- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amartus
senior tag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a Hibernate tools most már nem része a JBoss Tools-nak? Próbáltam telepíteni marketből, mint régen, de install-nál nincs benne.
-
Amartus
senior tag
Köszönöm az információkat. Még annyit, hogy az openjdk is valahol Oracle, nem? Talán támogatói szinten?
-
Amartus
senior tag
A prog.hu-n olvastam az egyik cikkben, hogy a java-hoz a frissítések fizetősek lesznek jövő tavasztól. Ez mennyire komoly? Fizetős lesz a java az Oracle-től? Aki nem szeretne, vagy nem tud fizetni, annak át kell mennie openjdk-ra?
-
Amartus
senior tag
Felvilágosítani valaki, aki érti, hogy mi van a Java-val? Most nézem, hogy a 8-asnak megszűnt a támogatása(oracle.com), a kilencest már nem is látom a letöltések oldalon az oracle-nél. Viszont ott van a 10.0.1-es.
Most akkor melyik az "éles" verzió?
-
Amartus
senior tag
Többen írtátok az IDEA-t, de pl. Spring-hez, vagy Javascript-hez csak a fizetős jó. Eclipse-nél és Netbeans-nél nincs ilyen korlátozás. Vagy rosszul tudom?
-
Amartus
senior tag
válasz
Aethelstone #5554 üzenetére
Köszönöm.
Semmi különlegeset, csak ilyen sufni projectet próbálok. Cd-dvd katalógus, fogyasztási adatok, pár tábla, valami. Az igazi cél, hogy kicsit képbe szeretnék kerülni a hibernate-tel és a maven-nel. MySQL vagy PostGreSQL adatbázison.
Eclips-nél amiben belefutottam és nem tudtam mit kezdeni vele az a maven repository-k voltak. Ami példát én találtam, az egy webapp-t csinált, de amikor a maven-t állította be, akkor én a sajátomon nem találtam azt az artifact-ot, amit a példa használt. Sőt, igazából egy webapp-s volt csak a listában, holott a példa vagy húszat felsorolt. -
Amartus
senior tag
válasz
Aethelstone #5552 üzenetére
Köszönöm, ez így helyrerakott dolgokat. A hsz-em további részében is tudnál segíteni?
-
Amartus
senior tag
A hibernate-tel ismerkedem továbbra is, és a hivatalos doksiban maven-t használnak.Eclipse EE-t használok, ebben van maven. Kérdés elég-e a beépített, vagy töltsem le és úgy használjam. Illetve kell-e még valami, hogy gördülékenyen tudjak ismerkedni?
Ettől függetlenül, ha valaki tudna jó tutorial-t eclipse-hibernate-maven vonalon, ami részletes,érthető, azt megköszönném. Felület szerkesztőnek, tervezőnek mit ajánlotok? Mert gondolom a swing idejétmúlt. -
Amartus
senior tag
válasz
Lortech #5506 üzenetére
Köszönöm, ez az.
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.Más.
Próbáltam kikapcsolni a működés közbeni az info loggolását, de nem sikerült. Itt a fórumban találtam egy hsz-t amiben erről van szó, de azt honnan tudhatom, hogy melyiket használja, log4j vagy mást?
Ennek nincs valami egyszerű, varázslós állítási lehetősége? -
Amartus
senior tag
válasz
MrSealRD #5503 üzenetére
Ezt generálja ki az eclipse és működik is. Viszont a fordító áthúzza a buildSessionFactory() metódust és jelzi, hogy elavult. Ettől még fut. Ehelyett a tutorialban lévőt próbáltam és az meg az előző hsz-ben lévő hibát produkálja. Erre van a srác megoldása, amit linkeltem.
Tehát, ha ez lejárt és a tutoriálban lévő meg picit problémás, akkor arra lennék kíváncsi, hogy akik ezzel dolgoznak, azok hogyan használják a util fájlt.
A hibernate-ből 4.3.5, adatbázis alatta mysql 5, az ingyenes. Java 7és 8. mindkettőt kipróbáltam illetve netbeans8 és eclipse kepler EE. De eclipse-ből megnéztem a luna-ban is. Ezekből adódó problémát nem észleltem. A hibernate 4.2.13-as verziót nem próbáltam.
A config fájl a helyén, mert az álatad is megadott jól lefut. Csak az van benne, mint a tutoban. -
Amartus
senior tag
Hibernate-ben kérnék segítséget. Csinálom, csinálnám a tutoriált a honlap alapján, de abba futottam bele, hogy az hibernateutil.java-ban lévő kód nem jó. Ugyanis azzal az üzenettel száll el, hogy a hibarnaze.dialect-et nem tudja betölteni. A neten keresgélve egy pakisztáni vagy indiai emberke szintén belefutott ebbe a problémába és írt is rá megoldást, de az azért nem tetszik, mert beleégette a hibernate.cfg-xml fájlnevet.
Itt a tutoriál kód, középtájon:[link]
Itt a srác megoldása:[link]
És megint más kódot generál az eclipse és a netbeans is, mint ami a tutorialban van.A kérdésem az, hogy aki használja a hibernate-et, leírná, hogy milyen módon valósítja meg a SessinFactory-t a hibernateutil-ban? Verzió: 4.3.5
Köszönöm.
-
Amartus
senior tag
válasz
Aethelstone #5110 üzenetére
Köszönöm, ez jó.
Arról esetleg tudsz valami infót adni, hogy ha POS terminált(bankkártya olvasó) szeretnék kezelni, adatot küldeni-fogadni, akkor jó helyen kutakodok, vagy keressek tovább, esetleg mást? -
Amartus
senior tag
POS terminál kezelésére, konkrétan bankkártya olvasó, kellenne információt, dokumentációt összeszednem és megnézni a technológiát.
A google-ban megnéztem és találtam olyan példát, ami a javax.comm-ot használja, de ez nincs benne jdk7-ben. Az oracle honlapján is megtaláltam ugyanezt(javacomm api 3.0), de azzal sem értem semmit. Azt nehezen hiszem, hogy a soros porti kommunikáció kiment a divatból, legfeljebb a használata háttérbe szorult.Most akkor merre induljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest