Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni időjárás-állomás
- ZIDOO médialejátszók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
KD6-3.7 #259895 üzenetére
2-3 év alatt bár mi történhet az iPhone-l. Összetörheted, elhagyod ellopják, vízbe esik, stb..
Ezek után honnan fogod elővarázsolni az adatokat, képeket, videókat? Fontosak neked ezek egyáltalán? Ha nem, akkor rendben van. Amúgy meg lehet mentegetni hetente, havonta PC-re az iTunes-l. Ez is egy megoldás. Írtak is ma erre egy példát.
Vannak itt páran akinek PC-sincs, csak 1 iPhone van. -
gboszi
senior tag
#családimegosztas #icloud+
Sziasztok, a következő kérdésben kérnék segítséget:Családi csomagban vagyok valakivel a fotók miatt. A közös 200 Gb-ba mennek a képek, csak erre használjuk, használtuk.
Viszont máshoz csatlakoznék (és az apple szerint csak egy családom lehet) kérdés mi a menete. Gondolok itt arra, hogy akié a 200 Gb előfizu és "kiteszi" a másikat, akkor annak a képei meglesznek? Vagy előbb csináljon egy saját Cloud+-t? Nem nagyon találtam erre vonatkozo infot az apple oldalán, csak hogy mit csináljunk ha a gyerek felnő
Köszi
-
törölt tag
-
KD6-3.7
őstag
Leegyszerûsítem a dolgot, nekem ez a 256GB is sok. 32-64GB világ életemben elég volt.
Tudok olyat is csinálni, hogy kikapcsolom ezt az egész felhô dolgot, lerántok mindent a telóra és mondjuk 2-3 év múlva, ha új készülèkre költözöm akkor újra bekapcsolom és felküldök oda mindent, majd onnan le az újra? -
Razzul
őstag
Szerintem meg mindenki arra költi a pénzét, amire jónak látja. Nekem is van többféle felhőtárhely előfizetésem, de azt is teljesen megértem, ha valaki nem akar ilyesmire költeni, és inkább tárolja mondjuk külső merevlemezen a dokumentumait, fényképeit.
Emellett úgy látom meglesz még a böjtje ennek a nagy, tegyünk mindent a felhőbe divatnak.
-
Noxy
veterán
válasz
pecccccccca #259892 üzenetére
5 éve alternatív felhő szolgáltatásom van. 4 TB saját NAS. + 50 GB iCloud.
-
Noxy
veterán
válasz
pecccccccca #259883 üzenetére
Egyéni probléma. (Majom, meg a banán esete.)
Köze sincs az iPhone, iCloud, normális működéséhez.
Nem kötelező ezeket az eszközöket használni. Főleg úgy, hogy b.kártya sincs. -
noorbertt
őstag
válasz
pecccccccca #259883 üzenetére
Revolut? Vagy teljesen offline akarod a penzt tudni?
-
pecccccccca
őstag
válasz
KD6-3.7 #259882 üzenetére
Belső tárhelyet iphone-on ugye nem lehet bővíteni. Sosem lehetett. Ez a felhő tárhelyed bővíti ami kb elengedhetetlen egy iphone mellé. Jól kitalálta az apple. Valamiért mindig fizetned kell.
Az alap 5GB kb egy jóízű szellentésre sem elég. Max, ha ki van kapcsolva minden szinkronizáció.
Én pl. most, hogy megszüntettem a bankkártyámat és kénytelen vagyok az 5GB-al beérni, gyakorlatilag még a biztonsági mentéseket is ki kellett kapcsolnom sőt minden más szinkronizációt is. Egy biztonsági mentés nekem 3-3,5GB volt. Szépen ki lehet számolni mennyi maradna a kb 7000 képemnek és 250 videómnak. Semmi. Ráadásul, ha tele van a felhő tárhely akkor meg sikítozik a telefon, hogy nem tud biztonsági mentést csinálni, mert tele a felhő.
Jól kitalált a történet apple részéről.
Az 5GB gyakorlatilag használhatatlan, az 50GB is meg tud telni egyéntől függően 1-2 év alatt. Van akinek megy 1-2 hónap alatt is. Jelenleg most még vakarom a fejem, hogy mielőtt megszünteti az apple az 50GB felhőmet, még mit töröljek, mert 5,8GB-ot foglalnak még mindig az ott levő dolgaim.
Alternatív felhőt fogok használni pl google drive-ot, de már ott is 3 email címem tele. Nekem jelenleg úgy néz ki a biztonsági mentés és szinkronizáció a telefonon, hogy nem néz ki sehogy. Mindent ki kellett kapcsoljak. Fotó és biztonsági mentés is le van tiltva. Annyit csinálok, hogy kéthetente lementem gépre a képeimet és csinálok egy biztonsági mentést is gépre. -
Razzul
őstag
válasz
Yanchi8 #259875 üzenetére
A kijelzett akku kapacitás egy becsült érték, amit a telefon a korábbi üzemidőből és az akkuból érkező áram jellemzőiből (feszültség stb.) igyekszik megtippelni. Az iPhoneok ezt jellemzően igen csak konzervatívan teszik, ezért van az, hogy sokszor alacsony százaléknál lassabban merülnek a telefonok.
Ha ez a művelet látványosan nem sikerül az i8+ esetén akkor ott valami gáz van az akksival (kétlem, hogy OEM). -
Luser2000
addikt
válasz
Tamás34 #259872 üzenetére
Van még garancia erre a 11 pro készülékre?
Ha nincs, akkor ezzel az állítólagos alaplap hibával magadra maradtál (értsd: fizetős javítás).
Legközelebb ha a szervizben ajánlott dolgot (itt: újként való beállítást) ha nem tudod megcsinálni, akkor kérj segítséget hozzá (akár ott és azonnal)! -
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Került hozzám két ugyanolyan régi iPhone 6.Gondoltam a kettőből csinálok egy telefont, de nem igazán jött össze.
Az egyik teljesen halott, semmi életjelet nem ad, pedig jó az akksija.A másik működik, az érintés érzékelés is jó, de teljesen sötét a kijelző. Ha teszek bele SIM kártyát akkor kicsörög és fel tudom venni vakon tapogatva.
Gondoltam beleteszem a halott kijelzőjét, de azzal is ugyanezt csinálja.
Akkor lehetséges hogy az alaplapon mehetett tönkre valamilyen videó vezérlő szerűség?Szerintetek lehet velük kezdeni valamit legalább egy telefont csinálni belőlük, vagy kuka?
Költeni nem igazán szeretnék rá (max minimálisat) mert lehet hogy a régi tulaj iCloud-ja benne maradt (céges telefon volt, kicsi az esély rá hogy meg legyen, kié volt, de ha működne akkor kinyomoznám)
-
Yanchi8
csendes tag
válasz
szabonagyur #259877 üzenetére
A 30%-os kikapcsolás akár több órányi használat után, miután végig 30-on állt.
Köszi, kipróbálom, közben máshol is ezt a 0-100 töltést olvastam. -
Yanchi8
csendes tag
Hello! Mit lehet kezdeni a képen látható jelenséggel? Az akkumulátorszintet elég furcsán jelzi vissza a telefonom, időnként esik 10-20%-ot úgy, hogy előtte gyanúsan nem csökkent a szint. 100% akku kapacitás, iPhone 8+. Néhány hete használom, Fixshopról rendelt OEM akkumulátor. Egyébként az üzemidő hibátlan, csak a jelzett % rossz.[ezekre a “lépcsőfokokra” gondolok. Ezen a képen pont nem olyan látványos, de azt hiszem látszik a probléma]
+30% alatt elég kiszámíthatatlan, hogy mikor dönt úgy hogy kifogyott
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Eddig 64GB-os volt a szifonom, most viszont 256-os.
Nem látom szükségét az iCloud-ba képek mentését hiszem 5-50GB-ra rá sem férnek. Nagyobb tárhelyért pedig nem vagyok hajlandó fizetni. Dokumentumok és egyebek azok viszont mehetnek oda továbbra is.
Hogyan tudom megszüntetni és esetleg letölteni onnan a képeket a belső tárhelyre vagy csak szimplán külön választani a kettőt és ami az új telómon van azok maradjanak is a régiek maradhatnak a felhőben.
Elôre is köszönöm a segítséget! -
bigdady
nagyúr
Hali
Gyereket hozzá adtam mint családtag erre tud riasztást küldeni a mobilomra hanggal a lokátor appjából. Ezt hol kell kikapcsolni? Ez normális? Tárgyaláson elég fura volt 😅
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok! Van egy 11 pro telefonom és 2021.05.26-án elvittem Care Centerbe, hogy probléma van a telefonnal, ekkor még volt rá jótállás! Az iránytű leállt, és a közelség érzékelő sem működött mindig, egy újra indítástól megjavult de fél nap múlva megint le állt az iránytű! Azt mondták nincs baja, rakjam újra és állítsam be újként! Nem csináltam meg, mert nem tudom hogy kell! Viszont ma kiderült, hogy ez alap lap hiba! Egy ismerősömnek is ez volt, ő megcsinálta a visszaállítást, de semmi, elvitte szervízbe, elmondta, látták is és kicserélték neki a telefont! Utólag lehet reklamálni ezzel kapcsolatban úgy hogy már nincs jótállás? Tudták jól, hogy mi a baj, de nem akartak vele foglalkozni ezek szerint!
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
rendelt már esetleg valaki új iPhone-t amazon.de-ről? Ha igen, mik a tapasztalatok?iPhone 12-őt vagy 13-mat tervezek venni újonnan; szerintetek megéri a 13 azt az 50.000 HUF-ot amennyivel drágább? Tudom, hogy jobb a kijelzője, az akksija, kamerái, stb, de úgy összességében véve megérnek-e annyit a különbségek?
-
TomPack
őstag
válasz
Nordik #259600 üzenetére
Azóta teszi bele az akksi százalékot, mióta balhé volt belőle hogy lassítja a rendszert az Apple. Talán kötelezte is rá a bíróság, ha jól tévedek.
És így már látod, hogy 75%-alatt nem adja le a csúcsteljesítményt a rossz akku miatt.
Szvsz egy darabig biztosan nem veszi ki.De igaz, ez az akksi mizéria kicsit olyan mint a BMW-tulajoknál az olajhőfok para!
Ezelőtt egyik autójukban sem látták hány fokos, és most már van min parázni. -
Nite
őstag
sziasztok! hogyan kell megforditani a fenykepek sorrendjet a photos app-ban?
feltoltottem az osszes regi kepemet icloud-ba es nem merem elhinni, hogy valaki jovahagyta azt cupertinoban, hogy a 2006-os kepeimmel kell kezdodnie a listanak
ilyen opciok nekem nincsenek, nem akarok egyeni albumot krealni
-
válasz
BrandonXXV #259860 üzenetére
13 256GB hivatalos forgalmazótól cirka 375k,a Pro 256GB meg 465k (kiskereskedelmi bruttó árak).
Neked kell eldöntened hogy az általad írt árak jók-e neked a hivatalos árakhoz képest.Mondjuk ha a nettó árat nézzük,akkor a gsm boltból drágábban kapod mint a hivatalos helyekről.
Gsm bolt 0%-os Áfával 310 az olyan 393bruttó lenne,hivatalos helyen meg 375k bruttó a teló. -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
Kbali #259848 üzenetére
Ahogy a kolléga mondja!
Egyösszegű kifizetés lesz, az is kp, céges számlára kiállítva. Nyilván így csak 1 év gari lesz.
A következő árakat kaptam egyébként egy közeli GSM bolttól, 0%-os számlával:
12 pro 128-as 335e, 256-os 355e
13 256-os 310e
13 pro 256-os 420e.
Ezek nem tudom mennyire jó árak…. -
Laurh
aktív tag
Szerintetek ár-érték arányban a mai "trendeket" figyelembe véve akksi/kamera/tartalomfogyasztás ajánlható mind a mai napig a i11 pro?
-
juve600
nagyúr
válasz
Razzul #259849 üzenetére
én a 11-en gondolkodom már egy ideje, első Iphone lenne,sok droid után, semmi extra ,telefonálás, közösségi média,napi pár kép amire használom ..........
5G nincs felém,nem is lesz a közeljövőben, kérdés a droid után milyen lenne, illetve gmail,google naptár,stb mennének-e rendesen..........
MM-ben venném 200k ott , ott azt írja , Csomag tartalma A töltő és a fülhallgató nem képezi a csomag részét! Kábel van hozzá, akkor ami itthon van xiaomi töltő pl az jó lenne hozzá a dobozban lévő kábellal ? -
Razzul
őstag
válasz
Kbali #259846 üzenetére
Egyetértek. Ha a felhasználót különösebben nem izgazja az Apple által adott és beharangozott csillogó AR funkciók, arcfelismeréshez kapcsolódó szolgáltatások, az Apple Arcade, géming neurális motor stb. a mindennapi használathoz teleképernyős iPhonenak még mindig elegendő az X, XR is.
-
Kbali
nagyúr
válasz
INGJOKE #259847 üzenetére
Nemén. Már én sem az eredti kérdezőnek válaszoltam. Amúgy meg, ha jól értem, akkor a kérdezőnek, hogy elszámolják cégesen, akkor a cég nevére kell majd a készülékről számla, azt pedig nem fogja tudni részletre venni. És mindezekhez céges vásárlásnál csak 1 év garanciája lesz.
-
Kbali
nagyúr
válasz
pecccccccca #259844 üzenetére
Hivatalosan egy gyári akksicsere ~25e Ft. Ha egyébként megfelel a mindennapokban, akkor nem váltanék fölfelé. Mert akkor a matek: akksicsere utáni eladásból lesz 60-70e Ft-od + a céges 100 és akkor egy sima 13-hoz hozzá kell dobni ugyanennyit.
-
erik365
senior tag
válasz
MADcat #259834 üzenetére
Nincs telepítve hozzá okoskarkötő, se okosóra.
Érdekes hiba ez, mert ha az X-ről osztok meg wifit a másik eszköz simán tud 30-35mb/s-ot, ha viszont a másik eszközről osztok meg wifit akkor az X továbbra is csak 1,5-3mb/s-ot tud.
Hálózati beállításokat már alaphelyzetbe állítottam, még egyedül gyári beállítások visszaállítását nem csináltam. -
pecccccccca
őstag
válasz
BrandonXXV #259838 üzenetére
Én ezt csinálnám:
Akku csere az XS-ben, eladnám ~90 ezer magasságában, ehhez hozzájön a ~110k céges kedvezmény és vennék egy 13 pro-t.
Csatlakozom lugosihoz, a kamera miatt én pro alatt nem vennék iphone-t. -
válasz
BrandonXXV #259841 üzenetére
Tudom, hogy nem esett ide és adott esetben túl is mutat a kereten, de igazából neked annyira kell "csak" hivatalos hely, hogy számlás legyen, tehát, ami ad számlát, mehet a legolcsóbb.
Ennek fényében erősen elgondolkodnék a 13pro-n.
-
válasz
BrandonXXV #259841 üzenetére
Én személy szerint a pro-t venném, a kamera miatt. (Nekem fontos.)
-
válasz
BrandonXXV #259838 üzenetére
Szerintem vegyél újat.
-
BrandonXXV
aktív tag
Még egyszer, hátha.
Még annyi a nemrég feltett dilemmámhoz, teló csere, hogy utána érdeklődtem a cégemnél és van 90e+áfa telefonvásárlási támogatásom. Így még árnyaltabb ,hogy új teló (12 pro vagy sima 13), vagy akksi csere az XS-ben (erre nyilván nincs támogatás)...? -
devil-k
nagyúr
Jó reggelt!
Hogyan tudok olyan képeket szerkeszteni, létrehozni ami ilyen “előtte - utána” koncepcióra alapul?
Köszönöm!
-
válasz
BigBlackDog #259835 üzenetére
Nem igazán állvány, de az ikeás töltő”talp” nálam bevált.
-
BigBlackDog
veterán
Asztali, vezetéknélküli töltőállványból van ajánlott? Nem kell MagSafe és gyorstöltés sem, csak mezei, USB 2-re lenne rákötve (egész éjjel rajta lenne). Lehetséges, hogy később lenne watch is a háznál, így első körben ezt néztem ki.
-
mazsiii92
aktív tag
-
Prowler
senior tag
-
erik365
senior tag
válasz
erik365 #259822 üzenetére
Jellemző a wifi antenna meghibásodás X estén is? Régen egyszer a 6-ossal jártam így, hogy egyszer fogta magát és nem csatlakozott semmire. Ugyan ez még csatlakozik csak rendkívül lassú, most kipróbáltam másik wifi hálózaton azon is csak 3mb/s a sebesség. Szóval nem a router vagy a router beállításában keresendő a hiba.
-
erik365
senior tag
válasz
szabonagyur #259825 üzenetére
2.4ghz, de eddig hibátlanul ment minden, semmi változás nem történt, az Se most is hibátlanul megy.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
3 napja a telefonon rendkívül lassú lett a wifi. (IPhone X)
A wifi hálózaton semmilyen változás nem történt.
Konkrétan többször mérve a sebesség 1.5-4.5mb/s volt.
Mi lehet a gond?
Köszönöm. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
kisdobos0111 #259819 üzenetére
Igazán nincs mit, gondolom mondanom sem kell, hogy én is ugyan így jártam.
Hába 11 év android után fura volt áttérni -
Csari93
aktív tag
válasz
pecccccccca #259816 üzenetére
Korábban kellett volna kérdeznem.... köszi, másol, egyelőre csodálatos.
ki gondolta, hogy pont az applehöz 3rd party app kell hogy használni lehessen normálisan. -
Csari93
aktív tag
Sziasztok! Kérlek szépen segítsetek, mert konkrétan megőrít az asszony XR-je. Tele van (állandóan..), ezért szeretném lemásolni róla a képeket (Windowsra). Van felhő alapú tárhely, de azok is tele vannak, meg egyszerre azokról sem könnyű leszedni a képeket, így kábelen szeretném áttranszferálni a képeket.
Fényképek másolása közben eldobja a kapcsolatot a telefon a géppel, és utána akármit csinálok, nem jelenik meg újra intézőben az iPhone. Régen is csinálta ezt (ill nekem is ilyen telefonom volt), de azért ha többedik próbálkozásra is, mindig sikerült.
Most nem. Múltkor is órákat szívtam vele, fórumoztam, láttam hogy általános a probléma. Ma leszedtem az iTunest végre, minden permissiont megadtam, abban is felhatalmaztam a PC-t, így sem látom Intézőben, iTunes fájlmegosztás (vagy mi) menüpontban sem szerepel sem az Intéző sem semmi. Fotók menüpontban csak a telefonra lehet másolni, arról lefelé nem. Apple oldala szerint be lehet kapcsolni az Összegzés menüpontban a "merevlemezként" való használatot, de nincs ilyen menüpont.
A kérdés egyszerű: Kit kell le**opnom hogy leszedhessem végre a képeket? Köszönöm előre is, tényleg borzasztóan feldühít már többedjére. -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
burgatshow #259729 üzenetére
Még annyi a nemrég feltett dilemmámhoz, teló csere, hogy utána érdeklődtem a cégemnél és van 90e+áfa telefonvásárlási támogatásom. Így még árnyaltabb ,hogy új teló, vagy akksi csere...
-
Karcub
senior tag
Miért nem tudok képernyő tükrözni olyan tv-vel, amivel ugyan azon a hálózaton (wi-fi) vagyok? Vagy ehhez kell valami alkalmazás? Vagy a tv nem alkalmas rá? A tv egy Philips 43PUS6503/12
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Minden nap Budapest belvárosban parkolok.
Sajnos a telefonos parkolás csak 4 óráig érvényes, utána újra kell indítani.
Van, hogy elfelejtem és akkor jön a "kis" büntetés.
Van ötletetek, hogy milyen alkalmazással lehetne emlékeztetőt létrehozni automatikusan. Valami olyasmi kellene ami figyeli, hogy hívom az adott számot majd 3 óra 50 perc múlva jelez, hogy indítsam újra akkor is hangosan ha le van némítva a telefon.
Létezik ilyen?Köszi
-
atirag
őstag
Adott egy iphone 12 amit letöröltem,de bekapcsolás után azt irja,hogy ennek az iphone-nak a helzetét látja a tulajdonos. Aki én vagyok ,de oda akarnám adni ezt a készüléket valakinek.Az icloud fiokombol már töröltem.Mit tegyeg,hogy úgy induljon mintha új készülék lenne, Mert sokkal egyszerűbb az adatátvitel ha egy régi készülékről saját maga megcsinálja, -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Véleményt szeretnék kérni tőletek, hogy egy Xs-t érdemes-e 11 Prora cserélni? Kamerája miatt gondoltam, hogy jobb lenne. A 12 Pro egyelőre kicsit drágának tűnik per pillanat.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni időjárás-állomás
- Könyvajánló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest