Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nálam a 26-án még csak zároltnak írt havi Apple Music árát ma teljesítettnek mutatja már, 17-én volt a rendes fizetés, most feltárják a hibát a számlázásukban az ír központban, gondolom visszateszik a pénzt vagy a következő hónapban nem vonják korrekcióként? Pár hónap ajándék is jó lenne fájdalomdíjként! Persze nem ajándék U2 album, az nem kell!
Továbbra is érdekes, hogy inkább csak Magyarországon borult ki a bili. Érdekes, hogy a szintén folyamatosan aktív iCloud 50 GB áráról nem történt hibás levonás, csak Apple Music. Másoknál iCloud 400 forintokat is levonta újra. Beszámolókból nem látok semmi mintát, hogy mi lehet a közös hiba. Egyelőre én 1800 Ft miatt nem telefonálok sehova, viszont nagyon várom a magyarázatot. Akinél 1 óra alatt 21x 23K levonás, az komolyan hátmiafaszom történt, még jó a bank azonnal lépett. Apple mellett most a bankok is vizsgázhatnak élesben, milyen gyorsan és hogyan kommunikálva hozzák helyre. Erste látom már csinálja, UniCredit semmi kiírás ha jól látom, hogy nem látom. Purchase history és email nyoma nincs ennek a téves "vásárlásnak".
ezt offba írom csak, mert most joggal mérgesek az emberek és fúj Apple, de írok egy megdöbbentőt: az emoji és ikon tologatás fejlesztői csapat és az áruház és számlázási csapat külön dolog
-
Hovi
aktív tag
-
evooo
aktív tag
Hát nagyon szomorúan olvasom a hozzászólásokat. Én még arra lennék kíváncsi, hogy a páromnak a szerda esti levonós körben az OTP még elutasitotta a többszöri terheléseket, viszont a ma hajnali meg átment. Az hogy lehet vajon? Pont fordítva kéne működnie…
-
_NCT
addikt
válasz
tuzpenge #316983 üzenetére
Én bejelentettem fraud-ként a revolutnál, áttették másik kategóriába, mert nem csalás történt. Várom a chargeback végét, de elég lassan megy. Remélem a kedves Apple fog tudni kit kezdeni a revolutos visszateritessel, mert kezdek aggodni, h ott is elbalfaszkodjak es nem fog megjonni minden penz….
-
válasz
syIex #316977 üzenetére
Mikor járt le? Amúgy a "jóváhagyott" tranzakciókat jóideig le lehet húzni, akkoris ha már lejárt az a kártya amivel anno jóvá lett hagyva. Az csak a tranzakció jóváhagyásakor érdekes...
Ilyen nekem is volt amikor pl hotelt foglaltam hónapokkal előre nyárra régebben, közben lejárt az a kártya, de simán beemelték az előleget amikor esedékessé vált (pár héttel az utazás előtt).
A legegyszerűbben úgy lehet ezt magyarázni, hogy a kártya az nem a számlád maga, csak egy "hardverkulcs" ami hozzáférést ad/engedélyez adott pillanatban. Az az engedély addig érvényes amíg nem használják fel és zárják le a tranzakciót.
Mint mondjuk egy 2FA kóddal belépés, amíg nem lépteted ki vagy jár le, addig bizony hozzáférés van annak aki kapta. -
válasz
vargalex #316935 üzenetére
Ezis változó... nekem régebben volt OTP-nél is hogy ugyanazt a kártyaszámot kaptam. Igaz sok sok évvel ezelőtt. Gondolom azóta változott, mert nekem is változik azóta mindig a második két 4-es számsor.
Szerintem ez úgy van, hogy a bank kérheti ígyis meg úgyis... bankja válogatja... biztonsági okból valszeg sok bank inkább új számot kér, de van olyan is ami meg nem.
-
Sallylla
csendes tag
Akiknek jött refund az Apple-től, ők fel tudták velük venni a kapcsolatot, vagy kérés nélkül maguktól utaltak?
Mert én most próbálkozom másodszorra, de esélytelennek érzem, hogy felvegyék, ha elsőre több, mint egy óráig tartottam és egyetlen ügyintézőt nem voltak képesek kapcsolni. Értem én hogy túlterheltek a vonalak, de én ilyet még nem pipáltam egy ügyfélszolgálaton sem. Más cégeknél átlagban legkésőbb 30-40 perc után mindig sikerült beszélnem egy ügyintézővel.
Ráadásul csak 5-ig vannak és jön a hétvége, úgyhogy legközelebb csak hétfőn lehet náluk próbálkozni.
Tartok tőle, hogy ha nem sikerül elérnem őket, akkor bukom mind a 8000 Ft-ot.
Mindenesetre remélem, hogy a refund mellé kárpótlásul a következő telefonszámlámat is állni fogják, gondolom a sok várakoztatás meg fogja dobni, de ha egyszer nincs náluk e-mailes/online panaszbejelentés (legalábbis én nem találom), akkor mi mást tehetnék. -
Hovi
aktív tag
válasz
tuzpenge #316983 üzenetére
Engem szintén pattintott a Revolut. De még 26 estefelé kértem visszahívást az Apple támogatáson keresztül. Tegnap 11h-kor ott meg is történt. Elsoroltam neki a levonásokat. Gondolom, ebből kifolyólag jött a visszapénz. Sőt, most mikor ezen sorokat írom jött még egy 399Ft-os összeg. Így én már csak 1990Ft-al vagyok mínuszban.
-
Nekem is úgy tűnik hogy ez Apple store, vagy azon keresztül vett dolgokat és előfizetéseket érinti.
Az applepay maga nem értintett (max ha az lett használva a fentiekre is).
-
biker
nagyúr
Üdv, ha most az apple levonósdi miatt (tőlem ma vontak a két hete levont előfizukat újra) leveszem az internetes vásárlás limitet 1Ft-ra, az ok, megoldja hogy az apple ne vonja, de kb az összes egyébként jogos más szolgáltatók előfizetéseit mind kukázom vele, ha nem tudnak vonni és letiltanak majd? illetve a tárcában maradhat a kártya boltban fizetéshez (apple pay) vagy innen az is ugrott? Az elvileg nem internetes fizetés hanem fizikai érintéses, nem?
plusz nem tudok majd a villanyautó töltőkön se fizetni mert az appon belüli fizetés is internetes fizetés ugye... -
válasz
Balzsika47 #316972 üzenetére
Szia.
Szvsz ki kelle deríteni, hogy hardveres vagy szoftveres a probléma. Ments el mindent ami kell, majd gyaluld le a telefont, vagy donor készülék és másik kijelzővel teszt. Mondjuk ezt a szerviz megcsinálhatta volna talán, persze én csak "látatlanba" beszélek, ők meg látták is. -
válasz
catroot #316970 üzenetére
Most néztem és tőlem is levett 3 alkalommal is. 4490, 2990 és 1790 Ft. Ezek közül egyetlen előfizetésem van ami aktív is az az iCloud ami már egyszer le lett vonva.
A legjobb, hogy egy lejárt OTP-s bankkártyám volt csak hozzá adva és ami az iPhoneon van az egy MKB kártya. Ez mégis, hogy a jó égbe? -
Hovi
aktív tag
válasz
esbii22 #316973 üzenetére
Nálam reggeltől 12x próbálkozott. Annak ellenére, hogy még tegnap töröltem a kártyát az Apple ID alól. De mivel fagyasztva van a kártya, +a limit 10Ft nem sikerülnek a terhelések. Viszont jó hír, hogy visszajött az Apple-től egy utalás (1.990) az imént. Sajnos a Revolut az összes refund kérésemet elutasította. Ezek szerint kezdik rendbe tenni a dolgokat.
-
Balzsika47
csendes tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ide írok, de teljesen halott az iPhone 8 topic. Remélem maradhat majd.
Tegnap előtt voltam a szervizben és nem tudták megmondani mi okozza a hibát. Van egy iPhone 8-as telefonom, amit nagyon szeretek és szeretném használni még egy ideig. Egy pár hete kezdte el azt a jelenséget produkálni, hogyha tételezzük fel kilépek egy alkalmazásból és ugyebár visszadob a telefon oda, ahol van az összes alkalmazás. Ha úgy hagyom feloldott képernyővel egy pár percig, beleégnek az ikonok a kijelzőbe. Ez sötét háttérnél a leginkább észrevehető. Viszont el is tűnik magától kb. 1 órán belül, tehát nem marad ott végleg.
Ma azt mondták a szervizben, hogy ennyiért teljesen felesleges kompletten kijelzőt cseréltetni, amikor maga a kijelző karcmentes és semmi más gondja nincs.
Eredeti, gyári kijelző van a telefonban, soha nem volt megbontva.
Mellékelek egy képet nektek, hogy milyen ez a hibajelenség.
Tudnátok segíteni kérlek, hogy mi lehet a gond és hogy mivel tudnám orvosolni a hibát?
-
catroot
veterán
Na, engem is elért a levonósdI.
K&H Bank, 1790.-.
Egyedül egy 100gb-os icloud tárhely előfizetésem van, amit már pár napja kifizettem.
Plot twist: az apple id alatt csak a fizikai bankkártyám volt megadva, nem pedig az apple pay.
-
válasz
tuzpenge #316907 üzenetére
Ha nincs konkrétan tiltva, akkor "normális", mert a kártyás fizetés nem azonnali tranzakció, hanem több napos átfutással könyvelt.
Ha meg lehetne azt csinálni, hogy fizetsz valahol, jóváhagyod a tranzakciót, majd eltávolítod a kártyát és akkor a tranzakció később nem könyvelődhetne, akkor kvázi nem fizetnél azért amit kapsz... szóval ez a dolog kétoldalú, van a kereskedő felé is "védelem" a visszaélések ellen, meg felénk (ügyfelek) is, már ha jól működik a rendszer. -
-
Sallylla
csendes tag
Az én számlámról is több, mint 8000 Ft-nyi összeget vontak le. Teljesen kétségbe vagyok esve. Hogyan szivárogattak ki az adataim? Ezek szerint tiltanom kellene a kártyámat?
Az Apple ügyfélszolgálata egy óra után sem vette fel, az OTP-nél felvették, de azt mondták, hogy vegyem fel a kapcsolatot az Apple-lel, mert ez az ő hatáskörük...Nos, én felvenném, de ők nem veszik fel. 22-es csapdája. E-mailt érdemes lenne nekik írni, hogy legyen valami nyoma a panaszbejelentésnek? (Kell, hogy legyen nekik e-mail címük, mindenesetre kellőképpen eldugták az oldalukon, nehogy meg lehessen találni.)
Esetleg Apple Chat-bot?Egyáltalán, ha nem jutnak el hozzájuk a megkereséseim, akkor honnan fogják tudni, hogy én is érintett vagyok, ha az iCloud/AppStore fizetési előzményeim között nem is látszanak ezek a tranzakciók, csak a online bankfiókom számlatörténetében?
Mindenesetre a virtuális vásárlás letiltva, a kártyáim az Apple szolgáltatásokból törölve. A jövőre nézve maradok a virtuális kártyánál, vagy töltök pénzt az Apple egyenlegre. De egészen biztosan nem fogok többé rendes bankkártyát csatolni semmi ilyen nyomorult szolgáltatáshoz.
-
Az ERSTE Bank weblapja szerint az Apple egyik külső partnerénél bekövetkezett technikai probléma miatt történnek a levonások. Ott a bank azt írja, hogy péntek déltől saját hatáskörben visszatérítik az összegeket.
Ha megtörtént jelzek, én is erstés vagyok. -
nVIPER
senior tag
Ez a pénzlevonási mizéria mellett azért felvetődik a biztonság kérdése is. Ezzel az erővel levonhatna milliókat is a számláról, azzal a címszóval, hogy te 2 évre előfizetsz valamire. Persze ez nonszensz lenne, de megtörténhetne ez is, ha a mostani megtörtént. A szép ebben az egészben az, hogy hivatalos nyilatkozat tudtommal nincs rá. Hmm. És mi van akkor ha valakinek nincs ekkora fedezete, külföldön nyaral stb, és nincs zseton, mert az apple lehúzta.. Vagy ha van Apple cuccom, akkor evidens az is, hogy sok pénzem van?
-
_NCT
addikt
válasz
esbii22 #316951 üzenetére
Itt az ár/érték arányt kell vizsgálni… Ilyen áron ahogy az Apple cuccok mennek elvárnék minőséget minden területen. Sokan ezért fizetik meg a felárat. Viszont amikor egy ekkora probléma történik és napokig nincs megoldás, az emberek elfordulnak, egy túlárazott, cukormázba burkolt lósz@rt kapva….
-
Rendben, jobban ne lovaljuk ebbe bele magunkat. Szerencsére azt a világot éljük, ahol van választási lehetősége mindenkinek. Egyik oldalon sincs kolbászból a kerítés, valamint aki a másik rendszert keresi az adott rendszerben, az csalódni fog, tökmindegy, miről mire vált.
-
nVIPER
senior tag
válasz
esbii22 #316953 üzenetére
Az oké, hogy nem a testreszabhatóság stb stb, de azért ma már alap dolognak kellene lennie ezeknek. Sokszor visszagondolva droidra, kicsit már túlzás is, hogy hogy legyen az akksi ikon, témák stb, ez már nekem se hiányzik.. Most itt az AI is (engedjük el az eu-s hülyeségeket). Itt azzal lehetne nagyot aratni, ha tudna minden nyelven, amit az iOS is támogat. Csak mondtam egy példát. Szerinted mikor fog tudni magyarul Siri?...
-
porse
őstag
-
esbii22
őstag
válasz
nVIPER #316952 üzenetére
Sosem a testreszabhatóságról volt híres az iOS. Nem is értem miért a droidot keresitek benne. Félreértés ne essék nekem is van sok dolog ami hiányzik vagy épp nem úgy működik (ha a Huaweit nem meszelik el még mindig azt használnék, nagyon bírtam a P10 lite-ot meg a rendszert), de ha a fejem tetejére állok akkor sem fog változni semmi. A tárcsázóra visszatérve én rászoktam az oldalsó gombbal való hívás befejezésre. Értesítést meg nem használok, némítva van a teló, minden az órán csipog
-
nVIPER
senior tag
válasz
Zsolt,72 #316950 üzenetére
Én ezt értem, hogy nem ő fejleszti, de akkor ezzel az erővel kiadhat fejlesztéseket külsős partnereknek is, amik értelmesebbek. Bár ha azt nézem, ezzel biztos meg lehet venni manapság sok fiatalt. Nem szeretnék kiemelni hiányosságot. Billentyűzet, értesítési hangok nagyobb szabadságú testreszabhatósága. Most jön ki a 18... és most jutottak el odáig, hogy jó lenne ha szabadon lehetne pakolgatni az ikonokat. A tárcsázót sikerült rávenni arra, hogy várjon egy kicsit miután leteszed a hívást, hogy ne hívj fel mást véletlenül... ááá..
-
esbii22
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #316943 üzenetére
Gondolom a kocsidat is azon nyomban eladod ha leereszt a gumi.
-
válasz
nVIPER #316949 üzenetére
Kiemelten?
A múltkori változáslistában egy mondat erejéig említették a tényt, hogy ilyen is van a változások közt.
Arra kívántam reagálni, ami évek óta tévesen szerepel egynémely felhasználó tudatában. Ezeket a dolgokat nem az Apple fejleszti. Mindössze elérhetővé teszi, pont úgy, mint a többi gyártó. Akiknél szintén megtalálható a változások listájában. Ez egy hétköznapi gyakorlat. -
nVIPER
senior tag
válasz
Zsolt,72 #316947 üzenetére
Amikor látom, hogy a frissítések egy része kiemelten erről szól, hogy újabb emojik vannak, nah az felb@sz. Lenne számtalan dolog amit lehetne javítani, fejleszteni, új funkciókat hozzáadni. Erre becsúszik még egy ilyen banki/fizetős hiba is... Nevetséges egyébként. Samsung S sorozatú telóival soha nem volt ilyen mértékű bughalmaz, de az oneplussal sem..
-
captainnemo
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #316945 üzenetére
Én is gondolkodtam azon android vagy ios, de nálam a apple pay (a google wallet nem támogatott a bankom által) és a faceid (az ujjlenyomat olvasás rohadt bizopnytalan) volt a döntő.
-
válasz
De az új emojikon biztos ezerrel dolgoznak.
Ezeket továbbra is harmadik fél fejleszti, az Apple csak (pont úgy, mint a többi gyártó) implementálja az eredményt. -
rankesz
veterán
válasz
Következő mobil nekem is újra droid lesz, sajna még jó soká mert beleugrottam stolgáltatónál a megjelenéskor a 15PM-ba... Most meg egy darabig visz minden kesst a költözés -felújítás. Mai ésszel egy akciós oneplus 12 + op watch 2 tökéletesen kiszolgálna legalább 2 évig
-
Rage47
veterán
válasz
Mire váltasz?
-
FіkuszKukіsz
őstag
Nekem is levont egy Apple Music előfizetési díjat, pedig kikapcsoltam az online fizetést. 26-i könyvelési dátummal. Tegnap el is adtam a 15 PM-et meg a Ultra 2-t. Apple One-t is lemondtam. Nálam teljesen leírta magát a cég. 24 óra alatt nem képesek megoldani a problémát. De az új emojikon biztos ezerrel dolgoznak. Vicc. A pénzt nem fogom visszakérni. Költse gyógyszerre aki hibázott.
-
Kabarénak is elmegy amit ezekről a levonásokról olvasok itt, izgalmas
Nyugi, majd csak rálelnek a megsértett programozóra aki egy laptoppal elbujt a ring kazánházában és nyomkodja az entert
-
ezrrl
csendes tag
Azt furcsállom, hogy a tényleges fizetésem és ez a terhelés teljes mértékben eltér egymástól mind névre és kinézetre is az OTP alkalmazásban. Esetleg az alkalmazásban meg tudom nézni, hogy milyen számlára ment a két összeg?
-
-
TXT
őstag
Sziasztok,
Tudnatok segiteni mitol nem tudok a Beallitasoknal belepni az Icloud es a Facetime beallitasaiba? Tizeneve hasznalok Iphone-t, de ilyennel meg nem talalkoztam. Ez eddig mukodott, most meg ezt mutatja. Egyszeruen nem enged be itt a beallitasokba, mar a nevnel is lathato, hogy halvanyabb a betuszin es hiaba bokdosom, nem enged belepni.
Nem uj telefon, hasznalom jo ideje, 17.5.1 iOS fut rajta.Mi a megoldas?
-
válasz
noorbertt #316927 üzenetére
Már bejelentettem és hétfőn jönnek érte. Kíváncsi vagyok mi lesz, de elvileg nem szabadna probléma legyen hiszen kiterjed a biztosítás erre is. Jelzem, hogy mi a helyzet.
Korábban egy 14 Pro-t már leadtam náluk, mert annak a kijelzője tört be és a hátlap is sérült picit, de nem ennyire ment szét. Azt simán cserélték pedig 1TB verzió volt.
-
xhege
veterán
Bevallom nekem eddig elkerülte a figyelmem az Apple ID egyenleg feltöltésének a lehetősége. A legtutibb ezek szerint az lenne, ha az ember ide töltene fel mondjuk minden hónap első napján egy megfelelő összeget, ami fedezi az előfizetéseit.
Akkor nem lenne szükség semmilyen kártya berögzítésére.
Viszont mivel van aktív előfizum így nem engedi törölni az Apple ID alól az utolsó kártyát. Ez esetleg változik, ha feltöltesz egy bizonyos egyenleget?
Remélem nagyjából érthető volt a kérdésem, és nem beszéltem teljesen hülyeségeket. -
válasz
dvdbackuper #316923 üzenetére
GLS kisbusz...
-
_NCT
addikt
Most látom, hogy istenverte idióták dolgoznak az Apple-nél…..A korábbi Apple History-ban lévő, kifizetett alkalmazásokat refundolták ehelyett a dummy levonások helyett….Tényleg ennyire idióták???? Még ha nem küldtem volna el dátummal, statement-el milyen dátumról van szó…..
-
Fél órát vártam ma az Apple care telefonszámon, hogy valakit kapcsoljanak, és a zene is szar volt
Írjak a bankomnak inkább? Nem nagy összeg, és csak szerda este volt 2 levonás, de jó lenne tisztázni meg jelezni. -
_NCT
addikt
A refund mennyi időt szokott igénybe venni, hogy megjelenjen a számlán?
-
plejik
addikt
Valaki rendelt már a Pitaka hivatalos oldaláról? Most vannak egész jó akciók és rendelnék, de nem tudom, hogy kell-e rá vámot és hasonlókat fizetni, mert akkor már nem igazán éri meg...
Előre is köszi!
-
tuzpenge
őstag
válasz
Rage47 #316916 üzenetére
Amúgy várjuk ki hogy ki a hibás! Nem mindenkit érint a világon ez minimum érdekes. Nem értek ehhez (se)
, de itt minden megeshet, meg annak az ellenkezője is. Viszont ez azért k@rva bosszantó...nekem is már levonásra is került (idáig csak beterhelte, de ma már le is vonta), de az ID-m alatt a vásárlási előzményeknél nem jelent meg...ez is nagyon furcsa....számla se jött emailben ami általában azonnal jön....
-
Noxy
veterán
válasz
vargalex #316906 üzenetére
Nekem tök mind1 ki mit mond.
Letiltottam oszt kész. Ezen az egy helyen volt ott nekem is, tízen valahány évig. Többet nem lesz mert vagy elásom, vagy a p..kazetta sarkába rakom. Ez remelem lökést ad a magyar bankok virtuális b.. kártya kezeléséhez. Tavaly még telefonálni kellet ha le akartad tiltani. Persze ilyekor mindenki qrva nyugodt, fejből köpi a tel..számot, a banki azonosítót + a PIN-t. Ja basszus 1-2 nap múlva meg előkerült a kocsiba, fotelba, vagy a kanapéba a csúszva.Most már fel lehet függeszteni. Hurrá. Haladunk.
-
válasz
ForRedGlory #316909 üzenetére
Mindenképp kellemetlen, de nem fog senki pénze sem veszni.
Újabb cikk a témában: [link] -
ForRedGlory
félisten
Újabb levonás, annak ellenére, hogy ki van kapcsolva az online vásárlás az OTP-nél. WTF???
Rohadt jó, hogy nyaralás kellős közepén ezzel idegesítenek és semmit nem tudok tenni, mert nem fogok roaming tarifával várni a kezelőre fél órákat…
Mivel amúgysincs jobb dolgom ébredés után, mint a számlámat nézegetni, nekem feltűnt, hogy idén az icloud 399 Ft-os díját kétszer vonják le: 02.12-02.21, 03.12-03.21, 04.12-04.21, 05.12-05.21.
Egyszer érjek haza, az Applet feljelentem az biztos…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest