-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1979
őstag
Üdv! Ipad mini2 home gomb cseréjére kit/mit javasoltok, szervizt? Budapesten.
(bevallom, kicsit sokallom a 15ezres javítást, amit a neten írnak sok helyen, de ha nincs más..)
Előre is köszi!
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, mai nap szolnokon besurranással elvitték a szeretett ipad air 128-am. iCloud-ba offline-t ír jelenleg ugye csak wifis. Valahogy megtudom nézni, hogy mikor és hol volt utoljára online?
-
Ragnar95
félisten
válasz pescara #19158 üzenetére
Ha ért a készülékhez a tolvaj/akinek eladja, alaplapcserével teszik újra használhatóvá, mivel amúgy az iCloud lock miatt tégla lesz a készülék. Wifis iPad esetén sajna az is nehezítő körülmény, hogyha be is kapcsolja a tolvaj, nem tud wifire csatlakozni jelkód hiányában, innentől pedig a Find my iPad se fog tudni működni.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
-
pescara
aktív tag
Ennyire hulye nincs..Marmint aki hasznalni kezdene egy lopott ipadet.
[ Szerkesztve ]
-
pescara
aktív tag
válasz LilProphet90 #19163 üzenetére
Ha profik, akkor biztos! Olvtars nem azt irta, hogy kiesett a taskajabol es valaki felszedte.
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne hogy szerintetek mit érdemes venni ipad 9,7 pro vagy 10.5??
Nekem celluar a lényeges mind 2be de van köztük 100eft ...Mergeri a 10.5 azt a pénzt ?
Köszönöm előre is -
vodika
tag
Üdv Fórumozók!
Segítségre lenne szükségem. Az előző iPadem ami 5 éves rakoncátlankodik így ma vettem a családnak egy másikat! Arra gondoltam ugyanarra az AppleID-ra rakom ezt is mint a másikat de az iCloud-ot nem aktíváltam be rá. Fel is ment a netre látszik is az újban hogy melyik account alatt van a gép.
Ha a Webes felületen belépek látom mindkét gépet a listában mint regisztrált eszköz. Az iCloud alatt csak 1 van a régi. Ennek azért van jelentősége mert gondoltam felrakok pár appot ami kellene az újra de volt közte olyan ami a régin is fent van így a felhőböl kellett volna lehúzni.
Itt jöttek a gondok. Amikor rányomtam az Apple storeban hogy felhő letöltés kért jelszót de nem fogadja el amit beadok. Pedig tuti jó.
Próbáltam párszor de az Apple mindíg zárolja az accountomat. Gondoltam nem baj törlöm az iPad-et és feltolom megint elölről minha új lenne a gép. De ahhoz hogy törölhessem az új tabletet megint kéri az iCloud jelszót amit nem fogad el a gép.
Most így akkor mit tegyek?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv:
VodikaEzek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
adika.szucs
újonc
Sziasztok!
Tudom, hogy nap, mint nap kaptok ilyen kérdéseket, de mindenképpen biztosra szeretnék menni, mert nem kevés pénzről van szó, ezért kérném segítségeteket. Jelenleg egy iPad Mini 2 tulajdonosa vagyok, viszont úgy érzem, hogy már nagyon megérett a cserére. A megjelenéstől számítva nálam van a kicsike, szóval hosszú távra tervezek!
Az a helyzet, hogy alapvetően egyetemi tanulmányaimhoz használom, legtöbbször jegyzetelni, olvasni. Sokszor úgy érzem, hogy jól jönne ilyenkor az apple méregdrága ceruzája és nem az ujjammal kellene rajzolgatnom rajta, ha szükséges a jegyzetekhez. Na meg eléggé bosszantó, hogy nagyon sokat gondolkodik, ha alkalmazásváltás szükséges vagy épp ránéznék az e-mailekre. Ezen kívül nyilván tartalomfogyasztásra is használnám, mert a mostani iPad-en már az sem élvezetes a lassúsága miatt, illetve a MacBook-hoz második kijelzőnek néha napján.
Legfontosabb szempont, hogy legalább ennyi ideig legyen hű társam, mint a jelenlegi vagy akár tovább is.. Nem vagyok nagyon kitömve, de befektetésnek szánom a könyvek ára helyett és tudom, hogy a 10.5-ös és a 9.7-es Pro között majdnem 100 ezer forint különbség van. De, ha megéri szerintetek a különbséget az új, 120 Hz-es kijelző (ez nem tudom mennyire észrevehető és mennyire must have dolog?!), meg a dupla RAM, meg a majdnem kétszer gyorsabb processzor, akkor elgondolkodnék rajta. Szóba jöhet a 2017-es iPad is, de tekintettel arra, hogy egy 2 éves processzorral szerelték fel, nem biztos, hogy a legfontosabb szempontomnak megfelel.
Szoval szerintetek a 10.5-ös Pro tovább fogja élvezni a támogatottságot annyival, hogy megérje a pénzét? Amúgy mindenképpen mobilnetes verzió kéne.
Köszi a segítséget előre is!
-
zaskar
senior tag
válasz hello28 #19165 üzenetére
Ha megvan rá a pénz, én mindenképp 10.5-est vennék. Mivel jómagam csak általános dolgokra használom az iPadet, nekem sem volt könnyű meghozni a döntést (ugyanezen agyaltam másfél hónapja). Végül egy 10.5-est vettem 3 hetesen 170-ért, igaz nekem csak wifis kellett. Azóta sem bántam meg, örülök hogy nem a régebbit választottam. Szerintem nagyon jól sikerült ez a 10.5-es Pro.
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Én mondjuk nem munkának használom bár lehetne pr dologba segítség de általános felhasználás lenne!!
És épp ezért néztem a 9,7 olcsóbb lenne viszont ezt 10.5 eltalált méretben erősségű szerintem megállja a helyét szerintem, remélem...
270 a 64 celluar nem kevés mondjuk ezt nem cserélném úgy mint az iPhone-t ..
Majd még utanna nézek..
Mondjuk még a filmeket tudnám összehozni pl egy nash az lenne az igazi .. -
vodika
tag
válasz vodika #19168 üzenetére
Jó reggelt,
Okos ember más hibájából tanul alapon leírom ide mi volt a baj. Így utólag belegondolva én voltam a hunyó, de megvallom őszintén amióta megvan a régi tablet SOHA nem volt ilyen gondom. És az elején az újjal sem volt...
Szóval a trükk annyi hogy 3 féle kötőjel van... Lehet ez mindenkinek tök tiszta volt eddig is nekem soha nem tünt fel.
Abból van 2 ami úgyanúgy néz ki, ha begépeled de a rendszer nem fogadja el. Persze mint minden paranoiás baromnak nekem is kilometers jelszavam van mindenféle cirkalmas karakterrel persze, van benne kötőjel is... A többit kitalálhatjátok...
Szóval ha sír a gépszörny hogy a password nem jó te meg azt hisszed hogy dehogynem, na akkor te tévedsz!
Reméelem sikerül pár embernek pár órás fejvakarást meg 5x-i fiókvisszaállítást megspórolnom.
Üdv és szép napot!
VodikaEzek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
Firestormhun
senior tag
válasz zaskar #19170 üzenetére
+1
Általános használatra néztem én is egy tabletet, Árkádban iPad 2017 és iPad pro 10.5 egymás mellett van kiállítva és egyszerűen brutális a különbség a kettő között folyékonyságban, kijelzőben. Apróról vettem végül egy 64GB-osat 200 alatt, a hivatalos viszonteladói árat nekem nem érte volna meg.
Nagyon iparos kis készülék ez a Pro, megvagyok vele elégedve nagyon. HDR sorozatok, filmek hihetetlen jól néznek ki rajta.
...
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Végül a 10.5 pro mellett döntöttem SIM..
Az lenne a kérdés hogy tényleg szép jól működik de pl a YouTube nézek valami jó film zene stb és nem annyira szép tiszta a kép mint Pl ha az iPhone nézem!!beállítások minőség beállítottam pedig a legnagyobb felbontására...
Meg a másik Hogy ilyen szép kinéző és ha filmet nézek akkor 16:9 elég gáz a kettő fekete csík alul felűl de ha teljesre rakom akkor csak rám nagyít..
Tudtok ebbe segíteni ? -
LilProphet90
senior tag
válasz hello28 #19176 üzenetére
Nem tudsz a videókkal mit tenni, a legtöbb videó 16:9, a mozifilmek 21:9, míg az iPad 4:3->12:9 képarányú.
Esetleg, ha nem akarsz minőségromlást, rádobsz 4K-s filmeket és kitölteted VLC-vel a kijelzőt. Persze egy jobb bitrátájú FHD film is szép eredményt nyújt, de az átlagos videókkal (YouTube stb) nem nagyon tudsz mit kezdeni.
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
hello28
aktív tag
Szia
Értem csak hozza voltam szokva az iPhone plus másképp volt és valahogy jobb volt a felbontás gondolom mert kisebb!!
Ja és a Facebook alkalmazás ilyen kis béna rajta ...furcsa..
Vagy van más lehetőség ? -
pescara
aktív tag
válasz #05304832 #19180 üzenetére
Akkor passz, sok sikert! Szerintem azt nem tudod, csak ha az apple segelyszammal konzultalsz, de arra szanj idot es legyen valaki angolul beszelo veled.Nekem egyszer duplan szamlaztak valamit, ezert hivtam oket. A magyar szolgalat fog irorszagba kapcsolni, nekem 40 percig kellett zenet hallgatnom, mire felvettek, de akkor nagyon segitokeszek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz hello28 #19181 üzenetére
Néhány app még mindig nincs optimalizálva a 10.5"-os kijelzőre, többek között a drága jó FB...
Egyébként én nagyon elégedett vagyok a kijelzővel. Objektíven nézve is az egyik legjobb az iPad Prok kijelzője.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
pescara
aktív tag
válasz szabogabor10 #19183 üzenetére
Szerintem es orvosok szerint is😂😂😂 nincs az az emberi szem, amelyik az aipad air retina kijelzoje es az azota megjelent modellek kijelzoje kozott kulonbseget tudna erzekelni. Kiserletek sokasagaval bizonyitottak, hogy fele fele esetben talaltak el az emberek, melyik melyik.
-
veterán
-
Ragnar95
félisten
válasz b_alazs #19191 üzenetére
Air 2-n már iOS11 beta 4 óta szórakozik a Dock (lehet hogy előtte is csinálta, de én beta 4-el kezdtem) és bár egyre kevesebbszer jön elő, de pont tegnap megint nem jött be a Dock, miután elforgatom a kijelzőt, észhez tér a rendszer. Elcsúszott Dockot viszont jó ideje nem láttam, mióta a végleges iOS11 kint van, csak az szokott előfordulni, hogy egyáltalán nem tölt be a Dock, rosszul betöltés betak óta nem volt.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
veterán
-
moleculez
veterán
12.9-es 256gb-s Pro-t vettem. Az alig 4 éves középkategóriás (i5 8Gb RAM, NVidia GPU)laptopomat váltja, ami persze megvan, de monitorra kötve. Még a Pencilt várom, hogy megérkezzen, még belakás alatt van. De amióta megvan, nem kellett leülni a laptop mögé, mégis minden elkészült, aminek kell. Csak egyszerűbben.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
btudos
nagyúr
válasz #05304832 #19188 üzenetére
Apple ID hiányában nincs aktiválási zár, ezért tudtad gond nélkül megcsinálni, de normál esetben, aktív FMI mellet az újratelepítést követően csak a korábban használt Apple ID adataival lehet aktiválni a készüléket.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
atesz999
tag
Üdv!
Ipad mini 2 gépem az egyik program betöltésekor lefagyott, majd miután a sleep/wake gombot megnyomtam, ez a kép fogadott:
Régebben egyszer már előfordult ez, akkor a hangerő gomb, és a sleep / wake gombok nyomogatásával valahogy egy fél óra után megjavult. De most már órák óta ilyen.
Ha más megoldás nincs, hogy lehet teljesen resetelni a készüléket? Gondolom jelen esetben itunes-on kereszül lehet, meg az ipadon semmit nem lehet csinálni.
Ha itunes-on csinálok biztonsági mentést, akkor az elmenti az ibooks könyveket is , a képeket is, meg a játékok tartalmát is? Tehát amikor visszaállítom nem kell újra kezdeni a játékot?
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Apple iPad 9, Space Gray, makulátlan, 64Gb, Wifi+Cellular ( eSim ) 10.2'' Retina + Smart billentyű
- Apple iPad Air 4, Silver, 64Gb, Wifi, karcments, 10.9'' Retina+ Pencil 2 ugy.
- Apple iPad 12.9'' M1, 5gen, 128Gb Wifi+Cellular, makulátlan, Space Gray + Smart Keyboard+ Pencil 2
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- iPad Pro 4. generációs 11" gyári tokkal és magic keyboarddal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest