Új hozzászólás Aktív témák
-
Varázslóó
senior tag
-
himpike
aktív tag
Minek rugóztok ezen a 4K-n játszáson? 4 százalékot se érdekel, sose vennék ezért új monitort az 1440p helyett. Vagy dugjam a tévére és cseréljem le a 108 PPI-t 70-re..?
Az ár miatt nem vesznek az emberek új hardvert, ha pl az enyém most beszarna(4070) komolyan nem tudom mit vennék helyette...
És még vegyek egy monitort is 200K felett... -
Varázslóó
senior tag
3080Ti pl nem hozna 4K ba eleget màr. Mivel én FPS shootetezek nem érdekel a 4K. Mert 4K 144hz nem elég.
+ Ultra maxon 1440p Ben játszom mint 4K 60fps be.
És addig használom a kártyát amíg megy. Mert Nvidia jól àtbaszott màr 2x. Majd ha jön a GTA 6 fejlesztők ha kevés lenne a gép.240hz 2560x1440p a jobb megoldàs
5éve van meg.
-
Franklin
addikt
-
Kaiku
senior tag
-
Elmör
őstag
Azért azt valahogy nem teszik zsebre szerintem, amit valójában fog produkálni idén a PC-s piac, ugyanis egyre "zseniálisabb" portokat kapnak a PC-sek és valahogy megértem, amikor több barátom és ismerősöm is azt mondja, hogy elég volt, inkább vesznek egy konzolt, mert az atomerőművek sem elegek lassan. Persze kompromisszumokkal lehet 4K-ban is játszani egy szerényebb konfiggal is, de azért az mégse járja, hogy 2 évente több ezer dollárért, illetve több százezer Ft-ért rakjanak össze gépet, még ha el is tudják adni a régebbi komponenseket valamennyiért. Érkezik majd persze a Witcher 4 meg a GTA 6, legalábbis reméljük PC-re is, de ki tudja mikor. Én addig biztos nem fejlesztek. Idén nem is vettem meg semmi új játékot eddig, mert tavaly azzal a pár számomra fontos megjelenéssel is megszívtam, lásd Stalker 2, Star Wars Outlaws és a TDU Solar C., jó persze beleválogattam, meg az első kettőt azóta javították, de azért mégis elkeserítő, amikor cserélgetni kell a drivereket, hogy valahogy legalább elinduljon, a bugokról már nem is beszélve.
Úgyhogy idén se játékot nem veszek, se hardvert. Majd talán jövőre.
-
Kolbi_30
őstag
En konkretan lassan 10 eve jatszom egy sandbox mmoval. Meg nem untam meg, mindig van valami content event ami lekot. Par hete talaltam benne olyan helyet ahol meg nem is jartam..pedig beletettem sok sok orat..megvettem az avatart anno mert hubde hypoltak..szerintem 15-20 ora jatek utan letettem, mert nem kotott le, nem nagyon van benne ami erdekes..csak szep. Manapsag semmi kihivas semmi erdemi ujdonsag nincs, csak csilivili effektek meg grafika..ami kb 10 percig erdekes..ellenben elkernek ertuk sok sok penzt.
-
Franklin
addikt
válasz
Varázslóó #64 üzenetére
A régebbi játékok azért még elindulnak 4K felbontáson 8GB-os kártyán is, de az újabbak közül már nem mind, lásd Stalker 2 és valszeg (de nem biztos!) ilyen lesz a GTA 6 is.
Tehát aki majd 4K-ban akar GTA-zni, mert mondjuk ilyen monitora van (75-80e Ft-ért már elérhetők 4K monitorok), esetleg 4K TV-re van kötve a PC-je (aki az elmúlt 5-6 évben vett TV-t, annak valszeg ilyen van) ÉS 8 GB-os VGA-ja van, annak majd fejlesztenie kell.
Ez pedig meglökheti az "ágazat szekerét", amiből az egész kérdés kiindult
-
opr
nagyúr
Nem tudom, en ezekbol mindig csak az eredmenyt kaptam, meg azt, hogy megaszontak jol azt, ami vagy nyilvanvalo faszsag volt, vagy nyilvanvalo igazsag, amit kb barki meg tud mondani, aki napi 10 percet olvasgat szakman belul. Ja, meg azt, hogy erre elbaszott a fohasracsapo kulsos elemzo ceg 3-6 honapot, meg sok millio dollarba kerult.
-
opr
nagyúr
Tudja valaki, brutális kapcsolatokon kívül mi kell hozzá, hogy ilyen professzionális hasracsapó legyen az ember?
-
.LnB
titán
Ugyan ezt írtam én is, csak költői kérdés formában tálaltam.
Ez az egész rákfenéje. És közben meg sírnak, hogy jajj nem jó semmi. És álszent módon rugdossák ki a szerencsétlen fejlesztőket.Ezt írogattam itt már évek óta, a Covid alatt is, hogy akkor mindenki örült, mert ömlött be a tőke a játékiparba, minden befektető oda invesztált. De akkor is tudni lehetetett, hogy ennek meglesz a böjtje. És meg is lett. Csapatokat zártak be. Ezreket rúgtak ki. És az okozat, és az ok ugyan az. A nagytőkések. Kegyetlen, könyörtelen dolog ez a kapitalizmus.
-
Micsurin
nagyúr
Mert a részvényesnek nem lehet azt mondani nem lesz növekedés... akkor kezdik a leépítést mert a részvényeseknek KELL a növekedés. Semmi másról nincs itt szó, sok pénzt kapunk de nyereséget nézve nem többet arányaiban mint tavaly? Akkor cselekedni kell... csak két lambora fogja futni nem háromra.
Ezekben a szoftver cégekben a középvezetők felét teljes nyugalommal ki lehetne *ni a csába. Elvész rajtuk keresztül az adat és állandó a mismásolás... been there saw that.
-
aginor
veterán
A legutóbbi Doom szerintem kifejezetten jó lett, bár azért legendásnak nem nevezném. Akkor már inkább az Alan Wake2, mert az több újítást tudott felmutatni számomra.
A meglátásom szerint az utóbb kb. két évben azért volt pár említésre méltó megjelenés, pl: Space Marine 2, AW2, Doom, Callisto Protocol, Death Space, South of midnight. A remastereket és a kisebb költségvetésű címeket nem említve. -
sakal83
addikt
Miert lenne cinikus? Szintiszta piacgazdasag es kapitalizmus.
Semmilyen piactorzito hatas, ado nem eri a szektort. Vannak a szereplok, mint kinalat es a kereslet.
Megnottek a koltsegek? (e fokent ber es marketingkoltseg lehet) Faragj le koltseget, vagy a kersletet iranyitsd hozzad azzal hogy jobb termeket csinalsz. Ha uzembezarasi pont van, es x megszunik akkor a kinalat csokken, a maradekra tobb kereslet jut.
Ennyi. Itt nincsenek erdemi es koltseges szabalyozok, extraadok stb. Csak a szintiszta piac.
Nem volt eros verseny. Kb mint az epitiparban itthon...
Ott ahol egy half lifeot nem folytatnak ott nincs mirol beszelni mert van penz... Mintha az audi kivezetne a Q3at🙂
-
himpike
aktív tag
Nem mindenkinek fekszik ez a Rockstar történet. Egyetlen játékuk se jött be igazán, RDR2ben talán 10 órám van vagy annyi se, GTA-kban nulla, kivéve az 5 amit kijátszottam egyszer és soha többé nem néztem rá(Stalker2 ugyanez de azt már halálosan untam is a végére).
4K-ban meg 3,6% játszik a májusi steam statisztika szerint, szóval a gyártók felhelyezhetik a VGAkat ahová szeretnék procistól, mert 8 mag felett az is felesleges ezen metódus alapján. Röviden: nem érdekel kb senkit.
No meg ott a boosteroid, geforce now és hasonlók..
Az utóbbi 2-3 év szerintem kimondottan erős volt játékkínálatban, de ez nyilvánvalóan szubjektív dolog. -
sakal83
addikt
Ja szegeny jatekkeszitok
divat lett a siras
[link] szegeny epic profitja. 2024...
Aztan ha nem megy, lecsokkenti a fejlesztok beret mert tul vannak fizetve ha a termekeiken nem lehet keresni, azutan kirugja oket. Ha ez sem segit elerik az uzembezarasi pontot. Ha elegen erik akkor a kereslethez igazodott a kinalat es mindenki happy.
Erdemes lenne versenyezniuk. A fejlesztok meg visszaveszik az igenyeiket vagy atkepzik magukat olyan teruletre, ahol ugy erzik h a ber megfelelo nekik....
Azert nem dol ossze a vilag ha kevesebb jatek keszul vagy olcsobban🙂
Majd a piac bearazza a fejlesztesi koltsegeket/bereket. Azt teszi ha nem viszik. Ha ugy gondolja nemely fejleszto hogy mondjuk egy aldi penztaros 10 napja er annyit mint az o 1 napja, es az aldi penztaros nem veszi meg a termeket, akkor a piac bearazta az o ertekeleset.
-
buherton
őstag
COVID és az azt követő időszak több szempontból is mérföldkő volt:
- elszabaduló infláció
- streaming mint versenytárs
- stb.A fejlesztési költség miért lett több? Mert minden drágább lett és mindenki többet kér. Ahogy én is tapasztaltam az elmúlt néhány évben a saját költségeimen és a bevételemen.
Drágábbak lettek a cégek üzemeltetései? Befolyásolja őket az infláció? Az energia árak növekedése? Akkor az a megoldás, hogy a vásárlókra hárítjuk a többletköltséget?
Igen, a vásárlókra, mégis kire másra?! Nem akarok a senkinek a zsebében turkálni félreértés ne essék, de muszáj ezt megkérdeznem: ha neked nőnek a kiadásid, pedig nem változtak a szokásaid, akkor nem mész több fizetést kérni? Bármilyen cég mitől lenne más? Ha nőnek a kiadásik, akkor azt valakinek meg kell fizetnie.
Nem véletlenül kérdeztem ezt:
Szóval, akkor ma elég egy Doom, vagy egy Heores III szint arra hogy a játék legendás legyen?Mit vár el egy mai játékos? Több content, hosszabb játékmenet, nagyobb tér, szebb grafika, élethűbb mozgás, optimalizált kód stb. Ha valamelyik nem stimmel, akkor már megy a sírás. De ezek óriási pénzekbe kerülnek már és egyre többe fog, ami több befektetés, nagyobb rizikó, és valakinek ki kell fizetnie. Máshogy kérdezem, mennyire szeretnél kölcsönadni valakinek az alábbi esetekben?
100k forintot kérnek tőled, ami jól eséllyel visszahozza az kölcsönt és ad mondjuk 20 %-t.
10 milliót kérnek tőled, aminél előre tudható hogy benne van a bukta, de van rá egy kevés esély, hogy nagyot fut, akkor akár duplázni/triplázni is lehet a pénzt. -
PuMbA
titán
Én csináltam időt mind a Red Dead Redemption 2-nek, mind a Cyberpunk 2077 + DLC-nek anno, illetve még a Ratchet & Clank: Rift Apartnak
Mindkettőt végigvittem az összes mellékküldetéssel együtt. Azóta nem nagyon látok olyan játékot, ami érdekel és időt kellene allokálnom rá, pedig tudnék. Black Myth: Wukong állt hozzá a legközelebb.
-
podtibi
senior tag
-
.LnB
titán
Jön a lóvé! Hát nézd meg a negyedéves jelentéseket! Meg az osztalékok mértékét. Rekord számok meg minden. (Csak éppen milyen áron?)
Ezek cégek közel sem veszteségesek, vagy vannak bajban. Egyszerűen csak profitmaximalizálnak ezekkel a rengeteg kirúgásokkal!
Az egész, ami manapság végigsöpör az iparon az az, hogy a covid évek alatt akkorát nőttek a bevételeik és a profit, amekkorát korábban sose. Ment is a tapsikolás, újjongás.
De a kapitalizmus (befektetők) nem bírja azt elviselni, hogy 2-3 igazán kimagasló év után nem képesek tartani az adott növekedést, akkor a befektető elpártol. A kapitalizmus rákfenéje, hogy állandó, vagy egyre csak növekvő profitnövekedéssel számol. Ami minden ép ész, és logika szerint tarthatatlan.
-
.LnB
titán
Egyébként a covid miért számít ebbe a képletbe? Azért mert az emberek be voltak zárva, és marha sokat költöttek játékra? És a stúdiók/kiadók azt hitték az alapján az időszak alapján, hogy a "bab is hús", és nem számoltak azzal a kapitalista sutyerákok, hogy visszaesés fog bekövetkezni? Majd amikor bekövetkezett, nem akarták elfogadni?!
Mitől ment feljebb a fejlesztési költség? Mert a fejlesztők felébredtek, és rájöttek, hogy úgy is lehet játékot készíteni, ha nem hagyják magukat kiszipojozni, és érvényesítik a jogaikat a játékfejlesztői szférában végre, amire eddig is minden joguk meglett volna?! És ezáltal a fejlesztők bérei nőttek?
Drágábbak lettek a cégek üzemeltetései? Befolyásolja őket az infláció? Az energia árak növekedése? Akkor az a megoldás, hogy a vásárlókra hárítjuk a többletköltséget? Mert őket ezek a tényezők nem érintik?Vagy azért mert a nagy diverzitási mozgalom által kurva sok olyan fejlesztő került be a stúdiókba a "kvóta" miatt, akik inkább hátráltatják a fejlesztéseket a hozzá nem értésükkel, de legalább lehet őket mutogatni, hogy nálunk bizony színes a felhozatal?!
Mire többre várnak a játékosok? Az átlag 4-5 órás singel player játékoknál hosszabbakra? Normálisan megjelenő, kész játékokra? Amiket nem az első vásárlók bétatesztelnek? És némi változatosságra?
-
PuMbA
titán
PlayStation Decade-Low Profit Margins Worry Analysts Amid Runaway Game Budgets
Igazad van, csak a veszteséges helyzet felé haladnak
Ugye nem kéne embereket elküldeni, stúdiókat bezárni meg játékokat leállítani, ha jönne a lóvé. Az utolsó bekezdésben pont a multiplatformságról van szó, mint megoldás.
-
-
PuMbA
titán
Ma már ez szerencsére nem működik
Olvastuk a híreket, hogy a Spider-Man 2 is mekkora veszteséges volt a 300 millió dolláros fejlesztési költséggel, mert nincs akkora vásárlóbázis, mint a PS2 vagy 3 idején, de a játékokat meg 5-10x drágább megcsinálni.
Nem véletlen, hogy teljes multiplatform lett minden. Xbox játékok jönnek ki PS5-re, PS5 játékok jönnek ki egyre több és egyre hamarabb PC-re. GTA VI is jóval hamarabb lesz PC-re, mint eddig. Ezeket a fejlesztési költségeket már nem lehet bírni úgy, hogy kiadod csak erre vagy arra.
-
.LnB
titán
Ez sem véletlen. Elég okos üzletpolitika ez, hogy kiadják csak konzolokra. De azoknak is az utolsó éveiben csak. Majd jön utána PC-re. Majd az után jön egy újabb konzolgeneráció, akkor arra is külön megjelenik. (És ha ez tartalmaz valami többletet, akkor jöhet majd még egy PC-s kiadás is.)
-
hemaka
nagyúr
Pc-re meg jo ha kijon majd 2028-ban, a gta5bol kiindulva 😂
-
Micsurin
nagyúr
Nem nem ördögi kör.
Egy RDR2 el fog menni 99usd-ért is, akciózva ~59-ért.
Egy Ubifos Outlaws még 39-ért is csak bukdácsol.HW árak emelkednek, lakhatás és ételárak emelkedne. Emelhetik a játék árakat, csak hamar plafont fognak ütni és szembejön a vonat az alagútban, hogy az eddigi szutykaik nem fognak elmenni ennyiért. Ellenben a Ninti, R* és társai vígan el fog evezni így is.
-
NandoXXL
senior tag
GTA hype train bárhova elvisz, más esetben attól hogy valami minőségi, nem veszik meg digitális wc papír formájában az emberek 3x szoros prémium áron.. Amit akkor húznak le a virtuális klotyón amikor akarnak.. A DROGOS WOT függők meg mobil appra vénásan bekötöttek pedig nem minőséget keresnek, hanem cuccot...
Minőség, támogatás, normális áron, ez több összetevő.
Rang, sok pénz több tízezer büfi, zárt buta ködben való lebegés, nulla valódi élet, ez az online tér, akikre építenek a kiadók, oldalak
-
.LnB
titán
Neked nem tetszik. Nabumm..
(Sajnos az Ubisoft sem ment még csődbe attól, mert én hányok a legtöbb játékuktól.
)
Ettől még ez a 12-13 éves játék mind a mai napig ottvan az eladási listák top10-ében. És iszonyat mennyiségű pénzt termel az online része. Ezért sem szorul rá a Rockstar a GTA VI megjelenésére.
A Rockstar-nak ott a Red Dead Redemption 2 is, ami ~74-75 millió példányban kelt el. És ez a cég megteheti azt, hogy egy árva frissítést sem ad ki ahhoz a játékhoz, már hosszú évek óta.
(Egyébként én sem vagyok GTA vérfan. Párszor végigjátszottam a sztorit, és kipróbáltam kicsit az online-t, ennyi.)
-
.LnB
titán
Nem ördögi kör. Pont erre lesz tökéletes példa a GTA VI. Mert az is be fogja bizonyítani, hogy az igényes, fasza játékokra van igény. És az emberek hajlandóak fizetni érte.
A játékok minőségével, tartalmával, és változatosságával van a baj. Ez alól mondjuk van kivétel, a COD, Fifa sorozatokkal például. Amik inkább már divatcímek.
-
lvb
aktív tag
válasz
Raysen623 #29 üzenetére
100*350=35000, 100*300=30000 Számomra majdnem mindegy, hogy 1 játék 30 - 35 - 40k, szerintem a 30k is rohadt sok. Már az is bosszant, hogy a Nintendo játékok 20k fölé kerültek, és a switch2 jelentős drágulást hoz itt is. A következő években maradnak a már meglevő switch 1 játékok...
-
.LnB
titán
Milyen sok? És mekkora siker?
Persze, a maguk szintjén kimagasló sikerek. A Rockstar meg rájuk néz és így szól: "rookie numbers"
Az AAA piac nem azért szűkül mert a kisebb játékok sikeresek, hanem mert szar játékok jelennek meg, amire nem hajlandóak annyit költeni az emberek. És mert drága a fejlesztés, és iszonyat sok bevételt kellene hozniuk a sikerhez. -
Raysen623
addikt
válasz
janeszgol #28 üzenetére
De sok (és nem kellene bagatellizálni), mivel hirtelen fognak ugrani 30 dollárt felfelé. Erre még rájön az árfolyam idehaza és annyi az egésznek. Baráti körömben is kb mindenki kétszer átgondolja mit vesz meg ennyiért. Ha csak 300 Ft lenne 1 Dollár, na akkor nem lenne sok a 100 dolcsis ár sem. Érezhető a különbség. Engem ez a mizéria egyelőre nem érint, mivel nem érdekel a GTA VI, bár ki tudja lehet ezzel a résszel engem is berántanak, majd elválik milyen sztorit kap. Eddig ugyanis totál érdektelen volt számomra.
-
janeszgol
félisten
válasz
Depression #27 üzenetére
1998-ban is voltak 13 ezer forintos játékok. Az átlag játék 8-9 ezer ft volt. Ez a 100 dollár ez nem sok. (Oké kevesebb potenciális vevő volt akkoriban.)
-
Depression
veterán
Mikor elkezdtem ebayről vásárolni 2008-ban 160Ft körül volt egy dollár. Nem izgatna az áremelés, ha az amerikai infláció feletti nem lett volna itthon még kb. 100%. Így viszont nem érint az áremelés, mert a 60$ sem fér bele.
Régi szép idők, mikor a F.E.A.R. megjelenésekor nemhogy a játék ára nem érdekelt, de mivel nem indult el a directX miatt, vettem egy 6600GT-t is hozzá (persze használtan). -
kisharsany
aktív tag
Lehet az a gond, hogy nincsenek jó játékok?
Az nem egyenlő a jó játékkal, hogy egy kultikus Age of Empirest 3d-s grafikával kiadnak, úgy meg pláne nem, hogy még ronda is és egy ilyen stratégiai játéknál inkább csak nyűg a kezelésben és felesleges... -
PuMbA
titán
Minden más is drágult, így semmi különös nincs a 80-100 dolláros árban
Ha valaki moziba akar menni vagy elutazni valahova vagy egy koncertre játékvásárlás helyett az is drágább lett, szóval ez szerintem nem befolyásoló tényező.
Inkább az a gond, hogy nincs sok jó játék. Én is alig játszok valamivel 10 évvel ezelőtthöz képest, mert nincs mivel. GTA VI-tal biztosan fogok játszani, azt várom.
-
nubreed
veterán
A játékosok döntenek és meg lehet nézni, hogy a közelmúltban milyen sok AA vagy indie játék ért el nagyon komoly sikereket. A 80-100 dolláros alap (standard, nem deluxe vagy ultimate) játék ár, sok embernél át lépi azt a bizonyos lélektani határt, szűkülni fog emiatt a triple A ipar.
-
nubreed
veterán
Mivel az AAA játékipar egyre gázabb és ezzel párhuzamosan a kisebb AA vagy indie stúdiók egyre jobb játékokat csinálnak, amiket sokszor sokkal olcsóbban adnak ki mint a szokásos 60-70 dolláros alap AAA játék ár, ezért nem kérdés, hogy a piac merre felé megy el. Meg is érdemli az AAA ipar, hogy a saját kardjába dőljön.
-
GreatL
őstag
Nem vagyok már nagy játék-newzoo... de elvagyok a régi címekkel egy ARL IGPU-n, ha esetleg veszek VGA-t az is csak a régi címeken fog gyorsítani.
-
.LnB
titán
(Még ha ez a 100$-os ár csak pletyka is: )
És hidd el, elfogadják majd. Én is elfogom. Szerintem ez az ár, a GTA VI eladásait minimálisan befolyásolná. Viszont nagyon rosszat tesz majd a többi játéknak/stúdiónak/kiadónak. Mert ha ők is ilyen áron akarják majd adni játékokat, akkor jó lenne valamit fel is mutatniuk cserébe. Nem csak majd a Rockstar-ra mutogatni, hogy "de hát ők kezdték". A R* kezdheti. De sok stúdió nem képes letenni az asztalra olyan produktumot, ami megéri azt az árat.Másrészről meg az lesz, hogy aki esetleg nem engedheti meg magának, majd akkor csak a GTA VI-ot veszi majd meg egy évig. És akkor sok játék eladásai meg bezuhannak.
De ne legyen kétségeitek, a GTA VI soha nem látott siker lesz. A társaságomban is olyan emberek várják, és vesznek majd miatta konzolt (amikor árultam most a Series X-emet, azért vette meg a barátom, mert jó lesz az majd a GTA VI-ra. Annyi volt a kikötés, hogy esküdjek meg, hogy meg fog jelenni rá a játék.
) , akik ezen kívül soha semmivel nem játszanak. Elképesztő a hype körülötte.
-
Amit látok a játék piacon az alapján hálát adok magamnak, hogynem nagyon érdekel már. Egy vagyont el lehetne költeni hardverre plusz a játékokra és akkor 1 platformról beszéltünk csak.
A HL2:EP3-mat megvenném mondjuk, ha tényleg jön...
-
gabor7th
addikt
Arról hallok sokat, hogy a GTA 6-tól várják, hogy a játékosok elfogadják a 100 dollár feletti belépőárat egy játékhoz... Csak belépő, belső shop, DLC-k stb. még ezen felül lennének.
A játékosok oldaláról ott van, hogy
-Nem látják a plusz értéket a több pénzért
- Egyre többen kiégnek játékügyileg
- A fiataloknak ez túl sok, az idősebbek meg... kiégnek.Idén már megjelent egy sok platformot vizsgáló kutatás és kiderült, hogy a legtöbb játékos igazából 8 éves, vagy még régebbi játékokkal játszik.
Új játékokat alig vesz valaki.
"Report: An Overwhelming Majority of PC Gamers Prefer Older Video Games"
""According to Newzoo's research – based on a survey of 73,000 players and data from over 10,000 games – in 2024, 67% of player hours on PC were spent on games six years old or older, 25% on games between two and five years old, and the remaining 8% on titles less than two years old.""
A mobil videójátékok egy külön kategória... Akiket korábban bepaliztak úgy tűnik újból már nem engedik. Ott minden képzeletet felülmúló lehúzás ment.
-
podtibi
senior tag
Kezdjük ott, hogy mért költekezzek? Aki jól csinálta, 10-15 év alatt annyi játékhoz jutott ingyen, hogy vennie se érdemes. Ha kiakarja játszani a jelenlévőket.
Nem gondolnám hogy a játékok árával lesz gond, hanem hogy lesz e elég időnk minddel játszani.(Nem. Egy élet nem lenne elég rá, nem hogy kettő.) -
Franklin
addikt
Mert pl. sokan kivárnak PC fejlesztéssel a GTA megjelenéséig, nem tudni még, hogy milyen proci és vga kell hozzá.
Ha pl. olyan lesz, mint a Stalker 2, hogy 4K-ban már meg sem mozdul 8 GB-os kártyán (4060, 5060 tulajok, szevasztok!
), akkor sokan fognak új hardvert venni, ami akár évekig meglökheti a hardvereladásokat.
-
.LnB
titán
A játékosok azért sem költekeznek, mert gyenge játékok jelennek meg.
De a free 2 play Fortnite, EA FC és hasonló játékokba ugyan úgy ömlik a pénz. Ez a Playstation negyed éves számaiból jól ki is derül.
Az új megjelenésekkel van a baj. Mit vegyen az átlag játékos? Sőt mit vegyen az a játékos aki egy kis igényességet vár el egy játéktól?! Majd most a Death Stranding 2 lesz az, de az is csak PS-en..
Ahogy telnek az évek, ez a GamePass úgy válik egyre értelmesebb alternatívává.
-
floatr
veterán
Mondjuk az ágazat szekerét nem tudom, hogyan dobja meg, ha az emberek max azt az egy játékot veszik meg jövőre. Inkább bukó lesz minden más - mondom ezt úgy, hogy nem igazán érdekel a GTA.
-
Klupi01
csendes tag
Hogyha nem ilyen hulladékok érkeznének, mint a Leslie Benzies által fémjelzett MindsEye még szép, hogy pénzügyi pangás lesz a játékpiacon. Remélem a Mafia Old Country nem fog ennyire lebőgni...
és még csodálkozik mindenki, hogy 20-25 éves játékokat streamelek folyamatosan. Nem véletlen...
-
Segal
veterán
Szerintem mindenki csalódott már legalább egyszer valami előrendelése végett, hogy nagyon nem azt kapta ami be volt harangozva és manapság legalább még drágábban is lehet ezt megtenni, de egyszerűen semmi értelme sincs mert mire kijön a játék az 1.0-ás (beta vagy rosszabb) állapotból és végre élvezni is lehetne addigra úgyis kap minimum 30%-os leárazást. Az egyedüli veszteség az az 1-2 (de nagyon max 3 hónap) amennyivel később játszhat az ember az adott címmel. Kit érdekel, ha ezzel vagyonokat spórolhat... (meg nem kevés idegsejtet hogy a kezdeti fagyásokat, fps droppokat, orbitális bugokat stb. elkerüli)
-
slmSIG
tag
IGEN!
- következő kérdés? -
Raysen623
addikt
Ugye kezdődött azzal, hogy GTA VI már emelt áron fog érkezni. Közben kijött a Switch 2, ahol már egységesen emelt árakkal adják el a játékokat. Ez az emelés átmegy jelenleg PS oldalra, és át fog menni PC-n is. XBOX-ról nem nagyon beszélhetünk, mert ott a GP mindent szétcsapott, de ott is várható áremelés szerintem.
Így nem nehéz növekedést generálni. PS5 eladásokat csökkentette a PS4 életben tartása Sony-nál. MS-nél az új kézikonzol eladások érdekesek lesznek. -
Trailblazer
veterán
Ha egyáltalán kijön pc-re 2027-ig.
-
buherton
őstag
Köszönjük Trump! Jár a buksi simi.
-
miqlas
őstag
„2026-ban nem csak a GTA VI dobhatja meg az ágazat szekerét, hanem más prémium címek is, például a Resident Evil Requiem. A Newzoo szerint mindenesetre a GTA VI sikere PC-n önmagában növekedést hozhat 2027-ig.”
He?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest