Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci.csabi
tag
Sziasztok!
2 nappal ezelőtt vásároltam egy i5 4690k-t és arra lennék kíváncsi, hogy stock hűtővel ezt sikerült kihoznom, hogy ez maradhat használatba vagy vegyek vissza belőle?
Sajnos igen tudom nem illendő nagyon rárakni a stockot annak aki tuningol, de sajnos az hűtöm nem teljesen kompatibilis 1150-es foglalattal. -
Joshi
titán
Ez így nem annyira helytálló teszt ugyanis azért kapott csak 1.194V-ot a procid mert még 50%-os kihasználtságon se volt, próbáld meg 10 körös IBT alatt egyből kiderül hogy mit bír a procid. Én kétlem hogy IBT alatt 4.7Ghz-re Auto beállításnál 1.200V-ot adna neki, az viszont előfordulhat hogy Manuálban fix fesszel simán megy a 4.7Ghz 1.200V-on. Nekem is 4.6Ghz-et simán viszi 1.180V-on de a biztonság kedvéért 1.200V-on járatom.
(#20292) bombibmw az lenne a legjobb ha visszaraknád mert akkor kiderülne hogy mi újság van. Miért cserélted le a biost? Valami nem volt jó?
-
bombibmw
veterán
Én is elkezdtem a tuningot egy laza 4,6GHz-el.
Megy is stabilan 1,185V-al,viszont egy gondom van.
Cseréltem a lapomat egy Sabertooth Mark 1-re.
Felraktam a legújabb bios-t és indításnál csak felpörögnek a ventik,kivillan a cpu led és semmi,viszont reset után bebootol szépen a gép és onnantól stabil minden.
Lehet ez a legújabb bios-tól,tegyem fel az utolsó előttit? -
blu79
addikt
sziasztok, na ma tesztelgettem egy kicsit
( Tuning a gyakorlatban)
- visszaállítottam mindent alapra és auto-ra (Cpu core ratio Sync all cores 4,4Ghzturbo coreV auto, xmp bekapcs ram 1600Mhz DramV auto(1.5v) , intel energiatakarékosság bekapcsolva, min Cpu cache ratio Auto-max Cpu cache ratio Auto), fogtam egy 3,39Gb videót és a FormatFactory nevű progival átkonvertáltam más formátumba, az idő ami alatt készlett a videó az 00:22:29 átlagban 35-38 volt a cpu kihasználtság 1.184v volt a cpu coreV (cpu-z-vel mérve), ezután lefutattam a Cinebench nevű progit ahol 874 cb-t kaptam itt a max hőfokok (realtemp) 72-68-70-65 C voltak 100% cpu kihasználtság mellett coreV 1.184v.Tuningolva:
-Cpu core ratio-Sync all cores 47 szorzó,( Adaptive-re állítva) coreV 1.19v, xmp kikapcs , manual modra állítva 2400Mhz belőve 1.61v a dramV, intel energiatakarékosság bekapcsolva, min cpu cache ratio 8, max cpu ratio 44 , fogtam ugyanazt a videót és szintén átkonvertáltam ugyanazzal a progival és ugyanarra a formátumra ami ezúttal 00:20:34 idő voltcpu 35-38 kihasználtság , coreV 1.194V volt cpu-z-vel mérve, lefuttattam a cinebenchet ahol 950 cb-t kaptam, 100% volt a cpu kihasználtság coreV 1.194 a hőfokok pedig 77-75-76-69 voltak, Ezt a tuningbeállítást leteszteltem aida stress tesztel (CPU-FPU-CACHE bepipálva), és játékokkal és nem hibázott a rendszer.
A videókonvertálós tesztet megcsináltam úgy is hogy intel energiatakarékosság kikapcsoltam, a coreV adaptive-ről átállítottam manual-ra és adtam neki 1.22v 4,7Ghz mellett , min és max cache ratio auto-ra állítottam és ugyanazt az eredményt értem el mint a fenti tuning beállításon még a cinebench 950cb is egyezett, csak evvel a beállítással nem energiatakarékos és magasabbak a hőfokok, így visszaállítottam mindent a fenti tuning beállításra
-azért csináltam a videókonvertálós tesztet mert a direkt erre a célra kijelölt tesztprogik tuningnál mindig nagyobb pontszámot adnak, de én szerettem volna tudni hogy a gyakorlatban mit hoz
-
-
Joshi
titán
Általában nem a feszültség hat ki a proci élettartamára hanem a hőmérséklet, nyilván a kettő összefügg tehát minél magasabb a fesz annál magasabb a hőmérséklet is. A tesztemből is láthatod hogy pont a fix feszektől lett alacsonyabb a hőmérséklet mert az Auto beállítás indokolatlanul magasabb feszültséget adott a procinak.
-
válasz
#Morcosmedve #20266 üzenetére
Sok helyen elég könnyen ment a penge,fura volt ezt tapasztalni.
Meg lehet úgy ragasztani,hogy gyárinak tűnjön.
Sosem rakok semmit az smd-re,mert nincs rá szükség.
Ha rendesen van pasztázva,akkor sosem jut el az smd-hez a paszta.
Megcsináltam már "párat",azóta is tökéletesen üzemelnek. -
sg22
senior tag
válasz
#Morcosmedve #20281 üzenetére
lehet most kivetelt teszek es kiprobalom. a proci elettartalma miatt gondoltam h nem egeszseges. nameg idegesit h folyton kapna a max feszt
-
#Morcosmedve
veterán
pedig pár watt, cserében, pedig mikor használod többet megy és stabilabb + sdirektebb a reakció. Én is használtam még 4770k-nál adaptive-ot, hát nemgyrebe... jobb a fix. Majd lemérem már egyszer a gépet 4690k-val is, csak lustika vagyok kihúzni az elosztóbol, mert le kell hajolni az asztal mögé
(#20282) sg22: én úgy gondolom, hogy mivel az látszólagos fesz, ezért nem basztatja, hiszen ha nincs rajta áram, meg terhelés valójában nem vesz fel valójában semmit, ez a mérőn is látszik... általában 1,25-ig szokták mondani, hogy az még nem árt a feszadás, terhelés alatt, ill 24/7-re, de ez is kicsit olyan legenda, mint az 1,65v-os ramok hatása az IMC-re. NIncs bizonyítva, de nyilván jobb, ha minél kevésbé terheled túl, pláne feleslegesen.
-
sg22
senior tag
de az en 4670k-mat kene, hiaba van rajta jo huto a magok egybol kilonek 100 fok fele throttlingolnak 10 sec utan stress teszt alatt, jatekok alatt is rohadt magas 1.25v-on. ennyi meg kell neki h tudjam huzni. rakas gozolgo lokaki. sok ertelme volt megvenni ezt a K-s procit telleg
-
sg22
senior tag
Sziasztok! Ma vettem egy 4790kt. Megtudjatok mondani hogy mennyit mennel ezek a procik altalaban? A 4670km max 4300 at ment de olyan homersekleten h nem mehetett 0-24 ben. Itt mar valtozott valami a refreshsel vgy csak kamu duma volt?
-
Rota
tag
válasz
BomiBoogie #20256 üzenetére
Például: Graphics Output- Intel® Core™ i3-4130T és Intel® Core™ i3-4030U utóbbinál eDP/DP/HDMI előbbinél semmi.
-
Kasya
nagyúr
Gyakorlatilag mi a különbség a 4790 és 4790K között?
-
Üdv!
Újabb 4790K a műtőasztalon
Intel Core i7 4790K Devil's Canyon IHS Removal delid by akoska07 2.
Amint meg lesz az új hűtője vszínű jön majd pár teszttel a tulaj.
-
Landon
addikt
Sracok, valaki lenne olyan vegtelenul kedves es tudna nekem AC: Unity alatt mondani nekem egy legforrobb core temp-et?
Benchmark-kent kene. Nalam 4770K 4.3Ghz @ 1.18v, 3.9Ghz ring @ 1.02v siman belenyal az 59C-ba egy Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme tarsasagaban es nem vagyok meggyozve felole, hogy ez teljesen normalis.
Ha jol tudom AC U hasznal AVX2.0-at de majd valaki kijavit ha nem igaz.
-
-
E.Kaufmann
veterán
Volna egy kérdésem. Most vettem egy g1840-et. Valamiért azt hittem, hogy a benne lévő HD Graphics-ra nincs OpenCL támogatás (ha már HT vagy spéci vektorutasítások sincsennek
).
Egy Windows 10 preakármit húztam fel és alatta a GPU-Z hirdette az OpenCL támogatást is és RatGPU nevű progi el is indult a GPU OpenCL meghajtóját bepipálva, valamint futás közben a GPU-Z is írta a 100% körüli terhelést. Csak Win10 alatt müxik, vagy már régóta más rendszerek alatt is?Valamint van olyan lap amiben ilyen Haswell celeronnak is be lehet állítani az 1600MHz-es memóriaórajelet? Lapfüggő, vagy valamilyen paraméterét még állítani kell a procinak?
-
Rota
tag
válasz
BomiBoogie #20252 üzenetére
Általánosságban lennék kíváncsi, hogy ha semmi nincs a technológia rubrikájában akkor az mit jelent.
-
Rota
tag
[link]Erre valaki, valami bővebbet ?
-
greenface
aktív tag
Erre vki?
Miért nem megy win-ben a max órajelen a proci...? -
Hardtech
aktív tag
A feszt még mindig nem csökentettem a kérdés az lenne hogy a feszt csak ugy lehet csökkenteni ha a turbo ki van kapcsolva es a proci allandoan fix orajelen megy vagy be lehet allitani hogy a 4.4ghz es oralejel (ennyire megy fel a turboval max) kapjon X Voltot és aranyosan ehez csökken majd mas orajelen ?
Core2Duo rol valtottam szoval nagyon nem vagom mi hogy mukodik
-
Hardtech
aktív tag
Ezek az értékek normalisnak számítanak játék közben?
A programok amik jelenleg futnak:
- World of Warcraft full grafikan
- Full HD Twitch stream megy a háttérben
- Facebook,Viber,Skype stb.....kb 20-30 perce megy es a hömerseklet 55-65fok tehat 60 körül átlagban van attol függöen hogy eppen a jatekba vagyok belepve vagy streamet nezek netezek stb.
-
Laja333
őstag
Hello,
Egy allergia vizsgáló készülékhez a gyártó egyik embere 4 magos i7-et ajánlott. Mivel általában a forgalmazott készülékeink rendre elfutnak egy celeronon is, így kicsit overkillnek gondolom.
A kérdésem, hogy van valami olyan különösen egyedi a tulajdonsága az i7-nek az i5-el szemben, ami miatt mindenképp azt kellene vennünk? HT-t leszámítva. Rákérdeztünk egy forgalmazótól, nekik szépen fut i5-ön is a gép. -
Rota
tag
Sziasztok.
Ha egy processzor mellett nincs semmi információ bizonyos szolgáltatások mellett az mit jelent? A yes és no ok,de ha semmi?
[link] -
Üdv
Van egy kupakjavított 4770K procim (thx laychi
), egy be quiet! dark rock pro 3 hűti, aida64 fpu teszt alatt max 68 fokos, viszont a lapom még eléggé gány hozzá, megpróbálhatom a tuningot vagy inkább várjak az új lapig?
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
jelenleg egy i7-4790K Corsair H75 kombó van a gépemben 2 db PWM-es akasa apache black ventikkel. Már vettem egy H110-et de még 1-2 hétig nem tudom beszerelni.
Játékok alatt rendszerint 50-55 fokon megy a cpu, de most az új Dragon Age játéknál volt olyan hogy 65 fokra is felment, és tartósan 55-60 között mozog a hőfok nála. Ez mennyire vészes ha több óráig így jászom vele? Inkább ne erőltessem amíg nem szereltem be jobb hűtőt, vagy ennyitől még nem lehet baja?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
laychi #20231 üzenetére
oksi, most ilyen elég butus telóm van nem láttam...hát 4770k az ilyen... ott azért gyakori ez a "gyenge" tuning (nyilván másból is ki lehet fogni...). Én is azért adtam el, mert 4,3-at ment 1,25-el és nem tudtam hűteni H110-el... 4690-el meg ugyan úgy elvagyok, én nem vágok semmilyen szoftverrel, az meg 4,6-ot megy 24/7-ben.
-
laychi
veterán
válasz
#Morcosmedve #20230 üzenetére
4770K,nem biztos,hogy sok.
Nekem is volt 4670k-m,ami 4,2Ghz-t vitt 1,2V-tal,de olyan is,ami 4,4Ghz-et ugyanekkora fesszel.
Mint tudjuk a 4x70K-k nem igen voltak tuning bajnokok.Sőt,vendégszerepelt már nálam 4690K is,ami ugyanilyen gyenge volt tuningban és nemrégiben volt nálam egy 4770k,ami a 4,1Ghz-et vitte 1,2V-tal,és rosszabb is korábban.
(#20226) ia84ttm
Ezért kell batár hűtő,nagy lgszállítású ventivel(így igény esetén alacsonyabb fordulaton lehet üzemeltetni)+ K-s proci esetében jól jön a delid(,de erről megoszlanak a vélemények a gari is a "veszélyessége" miatt) -
Gerg00
tag
Halihó!
Sikerült egy kicsit emelnem
Ez így jó szerintetek???
-
mmat3
tag
válasz
laychi #20225 üzenetére
Én is hűvősebbet szeretem, annyit tudok még csinálni hogy megfordítom a tápot és akkor a procitól szívja el a levegőt, azzal nyerhetnék pár fokot, de akkor meg hamar tönkremennének a csapágyak
.
Mostmár nem tudom hogy ezért vagy a 290-ért aggódjak jobban, az még fifa 15 alatt is felment 93 fokra, még ha megfogtam a gépet is égette a kezemet
-
ScrapUnit
aktív tag
Sziasztok!
Proci upgrade előtt állok, i3 4330 helyébe lépne egy i5 4690, vagy pedig egy Xeon E3-1225v3.
i5 vs Xeon? Szerintetek melyik a jobb választás? A gép vegyes feladatokra van használva.
-
laychi
veterán
látom sikerült idle állapotban terheletlenül "felírni" a feszt.
(egyébként ez fals mérés,visszavett órajellel is ~0,7V körül szokott lenni a proci,energiatakaríkos funkció okozza ezt a mérési hibát)
terhelés alatt mennyi?
ha 0,1V-tal elmenne a proci,akkor szobahőmérsékletnél az életben nem lenne melegebb -
greenface
aktív tag
Sziasztok,
miért lehet az, hogy egy i5 4430 proci, ha a biosban beállítom a fix 32x-es szorzót (ez a max turbo szorzó), 3200-on post-ol, bios-ban is ennyit ír ki, de a win-ben fixen 3000-en van...?
A lap Asrock H81M.(tudom, hogy az a +200 Mhz nem váltja meg a világot, de azért mégis jó volna.
)
-
laychi
veterán
Elég normálisnak tűnik,ha azt veszem alapul,hogy a prime legújabb FMA3-at terhelő verziója van fent tesztelni,illetve nem a legacélosabb a hűtő.
Mivel ilyen terhelést nem fog kapni teljesen jó az a hűtő rá.
Esetleg a tudsz,akkor a vcore feszültségen érdemes lehet csökkenteni.
Milyen órajelen milyen feszültségen megy?(3 ghz vagy 3,2Ghz,mert be van kapcsolva a turboboost? Hány voltot vesz fel terhelés alatt?Mit ír a cpu-z?)
Valamint biosban auto , adaptive vagy override mode van beállítva feszültségszabályozáshoz? -
mmat3
tag
Sziasztok!
Az normális hogy prime 95 small FFT test alatt 1 perc alatt felmegy 87 fokra a procim? Aida 64 system stability test alatt 15perc alatt is csak 70fokig ment fel... -
laychi
veterán
Ha turbo be van kapcsolva,meg a speedstep,akkor igen,normális,hogy ugrál
De most resetelte a biost és 4ghz-en megy alap órajelen, turbo miatt 4,2-re felmenne 4 mag esetén,ha normál,ha fpu terhelés szerintem.(meg ki van kapcsolva az utóbbi tesztben az FPU,cache memory meg acpu van stresszelve) -
Hardtech
aktív tag
válasz
laychi #20205 üzenetére
Akkor elvileg ez a 77-85 közötti hőmérséklet már normális alapjaraton pedig 27-30 között mozog ami gondolom mar f...sza nem ugy mint mikor alapjaraton is 38-40 volt.
A feszt pedig gondolom a biosba kéne lentebb venni csak azt nem tudom mit is kéne lentebb venni sose állítottam feszt korábban van esetleg valami leírás amit elolvashatnék ?
Itt kéne állítanom ?
-
laychi
veterán
válasz
Hardtech #20202 üzenetére
Annyi,hogy alapórajelen van így,nem használ turbo-t.
Ami igazán lényeges lenne az a megfelelő alulfeszelés és tesztelés.
Szerintem egy normális léghűtéssel egyébként többre mennél,mint ezzel a mini kompakt vízzel.
Én is gondolkodtam kompakt vízhűtőn,de végül nem bántam meg,hogy inkább egy két tornyos léghűtés lett helyette.(valahogy nem tudtam megbízni a vízben...mi van,ha leáll a keringetés vagy a szoftver b*szakszik és nem vezérli megfelelően,stb...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest