Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pecccccccca

    senior tag

    válasz KD6-3.7 #259882 üzenetére

    Belső tárhelyet iphone-on ugye nem lehet bővíteni. Sosem lehetett. Ez a felhő tárhelyed bővíti ami kb elengedhetetlen egy iphone mellé. Jól kitalálta az apple. Valamiért mindig fizetned kell. ;]
    Az alap 5GB kb egy jóízű szellentésre sem elég. Max, ha ki van kapcsolva minden szinkronizáció.
    Én pl. most, hogy megszüntettem a bankkártyámat és kénytelen vagyok az 5GB-al beérni, gyakorlatilag még a biztonsági mentéseket is ki kellett kapcsolnom sőt minden más szinkronizációt is. Egy biztonsági mentés nekem 3-3,5GB volt. Szépen ki lehet számolni mennyi maradna a kb 7000 képemnek és 250 videómnak. Semmi. Ráadásul, ha tele van a felhő tárhely akkor meg sikítozik a telefon, hogy nem tud biztonsági mentést csinálni, mert tele a felhő.
    Jól kitalált a történet apple részéről.
    Az 5GB gyakorlatilag használhatatlan, az 50GB is meg tud telni egyéntől függően 1-2 év alatt. Van akinek megy 1-2 hónap alatt is. Jelenleg most még vakarom a fejem, hogy mielőtt megszünteti az apple az 50GB felhőmet, még mit töröljek, mert 5,8GB-ot foglalnak még mindig az ott levő dolgaim.
    Alternatív felhőt fogok használni pl google drive-ot, de már ott is 3 email címem tele. Nekem jelenleg úgy néz ki a biztonsági mentés és szinkronizáció a telefonon, hogy nem néz ki sehogy. Mindent ki kellett kapcsoljak. Fotó és biztonsági mentés is le van tiltva. Annyit csinálok, hogy kéthetente lementem gépre a képeimet és csinálok egy biztonsági mentést is gépre.

    Humorban nincs helye tréfának!

Új hozzászólás Aktív témák