPath jöhet szóba, mert a felületen lehetnek azonos nevű elemek, pl. gombok, azonos css-el, azonos class-al, és bizonyos részben random ID-val. Pl. név+random szám. Semmi más nem különböztet meg 2 vagy több elemet, csak az abszolút xPath.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Megvan!
Biztos valami új verzió miatt, de már nem kell elé az xpath= csak simán így: //input[contains(@id,'TextBox_szerzodes')]
Plusz lassítani kellett a lejátszáson, mert hiába volt a szintaxisa megfelelő, akkor is hibára futott.Következő kérdés: mivel nyílhatnak egymásra panelek (akár több is, úgy képzeljétek el mint egy vastagkliensben) ezért lehetséges az, hogy pl. akár több "Save" gomb is legyen, mind különböző, de dinamikus ID-val. Így mivel tudom megkülönböztetni őket? Class? Esetleg van lehetőség ezzel a fenti megoldással ÉS kapcsolatba fűzni még feltételt, hogy pontosan melyik "Save" gombot akarom megnyomni?
(A "Save" csak egy példa, a szemléltetés miatt)Első megközelítésben így gondolkodom. Az egyedi ID témát hagyjuk, mert az egész motor így működik.
Köszönöm az eddigi helpet, értem miért kopaszodik az összes fejlesztő.
Ja! Options->Clipboard format mire való?
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz WonderCSabo #6660 üzenetére
Dühös voltam.
Ugyanezt próbáltam, és nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
-
plaschil
aktív tag
Nem tudom hogyan kell.
Ilyesmivel próbálkozom, de nem sikerül: input[id*="TextBox_"]Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
-
plaschil
aktív tag
válasz plaschil #6649 üzenetére
Nos, és mi a helyzet a folyton változó ID-kal? Ha rögzítek egy tesztesetet, és az ID-ja megváltozik az elemnek, elakad a teszt. Másképp kellene hivatkozni rá, de hogyan?
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék automatizált tesztelést végezni weblapokon. Eclipse-ben szeretném java nyelven. Hogyan induljak el? Van valami hasznos infótok?
Köszönöm előre is!Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Hm... az if-es dolognál én is szívtam a fogamat, hogy vajon nem létezik erre valami sokkal egyszerűbb megoldás?! Mert ha most lett volna 100 féle PontKod-om az azé' csak 100 if.
Aztán úgy voltam vele, hogy egyelőre - ha működik - nem bántom. Nem csak ezt, semmit. Ezért is jöttem ide, és tettem közzé, hogy az avatottabbak segítsenek néhány dologgal, amit ők/ti egyből kiszúrtok, és tanuljak belőle. Amiket javasoltál, meg fogom nézni.
Minden percét élveztem a fejlesztésnek. Kár, hogy vége, de majd találok valami más kihívást.Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Még az is lehet, hogy mikor elkezdtem csinálni, mást gondoltam, aztán ott maradt.
Megnézem ezeket, egyelőre örülök, hogy működik.
Viszont néha a betallózott fájllal nem tud mit kezdeni, FileNotFoundException-t dob. Ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Na sikerült is megoldanom a problémát, a GitHub desktop alkalmazásával.
Tegnap befejeztem a kódot is, ma reggel meg félálomban egy GUI-t összedobtam rá.
Tudom, nem egy nagy wasziszdasz, de nekem ez a 2. GUI-s alkalmazásom, és az első ami ennyire komplex lett, és a hibakezeléssel nem is nagyon foglalkoztam.
Kurva sokat tanultam:
csv feldolgozás, Date, Calendar osztályok, enum, parse-olás, és legfőképp előre gondolkodás.Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Ehhez valami tutorial videó, hogyan működik a push-pull úgy hogy win+eclipse kombó van fenn, tudtok adni?
A letöltéstől kezdve...
GitHub-ot próbáltam, de nekem k. bonyolult volt. Meg se tudtam jegyezni a tutorial videó alapján.Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Ha különböző gépeken fejlesztitek ugyanazon kódot (pl. othoni gérpől is, meg céges gépről is), azt hogyan oldjátok meg? GitHub-ra feltöltitek? Egyszerűbb megoldás nincs?
-
plaschil
aktív tag
válasz Aethelstone #5946 üzenetére
És erre van valami gyógyszered?
Úgy értem anyag.
Tan-anyag.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz Aethelstone #5942 üzenetére
Én ott ragadtam le, hogy van a JavaSE. Ez mind szép és jó, írtam Swing-es vastagklienst (JDBC-vel), és ennyi. És nem látom, hogyan léphetnék át EE-re. Egyszerűen nem látom a kapcsolatot. Én webes dolgokhoz még hülye vagyok, és nem igazán tudom megfogni az egészet sehogyan sem.
Úgy érzem, kellene még pár építőkocka ehhez.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Szerintem nem hiányzik semmi, de lehet hogy tévedek.
Annyit szeretnék, hogy - a fenti példánál maradva - 5.10.-e beleesik-e 10.1-12.31-ig terjedő időszakba. Az év mindegy.
Itt adjon vissza false-t.
Pl. 10.10.-re meg true-t.
De ha sántítok valahol, akkor javítsatok ki légyszi.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Egy újabb rövid kérdés.
Adott 3 dátum. Az egyik yyyy-MM-dd formátumban van, a másik kettő MM-dd-ben.
El kell dönteni, hogy yyyy-MM-dd beleesik-e a másik kettő intervallumába.
pl. 2014-05-10 beleesik-e a 10-01 --- 12.31 intervallumba. Nyilván csak a 05-10-et kellene nézni hasonlításkor.Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Ah.
Ez megoldva, ahol majd használom felüldefiniáltam.Még egy kérdés: cvs-t olvasnék be. Vannak benne integer típusú adatok, pl. 100000.
Ezt beolvasáskor beteszem egy String-be majd parsolom és ez lesz belőle: 100 000, így viszont ugye nem int.
String str_kobmeter = record.get("COL5");
int kobmeter = Integer.parseInt(str_kobmeter);Hibaüzenet:
java.lang.NumberFormatException: For input string: "100 000"Kérdés: hogyan olvasok be számokat csv-ből?
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Itt miért nem működik a parse-olás:
String fajlnev = args[0];
Date kezdete;
DateFormat formatter = new SimpleDateFormat("yyyy-MM-dd");
CSVParser parser = new CSVParser(new FileReader(fajlnev), CSVFormat.DEFAULT.withHeader());
for (CSVRecord record : parser) {
String kod = record.get("COL1");
String str_date = record.get("COL2");
kezdete = formatter.parse(str_date);
System.out.println(kod + ", " + kezdete + ", " + str_date);
}
parser.close();
a kimeneten meg kéne hogy egyezzen a kezdete és str_date változó, erre fel:
kod010101, Sat Dec 01 00:00:00 CET 2012, 2012-12-01Vagy mit nézek be?
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Olvasom hogy van komponensteszt, integrációs teszt, rendszerteszt, UAT teszt. Ebből az első hármat fejlesztői tesztnek hívják az anyagok, az UAT-ot pedig szűk körű végfelhasználói tesztnek.
A kérdésem az volna, hogy melyikben hol van jelen a tesztelő? Pl. automatizáláskor.
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Jó, én ezt eddig billentyűkombinációkkal csináltam, azért nem volt ismerős.
De egy teljesen friss eclipse-ben miért indul el automatikusan a debug? Ahogy látszik a képen, üres a project explorer.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Az eclipse-ről érdeklődnék, hogy a sárgával jelölt rész micsoda?
Mindig úgy indul az eclipse, hogy ez fut, de mi ez? Ráadásul most töltöttem le. És mindegyik verzióban ott van, alapból.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz Aethelstone #5498 üzenetére
Hát ez az hogy nincsen.
Anno vajon hol szereztem be ezeket... Az eclipse nem képes ezt magától behúzni valahonnan netről? Ha nem, akkor hol keresgéljek jar fájlok után?Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
plaschil
aktív tag
Hali!
Anno eclipse-ben írtam egy GUI-s adatbáziskezelőt, és most kicsit átnézném. Projektet be is töltöm meglévőből, de egy csomó import package-et nem talál. Pl. org.eclipse.* (swt, ui, jface). Hogy a p*csába van ez, nem értem. Régen csináltam már.
-
plaschil
aktív tag
Hali!
Adott a következő kód:
private String iktatoszam;
private String cimzett;
private Date keltezes;
private SimpleDateFormat dateFormat = new SimpleDateFormat("yyyy.MM.dd HH:mm");
public Level(String iktatoszam, String cimzett, Date keltezes) {
this.iktatoszam = iktatoszam;
this.cimzett = cimzett;
this.keltezes = keltezes;
}Hogyan példányosítom?
Level level = new Level("asd223", "dfsdf321", ???);[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz PandaMonium #5366 üzenetére
Ahham, szóval keySet helyett entrySet. Most már értem, köszönöm a gyors helpet!
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HashMap-em <String, Integer> párosokkal. Kiíratásnál a 0 értékűekre nem lenne szükségem. Hogyan tudom ezt vizsgálni iterálás közben?
for (String elem : x.keySet()) {
...
}Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest