Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Google Home/Nest
Új hozzászólás Aktív témák
-
hasman
tag
Még 1x köszönöm, megpróbálok előbb utóbb abból is felvenni magamra egy keveset

A szerkesztési körülmények alatt nem tudom mit értesz, de a struktúrák kialakítása, hogy az egyes hivatkozások jól legyenek megírva, az tényleg számomra másodrendű, nem vágyom bonyolult programokra, ha azt szeretnék, szerintem el sem kezdeném tanulni a JAVA-t mert az több év lenne mire össze tudnék rakni valamit. Egyelőre csak ismerkedem, tanulmányozom, aztán ha nem tetszik, vagy kifog rajtam megtanulok japánul, vagy valami hasonló hasznos dolgot
-
hasman
tag
floatr: Rendben, ezt is megértem, sőt ki is próbálom hétvégén, de egyelőre a parancssoros meghívások nekem tökéletesen elég (jelenleg).
Nem az a célom a JAVA tanulásával, hogy akármit is megtervezzek, (lehet kisebb dolgokat magam is terveznék, ) inkább a cél az, hogy lássam a programozás korlátait, és ne olyan dolgot találjak ki amit mondjuk esélytelen leterveztetni.
A magam részéről egy hasonló program letervezését tűztem ki célul magam elé:
http://pf-prg.hu/trafo/trafo-4.php?mod=-3 -
hasman
tag
Üdv Kedves Fórumozók.
Úgy gondoltam, tágítom ismereteimet, és hogy használható ötletekkel áljak elő (amit pl javaban le lehet programozni) magam is megpróbálom elsajátítani az alapokat.
Sajnos kapásból a "heló világ!" feladatnál problémával szembesültem, miszerint, a parancssorban futtatható 'javac' parancs nem működött.
A path =%path% stb. parancsal behívtan a JDK Bin mappáját, ami megoldotta az aktuális feladatnál a problémát, és működött a javac parancs. Kiléptem parancssorból, és megpróbáltam ismételten működik-e (vajon elfelejti amire megkértem alapon).
Igen működött, majd gondolt egyet a parancssor és többé nem tette ezt meg, azaz már nem működik. Újból próbáltam a "path"-t elvégeztetni vele de nem akarja sehogy az én igazamat elfogadni (ez csak a javac fordítására igaz).
Megoldottam azzal, hogy a .java kiterjesztésű file-okat amiket készítettem kapásból a javac-al indítom.
Minden rendben is van, mert legenerálja nekem a .class-filet viszont ha debugra kerülne sor, egyszerűen nincs időm elolvasni a hibaüzenetet, mert a paranccsor rögtön kilép.Valakinek valami ötlete van, hogy legalább a fordítást könnyen el tudjam végezni? (amúgy a java .class file futtatásával parancssorból semmi probléma nincs, azt valamiért elvégzi...)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Remélem oltári baromságot nem írtam, tényleg csak most kezdtem belemélyedni, és annak idején a fősulin kb 10 óra BASIC-em volt, ami nem nagyon érdekelt, mert "egy környezetmérnöknek gondoltam nem lesz rá semmi szüksége". Tévedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Gigabyte H310M-S2H R2.0 / Gigabyte B360M-PRO-VD / Beszámítás OK!
- ADATA Legend 900 2TB 7000MB/s 5400MB/s Gen4 X4 2280 M2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- (Szinte új)Samsung Galaxy Watch 8 44mm+ kiegészítők
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 kit / BESZÁMÍTÁS OK!
- Apple iPhone 12 64GB 100% Akku Újszerű,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- Újra raktáron! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest