Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a MB Air 30 wattos adapterével biztonságosan tölthető az i11?
Ha igen akkor elég lenne csak a kábelt megvenni és nem kell a 20 wattos adapter is mellé.
Válaszokat előre is köszi!
-
evo87
őstag
A Siri kompakt nézete ideiglenesen ki lett lőve? vagy valahol be kell állítani? (iOS14.2 és sima iphone 12)
-
Speedy7
tag
válasz
insight #232934 üzenetére
Kicseréltem a Mini-ben a SIM kártyát Telenor-ról egy Telekom Domino SIM-re és a merülés megszűnt. Éjszaka 7 óra alatt csak 4%-ot merült a szokásos beállításaimmal. Mindkét szolgáltatónak hasonló térereje van (3-4 pálca) és a Telenor-os sim-mel évek óta nem volt gond különböző iPhone-okkal. Ma várom az új Telenor SIM-et, hátha változik valami.
A szolgáltató mellett szerintem a rádiós környezet (frekvenciák, tornyok) befolyásolhatják szerintem a merülést. (nálam csak B20 van) Apple fórumán írt valaki olyat, hogy otthon merült, a munkahelyén meg nem. Lehet, hogy emiatt is nem fordul elő mindenkinél.
Tényleg úgy néz ki, mintha az erdő közepén lennék és folyamatosan keresné a hálózatot.
Merüléskor remélhetőleg csak a procit pörgeti és nem a rádió süti max. teljesítménnyel az agyamat. -
Dany007
veterán
válasz
Rage47 #232921 üzenetére
Ma tök véletlenül megint ránéztem erre a merülés dologra...
Tegnap este 95%-ig töltöttem fel a telefont. Igaz később is feküdtem le, olyan 11 és éjfél között. De, reggel fél 7-kor még mindig 95%-on állt.Azóta volt már reggeli hírolvasás, telefon, email, insta, és most 9:38-kor 91%-on áll.
Amúgy külföldi fórumokon mi a tapasztalat? Ez a jelenség minden 12 mini-t érint? Mert akkor azért lassan ideje lenne megszólalnia az Apple-nek is a témában.
@ERipley:
Én semmivel, mert nincs Watch-om, nekem csak ajánlották. Amúgy én is jegyzetekbe írom a bev. listát telefonon.
-
insight
aktív tag
válasz
domerator #232929 üzenetére
én most csomagoltam el az újat, de még tanakodom, hogy a régit mégsem küldöm vissza, inkább kivárok. Az egyetlen értelmes opció a 11 Pro-hoz való visszatérés lenne, de annak meg utálom a súlyát és méretét, zsebben és kocsiban is rossz. Inkább egy ideig még töltögetem a 12 minit és várok, hogy jöjjön valami javítás. Mindenesetre most telepítettem a 14.3-as iOS bétát, amiben a modem már 1.32 firmware-rel rendelkezik, HÁTHA... éjszaka marad a repülőgép mód, nappal meg viszek töltőt, ha hosszabb útra megyek. Szánalmas kompromisszum 322ezer forintért.
-
SharpSA
veterán
válasz
domerator #232931 üzenetére
Ahogy látom és olvasom, az új modemre panaszkodnak a 12-es sorozatnál. Nálam amúgy normál módban sem volt jelentős fogyasztás, talán óránként 0,5 - 1%, vagy annyi sem, de nem figyeltem. Az biztos, hogy ingadozik, ki tudja távolról az Apple néha milyen diagnosztikai vagy akármilyen adatot kér le a készülékekről, vagy mi történik. Ugyanígy van az órával is. Valamikor alig fogyaszt valamit ugyanolyan használat mellett vagy éppen lerakva a helyére, van amikor meg leugrik 10-15% egy este alatt úgy, hogy nincs használva.
-
domerator
veterán
Nekem is az fáj, hogy mivel a modem nappal is megy, reggel 8 és este 8 között a használaton kívül pluszban ugyanúgy bukok akkutöltöttséget, mint éjjel. Ez most nálam épp 18%, de a 3-4%/óra esetén komoly hátrány. Sajna a másfél per óra is sok, 18% egy nap már szabad szemmel is látható.
Gondolkodtam a dolgon, ha optimista akarok lenni, akkor valószínű, hogy ez a bug az új Qualcomm modem miatt van, egészen egyszerűen az Apple még nem tudja ezer százalékosan programozni ezt a modemet. Az intel modemet oda-vissza ismeri az apple, az eddigi iphone-ok közel nulla merülést produkáltak alvásban. Elég biztos vagyok benne, hogy a cég dolgozik a modemen, mert nem hiszem, hogy az iphone-ok egyik fő jóságát, az alvásban szinte 0 merülést csak úgy hagynák veszni (átállt droidosok csodálkoznak, hogy az iphone semmit nem merül alvásban, szemben a droidokkal, amik jelentősen fogyasztanak éjjelente).
Sajnos nem a gps fogyaszt, eddig se kapcsolgatta senki a gps-t és jó volt az alvási érték.
Szóval akkor legalábbis nálam várakozás van, az 1,5%-kal együtt tudok élni és remélem hogy lesz majd rá frissítés, kizártnak tartom, hogy egy komplett 12-es családot így hagyna az Apple. -
SharpSA
veterán
Ehhez az akku "zabálós" témához: nekem 11 Pro Max van a legújabb iOS-sal. Este 11 körül 98%-on kapcsoltam ki a töltést, reggel 97% volt és nem kapcsoltam ki semmit, de 21:45-5:55-ig automatikusan alacsony töltöttség módba vált a készülék. Minden más ugyanúgy működik, mint napközben (wifi, mobilnet, stb.)
-
válasz
lugosi #232914 üzenetére
Hátha más is így jár, meg kell keresni a freemail gépház blogban a régi típusú fiókom van részt, és ott írja, hogy változott a felhasználónév formátuma a levelezőben, illetve a pop szerver címe.
Azt a brutális mennyiségű spamet amit letöltött! Ez az egyik fő oka ami miatt utálom a freemailt, de annyi helyre meg van adva, hogy nem törlöm a fiókot.
-
joey04
titán
válasz
TheBikerider #232898 üzenetére
Már a tavaszi covid körben is terjedt ez a megoldás, akkor sem működött mindenkinek. Van akinek igen, van akinek nem.
-
-
domerator
veterán
válasz
insight #232905 üzenetére
Szia
Én is parázok a merüléstől, de ma reggelre 80-71% volt az érték 6 óra alatt, ez majdnem pontosan 1,5%/óra. Ekkora se kellene, de szerintem ez így már élhető nem?
Hozzátartozik még, hogy frissítettem 14.3 beta 1-re és a modemfrirmware verziószáma 1.31.03-4 lett (nem is hasonlít azokra, amit említettél), szóval lehet hogy az apple mégis dolgozik a hibán?
Ma lett volna az utolsó napom a 14 napból elállás tekintetében, de ahogy írtad, hogy az új példány is merül, így meggondolom, szerintem nem adom vissza. Te mit tennél a helyemben? -
top3
tag
válasz
st3v3np3t3r #232841 üzenetére
Szia .
Kōszi az infokat és a Tgazdának is
outlook belakva 10/10
apple walletet ma teszteltem , nem ok
tel feloldás jelkóddal megy , de fizetésnél kéri a face id kontaktot
maszkos id.t nem gyártokmarad a fizikai kártya 2021.03.18-ig
tárcsázó GUI t találtam , jobb mint a gyári , de a rendszert hivja be hiváskor
widgetekkel kezd olyan szines lenni a rendszer mint egy alap android -
Szabi®
addikt
Ha valaki úgy járna, mint én, hogy a freemail-t nem tudja leszinkronizálni a gyári "Mail" app-al,és a fiókot sem engedi létrehozni,és mindig jelszó felhasznlónévre panaszkodik,azoknak itt a megoldás,a freemail beikatott egy "biztonsági" kapcsolót,amit meg kell keresni a beállításokon belül, és be kell kapcsolni,másként az életben nem engedi a fiókot futtatni a telefon.Csak azoknak működik,akik még régen hozták létre telefonon belül a fiókot,akik most csinálják,azoknak engedélyezni kell a "szolgáltatást".
A freemail leírása ki is tér egyebek mellett az "Apple Mail"-re.Így viszont tökéletesen működik pop3-as szinkronizálással
(hátha másnak is hasznos lesz,én elég sokat kínlódtam vele)
-
Jaded
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #232839 üzenetére
Szerintem akkor kerül bele, amikor a custom EQ (
). Mac-en tudja.
-
SkyTrancer
senior tag
-
insight
aktív tag
válasz
SkyTrancer #232903 üzenetére
Ma egész nap online volt?
akkor lehet mákod van.
nekem is megérkezett a második példány, majd reggel okosabb leszek, de egyelőre úgy nézem, ez történik:
- a “hibás” 12 mini eltávolított SIMekkel, csak wifin, nem merül
- az új 12 mini két telekom simmel sem merül, egy százalékot sem, egyelőre. De lássuk, mit mutat reggelre.Mindkét telefonon a legújabb iOS 14.2.1 és 1.14.06 modem firmware van, megnéztem 14.1-en még csak 1.03 volt a modem fw verziója, tehát komolyabb fejlesztésen ment át már eddig is. Ez azért fontos megfigyelés, mert ha reggelre nem csökken drasztikusan a töltöttség, az bizony modem hardverhibára utal az előbbi telefonban.
-
válasz
burgatshow #232895 üzenetére
Plusz tízezrekért óra...persze. Jó a FiD.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
insight #232813 üzenetére
Ma kipróbáltam mobilnettel is a témát, úgy néz ki, hogy itt is rendben van, pedig ma még kellett is használni a telefont
Volt rajta némi hanghívás, egy két közösségi. Nem vettem észre, hogy nagyon gázos lenne
Mondom nekem első nap volt valami, azóta úgy nem veszem észre, hogy probléma lennereggel 7kor levettem a töltőről, most 72%
Nekem megfelel az akku így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest