Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osiris
    őstag

Cacertsben nálam ott van "comodoaaaca" aliasszal 1.4.2-ben és 1.7.0_21-ben is, szóval szerintem működne, ha ezt állítják.

Ok, akkor elhiszem én is. Főleg, h a következő ötletem a verysign lenne ami 500$/év.
    :R

• Osiris
    őstag

Valószínűleg nem véletlenül írják. Látni kéne, milyen certet tudnak adni, de könnyen lehet, hogy a java default truststore-ja nem hitelesítené a netlock által kiadott tanúsítvánnyal aláírt kódot. Így sokra nem mész vele, ha ezt használod aláírásra, java verziótól függően vagy security warningot adna vagy meg is tagadná a program futtatását (pl 1.7_45-től).
    A legutóbbi, biztonsági modellt érintő változtatásokkal még rúgtak egyet ebbe az amúgy is döglődő RIA platformba. Persze dicsérendő, hogy a biztonságra ráfeküdtek, csak már sokkal korábban kellett volna, kevesebb lett volna a fejlesztőknek okozott kár..

Én is erre jutottam. Nincs a (win8) vezérlőpult->java->Secirity->Manage certificates->Signer CA-> System alatti tanusítólistában a NetLock.

Most a Comodo tűnik a legolcsóbbnak és a google is ezt hozza ha java code signer-re keresek:
    http://www.comodo.com/landing/ssl-certificate/cheap-code-signing/?gclid=CKLg58SCv70CFSUUwwodtKUAyg&utm_campaign=java_landing_page

..viszont a Comodo-t sem találom a megbízható tanúsítók között. :F
    Milyen néven szerepelhet a Comodo a java által elfogadott tanusítók között? Merjek ezért a tanúsításért fizetni?

• Osiris
    őstag

Java applet-et szeretnék szignózni. Azt tudom, hogy hogy kell. Arra lennék kíváncsi, hogy ha azt akarom, hogy az aláírás hiteles legyen, pl a netlock.hu-n szeretnék venni hozzá valamilyen megbízható tanúsítványt, akkor milyen típusút kellene vennem?
    Azt tudom, hogy egy HTTP szervernél egy szerver ssl tanusítványt kell generálni, majd az aláírási kérelmet (CSR-t), fel kell tölteni a netlock-hoz és ők aláírják. Azt viszont nem értem, hogy ugyanez, hogy menne az appleteknél?

Elvileg itt az jönne a fent linkelt leírás szerint, hogy:
    1, "Digitális személyazonosságunk elkészítésének ezköze a keytool nevű alkalmazás. Első feladat, egy kulcspár generálása: " - eddig oké (gondolom az applet-et üzemeltető szervezet nevére szóló kulcs jó lesz).

2, "Ha a kulcspár elkészült, a következő feladat, hogy a nyilvános kulcsunkhoz egy tanúsítvány készítsünk vagy készíttessünk. Ha egy hitelesítő hatóság (CA - Certification Authority) szolgaltatását kívánjuk igénybe venni, egy tanúsítvány hitelesítési kérelmet (CSR - Certifacte Signing Request) kell elküldenünk a kiválasztott CA-nak. Ezt is a keytool segítségével készíthetjük el"

...és itt akadtam el. A netlock az alábbi tanúsítványtípusokat tudja hitelesíteni:
    - SSL tanúsítvány - Titkosító, hitelesítő (HTTP szerverekhez)
    - Aláíró tanúsítvány - Ez lehet személyes, munkatársi, szervezeti

Ez alapján azt gondolom, hogy szervezeti kell. OK!

És akkor ezt a tanúsítványt én használhatom több applet aláírására (a fent linket doksi szerint)..

Akkor lehet, h meg is válaszoltam a kérédésem. Jól gondolom? :F

Már mindent tisztának gondoltam erre a NetLock supporttól kapok egy ilyen választ:
    A Java kódaláíráshoz jelenleg nem adható ki megfelelő tanúsítvány a Java komplikált tanúsítványkezelése és részben magyar törvényi keretek hiányosságai miatt.

De akkor most mi van ha a fentiek szerint végigcsinálom a folyamatot, hitelesíttetem velük az aláíró tanúsítványt, majd azzal aláírogatom a java appleteket? Mitől nem fog működni? :F

• Osiris
    őstag

Java applet-et szeretnék szignózni. Azt tudom, hogy hogy kell. Arra lennék kíváncsi, hogy ha azt akarom, hogy az aláírás hiteles legyen, pl a netlock.hu-n szeretnék venni hozzá valamilyen megbízható tanúsítványt, akkor milyen típusút kellene vennem?
    Azt tudom, hogy egy HTTP szervernél egy szerver ssl tanusítványt kell generálni, majd az aláírási kérelmet (CSR-t), fel kell tölteni a netlock-hoz és ők aláírják. Azt viszont nem értem, hogy ugyanez, hogy menne az appleteknél?

Elvileg itt az jönne a fent linkelt leírás szerint, hogy:
    1, "Digitális személyazonosságunk elkészítésének ezköze a keytool nevű alkalmazás. Első feladat, egy kulcspár generálása: " - eddig oké (gondolom az applet-et üzemeltető szervezet nevére szóló kulcs jó lesz).

2, "Ha a kulcspár elkészült, a következő feladat, hogy a nyilvános kulcsunkhoz egy tanúsítvány készítsünk vagy készíttessünk. Ha egy hitelesítő hatóság (CA - Certification Authority) szolgaltatását kívánjuk igénybe venni, egy tanúsítvány hitelesítési kérelmet (CSR - Certifacte Signing Request) kell elküldenünk a kiválasztott CA-nak. Ezt is a keytool segítségével készíthetjük el"

...és itt akadtam el. A netlock az alábbi tanúsítványtípusokat tudja hitelesíteni:
    - SSL tanúsítvány - Titkosító, hitelesítő (HTTP szerverekhez)
    - Aláíró tanúsítvány - Ez lehet személyes, munkatársi, szervezeti

Ez alapján azt gondolom, hogy szervezeti kell. OK!

És akkor ezt a tanúsítványt én használhatom több applet aláírására (a fent linket doksi szerint)..

Akkor lehet, h meg is válaszoltam a kérédésem. Jól gondolom? :F

• Osiris
    őstag

Sziasztok!

Készítettem egy java webalkalmazást, tomcat szerveren fut. Az alkalmazás tartalmaz egy ős servletet és annak 2db leszármazottját.
    Azt tudom, hogy a servleteknek nincs main metódusa, de most azt kéne tudnom, hogy hogy mondhatom meg, hogy ha a projektet akarom futtatni akkor melyik servletet indítsa a el? Jelenleg egy "Hello World!" felirat jön be a böngészőben ha a projektet akarom futtatni.
    :F

Azt hiszem megvan:

Jobb klikk a projekten / Properties / Run / Relative URL: "/ServletNeve"

• Osiris
    őstag

Sziasztok!

Készítettem egy java webalkalmazást, tomcat szerveren fut. Az alkalmazás tartalmaz egy ős servletet és annak 2db leszármazottját.
    Azt tudom, hogy a servleteknek nincs main metódusa, de most azt kéne tudnom, hogy hogy mondhatom meg, hogy ha a projektet akarom futtatni akkor melyik servletet indítsa a el? Jelenleg egy "Hello World!" felirat jön be a böngészőben ha a projektet akarom futtatni.
    :F

• Osiris
    őstag

Nekem így megy. Viszont a karakterkódolás... (remélem segít)

Nekem erre:

import java.io.Console;

public class consoleClass {
    public static void main(String[] args) {

Console console = System.console();

if (console == null) {
    System.err.println("sales: unable to obtain console");
    return;
    }

String username = console.readLine("Enter username: ");
    System.out.println(username);
    }
    }

Ezt dobja:
    run:
    sales: unable to obtain console
    BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)

Mi lehet a gond, miért nem kéri be a felhasználónevet?

• Osiris
    őstag

Nem lehet, hogy a Windows (gondolom) baja? :F Linux alól lenne lehetőséged kipróbálni, nem tudom elvileg mennie kéne.

Majd kipróbálom linux alol is, de most nincs rá időm sajnos. Az az érzésem, hogy az ősöreg extra csomagban (amit a magyar java tankönyvek használnak pl. konzolról történő adatbevitelre) lehet valami elavulva.

ArchElf:
    Csak a vesszősökre. Tudsz valami megoldást?

Az extra csomagot Angster Erzsébet készítette a Java 1 és Java 2 című tankönyveihez.

• Osiris
    őstag

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a egy String-be szeretnék beolvasni extra.Console.readLine metódussal, de ha a beolvasandó szövegben van vesszős betű, akkor a program látszólag nem megy tovább, nem jelenik meg a beolvasás következő sora. A lenti programban pl. megáll a vezetéknév beolvasása után ha a névben van egy "ó" betű.
    Mi lehet a baj? :F

A kód:
    public class Köszön1 {
    public static void main(String[] args) {
    String vezetékNév="", keresztNév="";
    vezetékNév=extra.Console.readLine("Vezetékneve : ");
    keresztNév=extra.Console.readLine("Keresztneve : ");
    String név=null;
    név=vezetékNév+" "+keresztNév;
    System.out.println("Üdvözlöm "+név+"!");
    }
    }

A kimenetében a programnak a vesszős betűk is rosszul jelennek meg. (NetBeans 7.0.1)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés