Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jetarko
csendes tag
-
jetarko
csendes tag
Köszi, értem. Responsive design-t használtam eddig, de nézegettem már a phonegap-et is. Amit tudni szerettem volna, hogy tényleg van-e értelme az ilyen felbontásnak, de a válaszodból remekül kiderült, hogy jól sejtettem.
A js oldalon az ajaxos url-hez gondolom érdemes egy globális változót létrehozni ami az url elejét tárolja és ezt felhasználni mindenhol, ha egy idő után kikerülne valós domain-re vagy domaint váltana a későbbiekben.
-
-
beleszólok
senior tag
Tudom, csak bosszantó, hogy ott van a rengeteg jó szakember egy tömegben és nem hagyják őket érvényesülni ezzel a ... nevezzem kicsinyesnek? ... hozzáállással. A lapcsalád rengeteg oldala közt talán elfért volna egy-két beszélgetős fórum is. Na mindegy, nem az enyém, csak mindig felmegy a vérnyomásom, mikor ilyet látok.
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
boost
addikt
"console.log(i++) nem ugyanazt logolja mint
console.log(++i)"Ezt én értem, ezért is nem értettem, hogy miért ++i-t használnak a for ciklusban, de elolvasva a doksit most már látom, hogy az ++i, vagy az i++ csak a statement végrehajtása után hívódik meg, utólag. Azt hittem már korábban meghívódik. (Végiggondolva amit én gondoltam, az nem is logikus. ) Ilyen szempontból tényleg mindegy, hogy a for ciklusban ++i vagy i++ van.
Remélem nem írtam nagy nagy hülyeséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
axioma
veterán
Az, egy elovalogatast vegzo cegig jutottam egy gugli keresessel.
Tobb adatot nem hiszem hogy mondani fog, mert 5 senior fejleszto egyszerre az jo esellyel szaz fejleszto feletti ceg lehet, azokbol meg annyira nagyon sok nincs. Multkor irta valaki a jovedelmes topikban, hogy ugyanigy titkoloztak neki nagy cegrol, de x het Londonnal kezdes elhangzott, erre ravagta hogy a MorganStanley nem erdekli -
boost
addikt
Mert enterprise környezetben "nem szeretnek" egyszerre a fejlesztok Java-t, html-t, és js-t kódolni. Nem is megoldható, mert nem találsz 10es nagyságrendben olyan fejleszto"t, akik ezekkel a technológiákkal mind tisztában vannak egyszerre magas szinten. Ezért mu"ködik jól a GWT, vagy még a JSF is, ahol erre nincs szükség. Az meg megint nem mu"ködik, hogy egy Change Requestet, ami arról szól, hogy egy mezo"t, kell mondjuk egy "Megrendelés" formhoz hozzáadni 2 részre kelljen bontani, java fejleszto"nek, és HTML/Javascript/CSS fejleszto"nek. Mert akkor vagy párban dolgoztatjuk o"ket, vagy sose lesznek összhangban, és mindenképp ido" és ero"forrás veszteséggel jár.
Ez azért lenne jó, mert fizikailag is szeretném különválasztani a Controller szintet a UI-tól, és pl kipróbálni ezt a Microservices architektúrát.
[ Szerkesztve ]
-
-v-
addikt
Nem mondtam, hogy nem talalkoztam vele, sajnos talalkoztam tobbet mint akarnek
De mindig tudatosan es szandekosan kikerulom, ahogy lenyegeben az osszes java fejleszto, akit valaha ismertem. Rossz, nem rossz, ez van, faszom se akar expert lenni javascriptbol ... Van ralatasom szerintem epp eleg, hadd mondjam mar valamire hogy szar, ha az a velemenyem Nem mondtam, hogy ez az objektiv igazsag vagy nekem van igazam ez ugyben, aki szereti csinalja.Mas: javafx ugyben mi a velemenyetek?
[ Szerkesztve ]
-
-v-
addikt
Lehet igazad van, de attol ez meg nekem mindig egy fos marad
Persze megszokni mindent meg lehet, meg beletanulni ... De ahogy Winkler szokta mondani, altalaban ezek a "meg kell szokni" dolgok siman csak azt jelentik, hogy szar
Az meg, hogy luxus lenne kikerulni ... Nem tudom, eddig sikerult. Meg sokaknak sikerul, siman nem mennek el UI-t fejleszteni es ennyi. Persze valamikor luxus valamit kikerulni vagy ignoralni, es igen, hulye nem vagyok, hogy ha csinalni kell valamit aminek a legjobb modja jelenleg ez vagy az, akkor azt csak azert kikeruljem mert nem szeretem. Ertelmes mernok ilyet nyilvan nem csinal ...Jo de verpistike kettot akkor mar javascript ui fejlesztonek hivjak ...
De a listat lementem koszi[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Lejárt...
Utóbbira, hogy ne csak a szám járjon, álljon itt 2 képzeletbeli eset:
1: vérpistike, aki szerint szar a js, nekiáll js-t használni. Mit csinál? Nyit egy szövegszerkesztőt, mondjuk vi-t, és elkezd javascriptben kódolni valamit, html, css, meg js ugye. Esetleg leszedi a jquery-t, mert a csapból is az folyik. Eset vége, vérpistike elkönyveli magában, hogy szar a js.
2: vérpistike 2, aki azért már eltöltött pár hónapot/évet a nyelvvel, még ha csak elméleti szinten is, követi a nyelv eseményeit, így tudja, hogy milyen hasznos eszközök állnak a rendlkezésére.
1: leszedi a Webstorm-ot, ami egy durván jó IDE javascripthez.
2: felteszi a nodejs-t
3: felteszi a grunt-ot npm-el.
4: beállítja a gruntot automatikus hintelésre, jasmine-al / mocha-val / karma-val megvalósít egy test-driven developmentet.
5: tudja, hogy mit vár el az apptól, tudja, hogy majd milyen web-service-eket akar hívni, milyen funkciókat akar megvalósítani, ezért már előre megírja a teszt-eseteket, és ehhez mérten valósítja meg a funkciókat.
6: vagy használja a browserify-t, vagy a RequireJS-t a modularizációra, így hosszú távon is fenntartható, és könnyen fejleszthető lesz a rendszer
7: leszed valami 3rd party lightweight library-t, hogy a DOM manipuláció egyszerűbb legyen, esetleg valamilyen templating rendszert
8: használja a Kaplan féle grid-et.Hoppá story end, és egy fasza kis kliens app kerekedett belőle.
-
floatr
veterán
Az új osztály definíciójánál az ősosztály paraméteres. Vagy konkretizálod, hogy mi a paraméter, vagy hagyod eredeti formájában. A paraméterre vonatkozó megszorítást (Termek) csak az éppen definiált osztálynál tehetsz. Ez a megszorítás annyit tesz, hogy a fordító csak olyan Raktar objektumot enged létrehozni, aminek a paramétere Termek típusú, vagy annak leszármazottja. Ha Gyumolcs paraméterrel hozod létre, akkor onnantól kezdve már nem adhatsz hozzá bármilyen Termek leszármazottat, csak ami a Gyumolcs-ből ered.
Ha pl a Kifli is termék (de ugyebár nem Gyumolcs), akkor ez nem fog fordulni:
new Raktar<Gyumolcs>().add(new Kifli());
mert ez egy "gyümölcsraktár" példány, ahová kiflit nem lehet raktározni
szerk.:
a paraméteres leszármaztatásnál vagy az osztály definíciójakor szabod meg, hogy mi a paraméter, vagy az osztály is paraméteres lesz. Ha paraméteresen hagyod, akkor megmondhatod, hogy milyen ősosztályból lehet paraméter használni, amikor az osztályt létrehozod. A megszorítást meg azért az új osztálynál kell bevésni, mert arra vonatkozik a megszorításod, nem az ősosztályra.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
A RaktarV-nek deklaráltál egy típusparamétert, ott. Egyébként bővítettem a hszemet. Javaslom olvasd el a Java genericset.
public class Raktar<T extends Termek>
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
public class RaktarV extends ArrayList<T extends Termek> { }
Ez semmiképpen nem lehet helyes, hiszen a T típust sehol sem deklaráltad.
Ebben az esetben nincs típusparamétere az osztálynak:
public class RaktarV extends ArrayList<Termek> { }
Ebben az esetben meg van:
public class Raktar<T extends Termek> extends ArrayList<T> { }
Mig az első esetben a RaktarV-be bármilyen Termek leszármazottat lehet rakni, a típusparaméteres verzióban csak az aktuális típusparamétert, vagy annak leszármazottjait, pl.
RaktarV<Gyumolcs> raktar;
raktar.add(new Termek()); // nem fordul[ Szerkesztve ]
-
Én már megfejtettem, annyit hadd mondjak el, hogy 1) attól, hogy valami nem szerializálódik ki, a változó létezik és egész szám, úgyhogy megjelenik a kiírásban (2x4 számjegy biztosan lesz); 2) és ez a BROTIP része: a Java szerializálás sokkal bonyolultabb, mint eddig gondoltam.
És aki ilyet kérdez vizsga beugróban, nyaljon sünt. Ez a történet nem az egyszerű szabályokról szól
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
M_AND_Ms
veterán
Én eleve irtózom az ilyen "fejből" tudni kell dolgokat számonkéréstől. Az én gondolkodásmódom nem abból áll, hogy tényeket az agyamból előrángatok, hanem hogy gondolkozom, és az ehhez szükséges tárgyszerű tudást, meg az annak megfelelő helyről előveszem.
Annak ellenére, hogy lassan 20 éve az informatikában dolgozom és elég széles spektrumban végeztem feladatokat, -ebből az utóbbi 8 évben aktív java fejlesztőként-, valószínű elbuknék az ilyen kvízkérdéseken. (egy ciklus vázát, még ma is az Eclipse code-assist segítségével rakom össze).Szerinte ne aggódj! Ha junior, kezdő fejlesztőt keresnek akkor annak megfelelő kérdéseket fognak feltenni (pl.: pont a pár hozzászólással ezelőtt felmerül static kulcsszó jelentését).
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
floatr
veterán
Erre a kérdésre jó választ nem fogsz találni. Most jobban végiggondoltam, hogy nálunk mi alapján megy a felvételiztetés, és nem vagyok tőle boldog. A CTO-val beszélve mondott pár technikai jellegű kvízkérdést, amire mondjuk egy könyvben megtalálod a választ, de szvsz nem sok értéket képvisel h a speciális eseteket kisujjból vágod.
Többet számít inkább az, hogy mennyire vagy csapatban hajlandó dolgozni, mennyire vagy rugalmas, alkalmazkodó, tanulékony, beilleszkedő, mennyire van rálátásod technológiákra, és nem utolsó sorban, milyen meggyőzően adod ezt elő. Minden cégnek, minden projektnek megvan a maga technológiája, azt egy juniornak úgyis meg kell tanulnia használni, és sokszor fontosabb, ha a metodikával tisztában vagy. -
Senhi
aktív tag
Az egyik szép megoldás hogy servlet-et használsz. Ennek át tudsz adni url paramétereket és az alapján könnyen megtalálod a videót (hangot) a fájlrendszerben.
Itt egy példa képekre, de videókra/hangokra is ez az elv: [link]
Arra figyelj, hogy ez nem stream, hanem egyben leszedi az egészet, de szerintem ez most nem probléma . -
modder
aktív tag
JDK - Java Development Kit - Java programok fordításához szükséges környezet
Szerintem ebben a JRE is benne van
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.htmlJRE - Java Runtime Environment - Java programok futtatásához szükséges környezet
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.htmlJava EE SDK - JDK és/vagy Glassfish
Itt látod, hogy a négy csomagban mi van benne: lehet JDK-val vagy anélküllel
Ugye glassfish nélkül nem lehet, mert maga a Glassfish adja a Java EE (Java SE fölötti) runtime-ot.
http://www.oracle.com/technetwork/java/javaee/downloads/index.htmlJava Glassfish Server - Glassfish + JRE
Egész biztos vagyok benne, hogy ebben nem lesz JDK, csak JRE
https://glassfish.java.net/download.htmlNeked melyik kell?
Ha Java SE programokat akarsz fejleszteni, akkor elég egy JDK. Ha Java EE platformot akarsz fejleszteni, akkor Java SDK (JDK-val vagy anélkül, ha ki akarod tudni cserélni a JDK-t, mert olyan igényeid vannak) -
addikt
Ez erősen függ attól, hogy milyen jellegű az a Javas munka. Mindig célszerű az álláshirdetésben szereplő technológiákat megnézni, továbbá legalább a Java alapokkal legyél teljesen tisztában, hiszen ha az alapdolgok sem mennek, feleslegesen szívatod majd magad az interjú hátralevő részében, nem fognak felvenni.
-
artiny
őstag
Koszonom a valaszokat
most lefut
De viszont ezt irja amikor elakarom menteni az uj rekordot(elemet az adatbazisban):
Syntax error: Encountered ";"probaltam igy,hogy a kod vegen kihanyom a ..st+"','"+job+"');"; ) utáni ; jelet,erre ezt irta:
ResultSet not open. Operation 'next' not permitted.Melyikel lehet tovabb halladni,ha a st+"','"+job+"');"; a zarojel utan a ; kell oda vagy az nelkul es megkeresni hol blokkolodik a next ?
[ Szerkesztve ]
-
Ezt kene otvozni az elotted levo felkialtojeles megoldassal es szerintem megvan a nyertes Boolean valtozo invertalasanal teljesen felesleges a ?: operator.
Ha tippelnem kene, ebbol valamikor a klasszikus bortonor problema lesz (100 zart cella, az or eloszor mindegyiet kinyitja, aztan minden masodikat becsuk, aztan minden harmadikat atbillent... egeszen szazig). Mondjuk ertelme nincs sok, biztosan iskolai feladat.
[ Szerkesztve ]
-
TBG
senior tag
Szia!
Van egyszerű, ronda és bonyolultabb, szebb megoldás.
1. Egyszerű, ronda.
Az AppPanel osztályt átadod a *Form-oknak konstruktorban.2. Bonyolultabb, szebb
Csinálsz egy Listener interface-t, amit az AppPanel implementál és ott zárogatod be, ami kell.ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
Ha esetleg úgy érzed, hogy kinövöd a beépített megoldásokat, nekem anno bevált a MiG Layout. Rugalmas és eléggé adja magát a használata szerintem
-
Errefelé nézz szét a layouttípusokkal kapcsolatban. Amennyit leírtál,az alapján a default BorderLayout is elég. Amikor a szúlőpanelhez hozzáadod a gyerekeket, használd az add második argumentumát: a bal oldalinak BorderLayout.LINE_START, jobb oldalinak LINE_END értékkel.
-
TBG
senior tag
Meglepi nem volt. A kód volt egy kicsit egy laikus műkedvelő munkája...persze az vesse az első követ...mi sem voltunk annak idején jobbak. Bár annyit azért elmondanék a kollégának, hogy egy pár olyan megoldás van benne, ami elkerülhető lett volna, ha legalább 1 Java tutoriált elolvas kicsit figyelmesebben....
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Napelem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest