Hirdetés
- Fujifilm X
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz
Trailblazer #21699 üzenetére
Először állítsd át a beállításokat manual-ra,aztán All Core-ra,a turbo órajelet pedig 46-ra,majd manual feszen egy 1,2V-ot adj neki!
Egyenlőre ennyit,aztán próba után tudsz még adni neki,vagy elvenni.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
-
Giovanny
őstag
válasz
Trailblazer #21695 üzenetére
És 4.4Ghz mind a 4 mag,vagy alap 2 mag?
-
bombibmw
veterán
válasz
Trailblazer #21695 üzenetére
Ilyen batch számról még nem is hallottam.
Egy 4,6-ot azért kipróbálhatnál,mondjuk avx mentes linx-szel.
Az nem fűt annyira. -
bombibmw
veterán
válasz
Trailblazer #21686 üzenetére
Én is nála vettem.
Batch számot tudsz írni.
Lehet,hogy ugyanaz,mint Joshinak,meg nekem.
Kíváncsi leszek,mit megy.
Ja és grat a cucchoz! -
NFree
addikt
Igen nyomozunk itt a kollégával , hogy hova kelt el a vietnami proci, hát kiváncsian várjuk a gazdiját mikor jelentkezik az eredményekkel
-
blu79
addikt
válasz
Trailblazer #21686 üzenetére
én is ott vettem a 4790K , újonnan , és nagyon meg vagyok vele elégedve....
-
Giovanny
őstag
válasz
Trailblazer #21682 üzenetére
Szia, ha nem titok,hol vetted?
szerk: aero2zero ok,tudom
batch számra is biztos kíváncsiak leszünk.
[ Szerkesztve ]
-
-
laychi
veterán
válasz
Trailblazer #21682 üzenetére
Jó jel. Stress test részét is futtasd.annyi rammal,amennyid van.
Aztán csökkentheted a feezt,ha lefut.Mondjuk eléggé meleg. Mivel hűtöd?
Ibt már 100 fokon lenne,linxről nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
válasz
ittakary #21680 üzenetére
"Nagyobb" boltok közül általában a PCX az olcsóbb, rendelés, kiszállítás szerintem korrekt, ha OEM tápot rendeltem kapott "bubis" fóliát és egy másik táp dobozát, mostani gépet egyben rendeltem, de összerakás nélkül, két nagy doboz jött, egyik a gépház volt, másikban pedig az összes többi alkatrész, maradék hely pedig hungarocellel kitöltve, ami kényes pont az a garancia, szerencsére még nem kellett igénybe vennem. *lekopogom*
-
válasz
Milo629 #21679 üzenetére
Borda nem tudom mennyit számit, de én is nagyobb biztonságban érezném magam, ha lenen rajta.
Köszönöm az infot
Amúgy PCX az teljesen korrekt boltnak számit? Vásároltam már én is ott, de mindig csak valami olcsó dolgot (kábelt többnyire) de nagy alkatrészeket idáig mindig iPonból vettem, ezért nem ismerem annyira
-
Milo629
aktív tag
válasz
ittakary #21678 üzenetére
Üdv. ami első ránézésre szemet szúr, hogy nincs a mosfet-eken hűtőborda, ami nem hátrány Z-s lapon, 200Ft-al drágábban már van Gigabyte GA-Z97M-D3H, azt nem tudom mennyivel jobb, de legalább van rajta borda.
Szerk.:
Most nézem, hogy csak szorzózáras i5 lenne benne.[ Szerkesztve ]
-
Hali!
Egy ilyen relative olcsó Z97M lapocska mennyire számit vérszegénynek?
Ő lenne -> [link]
A tápellátásra gondolok főleg jelenleg. Nem csúcs i7 tuning lenne benne, hanem sokkal inkább szorzózáras i5, és annak a turbó szorzó fixálása lenne csak. (ezért akarok mindenképpen Z alaplapot).
Jelenleg egy i5 3470 van az asztalomon, de amennyibe kerülne a egy Z77 alaplap majdnem annyiból Z97et veszek és akkor inkább rádobnék egy picit a CPUra és váltanék Haswellre...
-
NFree
addikt
Srácok hol találom azt az oldalt ahol a batch szám alapján ki van írkálva , hogy kb mit mennek a procik. Ki akarok keresni egy példányt de nem találom az oldalt
[ Szerkesztve ]
-
Olympos
aktív tag
Igen, igazad van.
- A TX3-as felülete alapból nem sík, most hogy mondod, tényleg egy kaki
Nem is értem, hogy lehet, ilyet gyártani- Léghűtés mellett maradok.
Utána olvastam és nem sokkal jobb, sőt, vhol nem is jobb a vízhűtés. Valamint dobhatom el, ha elromlik a kompakt vízhűtő valamely vizes része; a léghűtőn meg csak ventit kell cserélni.- Ákos elérhetőségét vki meg tudja adni?
(email)[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Az vigasztalhat, hogy c to c azert erosebbek a Haswellek, mint az SB-k. 4.8Ghz-t a jobbakbol, delid utan ki lehet huzni, ha nem felted oket.
Nalam kicsit tovabb elmegy ez. Most vegyes hasznalatban 2 napja ketyeg 4.9GHz-n 1.248v mellett -tehat meg az ajanlott max tartos fesz hatara alatt- fagyas, kekhalal nelkul. Csak kivancsisagbol meg fogom probalni ezt 5GHz-vel is, ha 1.34v kornyeken stabil marad. Nem fogom LinX-el kinozni, meg semmi hasonloval. HyperPI 32m, aztan csak siman gamelek vele, es napi hasznalatban megnezem, birja e. Hofokok teren ugye nincs baj, ha nem gyilkolod folosleges szamolasokkal, akkor 50-55 fok korul megall.De szerintem folos ilyen orajelen jaratni, ha csak nincs hatalmas cpu limited, mert mondjuk van 3 VGA a gepedben.
[ Szerkesztve ]
-
-
demmer123
őstag
Itt hol van VCCIN?Mit állítsak 1.8-ra?
[ Szerkesztve ]
-
RMZ250
senior tag
válasz
demmer123 #21664 üzenetére
Azt nem tudom, hogy az 1.2 kevés-e neki de azt hagyd úgy egyenlőre és csak a VCCIN-t emeld egy kicsit. Én is így jártam mikor gyakorlatoztam a procival. A kitűzött cél 4.5 Ghz ehhez 1.2valamennyit állítottam fixen. Volt, hogy hetekig faszán működött azután meg naponta többször is kéket dobott. Aztán egyszer írta itt valaki hogy, pici VCCIN emeléssel lehet talán stabilizálni a procit. Na mondom kipróbálom 1.67 V volt automatán én meg 1.8-at attam neki fixen. Azóta nem dobott kéket egyszer sem úgy, hogy a proci feszt visszavettem 1.1975-re.
-
demmer123
őstag
i5 4690k 4,4ghz 1.200mv se stabil párszor kifagy a játék valamikor óránként van olyan is hogy 5-6óránként mennyire kellene beállítani a feszültséget?
-
mufi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #21659 üzenetére
Igaz, egyetertunk. Csak, akkor is...mondjuk igy, ez nekem fajo pont...
-
mcs
veterán
válasz
bandi0000 #21657 üzenetére
Nem csak pár lenne az, és főleg nem a lap alkatrészeinek. Vagy ha tényleg nagyon nem akarod, akkor állíts be uefiben nagyobb hőlimitet, hogy legalább ne trottyoljon.
A házad nem ratyi annyira, hogy ne lenne rá hatással 1-2 venti. Valamikor én is bepróbáltam, hogy milyen venti nélkül, de mindenhonnan özönlött ki a hő a házból. Majd megfőttek a kezeim, mikor odanyúltam a nyílásokhoz.VGA is lazán 5-6 fokkal több lett.
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #21654 üzenetére
Igen, csak akkor már inkább fizetek többet egy prociért amiben van szufla is. Már majdnem írtam BMW-nek, hogy cserekereskednék vele
-
bandi0000
nagyúr
Szerintetek, ha a 4670K-m 1,2V-al és alatta se akar torottyolás nélkül menni intel burn teszt alatt 4200-at, akkor van értelme erre nagyobb hűtőt venni? hozzáteszem, hogy 1,15V-al próbáltam a 4200-at 80 fok alatt maradt a kis hűtőmmel, szóval a hő miatt elvileg nem kellett volna trottyolnia nem?
-
mufi
senior tag
Most tervezgettem 1150 proci vasarlasat, erre nezem, hogy pl a 4790K 4Ghz-en fut alapon, es hogy az emberek mit leszenvednek hogy elerjek a stabil 5Ghz-et, ha egyaltalan el tudjak azt erni...a jo oreg sandy naponak mar vege?
-
Mankó
veterán
válasz
laychi #21647 üzenetére
Utoljára 775-ös korszakban tuningoltam, feszelgettem prime95-el. Mehet itt is a Blend teszt, vagy valami más programmal toljátok?
Nem is a hőfok érdekel, így is 22-30 fok között van, inkább az Auto beállítás szúrja a szemem az uefiben. Másrészt lehet fogyasztásban se mindegy. A memóriákat is finomhangolni akarom még. Az is jó Prime85-el vagy inkább Lynx-xel? Na de melyik verzióval?Köszi
-
Rica
senior tag
válasz
Olympos #21642 üzenetére
Csak a szemelyes tapasztalat miatt kotyogok bele lamakent. Ket honapja raktam ossze az uj gepemet, aminek a lelke ugyanugy egy 4790K. Ugyanugy egy TX3-at tettem ra a polcrol. Az elso prime teszt ugy kuldte 100 fokra a magokat alapon, hogy a tapkapcsoloval leptem ki. Alulfeszelessel le tudtam menni 85 fokig (szinten alap 4,0-an). En elvittem delidelni Akoshoz. Elotte meg azt kellett latnom, hogy a huto zebra nyomot hagyott a kupakon. Amugy is egy gagyin erintkezo direkt hocsoves darab, de az E8400-on nem tapasztaltam ilyet. Aztan Akosnal kiderult, hogy kb. versenyt nyertem a legkakibb gyari pasztazas futamaban. Tettem ra egy Scythe Ashurat. Ugy latom, hogy a massziv lefogatasnak is komoly szerepe van. A ket muvelet -31 fokot hozott. Sztem egy jol atgondolt leggel ugyanazt el lehet erni, mint egy kompakt vizzel. A garancia vesztesrol meg annyit, hogy nem sokan vannak itt szerintem, akiknek mukodo procija meg adta volna magat egy-ket even belul, ha nem volt szenne huzva.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Hát ezt bizony neked kellene kideríteni.
Stresszeld le,nézd meg,hogy mennyi a mostani fesz,aztán ahhoz képest adj -100 mV-t
Tehát ha mondjuk 1,024V-ot kap terhelés alatt a proci,akkor adj neki 0,920-at.
Tesztelj megint,hogy stabil e,ha igen,akkor 40mV-os lépésekkel haladj lefelé,ha valahol már nem stabil,akkor adj neki +20-at.Ilyen alacsony feszültség mellett nagy nyereségre ne számolj hőfokilag.
-
Mankó
veterán
Srácok! Mennnyi lehet az i3-4330 alapfeszültsége? A DeepCool Lucifert nem zavargatnám a procin ha nem feltétlenül szükséges, kicsit alul akarom feszelni a procit, mert biosban mindem auton van.
-
AMD_ok
őstag
-
Olympos
aktív tag
válasz
laychi #21638 üzenetére
Sajnos nem fér bele a 2x120-as dupla ventis vízhűtő, de beletenném, hidd el.
Ha vhogy át lehetne alakítani, hogy a hűtőegységet a CD/DVD slotok helyére tegyem, akkor azt is megtenném. (Lehetséges?)Házra nem költenék, mert akkor el fog szaladni alólam a ló és marha sokat fogok költeni olyan dolgokra, amit annyira ki sem használok; de persze szeretném, hogy megbízható hűtésem és alacsony hőfokom legyen legalább 4.5-4.6Ghz-en, de ha házat vennék, akkor már hűtő+ház és akkor már új táp is....hát
lenne vagy 100K megint. (Asszony kivágna a francba....)
Szóval ezért írtam a Corsair H90-et
Nem tudom, hogy egy Noctua léghűtés nem e jobb hatásfok lenne, vízhűtésem még sose volt, ezért vagyok kíváncsi rá.
Lényeg: csendes legyen és 70°C alatt maradjon 4.5Ghz-en...és lehetőleg vízhűtés, mert tényleg kíváncsi vagyok rá.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Nem állt le 10 kör után a linx 6.5 .
Végig 171 GFlops-okat adott,a maximum maghő 74 fok volt.
A bus frekvenciát sajnos feldobja mindig a lap 101,2-re.
A Speread Spectrum kikapcsolása mellett mit kéne még állítanom,hogy 100 legyen végig?
Adok majd több feszt a ramoknak és nézek úgy is egy IBT-t.[ Szerkesztve ]
-
AMD_ok
őstag
Segitsetek legyszi. Adataim alairasomban. Szeretnem kicsit tesztelni, mit bir a proci, ezrt emelnek a feszultsegen kicsit. Viszont 2 fele mod van megadva, hogy milyen Volt erteket hasznaljon a lap: Adaptive Mode es Overrride Mode. Melyiket kell hasznaljam, illetve es milyen erteken? olyan 1,2 voltot megprobalnek, csak nem tudom melyik modban kell megadni neki
Jelenleg 4,2 GHz-en megy, fesz allitas nelkul ezt viszi, a 4,3-al mar fagyItt van a kep arrol, hogy milyen lehetosegek vannak AsRock lap alatt
Koszi
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz
bombibmw #21637 üzenetére
teszteld ki linx 0.6.5-tel,hogy stabil e a ram. ha kevés a fesz,akkor erro-ral leáll.(természetesen alacsonyabb fesz/órajel mellett is kijön a hiba,azért nem kell 1,28V-tal égetni
(#21636) Olympos Kevés H110 javasolt vagy épített víz.
H100i is felejtős,sok hiba van vele.Akoska07 angliában lakik,amúgy Ózdon,szokott hirdetni,ha jön haza.Postával tudod megoldani,vagy személyesen kell elvinned hozzá(mikor itthon van)
HWinfo64 a neked és mindenkinek kellő monitorozó program.
[ Szerkesztve ]
-
Olympos
aktív tag
Kicsi a házam, ezért a Corsair H90 ill., hasonló társai férnének bele.
4790K-hoz nem kicsi? -
Olympos
aktív tag
válasz
Apollo_21 #21619 üzenetére
Értem.
Le is kell vennem, mert amint 4400Mhz-re kattintok, azonnal kifagy. Szerintem a fesz. értékkel van a baj, mert gondolom fél másodperc alatt nem ugrik fel 70 fokról fagyás állapotba...
Most Vcore értékek:
CPU: 1.180V (4000mhz)
Cache: 1.120V (4000mhz)
DDR: 1.600V (2666mhz)Tesztelni akarom játék közben is.
Tudtok ajánlani vmi programot, amely kiíratja a legfontosabb hw adatokat? (CPU, GPU, clock, ezek feszültségei, hőmérséklet...)
Régebben ismertem ezeket....Egyébként L4-es széria, de gondolom ott is delidelni kellene.
ákos07 hol lakik?
(néztem a videóját, pofon egyszerűnek néz ki, de inkább rá bíznám......de előtte egy új hűtő kelleni fog.)
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz
bombibmw #21620 üzenetére
Jobb valamivel..volt hozzá szerencsém, de 2ventivel is éppenh elvan.
Inkább a fesz ami nála sok..nekem is 1.2körül volt a "gyári" a 4690K-hoz, letudtam vinni majdnem 1V-ra...most 1,2-vel simán megy 4,5ön..igaz belekostól a 60-65fokba de így még télvíz idején belefér.
Ami viszont zavar..a lap auton-n a BIOS szerint a memóknak 1,58V-ot ad...a memória hivatalos 1600as frekijéhez, pedig 1.5ös modul...aggódjak rajta vagy nemkell?
Most 1,56ot állítottam be saját magam 2133-hoz -
bombibmw
veterán
És akkor a 4,9GHz-es IBT.
Offset-tel húztam a procit,ezért a lap szépen ráfeszelt.
Amúgy 1,344V-on ment szinte végig a teszt és normális alkalmazásoknál,játékoknál is ennyit kap a proci.
Még nem állítottam be teljesen ezt az órajelet.
Majd megpróbálom manual-lal is,de tovább nem akartam kínozni szegényt.
Ki kell raknom az ablakba.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
-
Apollo_21
addikt
válasz
Olympos #21586 üzenetére
Ha a fesz autón van hagyva akkor valszeg 1,2V-t ad neki vagy egy kicsit többet...+ a TX3 neméppen az a kategória ami itt már elis bírja a dolgokat...én azt a hűtőt nemajánlom, vetekszik a gyárival hangban és tudásban is.
Végszóként pedig lehet h épp olyan rossz példányt sikerült kifogni aminél annyira elsikerült qrni a kupak alatti hőátadást h ez csak delid-el tér normális útra.
De mielőtt bármit is teszel, hűtő újrafelhelyezése..és újrapasztázás..aztán ha nemválik be mehet a gondolkodás -
bombibmw
veterán
Holnap megnézem,mert már kikapcsoltam a gépet és átváltottam mobil üzemre.
Engem az idegesít,hogy hiába kapcsolom ki a spread spectrum-ot,így is van,hogy a bclk felmegy 102,5MHz-re,ami elvileg még nem káros,de idegesítő.
Ilyenkor majdnem 4,7GHz-en megy a proci 1,2V-on,ami jó is lenne,de azért idegesítő.
Na majd holnap. -
Joshi
titán
válasz
bombibmw #21614 üzenetére
Nálam az a gond a Cache-el, hogy az alaplapom nem tudja mérni a feszültségét. Oké hogy 4Ghz de mennyi fesszel? Amikor a CPU 5ghz-en ment, akkor a Cache-nek adtam 4.4Ghz-en 1.150V-ot és működött. Nálad a 4Ghz mennyi fesszel megy?
ui.: gyári 4Ghz???
Nálam a gyári 4.4Ghz.
LINK
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Lehet csökkenteni,mert befolyásolja a hőfokokat,mint ahogyan a kolléga is írta fentebb.
Tuningnál a gyári 4GHz elég egy 4,8GHz-ig,legalábbis az én tapasztalataim szerint.
Magasabb órajelnél már emelhető talán,de ebben nem vagyok szaki.(#21612) Olympos:
Hagyd alapon![ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
Olympos #21609 üzenetére
Figyelj, nem tudnád használni a sokak által preferált HWinfo progit? Indítsd el tesztelés előtt és jól láthatóak lesznek a max értékek.
(#21610) bombibmw Én csakis offset-tel tuningolok.
Miért is? A Cache órajel és feszültségének csökkentésének mi értelme van? Azt értem hogy ha kívánja a rendszer akkor csökkentsük, de egyébként mi értelme? Nálam eddig csak hátrány volt mint előny. -
bombibmw
veterán
Én csakis offset-tel tuningolok.
Amikor lement az 5GHz-es Cinebench,akkor manual-lal toltam,de a Cache csak 4GHz volt.
Valahogyan nálam ez jó volt így eddig.
Most 4,6GHz-en megy a proci,ehhez 3,8GHz Cache-t állítottam be és meglepetésemre egy bombabiztos tuning szállt el.
Emeltem 4GHz-re és azóta semmi gond.
Lehet,hogy az öthöz már magasabb kell.(#21609) Olympos:
Akkor jó.
Minél magasabb az órajel,annál nagyobb a teljesítmény.
Gondolom ezzel nem írok újat.
Viszont 4,3GHz,vagy 4,4GHz között szinte semmi különbség nincs.
Csak azért írtam a 4,4GHz-et,mert annyi a proci gyári turbo órajele és nehogy már alcsonyabban járjon.
Ha majd megpróbálkozol egy 4,6GHz-el,akkor emeld hozzá a Cache-t 4GHz-re,de akár maradhat a 3,8 is,ezt majd tesztelgetni kell.
A 4,3GHz-hez egyébként azért nem jó a 4,3GHz-es cache,mert instabilitást okoz(a magas cache).
Gyárilag elvileg 4GHz a cache és ajánlatos ezen is hagyni.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
bombibmw #21606 üzenetére
Mások is megjegyezték hogy az NB miért 4400Mhz holott a 4000Mhz az általános. Ha én lejjebb veszem akkor kifagyok, de a feszt se nagyon állíthatom mert akkor is kakukk van. Nálam ha minden auton van és csak a feszt állítom meg az órajelet, akkor hozza a szép eredményt.
Még az a HSZ!
Ekkor még tapasztalatlan és szerény voltam.Viszont nekem volt Abit VP6-os alaplapom 2db Intel PIII 1Ghz-es procival is, sőt előtte 2db Cerka 600Mhz-es procit is életre tudtam kelteni bizonyos lábak össze drótozásával. Az öregek még emlékezhetnek ilyen és hasonló dolgokra.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
bombibmw
veterán
Pedig van egy kicsi.
Már én is kíváncsi vagyok rá,csak mostanában a VGA-kat nyüstölöm.
A 4,9GHz az sima ügy lesz.(#21602) Olympos:
Default-on állítsd be a Core Ratio-t 44-re és adj neki egy manual 1,18-19V-ot!
Processor Cache Ratiot vedd le 38-ra és annak a feszültsége legyen mondjuk 1,12V!
Aztán nézz valami tesztet!
Bocs a sok felkiáltójelért,de ilyen az a magyar nyelv.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
AMD_ok #21599 üzenetére
Írtam is hogy első körben azt kellene megnézni hogy a hűtő megfelelő nyomással érintkezik a procival, ha nincs meg az erős kontakt akkor nincs miről beszélni. Egyébként ez nagyon jól látható a paszta lenyomatáról is.
Az én gépem nem összehasonlítható egy léghűtéses rendszerrel, léghűtésnél az én 12 C°-os különbségem több lett volna.(#21600) bombibmw ezt már sokszor ígérted
, de ne hogy ez miatt legyen lelkiismeret furdalásod. Az a lényeg hogy mi ketten tudjuk hogy nagyon jó procink van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest