- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amilo02
aktív tag
Sziasztok! Hogy a pics.ba lehet visszatenni nagy billentyűzetre [kép] ? Ipad Pro M2 12.9"
Apple pencillel akartam írni, és utána már átváltott kis billre és nem tudom visszavarázsolni a nagy billt. -
kezo0
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Erre azt írták, elég kritikus sérülékenység, azért is kapkodták el kissé kb. két napja az (a) jelű patch kiadását – ami aztán elbarmolta a Safariban pár oldal elérhetőségét, ahogy írták is itt néhányan. Vissza is vonták gyorsan, de nem elég gyorsan, mert addigra már páran feltették.
Ez a friss (c) jelű elvileg már jó.Apple re-releases Rapid Security Response iOS 16.5.1 to patch security exploit
-
kezo0
addikt
Kint van a 16.5.1 (c), ha valakinek sürgősen helyre kell tenni, amit az (a) okozott.
-
papeti01
senior tag
köszi, megnézem mégegyszer az air-t, de sztem mini lesz.
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én is már a harmadikat nyúzom az elmúlt 10-15 évben, én is rengeteget olvasok
De lassan a konvergencia fontosabb lenne, mint a súly... -
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
"Olvasni meg attól függ mit, de egy jó ebook olvasó messe kényelmesebb szerintem." - én egyre többet gondolkodom rajta, hogy az ebook olvasót meg az iPad8-at kiváltom egy Mini 6-al... Egyel kevesebb eszköz, a szememnek meg mindegy

-
szabonagyur
félisten
válasz
papeti01
üzenetére
De így nézve neked pont a mini lenne az optimális.
Oké, hogy tanulsz rajta de azért nem feltétlenül jegyzetelsz, hanem ezek ugye videók nézése (linkedinlearning) vagy éppen felelet választós/hangosan ismétlős (duolingo) lenne.
Olvasni meg attól függ mit, de egy jó ebook olvasó messe kényelmesebb szerintem.
-
papeti01
senior tag
válasz
moleculez
üzenetére
köszi mindkettőtőknek.
nézegetem én az air-t is, csak nehéz ott a "kikötözött" ipadek között dönteni...igazaból napközben jó lenne a nagyobb, de este a kanapén már meg inkább a kicsi, ami mégis nagyobb az i11 pro nál, mert azon ezek amiket csinálok már tényleg nem élmény.
ha nagyobb kellene akkor ott a 13,3as notebook...
-
szabonagyur
félisten
válasz
papeti01
üzenetére
2 olyan kérdést tettél fel amire igazából ne várj jó választ.
Nekünk van itthon Mini meg sima iPad 9 is.
Páromnak vettem anno a simát a Mini 2 helyére, de nem bírta a súlyt megszokni, mindig ölben tartja (hasonlóan nehéz neki sokszor a 13Pro is a 13 mini után).
Így nekem lett az iPad 9, neki egy Mini5, ami ugyanaz méretben súlyban mint a Mini 2 ami volt.
Nekem Mini4 volt előtte. Szembetűnő változás méretben, súlyban de nem zavar. De persze hordozni is autóval viszem kb., amúgy a Mini kompaktabb jóval az tény, de szinte ugyanarra használjuk mindketten és nem problémás (eléggé hasonlókra mint Te akarod).
Így a kérdés szerintem az, hogy melyikből mire van pénzed, mennyi időre tervezed.
Szerintem menj be bármilyen üzletbe, MM és társai és nézd meg, hogy kell e neked annyira nagy éppen.
Elvárásaid közül egyedül a videó aminél talán érdekesebb a méret, bár sokan filmeznek 4-5" körüli kijelzőn is akár.
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék beruháyni egz IPadra. Amire kellene az leginkább tanulás.
-Linkedin Learning, Duolingo, YT videok offline, olvasás-Igazából az ipad 6 mini tetszik nagyon, érdeklődnék, hogy akiknek van mennyire szereti és elégedett a kijelző mérettel?
Illetve az is érdekelne, hogy melyik jelenleg a legjobb ár / érték arányú ipad, amivel lehet hosszútávra tervezni?Köszönöm a segítséget!
-
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok!
Hátha itt tud valaki segíteni,az iPhone topikban nem kaptam választ.
Adott egy iPhone + iPad + Apple Watch.
Gyári mail app 1db gmail fiókkal.
Azt szeretném elérni,hogy ha jön egy email és én azt elolvasom bármelyik eszközön,akkor utána ne kapjak újból értesítést ugyanarról az email-ről a többi eszközön is x perc múlva.
Magyarán nekem az kéne,hogy mindegyik eszköz csak az olvasatlan üzenetekről küldjön értesítést.
Köszönöm,ha segítetek. -
unicumnext
aktív tag
válasz
victorhun7
üzenetére
Köszi, akkor várhatóan a kövi frissítés megoldja majd, mondjuk Facebook apple amúgy sem nagy barátok.
-
victorhun7
tag
válasz
unicumnext
üzenetére
Még jó hogy nálam ki van kapcsolva ez a gyors frissítés
[link] -
pzstm
titán
válasz
unicumnext
üzenetére
tegnapi biztonsági frissítés óta igen. van is cikk linkelve.
-
Kaba
veterán
válasz
unicumnext
üzenetére
Nem, minden rendben.
-
arn
félisten
válasz
PTomi92
üzenetére
vannak ilyen szolgaltatasok, pl a synology pikkpakk beallitja neked (portot nyit routeren, ad egy publikus cimet, etc), de ilyenkor az adatbiztonsagod gyk a synologyn mulik. jobb az tuzfal mogott a sajat belso halon, szolgaltatashoz kotott jelszoval. a vpn jobb, vmi korlatozott hozzaferesu userrel, de ezt is csak ideiglenesen nyitnam meg rajta.
-
-
arn
félisten
válasz
PTomi92
üzenetére
hat az lenne az erdekes, ha ez alapbol mukodne - portot tudsz nyitni a routeren/nason, es egy kulso szolgaltatassal elerni a publikus ipden keresztul - de nem ajanlom ezt, egyszer vki majd feltolja a cuccaidat.
hasznalj vpnt legalabb, de jobb vmi felhos 3rd party tarolast ideiglenesen.
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
NAS-t szeretnék távolról elérni az ipaddel. Sajnos ahogy wifiről mobilnetre várok, nem tudok többet belépni. Ha ugyanazon a wifi hálózaton van a NAS és az ipad akkor minden további nélküll működik. próbáltam IP címmel is illetve a TPLINK által létrehozott domain névvel is. Hogyan lehetséges ez a Files appal?Köszi szépen a segítséget előre is
-
SharpSA
veterán
Szép napot mindenkinek!
iPad Mini 5-höz keresek asztali (csipeszes) tartót, amely stabil és lehet dönteni, mint a monitorokat. Videó hívásokhoz kellene használni a készüléket. Az is jó, ha a tartó szabvány fotóállvány csavarral rendelkezik. Használ már valaki ilyen tartót? Amiket eddig találtam, azok csak a szokásos rárakom tartók x dőlésszöggel, ami nem jó erre az esetre.
-
pzstm
titán
válasz
unicumnext
üzenetére
ez vmi speckó gravír?
-
-
Gzolo
senior tag
Air 3 tulajként azt mondom, hogy Mini és Air 3 között dönts, attól függően, melyik méret a jobb, mennyire kell a hordozás.
Illetve azt is vedd figyelembe ( ha a szoftveres időtállóság fontos), hogy az idén megjelenő iPadOs 17 lesz az utolsó főverzió valószínűleg, amit megkapunk.
-
Pano
veterán
Sziasztok!
macOS-en van olyan lehetőség iCloud-nál, hogy egy idő után automatikusan feltolja az eszközön lévő doksikat iCloud-ba és törli a "fizikait", hogy spóroljon a hellyel. Kvázi felhőből dolgozol.
Esküszöm iPadOS-en nem találom azt a lehetőséget beállításokban. Létezik egyáltalán? -
cigam
titán
iPad billentyűzetes tokhoz létezik magyar matrica készlet? Állítólag kissebb matrica kell mint a laptopokhoz. Milyen néven/hol kell ilyet keresni?
(Nem az enyém, nem mértem le a gombokat,nyugdíjas kollega kérdezte telefonon) -
Lezl
tag
válasz
Parson
üzenetére
Az eredeti árakon megjelenésekor talán tényleg túl nagy az árkülönbség de utána nem sokkal már általában ez a különbség sokat csökken és ha vettél egy nagyobbat és nem használod ki talán egy kis kidobott pénznek érezheted de az eladáskor még visszajöhet viszont ha kevés lesz akkor sokkal több pénzt dobtál ki mikor emiatt idő előtt kell cserélned...
-
huan
őstag
Sziasztok,
Az iPad mini 5- tudása kb. ezekkel egyenlő? iPad 7, iPad Air 3 (a 2019-es megjelenést figyelembe véve)
Máshogyan keresek. 50-60 között melyik iPad ajánlott? -
Dobobazsi
csendes újonc
Sziasztok!
Aki esetleg használta már mindkettőt: Ipad 9 és Ipad Air 4/5 kijelzője között van észrevehető különbség a lamináltságon kívül? -
Bzs77
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az enyémet új aksival vettem, de pár hónap után rendesen gyengült az üzemidő. Tudom gyárival nem lett volna ilyen gyors az avulás.😊 A kövibe tuti gyári lesz . Ha lesz.😁
-
Bzs77
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az. Ha megint veszek az tuti minimum a 6 lesz.
-
patyil
tag
érezhető lassulás lesz a 7th genről, én egyáltalán nem ajánlom a 4. szériát, a három meg 1gb rammal rendelkezik az nagyon idejétmúlt már.
félnék tőle hogy nem lesz támogatott a youtube appal egy idő után (ha most még használható is, de ebben sem vagyok biztos).én szvsz nem mennék az ötös alá, inkább összeszorított foggal használnám a 7es ipadet
de hátha jön még valaki akinek van ezekkel tapasztalataAmúgy ezek a minik nem sokkal nagyobbak mint egy tepsi telefon, főleg ha a széles youtube képarányt veszem alapul, és a fényerejük miatt nem éppen alkalmas kocsiba dobálósnak/navira/youtubera.
nem alternatíva venni egy használt amoled tepsi (6.7 és felfelé) telefont erre a célra? -
-
Parson
addikt
válasz
chatran
üzenetére
‘Azt szokták mondani, hogy tárhelyből sosem elég.’
Ellent kell mondjak, ezt a memóriára szokás mondani, mivel külső tárhellyel sok problémát lehet megoldani, viszont külső RAM-ra nem igazán van megoldás. Persze ha belső tárhelyből élből nem elég ami van, akkor naggyobbat kell rendelni abból is.
-
chatran
őstag
válasz
zolee06
üzenetére
Azt szokták mondani, hogy tárhelyből sosem elég. A nagyobb tárhellyel rendelkező ipad 9 256gb-os, ami ugye 4x-ese az alap verziónak.
Kb 8 éve vettem egy ipad air-t, 64gb-osat, gondoltam kell majd a tárhely. Akkoriban 32gb-s volt az alap. A mai napig működik és használjuk a tabletet, de a felhasználási szokásainkkal(böngészés, YouTube, netflix, az asszonynak pár egyszerűbb játéka) nem sikerült még elfogyasztani a helyet. A húgom a jogi egyetemen is elvan a 64gb-s ipad 9-cel.
Talán azoknak érdemes a 256gb-s, akik offline szeretnének filmeket nézni és abból rámásolnak egy rakással, esetleg az iPhone-ról átmásolják a képeiket meg a videóikat. Az istyle-nál most amúgy 185-be kerül a 256gb-s.Apple pencil természetesen nem jár hozzá, az szembe menne a cég üzletpolitikájával, ha ingyen adnák. Szerencse, hogy töltőadapter még van a csomagban, az iPhone-okból már kispórolják.
Sajna az eredeti pencil nem olcsó, olyan 50 körül mennek, de szerencsére vannak alternatívák. Ha visszaolvasol, valaki innen rendelt Ali-ról és elégedett volt vele. Én is mostanában rendeltem a banggood-ról egyet, de sajna még nem ért ide, így arról még nem tudok nyilatkozni. -
törölt tag
Sziasztok!
Filmnézéshez, Facebookra, YouTube-ra iPad Mini 6-ot vagy iPad Air 5-öt javasoltok?
-
patyil
tag
Nem tudom mennyit szánsz rá, a mini 5 alá én nem mennék, a négyes már nagyon idejétmúlt, viszont az 5 még teljesen használható lesz egy darabig.
Ha hajlandó vagy kifizetni a felárat akkor a mini 6 egy sokkal erősebb, sokkal modernebb gép, én nagyon élveztem használni utkozben filmezésre. -
huan
őstag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy ipad minit, ami a iPad 7th gen. (2019)-et fogja helyettesíti, mert kisebbre van szükségem.
Melyik mini ajánlott még 2023-ban 99%-ban Youtube-ra?
Köszönöm -
zolee06
tag
válasz
chatran
üzenetére
Köszönöm szépen a segítségeteket! Ezek szerint nagy különbség nincs a 9. szériában bármelyiket is vesszük! Ram, tárhelyek illetve akkumulátor szinte ugyan az szín az mindegy nem kell a "csajos "! Talán nem nyúlunk mellé😀! 150-250E között nézegettük! A tollat, pencilt azt nem adnak hozzá ugye, azt külön kell hozzá venni? Néztem ezek között mi a különbség 🤔 4E-20E az áruk melyiket érdemes megvenni illetve hol melyik oldalról ajánlott???
-
koadam777
csendes tag
Sziasztok,
tudtok segíteni, akinek van esetleg Ipad Pro (M1 vagy M2), hogy milyen nyorsan merül az akksi?
Van egy M2-es Ipadom, de azt tapasztalom, hogy nagyon gyorsan merül, kb 3-4 óra használatot bír ki, úgy, hogy fényerő le van véve alacsonyra. Normàlis, higy ennyit bír ki? -
chatran
őstag
válasz
zolee06
üzenetére
Ez jelenleg az iPad 9 alapverziója. Sajna csak szürke és ezüst színben van, nincs már a csajosabb arany és rose gold. Viszont ennyi pénzért (195 ezer
), horribilisan drága.Tavaly év végén még 135-ért ment, akkoriban vettük a húgomnak is. Aqua-nál olcsóbb, csak 140, nem tudom mostanában mennyire megbízható a bolt, míg be nem zárt a városunkban sok dolgot vettem náluk. Ahogy nézem ők is megadják a 2 év jótállást.
Illetve van ennél is olcsóbban, sufni gsm-ekben, árukeresős link.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akvarisztika
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De lassan a konvergencia fontosabb lenne, mint a súly...
Aztán lépegetek majd felfelé, Air 5 a következő lépcsőfok, az meg a laminált kijelző miatt kéne leginkább.
.
), horribilisan drága.