Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
Amartus #9971 üzenetére
Nem olvastam a cikket, de vagy hülyeséget írtak, vagy félrevezetően írták, vagy féltreértelmezted (valószínűleg utóbbi). A "java" használata továbbra is teljesen ingyenes. A 8-as verzió támogatása szűnik meg 2019-ben, a támogatásért kell fizetni onnantól kezdve, ha igénybe szeretnéd venni. Tehát továbbra sem akadályoz meg semmi abban, hogy 8-as verzió legutolsó kiadását használd az ingyenes támogatás lejárta után is. De ajánlott gyorsabban átállni újabb verziókra.
-
-
floatr
veterán
válasz
Amartus #8596 üzenetére
Oracle abandons NetBeans to Apache
Egy cseh(szlovák) eredetű sunos projekt lett az Oracle ámokfutásának az áldozata.
-
bambano
titán
válasz
Amartus #8596 üzenetére
az oracle azt hitte, hogy hozzá is csapódni fog az open source közösség, mint a sunhoz. ez nem jött be, fizetett erőforrást meg nem hajlandó rászánni. a régi sunos projekteket vagy forkolják, vagy megdöglenek maguktól. utána az oracle áttolja az apacshoz, ahol ugyanez vár rájuk. lásd hudson, openoffice, stb.
-
floatr
veterán
válasz
Amartus #8591 üzenetére
Springhez én spec egyáltalán nem használok semmit, mert egy idő után rájön az ember, hogy ezek a csiricsáré toolok, amikkel az xml-eket lemodellezik, csak az időpocsékolásra jók. Javascript tekintetében viszont a netbeans volt nekem eddig a nyerő, bár most van pár újabb fizetős plugin JS frameworkökhöz, amit nem akaródzik megvenni, azok lehet h jobban muzsikálnak, mint az alap.
(#8585) mobal viszonylag ritkán debuggolok, így nem érzek nagy különbséget a kettő között. A múltkor az egyik kvázi kollégám, aki liferay bundle-okat gyárt, kidebuggolt valami komponenshibát, de fogalmam sincsen h mit használt hozzá. Egy a problémám ezzel az egész felvetéssel, hogy mint minden ilyen konkurenciaharc esetében itt is van egy erős hype train, divat belekötni hangulati alapon dolgokba, miközben a makacs tény az, hogy az eclipse egyelőre ipari standard, az idea egy második szereplő, a netbeans meg az apache foundation kezei közt fog kimúlni.
-
DarkByte
addikt
válasz
Amartus #8591 üzenetére
Teljesen jól elvagyok Spring-el a community IDEA-val. Mondjuk átálltam egy ideje a Java config-ra és az XML-ezést mellőzöm. Ott ötletem sincs mennyit tud segíteni. Szerintem mivel ott is az autocompletion leginkább az XSD-nek köszönhető (azt pedig minden valamire való XML szerkesztőnek illik támogatnia) sok mindent nem vesztesz. Én körülbelül a kevert webes/backendes projekteknél hiányolom a HTML/Javascript highlight-ot, de ott kinyitom az adott részprojektet Atom-al.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Amartus #5553 üzenetére
Nah tutorialt a guglival pillanatok alatt találsz. És sem tudnék mást, csak beírni és a találatokból szemezgetni. Mi a terv? Mit szeretnél csinálni?
Szerk:
Rendes voltam:
http://www.mkyong.com/hibernate/quick-start-maven-hibernate-mysql-example/
http://viralpatel.net/blogs/hibernate-maven-mysql-hello-world-example-xml-mapping/
http://www.technicalkeeda.com/hibernate-tutorial/maven-hibernate/how-to-create-hibernate-application-using-eclipse-and-maven -
Aethelstone
addikt
válasz
Amartus #5551 üzenetére
A Swing nem idejétmúlt és gyakorlatilag semmi köze ahhoz, hogy maven vagy hibernate.
A Swing az egy grafikus framework, amivel vastagklienseket tudsz fejleszetni, desktop alkalmazásokat. A Hibernate pedig egy ORM réteg, ami az alkalmazásod és a DB közötti kommunikációt van hivatva megkönnyíteni. Használható együtt a Swinggel.
A maven meg egy fordító és függőségkezelő keretrendszer. Swinggel IS használható.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Amartus #5504 üzenetére
Nálam 3.6 van...de korábban 4.1 volt amit használtam úgy emlékszem és ott sem volt gond.
Igazából a lényeg nem változott. A HibernateUtil osztályod feladata, hogy 1 darab sessionFactory-t példányosíts benne és ezt el tudd kérni tőle.
Úgy tűnik az újabb verziókba kicsit tekertek a dolgon... Később kipróbálom nálam mi a helyzet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Amartus #5499 üzenetére
Itt egy HibernateUtil.
public class HibernateUtil {
private static final SessionFactory sessionFactory;
static {
try {
// Create the SessionFactory from standard (hibernate.cfg.xml)
// config file.
sessionFactory = new AnnotationConfiguration().configure().buildSessionFactory();
} catch (HibernateException ex) {
// Log the exception.
System.err.println("Initial SessionFactory creation failed." + ex);
throw new ExceptionInInitializerError(ex);
}
}
public static SessionFactory getSessionFactory() {
return sessionFactory;
}
}De milyen DB-vel próbálkozol? A hibernate config fájl a helyén van? Az hogy néz ki nálad?
-
cacattila
csendes tag
válasz
Amartus #5111 üzenetére
Ha olyan POS terminállal akarsz soros porton kommunikálni, ami bankkártyákat is elfogad, valamint a terminál (és a rajta futó alkalmazás) hitelesített, azaz használható bankkártyás vásárlás során, akkor nagyon kevés esélyed van arra (inkább semmi) hogy érdemi információt nyerjél ki soros porton keresztül. Persze egészen más a helyzet, ha van lehetőséged a terminálra saját alkalmazást telepíteni, innentől kezdve nincsenek korlátozások
-
Aethelstone
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Mobil flották
- Magisk
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- ASUS routerek
- Autós kamerák
- Path of Exile (ARPG)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest