- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyomtató topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
4.4GHz a turbo, amit tart is. Attol, hogy alulfeszelve, alapon hasznalom, nem azt jelenti, hogy nem nyulok OC-hoz. Mikor a tesztprogikkal 'jatszok', jol jon, hogy nincsenek hardveres korlatok.
Tovabbra sem adtal valaszt arra a kerdesre, hogy miert lenne elvart, avagy kotelezo ezeket a procikat huzva hasznalni 24/7? Mi elonyom szarmazik belole, a ket ismert hatrany mellett?Ez nem AMD, ahol tenyleg keves az alap szamitasi kapacitas is, es nem is Bloomfield/Gulftown, ami hatranyban volt az alapbol alacsony gyari orajel, es kezdetleges turbo miatt.
Don't Tread On Me
-
syler123
veterán
válasz Cthulhu Dawn #19196 üzenetére
Egyszerre indítsam el a programot 4-szer, tehát 4 program fusson egyszerre? Ha így van holnap megcsinálom. Intel 4670k-m van, 3.8ghz, 1.05V, kizártnak tartom, hogy ez a feszültség kevés az alapórajelhez, itt más gond van.
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz MPowerPH #19178 üzenetére
Ahol a 4 nem eleg haswellnel oda a 4.4 eleg lesz szerinted?
Játéknál nem veszed észre a külömbséget... Most azért pénzt kidobni Z lapra meg K procira,hogy alapon használd ...Mellesleg,hogy nem 10 forinttal drágabbak a tuningos cuccok.. azért a 400mhz ért amit játékban nem veszel észre mennyit is fizetsz ki pluszban?Mindenkinek a saját maga meglátása..
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz syler123 #19195 üzenetére
Annyiszor kell elindítani a programot ahány szálon képes dolgozni a processzorod, és az elérhető memóriát kell így egyenletesen elosztani. Szóval ha van 4 magod HT nélkül és 8 giga elérhető memóriád akkor négyszer kell elindítani 2 gb-al. 200%-ig minimum járatni kell, hogy stabilnak mondhasd, de a gold sztenderd inkább az 1000%.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
syler123
veterán
válasz Cthulhu Dawn #19193 üzenetére
Érdekes, ez nem ad hibát, de csak 2gb-al engedett tesztelni. Lehet akkor a memnek nincs baja, csak a cpu-nak kell indokolatlan magas feszültség.
-
syler123
veterán
válasz Cthulhu Dawn #19193 üzenetére
Köszi, kipróbálom
-
törölt tag
Te melyik processzort vennéd? Haswell Refresh i3-4160 (3MB/3.6GHz/HD4400) vagy Haswell i3-4330 (4MB/3.5GHz/HD4600). Melyik ér többet, a nagyobb cache vagy a +100 MHz-es órajel? Egy H97-be fog kerülni, az OS Debian.
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
Akkor leírom. Egyfelől, amit írsz, a 4790k szenesre húzásával lehet nyerni mondjuk jó esetben 300MHz-et, de ahhoz már delid sem árt. 4700Mhz még 7% tuning sincs a fix 4400MHz-es gyári maxtrubohoz képest, miközben ahhoz már az esetek többségében a diliden kívül masszív plusszfesz is kelleni szokott....
Számoljuk azt is, ha én felhúzom a sajátom a 3900Mhz-es maxturbojáról 4400-ra, az 12,8%, tehát majdnem duplaakkora tuning. És ez a duplaakkora tuning még mindig kényelmes, normális paraméterekkel hozható, nem véletlen 4400Mhz a 4790K maximális gyári órajele sem. Nem kell nagy fesz, nem kell delid, nem kell rá brutál víz, nem kell halálra centizni a beállításokat. Egy 4790K-m ha lenne, HT OFF lenne az első dolgom, és eszembe se jutna szenvedni a húzásával, csak a ramnak adnék a gyári 1600Mhz fölötti órajelet.A második bekezdésedre ragálva, természetesen, ha valaki ezt élvezi, hogy tesztel, meg nyúzza a procit, meg tekergeti a feszeket, az más. Megvan annak is a varázsa, bár én semmiképpen nem keverném a 24/7 stabil állapot keresését ide. Móka, mikor az ember belő mondjuk egy 4800MHz-et, lefuttat rajta pár tesztet és mosolyog, deszépet ment, ez számomra is tud szórakoztató lenni. Ugyanakkor egészen más, amikor már hetek óta csak a tesztek futnak a gépen, mert mondjuk 6-8 óra teszt után dob csak hibát. 3 hétig állítgattam, meg prime-olgattam éjjelente, mire végre sikerült stabilra belőni a 4*4GB ramom 2133MHz-en, meg hozzá a procit 4400-on. Ehhez képest fél óra bütyköléssel megvoltam a 4800Mhz Cinebench eredménnyel. Remélem, átmegy a különbség.... A 24/7 belövése egy hatalmas szívás volt a nekem szükséges stabilitási szintre, míg tesztre, hobbiból, poénból a 4800Mhz belövése pillanatok alatt megvolt, és szórakoztató is volt.
Bevallom neked, se a 3570K-mat nem húztam, se a 4670K-mat (félórás poén-tuningokat leszámítva), és a 4690K-mat is csak azért húzom, mert a BF4, amivel az utóbbi 3 hónapban játszottam, jól érezhetően gyengébben futott a gyári órajeleken.Természetesen az is más, ha munkára kell, és mondjuk a 4,8Ghz-es tuning szűk 10%-a egy félnapos rendernél már azt jelenti, hazaérek vacsorára avagy sem. Bár mondjuk pont munkára nem biztos, hogy ideális a tuning, a maga nem 100%-os megbízhatóságával.
-
syler123
veterán
Memóriatesztet ti mit szoktatok futtatni? Csak ez a bootolható teszt van, windows alól futó nincs? Ma is volt egy kék képernyőm játék alatt, kétlem hogy a proci lenne, már jó lenne kitesztelni a ramot is. Ritkán fordul elő, de van mikor előjön.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz MPowerPH #19185 üzenetére
Nekem ez kiegészítő rendszernek, gépnek kellett ide Magyarországra.
Van ennél jóval erősebb munkaállomásunk, ahol a 4790K "ereje" szinte eltörpül.De amikor Mo-on vagyok (és ez gyakran van), akkor muszáj lenni egy, mondjuk úgy aránylag gyors gépnek. erre ez pont megfelelő.
Nemsokára utazom vissza, akkor majd kiderül, hogy baromi erősnek kikiáltott (új mac pro) intel xeon mit tud...HSM!
Azonkívül, hogy valamiért mindig "téped a szád" itt a topikban és megmagyarázol mindenkinek mindent, áruld már el, hogy te mi a francért tuningoltad a cpu-d? De nehogy azzal gyere, hogy az megérte, mert sokkal több a százalék tuning, mint egy 4790K esetében, vagy esetleg az egyik legfrankóbb házban, amiben használod ott jobban érvényesülnek az adottságai, mert egyébként a 4790K tulajdonosoknak állandóan azt hangoztatod, hogy minek, meg miért, mert csak pár fps, 10% az semmi stb stb stb....
Azért vették meg, mert szeretnek ezzel mókólni (köztük én is), szeretik látni mit tud a processzoruk, ezzel egyetemben az következik, hogy nem is a játékban hozott pár fps a cél, hanem maga a cpu tesztelgetése, amennyire csak lehet. És jó ezeket itt látni és szeretjük olvasgatni, akármennyire is neked, de valamiért nem. Ha engem nem érdekelne ez a része, nem is olvasnám a topikot és nagy valószínűséggel nem baxtam volna ki az apróra 2 nap után az első "kegyetlen szarul" kifogott 4790K cpu-t. Hanem használtam volna alapon. Most ezt 4.8-on hajtom 1.285-ön. IBT alatt 1.26v-on is lefut (hőfokok, max 85, csak a többieknek írom ezt az eredményt), vegas-nal azonnali kékhalál. Vegas alatt is stabil és számít renderkor a (még a minimal) tuningban hozott plusz erő is.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #19181 üzenetére
Akkor sem lesz vele érdemben előrébb, értettem mit írtál. Ha színtiszta procilimit van, akkor 4700Mhz-en mondjuk 30FPS helyet lenne 32. Vicc. Kár ezért foglalkozni is vele. Nem olyan már, mint anno az i7 920-ak, amin pofa nélkülmegrántottál akár egy 50%-ot, ha kellett [link]. A 4790K tuningja helyett ott az egyetlen értelmes lépés vagy az egyik GTX980 eladása, vagy egy modern, valódi 6-magos HEDT proci beszerzése, ha a játék is képes kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Akkor toled is kerdezem... Hol latod annak az elonyet atlag felhasznalas alatt, ha a gyari 4400MHz helyett Te 4700MHz-n(sokaknal mar ez sem megy 24/7) hajtod.
Azon kivul, hogy megugrik a fogyasztas es a hotermeles, semmivel sem leszel elorebb, hacsak nem 2db GTX980-al akarsz jatszani FHD alatt.HSM: Azert irtam, hogy FHD alatt. Ott azert mar van processzor limit rendesen. De van egy tippem, hogy innen senki sem hajt 2db 980-ast, ha meg igen, akkor biztosan nem FHD-ben.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
HSM
félisten
A 4790K 10%-al magasabb órajelű tuning nélkül is, mint a sima 4790, tehát tuning nélkül is 10% az előnye. Akkor miért ne érné meg tuning nélkül is megvenni, ha valaki nem akar tuningolni, de szeretne kis plussz sebsséget?
Másfelől... A 4790K-ban túl sok tuningtartalék amúgy sincs, ha nem akarja az ember deliddelni, meg hasonlókat. Az ilyen 200-300Mhz-eket nem tuningnak nevezném, hanem inkább bohóckodásnak.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Köszi az infót.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hero VII---1202-es bios-t felrakta már valaki?
Ha igen, mi a tapasztalat? -
asvald
senior tag
nem történt semmi ,nagyra értékelem a segíteni akarásod ,csak a norton a háttérben valami exe-t egyből megfogott olvasás közben
Igazából ilyen alap dolgokat megpróbáltam már ,de továbbra is fent áll hétfőn úgyis elválik a csere táppalOFF vége
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
+1 ide muszáj egy ilyet írnom...
végre valaki osztja a véleményem...
persze a Mesterek is ezt mondják burkoltan a sorok közöttigazából ha nem akarok tuninggal görcsölni, akkor meg elég ez a proci mindenre, szerintem
anno azért is válaszoztam ezt a procit.
tuningot leszámítva, ebben a foglalatban jelenleg szerintem ez a legjobb cpu[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
laychi
veterán
válasz asvald #19165 üzenetére
Kapcsold ki a HT-t meg vedd vissza 3500mhz-re,hátha jobb lesz a helyzet.
Csinálj előtte cmos resetet.A gyenge, alul méretezett vagy rossz táp tünetei:
* rossz/csökkent 3D teljesítmény
* BSOD
* HDD problémák -->>>> ez a leggyakoribb oka a HDD tönkre menésének
* spontán újraindulás / kikapcsolás / fagyás
* játék/munka közben fagyás
* DVD írás folyamatos hibái
* Füst jelek / durranás"Ugye mint tudjuk a számítógépek füsttel működnek.. ha kijön belőlük akkor viszont nem működnek tovább..." (Ismeretlen szerző)
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
asvald
senior tag
-
asvald
senior tag
válasz laychi #19164 üzenetére
most egy tartalék noname 350es táp van bent( HKC ) ,ezért a vga-t be se raktam ,alaplapival megy a dolog ..
De ne az legyen most, hogy ez vitte el a gépet... mert 1hete ezzel megy hibátlanul ,(tuning meg nincsen )[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz asvald #19163 üzenetére
és milyen tápod van?
ha a sockettel is minden rendben van,akkor nem biztos,hogy a lap,bár kizárni sem lehet.Elkezeli a táp a proci/vga kombót rendesen?
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Mit kell ahhoz kikapcsolnom, avagy bekapcsolnom a BIOS-ban hogy a CPU-Z rendesen írja az órajeleket.
48x100 = 4800MHZ, jelenleg ilyen 99,8Mhz Bus Speed esetén 4786-4788 Mhz.
Emlékszem, hogy valamit esetleg ki kellett kapcsolni a BIOS-ban hogy ezek az értékek úgy mond kerekek legyenek.
100MHz Bus Speed / 4800Mhz CoreÁdiBá
-
laychi
veterán
válasz asvald #19157 üzenetére
Ram tesztet futtattál már?
Esetleg próbáld meg külön külön a modulokat,vagy másik slotban.
Socket tüske nem hajlott el esetleg?Az is okoz anomáliákat.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
asvald
senior tag
válasz bandi0000 #19153 üzenetére
hát ja kikapcsoltam ,a feszek is rendben vannak (szerintem) ibt alatt 1,170 től nem láttam többet .Vagy ez inkább sok?
laychi azok nincsen bekapcsolva , még a windowsba is teljesítmény centrikusra van állítva
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz bandi0000 #19151 üzenetére
értem ,az a poén hogy random nyomja ezeket JAAA és + hálózatom elmegy 3-4mp előtte ,hogy bedobná a kékördögöt (USB wifi).
hétfőn teszek egy próbát másik táppal aztán kiderül , most csutkára visszaraktam mindent , remélem nem szált el a lap v proc[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
szerintetek előfordulhat kékhalál ha simán 39es szorzót beállítom minden magra ,persze minden más alapon hagyva ?
Vagy esetleg a tápegység miatt is lehet mert ugye nem haswell kompatibilis
hibakód: 0x1000007e ,SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED athurx.sys[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz Lacielvtárs #19142 üzenetére
Ha mindenáron upgrade-et akarsz, tegyél be egy 4790K-t, és NE tuningold. Az alapból magasabb órajelű, emiatt tuningolni se nagyon érdemes már.
(#19147) miklosss2012: Ezzel nem egészen értek egyet. Pl. GTA4, BF4 multi nálam nagyon nagy mértékben javult élvezhetőségre 4,4Ghz-re húzva, 2133-as ramokkal, mint a gyári 3,7Ghz-es Turbo-val és 1600-as ramokkal. Ugyanakkor rengeteg játéknak elég volt tuning nélkül is, azok értelem szerűen pontosan ugyanúgy futnak. Azt kell mérlegelni, megéri-e ez a plusszbefektetést meg a szívást a beállítással. Nekem megérte, 170 órám van BF4 multiban, ami igen élvezetes volt így.
Plussz, aki nem akar szívni, annak ma már itt a 4790K is, ami szinte gyárilag maxra van járatva, az is jó döntés lehet. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #19146 üzenetére
Ugy bizza', kell vagy nem.... csinalni kell
Az erzes amikor rajossz hogy semmi ertelme nem volt penzt kiadni a zarmentes processzorert es a hutoert....igazan "felemelo". Meg az hogy hurrra....megyen 4.3 GHz-en a processzor igaz meg az alap 3.5 GHz is sok volt
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
bombibmw
veterán
Kérdeztem múltkor a bclk tuningot.
Megpróbálnám az 5,1GHz-es Cinebenchet.
Érdemes esetleg rátolni a bclk-ra,hogy meglegyen? -
h1mpi
félisten
-
hát igen
itt a kollégák rá akarnak beszélni hogy forgassam fel fenekestől az életem ezzel a tuning dolgokkal
tisztára mint anno a nősülés
akkor is igen-t mondtam, és nem tudom jól döntöttem e
tiszta deja vu érzésem vanh1mpi: hát ez az, én is ilyen gondolatokkal küszködöm
gondolom ezzel a válaszoddal, minkét élet területre gondoltál?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
HSM
félisten
válasz Lacielvtárs #19121 üzenetére
Ha dolgozol a gépen, akkor nyugodtabb az élet tuning nélkül.
Amíg játékhoz nem kellett, én se húztam az i5-jeim.
Persze, ha kell egy kis kaland....
Mondjuk ha nyugtatót emlegetsz, akkor tartok tőle, hogy nem annyira hiányzik a kaland-része a dolognak....[ Szerkesztve ]
-
válasz BomiBoogie #19137 üzenetére
hát a tálca sör lehet jobb ötlet...
és látom a Mester Zombiait is megtalálhatom itt
no lehet rálesek egy ilyen gaméra, csak hogy ne lógjak már ki itt a sorból"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #19134 üzenetére
Igen, coop.
Elmegyünk együtt a Coopba és veszünk egy tálca sört.Co-op = cooperative = multiplayer, ahol nem egymás ellen, hanem egymás mellett játszunk.
Pl. kezdetnek vedd meg ezt, és vegyél fel Gőzön barátnak.
Jaja, tényleg tűnjünk innen.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #19134 üzenetére
Ja...dontsd el hogy megei neked vagy nem.
Crysis 3 multiban barmikor bejohetsz jatszani
OFF vege, menjunk inkabb az "otthoni" topicba.
-
válasz MiklosSaS #19132 üzenetére
Aham, értelek (mostantól) Mester
de köszönöm a reális válaszod
jaja, már ez a vga is több mint kellene
bár igaz amikor cseréltem és "megszabadultam" a 270X-től ( )
no ott éreztem előre lépést.
mert a jelenlegi cpu-mal és a 270X-el majdnem egy szinten volt a gépem az amd FX-8150-el
de ez a vga meghozta azt a teljesítménybeli különbséget amit vártam a ZInteltől[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #19131 üzenetére
Pedig néha játszhatnál igazán, annyi ötletes cím van, mi is szívesen coopozunk veled.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #19129 üzenetére
Ha nem jatszol rendesen akkor ertelmetlen a 290X. Ne legy te is olyan mint egysek egy masik topicban, penisz novelesre es kisebbsegi komplexus enyhitesere valo csak az erosebb VGA ha nem hasznalod ki.
A processzor tuning sincs tavol az ilyesmitol de ott legalabb van valami amit megtanulsz, szorakozol, tesztelgetsz, karomkodol....stb.
A legjobb egy f@sza kis 290-es meg egy K-s CPU
-
válasz BomiBoogie #19130 üzenetére
hát igen, éppen ez az
tiszta pénz kidobás az életem és a gépem"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #19129 üzenetére
Ennyi erővel a VGA sem érné meg, most írtad, hogy nem is játszol.
-
válasz MiklosSaS #19128 üzenetére
"Br igaz ami igaz, kell nemi plussz penz elkolteni..kell egy jo huto is, ami olyan 20-30K-nal indul."
hát ez az...
és akkor már mindjárt egy százasnál leszek, és nem vagyok benne biztos hogy annyit megérne, akkor már inkább lehet 290X[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #19127 üzenetére
En felteszek magamnak harom kerdest mielott veszek valami hardvert.
- tetszik? - igen
- szukseged van ra? - NEM
- van ra $$ ? - lehet rola szoAkkor siman megyek es megveszem
Br igaz ami igaz, kell nemi plussz penz elkolteni..kell egy jo huto is, ami olyan 20-30K-nal indul.
-
válasz MiklosSaS #19125 üzenetére
értek titeket Uraim... (BomiBoogie) mindkettőtöket
szóval akkor ez nem a teljesítményről szól hanem erről:
"Tehat a tuning az ilyen agyatlan orulteknek valo, mint en (mi) ."
Ezek fényében akkor lehet marad ez a cpu és kiagyaljuk hogy tudnánk elinni, akár személyesen is azt a pénzt amit a tuningra kellene költeni
bár tudom Mikloss Úr. te oylan messzi vagy ide mint Makós Vs Jeruzsálom...
de tartom azt a nézetet hogy ViZion Mester is besegítene a pia projektbelaychi: és mivel nem játszom a gépen, így számomra teljesen "hasztalan" a dolog
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Alapból 400MHz-el többet kapsz anélkül,hogy hozzá kellene nyúlni,ez 10%
Viszont,ha eladod,mondjuk max 70-et,ha kapsz érte,arra meg alsó hangon 20k-t,ami 30% ráfizetés.(ha nem használtat veszel)...(100-200Mhz még pluszba általában benne van az igaz,de az órajelek közt 2% különbség van teljesítményben)Jobb hűtő se ártana már akkor,ami ismét plusz pénz.
Én azt javasolnám,ha a lapod ehhez a procihoz engedélyezi a bclk strap állítást,akkor 1.25-re be kell állítani,beállítani 125Mhz-re a bclk-t,ramot is aszerint visszavenni,hogy ne húzza magával,stb,stb.
És ha elindul mondjuk egy 3500Mhz-es beállítással x125Mhz bclk-->4375Mhz és van egy i7 4790K teljesítményű non K procid
(persze ez csak elméleti síkon,ha működik a dolog)Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
MiklosSaS
nagyúr
Ha nem hasznalod ki plusszt erot akkor sohasem eri meg. Tok mind1 hogy a processzorod 3.5, 3.9 vagy 4.4 GHz-en megyen. Hacsaknem ki kell hajtani valamifele brutal SLi kartyakat. De egy 3.5 GHz-es i7 manapsag szerintem mindenre eleg.
Tehat a tuning az ilyen agyatlan orulteknek valo, mint en (mi) .
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Előnyt? Semmit.
Hátrányt? Egészégügyi kockázatot.Viccen kívül: pár plusz FPS, de mindegy, mert úgyis mindig valami böszme VGA-d lesz, aminél úgysem veszed észre.
-
válasz BomiBoogie #19122 üzenetére
teccik érteni...
no de akkor is... mekkora előnyt jelenteni a tuning?
de most nem a gyógyszergyártókra gondolok hanem az otthoni munka teljesítményemre
tudom már milliószor leírtátok... de én egy öreg ember vagyok
szenilis és Cavinton-on élek"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ha mindig az újon agyalsz, akkor sose lesz, mert mindig lesz újabb.
Teccik érteni?
-
válasz MiklosSaS #19119 üzenetére
értelek Mester Uram
hát meg kell hagyni hogy az újon agyalok, de az még mindig késik...
pedig a nyolc meg jól hangzana ebben a jelenlegi foglalatbanaz a bajom hogy nem tudom ér e annyi plusz pénzt a tuning...
no meg sok nyugtató...
ebben nem vagyok biztos[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #19116 üzenetére
Hat ...egy i3-4150-est barmikor adok erte
Komolyra forditva a szot, ne agyalj annyit rajta. Menj es rendeld meg. Ilyen tempoban mi mar a broadwell topicban fogunk tarsalogni mire te eldontod magad.
Kell a tuning, kell az idegeskedes, kell a kek-halal, kell a fagyas, stb.
-
válasz BomiBoogie #19117 üzenetére
tényleg Csigu Mester?
ezek fényében még egy tényező a pro-kontra listára"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #19116 üzenetére
Ja, de akkor leváltanak az antituning liga elnöki székéből, azt tudd!
-
-
Norb3rto
őstag
4690k nak 24/7 re mennyi az ajánlott max fesz?
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lalaboy #19110 üzenetére
Ahogy Akost ismerem nem kell ra sokat varni ......elvetemult tuning Guru
(#19111) Lacielvtars: tehat Uram, megy fel az aprora az a 4790 es rendelsz egy jo kis 4770K/4790K-t ? Vagy hagyod malmozni azt az alaplapot a gepedben?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
nagyúr
Kis kedvcsináló...
Intel 4770K IHS removal by akoska07
Illetve nálam lehet majd érdeklődni...4790K-t se hagyjuk ki
[link][ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz Cthulhu Dawn #19098 üzenetére
Úgy tűnik bírja.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
laychi
veterán
válasz Cthulhu Dawn #19101 üzenetére
vga vagy ram nncs húzva,ami szintén előidézheti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Politika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Háztartási gépek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Escape from Tarkov
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3600
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest