- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hannibhál
őstag
válasz
Kean_Sorbo #33198 üzenetére
Az ennyire le tudja fogni? Majd megpróbálom csak most melózok. Ha az nem akkor mi egyéb?
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy van egy i7 4790k-m s a biosba deafaultra állítva mindent, turbo benyomva s cinebench r15ben csak 680 pontom van holott majd mindenhol azt látom h 830 körül kéne neki lennie. Mitől lehet ez?
-
#Morcosmedve
veterán
Benchmarkot futtassad, amig hibatlanul lefut, addig jo. Csokkentsd a CPU magfeszultseget, amig lefagy vagy nem fut mar le egy resze. Ekkor a CPU Core fesznek +0,035V és kész. Ha valaha is fagyna, egy lépcsőt emelsz a feszen.
Nem tudom mennyit vesz fel...(program függő is)...teszt során azért nézegessed a hőfokot, teszt után a valódi felvett értékeket, HWinfo64 tudja.
-
lanw
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #33190 üzenetére
15 perc lement hibátlanul. Mitől függ,hogy mennyi TDP-t kap a proci? pl 70-80W vagy 200W? Vagy tesztprogram függő?
-
Alpi.
addikt
válasz
#Morcosmedve #33183 üzenetére
Köszi ! Nekem is tetszett a dolog nagyon. Nem gondoltam volna ekkora javulásra 30-40 fok csökkenéstől.
A gond azzal van, hogy nem egyszerű a szigetelése a cuccnak. Jó sokat szenvedtem vele. 10-20 perc alatt full vízben áll minden a foglalat körül. Végül az az ötletem támadt, hogy megpróbálom légmentesre (amennyire lehet) lezárni a foglalatot és környékét. Minden apró résbe, szabad helyre papírt tömködtem, aztán fogtam egy celluxot és gondosan végigragasztottam a foglalat tetejétől le egészen a lapig. Körbe, körbe. Lap hátulját szintén, de ott egy szivacslapot szorítottam hozzá. Ezzel elzárva a levegőt. Ez a módszer tökéletesen vizsgázott. 10-12 órát ment zsinórba. Mikor szétszedtem, a foglalat körül még nyirkos részt sem találtam.
Folyamatos 2d-t nem bírna a kompi egy ilyen kaliberű procival. Ezt a Cinebench runt csak úgy kíváncsiság képp futtattam. 3D-re viszont elképesztően jól szerepelt !
[3DM06] [3DMvantage] [3DM01] -
lanw
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #33190 üzenetére
köszi megpróbálom!
-
lanw
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #33185 üzenetére
arctic freezer 13 a hűtő előtte egy thermalright volt,de az nem elegendő,a paszta mx2,és 4670K
4,2-nél 1,23-4-5 már 100fok!!!
-
Alpi.
addikt
válasz
#Morcosmedve #33181 üzenetére
Igen, nagyon forró darab.
A kontakt úgy tűnik javult, mióta Ricsinél újranyitottuk az előző delid után visszaragasztott kupakot.
Igazán nem látszott semmi gond, utána mégis egy kis javulást mutat. Valahol -35 / -40 fok körül lehet az alja a cuccnak. Sajna -8 fok alatt lekattan a cpu hőmérője. -
Alpi.
addikt
válasz
#Morcosmedve #33179 üzenetére
10-15 fok terhelésnél.
1.34-el lement Vantage cpu teszt, 1.35-el Cinebench, Xtu 1.4-el. Annak ellenére is, hogy Xtu alatt 50 fokos csúcsok is voltak. -
deadwing
addikt
válasz
Bile Demon #33176 üzenetére
Ezt holnap kipróbálom, köszi. Fura lenne egyébként mert a játék még anno AMD kártyával szerette a HT-t.
-
deadwing
addikt
Valakinek van tippje, mi okozhatja azt a jelenséget, hogy a 4770k BF4 alatt 60%-nál nem megy többel? Ezt még ultrán meg is érteném, de hogy low graf mellett is ennyit megy, kicsit fura. Gyakorlatilag alig van fps különbségem. 980 Ti van mellette és Asus Z87 pro alaplap.
1600-as RAM okozhat ilyet? Chipset driver? Ezt utóbbit nem raktam fel, gondoltam win10-hez már felesleges... -
lanw
aktív tag
válasz
kicsipapucs #33173 üzenetére
-
-
-
lanw
aktív tag
válasz
kicsipapucs #33170 üzenetére
Ez egy asrock B85 így esélytelen?
-
-
MK VII
veterán
válasz
taknyí #33159 üzenetére
2-3 hetet várj majd, ha a 480-ra esik a választás. Addig normalizálódnak az árak. Jelenleg itthon a ref 102000ft. Ausztriában ugyan ez 84 ezer a MediaMart-ban. Itthon kicsit megszaladt a ceruza. Pár hét és beáll. Illetve, ha nem tervezel fullHD feletti felbontásban játszani akkor a 4GB-os változat is elég. Az meg még olcsóbb lesz.
-
taknyí
senior tag
Sima 4790-hez milyen VGA passzol max.?
-
VTom
veterán
Nekem ugyanez a konfigom 1080p-re, 4.6GHz-en megy a proci, a Division pörgeti a legjobban, 50-60%-on megy mind a 8 szál, a VGA minden játékban folyamatosan 99-100%.
Proci limited biztosan nem lesz, de ha lenne, a DSR mindent megold
Ha rám hallgatsz, Ti-t vegyél, 130K körül már lehet kapni az aprón, és pár évig nem kell hozzányúlnod a géphez. -
jolti05
őstag
válasz
kicsipapucs #33145 üzenetére
Logikus az érvelésed. Sajnos
Köszi! -
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Tudna nekem valami arra választ adni, hogy hogy lehet az, hogy a 4690k boltban 70e forint, hardveraprón bizonyos eladók újonnan 61-63e forintért kínálják, a használt darabok pedig 58-60e forintért mennek használtan?
Igazából az utolsót nem értem. Annyira bitang ez a processzpr és olyan jól tartja az értékét, hogy kis túlzással, de a használt példányok alig olcsóbbak, mint az újonnan vásárolt darabok? -
taknyí
senior tag
Giga Appcenter-t telepítetted? Azok között van egy easytune/energysaving (04:00-nál) az pont 800Mhz-re veszi vissza, ha aktiváltad véletlenül.
-
NFree
addikt
válasz
Grave_444 #33138 üzenetére
Észrevehtően nem fog megugrani az fps sajnos, viszont ahogy említettem oda tekerhetsz neki egy 100-200mhz -et, kicsit gyorsabb lessz. Ha szükséged van rá akkor emelj , nézd meg mennyi thoz a konyhára s eldöntöd érdemes-e vagy nem
A feszt ne emeld meleg van csak fölöslegesen fűtene 1-2fps-ért.
-
NFree
addikt
válasz
Grave_444 #33134 üzenetére
Szia pontosan mi lenne a kérdés? alapfeszen kb tud a chip 200Mhz et utánna feszt kell emelni , én bench miatt néztem s adtam neki +0.2v ot de jól behűtve nem emlékszem már mit ment úgy 1600-1650.mhz ig jutottam. de kb olyan 1300-1400 et mennie kell 24/7 re is (de nem esküszök rá).
Ahogy a kolléga is irta előttem , ejánlatos a memóriát kicsit megpiszkálni mivel abból dolgozik -
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan elvetemült, aki az IGP-t tuningolja?
-
vorik
tag
Kedves Szakértő Kollegák!
Van egy i3-4330 cpu-m, ami tökéletesen működik, egy dolgot leszámítva: iszonyat lassú. W7 experience indexen 2,9 pontot kapott, 3DMark06-on pedig valami 800 pontot. Annak ellenére, hogy a neten ilyen videók vannak: https://www.youtube.com/watch?v=kMQbJ_yL2UE
Gigabyte GA-Z97X-SOC Force alaplapban van, Corsair Vengeance 2x4gb 2133mhz ramok mellett. Minden driver friss, semmi nem melegszik, stb.
Mit csinálok rosszul?
-
Valaki mostanság vállal kupaktalanítást?
-
NFree
addikt
Srácok lenne egy kérdésem , szeretnék vga-t venni, a lényeg mi fog hamarabb elfogyni egy 4790k 4.6-4.7 ghz en? vagy egy gtx 980 -980 ti kari?
Mert úgy döntöttem , akkora vga-t aszeretnék amivel ez a proci kifut vagy . s megáltam a gépfejlesztéssel. töbnyire 1920x1200-on használnám? -
taknyí
senior tag
válasz
Bile Demon #33114 üzenetére
Köszi!
-
taknyí
senior tag
A cpu-t CM Hyper TX3 hűti. Prime95-nél felengedi 70C-ra (a magokra 80C-t jelez az Aida). Az intel szerint 72C a megengedett. Cseréljek hűtőt, vagy ez így OK?
-
taknyí
senior tag
válasz
#85552128 #33029 üzenetére
Én is ezen agyaltam. 6 éve két magos procik elegek voltak játékra az akkori kártyákhoz, mivel nem használták a 4 szálat ezt a tanácsot kaptam. Benéztem, mert rá 1 évre 4 magosra cseréltem és láss csodát az akkori cod-nál jól jött a 4 szál vga nem változott. Akkor még csak single player ment nálam. Most ugyanezt érzem, hogy elég a 4 szál mondják, de szerintem 1 év és ... a döntés az adataimban van, majd kiderül, ami beborul. Az I5 új platformot áldoztam be az "elavult" I7-re beruházásilag.
-
Trailblazer
veterán
válasz
ricsi8800gt #33108 üzenetére
Coolert én is cserélnék, de valami mindig megelőzi a fontossági sorrendben. Most pl. vga-csere lenne a soros. Azért nem annyira trágya, mégse gyári légkeverő.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Trailblazer #33107 üzenetére
Hát igen ez saját döntés hogy vagy delid és akkor a hőfokok biztos javulnak vagy marad a gari.Coolert cserélnék a helyedben.Nem pont noctuára vannak jók amugy amik kettő ventisek.ilyenkor joval több feszt kér ugy is.
-
Trailblazer
veterán
válasz
ricsi8800gt #33106 üzenetére
Az nem fog megtörténni, mert nem akarok garit veszteni. A Noctua meg embertelen áron megy újonnan, használtan ha feltűnik egy az aprón, villámsebesen csapnak le rá, nincs esély. Nem marad más, mint visszavenni, vagy növelni a feszkót és a cooler fordulatszámot.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Trailblazer #33105 üzenetére
Nem igen acélos a cooler az tény.Én se véletlen delideltem magamnak a 4690K-mat és most alapon 27 fok a Noctua D14-nek meg a CLU-nak köszönhetően,Benchmárkok alatt 4.9 megy,75fok.Szerintem vedd vissza a feszt meg az órajeleket hisz igen meleg van.Ha nem delidelt akkor megéri delidelni
-
Trailblazer
veterán
válasz
ricsi8800gt #33104 üzenetére
Nem is azért van húzva, csak általánosan. Egyébként videot szoktam tömöríteni sokat, oda azért jól jön. Scythe Grand Kama Cross 2 van rajta.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Trailblazer #33103 üzenetére
Én játékra nem tartom fontosnak a cpu húzást de ez az én véleményem.Szerintem probáld meg 4.2 vagy 4.0 GHz,Mivel hűtöd ?
-
Trailblazer
veterán
válasz
ricsi8800gt #33102 üzenetére
Játék közben voltam épp. (Fallout 4)
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Trailblazer #33101 üzenetére
+10 nem biztos,folyamatossan figyeld a cpu tempet.Ne igen terheld cpu programokkal ami meg tekeri
-
Trailblazer
veterán
Megjött a tartós meleg, és máris becsúszott egy WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. Több, mint fél éve nem nyúltam a beállításokhoz, 4400-on megy az i5 4690K, eddig 1.165V-on. Most 1.175-re növeltem, elég lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged