- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #17196 üzenetére
Oké, láttam olvastad kroky3 PWM-es írását.... Az a baj, hogyha 1,5V-ot lőssz be, akkor az már átlépheti a teljesítményfelvétel megszűnésekor az 1,55V-ot.... De végülis mind1, nekem nem éri meg a kockázatot..... (Amúgy elvileg az Intel 1,45V-ot ír a wolfoknak, úgy emlékszem...
) És az, hogy eddig egy se halt meg, nem azt jeleni, hogy nem is fog... (Remélem, nem lesz igazam, félre ne érts...) Ráadásul nem lehettek nálad az említett procik túl sokáig, ha ilyen sokan voltak.... Majd térjünk vissza a kérdésre egy év múlva!
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #17196 üzenetére
Használ itt már valaki P45-ös lapot?
Pécsen, kiskerben már van polcon ASUS Deluxe. -
Beowulf_78
addikt
Hát ezt rosszul gondolod....kevered a 65nm-t a 45nm-rel.
45nm-nél számít az 1,37v feletti fesz 24/7. 65nm-nél az semmi.Nézd meg az Intel specifikációját...1,55v-t ír 65nm-re.Míg 45nm-re 1,3625v-t.
Az összes procimat 1,5V környékén használtam, és egyiknek se volt kutya baja.Pedig volt 6550,6750,6850 is. Nekem 8 fázisú van, és stabil. Pedig 1,45v-n használom...tehát annyira nem szükséges a 12 fázis de 8 azért jó ha van.
Én is 24/7-es eredményekre gondoltam... -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok.
Nincs kedvem visszaolvasgatni mindent csak igy kiváncsiság képpen mennyit ment itt a legjobb Q6600 tunningban, és milyen hütéssel?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #17189 üzenetére
Lehet, hogy ott derülne ki, de véleményem szerint egy quad alá 1,4V-os feszhez legalább 12 fázisú lap kell.... Én a 6 fázisú ds3-ammal nem fogok 1,5V-ot biosban belőni, csak hogy mit tud a hűtőm. (Így is 1,3925 volt....) Másfelől véleményem szerint a tuningnak akkor van értleme, ha a tuningolt órajelet az ember 24/7 tudja használni.... (Persze kíváncsiságból lehet többet is de szerintem nem éri meg a kockázatot...) Márpedig szerintem bármely 65nm-es proci hosszú távon hamar elhalálozik 1,4V feletti feszültségen, márpedig akkor nem mindegy, hogy ilyen körülmények között a proci 70 vagy 80 fokos???? (Úgyértem, arra a 10 percre, amíg az ember lefuttatja a 3dmákot, és hogy örüljön, hogy ejj, nekem van a legjobb gépem-e vidéken....) Hosszútávra szerintem kevesen szeretnék ennél magasabb értékekre belőni a quadjukat, márpedig efölött a legtöbb már csak erős nyúzásra hajlandó menni.... Ezen az órajelen viszont stabil max 63 fok, gyakorlatilag hang nélkül, szerintem ez igen jó eredmény, 7500Ft-ért. Akinek ez kevés, az úgyse fogja sajnálni a húszezreket vízhűtésre, vagy egy SCYTHE OROCHI-ra, vagy thermalright extreme-re..... (Hogy csak pár megoldást említsek, ami kétszerannyiba kerül, mint a 212....)
Amúgy azért egy Freezer7Pro-s eredményt linkelhetnél, szerintem kizárt, hogy ilyen körülmények között az 75-80 fok alá menjen..... (Persze belső meghőmérsékletre gondolok...) -
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #17189 üzenetére
Hát Hyper-szuper...
-
Gomez1984
aktív tag
Sziasztok
Egy kis help kellene.
Miért van az, hogy ha vissza akarom venni a szorzót 9 ről , mondjuk 8ra,
Ujraindítom, és ugyanúgy 9 en marad????
Akármit állítok mindíg 9 en marad a szorzóó.
Plííz help. (Az intel eist kikapcsolva) -
Beowulf_78
addikt
Jó de nem értem hogy mit vársz? Hogy mondjam azt hogy elég a Quad tuninghoz ez a hűtő? Kétlem. 1,28V-n még jó hogy elég. Ilyen feszhez egy Freezer7Pro is elég.
Esetleg nézhetnél egy 3,6-3,7ghz közötti eredményt is 1,4V körül vagy felette. Ott derül ki mennyire is jó a Hyper... -
HSM
félisten
Najó, azoknak akik azt hiszik, az Antarktiszon lakok, vagy csak nem tudok egy hőfokot leolvasni, azoknak csináltam egy screenshotot, hogy a hyper 212 igenis jó hűtő....
[link]
A hűtőt egy 12cm-es házventi hűti hátul+ felfelé egy chifi táp szintén 12cm-es ventije.
Egy kép a tesztrendszerről: [link]
Az Prime95 smallfft-módban működött.
Ami a képről lemaradt: a lapom szenzorát néha meghülyíti hogy kézi szabályzású a CPU venti, ilyenkor nem méri az értékét, de egyébként 1400-ra van beállítva, és nincs hangja.
A teszt alatt is végig 1400-on ment.(Mégyegy megjegyzés a hitetlenkedőknek: az everest által mért maghőmérsékletek megegyeznek a coretemp illetve realtemp által mért értékekkel, ezért azokat nem nyitottam meg külön.)
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #17185 üzenetére
Gyári órajelen 105°C-ig hibátlanul kell működniük... overclockolva nekem 93°C-n még stabilak voltak (a hyperTX-el próbálkoztam annó).
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #17183 üzenetére
Vagy az általa irt hőfokok a kupakra vonatkoznak, és nem a magokra külön-külön. Ebben az esetben hozzáadhat egy jó 15 fokot.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #17171 üzenetére
"...ööö... 3450 60 fokon... kupak vagy legmagasabb hőjű mag? ha a legmagasabb mag akkor szvsz kifogtál egy különösen hideg darabot, vagy a skandináv félszigeten élsz
kupak nálam se megy 50 fölé, csak a két legmelegebb mag eléri primeolás közben a 63mat -egy ventivel 67..."
Ja, elég hideg darabom van, de igazából a kupak fajtája ami sokat számít... Nekem jó kupak van rajta (kupak=IHS), és csak 6 fok a diffi a magok és a kupak hőfoka között (gyengébb kupaknál ez 12-13 fok, mint pl. nálad...)
Amúgy a prime smallfft-s max 63-67 fok teljesen okés.... Csak majd 40 fokban is tesztelj egyet, akkor se legyyen 70 fölött.... ;-)
Ja, és az is számít, hogy 1,33V-on ment a 3450.... -
HSM
félisten
válasz
pokol ura #17170 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, akkor 550W-os chieftecet tudom ajánlani, ha viszont nem akarsz nagyon feszelni a quadnak, akkor elég lehet egy 450-es is.... (Ami elég baráti árú szerintem, jobb helyen max 10K) Vagy amiket a fórumtársak ajánlottak, azok is elég komoly darabok...
Ami elvileg még jó az a coolermaster realpower tápjai....
Amúgy itt is van pár jó táp, [link], amiket tudok ajánlani: AcBel Polytech fejlesztésű, Delta, Seasonic. Ezekről biztosan tudom, hogy beváltak! Kellemes csemegézést! -
syckaloz
aktív tag
Nekem hyperem van. g0ás quadot 3.8 ghz-en idle 50, prime95alatt 80 fokra hűt le, 1db gyári ventivel. 7900Ft a hűtés... ennél jobb ár/hatásfok arányt tud nekem valaki mondani?
-
HSM
félisten
Kizárt, hogy elég legyen. (Pedig nekem hűvösebb, 2008-as quadom van, még ahhoz se lenne jó, 1,2V-os feszen....)
A gyári hűtővel örülhet, ha gyári értékeken menni fog a quad, 70 fok alatt.... Persze akit nem zavar hogy 85 fokos a procija, az nyugodtan húzhatja gyári hűtővel is.....
Kevés hozzá és kész..... Ezt miért nem lehet elfogadni? Rajtam kívül is megmondták ezren...... -
hossszú
őstag
A nevén kívül van valami különbség az Xeon 3230 és a Q6700 között?
-
proci985
MODERÁTOR
ok, akkor nemtom
elvileg az 500asok is ennyit tudnak stabilan. ami minimum fura. bár lehet azoknál nem peakról van szó.
nagyot nyög ja;> hát, srácnál úgy néz ki a dolog, hogy van egy quad B3@3ghz 1.3 körüli feszen, 4x1giga geil@2.05, 3870, pumpa, pár venti, raidvezérlő, kártyaolvasó, 1 vagy 2 dvdíró, 3 vagy 4 satás vinyó (+1 usbn), usbk karácsonyfa módban (jópár eszköz
), p5k, aztán amikor bekapcsolja a gépet és az összes vinyó egyszerre pörög fel, azt kicsit nehezebben tűri mióta bentvan a második ramkit is a lapban. pontosabban bírja, de nézegettük, hogy többet nem kéne rákötni, mert lehet nem fogja szeretni.
szóval itt a vinyók is bennevannak a dolgoban, sőt valszeg a bekapcsolási peak a probléma.
ööö... 3450 60 fokon... kupak vagy legmagasabb hőjű mag? ha a legmagasabb mag akkor szvsz kifogtál egy különösen hideg darabot, vagy a skandináv félszigeten élsz
kupak nálam se megy 50 fölé, csak a két legmelegebb mag eléri primeolás közben a 63mat -egy ventivel 67 volt, valszeg még picit lehetne ezen javítani nagyobb légszállítású ventikkel, de egyenlőre nincs pénzem
- is (ok, valós terhelés alatt én még 56 fölé nem tudtam őket küldeni). gyári hűtővel én néztem a dolgokat, ott alapból volt 67fokos a maghőm egy cm690ben (G0, B3mas hűtővel, az volt éppen baráti körben kölcsönözhető
), tehát én annyira nem próbálnám a nyári melegben gyári hűtővel húzni... 2.4re pont elég alapfeszen, többre egyszerűen kevés.
Macka: akkor nemtom, valakinek itt nem jött be a topikban. akkor ezek szerint mégiscsak maradna az epsylon, mert az FSP eddig már bevállt (túlélte amikor a 6pinest hullafáradtan rádugtam a 4pines lapi csatira, és minden más is, szal bizonyított... ).
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #17165 üzenetére
Nézd meg akkor a saját szemeddel: [link]
Ezt a sort figyeld: ATX-400PNF
Oké, chifiből az 550-es a pöpec
Bár elég fura hbajelenség amit írtál:"...egyik barátomnál bekapcsolásnál érezhetően rosszul bírja." Ez kb mit jelent? Nagyot nyög mikor bekapcsolod???? XDXD
Nekem a 450-es chifim vígan viszi a gépem.....(Pedig volt tesztelve rendesen túlhajtott vidkari/processzor/ram értékeken....) Bár az is igaz, hogy sose próbáltam 1,55V-on nyúzni a quadot....
Amúgy nálam a 212 viszi a 3450-et, 60 fok körül... szerintem ez bőven korrekt... Oké, 3600 körül lenne vége, persze hangnélküli módban.....Ha a gyári ventijét ráraknám maxon, tuti nyernék vele 3-4 fokot....
-
proci985
MODERÁTOR
[OFF]azt elnézted
. 18A+18At az FSP 500ak tudnak (GLN nagyventis + FSP bluestorm... gyakorlatilag a kettő eltér a színében megy a kéken egyel több hatpines van).
400Ws chieftek 13-14W körül van, az kerülendő, egyik barátomnál bekapcsolásnál érezhetően rosszul bírja.
400W fsp határeset. 500W egy fokkal jobb (extrémebben feszelni már kevés
).
ha most vennék, valszeg egy corsair 650es lenne a dologból (epsylon 700ról nem anyira jók a vélemények, a 650esnek meg jobb a hatásfoka a moduláris 620nál és talán még olcsóbb is).[/OFF]
pezs, hűtő téma: Xigmatec hűtő 10 alatt. IFX14 egyventis verzióval van egyszinten, minden más lemaradva. esetleg IFX14 két highflow delta/sunon/papst ventivel (S-Flex és Noctuából igazán durva légszállítású nincs), viszont az 25 alatt nem áll meg ventistül. a hyper 212 3600ra szvsz kevés.
-
manokaki
addikt
sziasztok!
inttel core2 Quad6600 -t milyen progival lehet tuningolni??
köszi a segitséget..
Üdv.Attila -
HSM
félisten
válasz
pisti88+ #17159 üzenetére
Hűanemjóját..... Nekem a hyper 212 + jófajta noctua paszta + coolink venti + potméter összesen nem került 14K-ba...... És az én szettem sem okozott csalódást!
(Najó, azért szerintem egy ősrégi B3 quad 3400 / 1,45V felett talán már kifogna rajta.... De ki használ már olyat? ....)
-
HSM
félisten
válasz
pokol ura #17149 üzenetére
Azt akkor felejtsd el... Nekem a 450-es chifim 450-et tud, és ez így korrekt... nézd meg a 12V-os ágát az fsp-nek... (Tudod, Max áramerősség szorozva fesszel= max teljesítmény)
Nekem a csifiben 2db 12V-os ág van, az egyik 14, a másik 15 ampert tud, az összesen 348Watt, csak a 12V-os ágán....
Bár elvileg a 400-as FSP-ben 2 ág 12V van darabonként 18A-os...(A weblapjuk szerint....) Ez elég fura....Az a 2 önmagában 432W.... Valami nem frankó azzal az FSP-vel.... (Bár az elég gyér webes specifikáció alapján jó lenne, de szerintem ott valami nem kóser...)
-
szacsee
nagyúr
válasz
pokol ura #17149 üzenetére
Na leírom mire számíts, ha nem gond:
Szal veszel egy Quadot..
A fent említett lap+táp kombóval alapfeszes tuningot tartom ésszerünek, de max 1,3V.
Ami viszont nem feltétlenül jelent rosszat, ugyanis a G0-k közül sok megyen 3,2Ghz-t is ezzel a fesszel (ált mind).
Feljebb fölös húzni, mivel a lapod sem és a tápod is korlátozhat.
Ez vonatkozik az antituning procikra is!
Szal ha elég a 3,2-3,3Ghz, akkor nyugodtan, ha nem, akkor másfele nézelődnék.Pisti88+: Nálam 160W idle a fogyi, ha 1,2V körül hajtom (konnektorból felvett), játékok alatt általában 220W-ot kajol, egyedül 1,5V-os prájmal értem el 300W fölötti fogyasztást.
Szal elég lesz, ha ésszel használja.
Vga nemtom mi lesz, de még egy 8800Gt-vel, vagy 3870-el is jól ellesz, bár idővel cserélném, biztos, ami biztos alapon, ha a táp naon meleg levegőt tol ki magából IDLE és félterhelt állapotában is. -
HSM
félisten
válasz
pokol ura #17146 üzenetére
Az kb oké, de az fsp amennyire tudom, elég harmatos, ha egy erősebb VGA-t is beraksz....
Kb igen, 1,4V-nál már kb lesz 1,34V-od... Egy hyper 212 szerintem lazán el fogja bírni, ha ki fogja tudni fújni hátul a gépből a meleget... Nekem is olyan van, 1,31V, 3450Mhz, q6600, 105W fogyasztás, 60 fok körül stabilan tartja. (1db, 1200-on pörgő, nem igazán belevaló coolink ventivel....)
400W-os fsp-vel már volt itt gond quaddal, 1,45V felett asszem már nem bírta.... Ez nagyon nem jó jel.... -
-
HSM
félisten
válasz
pisti88+ #17138 üzenetére
Neeem, nem erről beszéltem... Én is szívesen tuningolok, de semmiképp sem állítok be BIOS-ból 1,4V-nál többet.... Nekem ez kb 3450-ig elég, de amúgy alapon szoktam használni, 1,15V bios esszel (Így idle 1,12V, load 1,09V) mert így fogyasztja a legkevesebbet....
Viszont sokan olyan fesszel postolnak eredményeket, amik már nagyon nem egészségesek.... (Gondolok itt ilyen 1,55V load feszre, bár az 1,45V-ot is rengetegnek tartom...) Ha érdekel, miért mondom ezt, nézze meg ezt [link]
Szóval szerintem az 1,45V is bőven sok.... -
pokol ura
senior tag
sziasztok!
egy kérdéssel fordulnék hozzátok. a kérdésem akövetkező lenne, venni akarok egy Q6600-os procit, de el fog menni egy Gigabyte GA-EP35-DS3 lapban?
válaszokat előre is köszi
-
HSM
félisten
válasz
pisti88+ #17132 üzenetére
"Szabad szorzóval és fesszel...." Hát a szorzót a q6600-ban is szabadon állíthatod 6-9 között... akinek ez nem elég, az valamit rosszul csinál... Szabad feszállítás? Jah, bármelyik procinak adhatsz akkora feszt, amekkorát csak szretnél! Szevasz, a QX-ed is 5 perc alatt füstölne el, ha olyan feszt adnál neki....
-
pisti88+
senior tag
válasz
Beowulf_78 #17119 üzenetére
"Annyit nem megy mint egy Kentsfield"
ezzel mire tetszett célozni mélyen tisztelt farkas úr???
Ebben is Kentsfield mag dobog
, csak szabad szorzóval és fesszel... Ergó addig huzod ameddig a lap, és a hűtés bírja! Ezt teheted akármilyen szorzóval, mert 6, és 31 közt akármilyen variációt lehet választani
-
C.Brigante
veterán
te viszont jól nyomod a betanult szöveget... offoltak itt már annyit ecsém, hogy téged az én hsz-em ne zavarjon, ha nem tetszik akkor tovább húzod a kicsi szemed és nem írkálsz vissza.
te viszont klasszul nyomod a hangulatjeleket + gyüjtöd a hsz-eket (1 percen belül 2) csak így tovább / mod rlz
-
HSM
félisten
válasz
C.Brigante #17128 üzenetére
Figyelj, tudsz valami értelmeset is írni, vagy csak offolni/kötekedni/keménykedni vagy itt?
Komoly választ kérnék.
-
HSM
félisten
válasz
C.Brigante #17122 üzenetére
Véleménykülönbségek, ennyi. Amúgy az offolás terén asszem még mindig vezetsz....
Szerintem tanulságos a beszélgetésük.
-
HSM
félisten
Szerintem sok értelme nincs a q6700-nak. A gyári hűtővel meg felejts el akár 1% tuningot is, örülj, ha gyári órajelen/feszen elboldogul vele 70 fok alatt....
Nekem a CM Hyper 212 viszi 60 fokon 3450-en, pedig még az sincs +50%, és szerintem elég jófajta a quadom....(És főleg szerény is vagyok.....
)
-
pezs
csendes tag
Sziasztok, most van 1 c2d 6420-asom amelyet 3.2-n megy amelyet lassan le szeretnék cserélni, szerintetek q6600 vagy q6700 érné meg jobban illetve még h tuningban 50%-ra meghúzom akkor elég neki a gyári hűtő? Előre is köszi a válaszokat.
-
^Boss
őstag
válasz
C.Brigante #17122 üzenetére
szerintem ezzel nincs gond, velemenykulonbsegek mindig lesznek, anyazast en nem lattam.
mellesleg ebbe a topicba bele semmi nem megy, max ebbeN a topicbaN mehet valami.. -
C.Brigante
veterán
hihetetlen mi megy ebbe a topikba....
(tisztelet a kivételnek, gondolok elsősorban Keldor papára aki legalább vágja a témát és nem az arcoskodással foglalkozik)
-
Zájec
veterán
válasz
DeadMeat #17117 üzenetére
én meg köszönöm hogy felvilágositottál, arról amiröl korábban már tudtam
Beowulf_78 ::"Tehát jöhet ez a sok szintetikus xar," "a CCE 10 pass az meg a rideg valóság"
akkor ez mi ?
számokat irkálsz , meg más kolléga tesztjére hivatkozol, ami lehetet user error is...
én inkább a hivatalos irásoknak hiszek, amit szakértök készitettek el, nem pedig neked, aki beszél összevissza,,, és bedobja a védöbeszédjét a processzoral kapcsolatban.amiket leirtál az a te véleményed,,...
ettöl föggetlenül a valoság más.... gondolhatsz, vagy irhatsz bármi mást.. -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #17119 üzenetére
Kevesebbet mennek, mint a Kentsfield-ek. Egy Yorkfield-et nem láttam még 470FSB felett 24/7.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
pisti88+ #17116 üzenetére
A QX teljesítményéről meg annyit, bár nem tudom fsb-be mit tudnak 24/7 max.-ba de szvsz. annyit nem mint egy Kentsfield. Az én Q6600-om 478fsb-ig stabil.
A QX-el meg annyi a bajom hogy hiába lövöd be a 10x400-at ami kb. 180-200mhz-el több mint a 8x478, de 478-as fsb-n érezhetően is gyorsabb lesz a gép, mint 400-as fsb-n. Tudom mert kipróbáltam a Q6600-tal...és nem kicsit esik vissza a proci sebesség, és a ramsebesség ha visszaveszed az fsb-t. -
Macka
veterán
És különben is! Ez a Kentsfield topik, így itt akárhogyis van, a Q6600 a jobb.
-
pisti88+
senior tag
Namost azért ha kicsit utánnalesünk nem véletlen kerül annyival többe egy qx...
szabad szorzóállítással rendelkezik, és jó hűtéssel, és egy neki való lappal szerintem mehet 4ghz fölött bőven!!! Mellesleg az alapvidje annyi mint amit te itt beírtál az átlagosnál jobb q6600gyanánt, mert a hirdetésben van link adva és ott irják hogy 1,35v a vidje neki, nekem is annyi, ezért kell többek közt a jó hütés mert hajlamos kicsit melegedni!
Amúgy annyit simán megér
-
Beowulf_78
addikt
Nézd. Tehetsz elém bármilyen tesztet, túlságosan nem érdekel. Mert elég cikis hogy egy új techológiát a régi megelőz videókonvertálásban (dvd9 to dvd5 10 pass). És mint ismeretes ezek a procik ott mutatják meg igazából hogy mit tudnak. Tehát jöhet ez a sok szintetikus xar, ami a tesztekben szerepel a fele marketing, a másik fele meg elviekben olyan előny amitől a valós alkalmazásokban nem lesz gyorsabb a Q9300... a CCE 10 pass az meg a rideg valóság. Én ennek hiszek.
De még1x... nem a 45nm Yorkfield kontra Q6600-ról beszéltem ezért nem értem hogy mire jó hogy belinkeltél egy tesztet.Arról beszéltem hogy átlag 3,4-3,5ghz megy egy Q9450. A Q9300 meg gondolom olyan átlag 3,2ghz-et. Na már most a Q6600-ok legtöbbje 3,6ghz lazán viszik. A ritkább példányok meg a 3,7-3,8-at is. Tehát akkor melyik megy, és melyik éri meg jobban?
Meddő vita ez...kár mélyebben belemennünk.
Tök egyértelmű hogy a Yorkik technológiai előnye jóval kissebb mint amennyibe kerülnek, ráadásul kevésbé tuningosak mint a Kentsfield-ek. Innentől kezdve pedig igenis mondhatom hogy qurva nagy szakadék van Q9300@3,3ghz és a Q6600@3,7ghz között, persze a Q6600 javára. A takarékosságot meg hagyjuk.Többen kimérték mér az ismerőseim közül is...egy húzott yorki 10-15W fogyaszt kevesebbet azonos órajelen kb.
Ha ez meg számít a villanyszámlában ott már nagy bajok vannak és ebben az esetben downgradelni kell 2140-es procira..anyagi helyzethez megfelelően.Keldor: Oké! kíváncsi vagyok.
Ha lehet vedd vissza 3776mhz közelébe, és úgy nézd meg...nekem annyin ment.A ramot nem tudom, de szvsz. 4x1 gb ST 1000 4-4-4-12 946mhz ment.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #17111 üzenetére
Ha már szóbakerűlt az a program, megnézem nálam mennyire lesz gyors. MSN-en majd beszélünk.
-
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78 #17111 üzenetére
sokkal jobb az durva kifejezés.. u.azon az órjelen a q9300 jobban teljesit és takarékosabb is jóval... Q6600 vs. Q9300 Teszt ha valamit nem értesz, szoljál
(#17112) DeadMeat :: na ne mond...
korábban tudtam mint te...
végre hogy neked is leeset ennyi idö után... de ezt már korábban beszéltük a topikban, linkeltem is be dolgokat erröl,,
ugyhogy nem kell itt az oktato duma,, én már mondtam ezt a témát korábban. -
Beowulf_78
addikt
Én nem is tudom mit vitáztok ezen...
A Q9300-nál sokkal jobb egy Q6600.Ez nem is vita tárgya. SimonYana Q9450@3700mhz + DDR3 konfigja lassabban kódolt CCE 10 pass-al, mint az én Q6600@3760mhz DDR2-es konfigom. neki 15-16x sebességgel, míg nálam 23-24x sebességgel ment.Ami azért csöppet se elhanyagolható különbség.
Ezek alapján még egy Q9450-el is pariban van a Q6600.Ennyit az összehasonlítgatásokról.
Szvsz. Q9450-ig jobb a Q6600....viszont 9550-től felfelé már nem hiszem. Azok lazán menni fognak 3,8-3,9-et 24/7-be. Míg a 9650 és a QX-ek 4ghz-et...
De ár/teljesítmény alapján jó darabig a Q6600 lesz még a best buy.Idén biztosan. -
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #17106 üzenetére
dehogy is
,, teljes káosz van a VID-el kapcsolatban..
csak ird be a keresöbe a Wolfos topikban hogy "vid" és kezd el olvasgatni
a h.sz-eket.. az utolsókkal kezd...ha ezekután sem jön le semmi neked... akkor megeszem a kalapom ,kihuzgálom
a kacsatollaidat és elkezdem belinkelni az ehhez a témához tartozó h.sz-eket...
szóval mint utolog kiderült a screenek mégse mutattak jól... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Larry303 #17083 üzenetére
idlet néztem. de lehet volt 8 W is. mindenesetre nekem elhanyagolhatónak tűnt a különbség.
X38nál pl egy ds4nél láttam ilyen eredményt fórumon/apróba. tomshardwaren nem tudták 400 fsb fölé rántani (ami a jobb p35ös lapok ~540 körüli értékét figyelembe véve édeskevés), mondjuk ez nem annyira a q6600nál hátrány, mind inkább a kétmagosoknál. személyes tapasztalatom tényleg nem volt vele, inkább maradtam a p35-ds4nél (kettő között volt kb 3ezer különbség).
-
Zájec
veterán
nemtudom, olyan harapós vagy felém,, pedig korábban se adtam okot rá
hogy ez ki alakuljon... na mindegy... én nemharapok, és nem versenyzek.jelenleg a lapom hátráltat az igazi eredmény kialakitásában..
ezért nemtudok jelenleg neked ilyet linkelni.. de ami késik nem múlik igérem..
de egy 460x7.5:::3450 tudok felmutatni.. de ez nem az amit elvársz tölem.ettöl függetlenül a tapasztalataim változatlanok,, nem tudom miért kell
ennyire kritizálni.. -
syckaloz
aktív tag
Látom, nem szerettek offolni.
Nyugalom, a hosszú élet ritka..
-
^Boss
őstag
idezojelbe volt teve, nem veletlenul. en sem offense-nek szantam, csak igazabol en nyomtam egy eredmenyt, a keresedre, mig Te nem raktal fel semmi kezzel foghatot (3,6-rol). azt is megirtam, hogy nem az en procim a viszonyitasi alap, mert vannak sokkal rosszabb 6600ok is, de aztlagban joval tobb jon ki egy q6600bol, mint egy q9300bol a szorzo miatt. egyikre sem jott reakcio, ezert gondoltam, hogy vege a vitanak, erreirsz egybol egy mod-os dolgot, amikor talan en vagyok az, aki eleteben ha 5x kuldott dupla hsz-t, akkor is soknak mondom mar
mod: nezd meg, 1414 nap, osszesen nincs 1800 hszem se, nem en vagyok az, aki teleszemeteli a forumot, az tuti
(foleg hogy ebbol 1000 aprohirdeteses hsz..)
-
Zájec
veterán
"alulmaradtam"
ez nem boksz meccs, és nem vereseny...
legalábbis nekem nem.. csupán egy fórum ahol elmondjuk a tapasztalatainkat...
csupány ennyi... én nem versenyzek senkivel hogy"kinek hosszabb a ......."..leirtam mit tapasztaltam, megosztottam a tapasztalatomat...
ne haragudj ha valamivel is megsértetelek volna,, hogy igy kell rám reagálnod. -
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #17072 üzenetére
nem az lehet hogy sokan benézik ezt a VID-et..
a takarékos VID-et nézik normál VID-nek... a kettö közt általában pont ennyi
a külömbség... "azt hallom hogy voltak balesetek a takarékos VID benézése miatt... késöbb kiderült hogy van magasabb VIDje a procinak.."
ez a Wolfoknál furdult elö.. a korábbi CoreTemp a takarékos VIDet irta ki...Keldor papa:: ugye milyen könnyü elirni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest