Hirdetés
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chromecast topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogyó73
tag
válasz
HoReSz1975 #19295 üzenetére
hát szerintem a videókari miatt alapon is maradhat a proci,mert mondjuk pl. a crysis-nak tök mindeggy hogy 2.4 vagy 3.4-en megy.
de a fesz meg az fsb a procitól függeltart egy darabig amíg kisakkozod
-
Mé polír alatt nekem vizes is lett!
-
HoReSz1975
őstag
mennyire érdemes állitani a feszt és FSB -t (Q6600), hogy stabil maradjon még a rendszer, a videokari kihasználtsága miatt szerezném kicsit meghajtani
-
NFree
addikt
Csövike mindenki .
Nos vettem ma egy P5Q alaplapot, de nem ez a lényeg , Ugye újj gép összerak és sajnos a folyamat közben pasztás kézzel megfogtam a procit ahol az érintkezők vannak, ez még nem probléma na mondom letörlöm, olyan jól sikerült, hogy a proci alján lévő (gondolom kondi) kis bizbaszt letörtem, Na rohangászás Órás,Teflonos a végén egy TV SZerelőnél jukadtam ki, hogy, forrassza vissza a kis bigyót, NA ammeg úgy nekiesett ,hogy rosszvolt nézni
Kezdésnek ami van a proci alján kis aranyozott érintkező felűlet vagy 3-at össze forrasztott utánna meg elkezdte kapargatni és sikeresen le is szedte az aranyozott felülettel eggyütt a forrasztást
Nos ezek után gondoltam magamba ennek annyi, végül sikerült neki visszarakni a kondit.
Hazamentem gondoltam egy próbát még még megér beletoltam a gépbe aztán láss csodát Müködik .
Kérdésem a köv lenne mivel tudnám tesztelni ,hogy minden okés-e??
Bocsi , hogy hosszú voltam -
HSM
félisten
válasz
Muréna #19284 üzenetére
Ha 30 percet lenyom ilyen alacsony feszen, 8*450-en, ilyen hőfokok mellett, az nem semmi!
Legrosszabb esetben ad neki 1,34V-ot, és beton stabil lesz a rendszer... Nálam 1,32V-on kb 3450 a max... 3600-hoz legalább 1,35+V kell.... (Alaplapom nem bírt ekkora kakaót adni a CPU-nak nem tudtam sokáig így tesztelni.. kb 5 percig csak....)Ja, és nem gyenge hűtő alatt nálam már 3400/1,3V-on 61-63 fokos a CPU! És ez egy 1,2V VID-es!!! És nem melegszik mint egy kazán, vagyis a legtöbb alacsony VIDes!!
-
HSM
félisten
válasz
Elite Master #19268 üzenetére
Nem 4000-re gondoltam, hanem pl 3200-3400 körül, valami egészségesebb feszültségen...
(1,3V-1,4V körül....)(#19278) Bagira01: Wazze, ilyen quad nincsen....
Honnan szereztél te ilyet?
Milyen FPO?
-
Bagira01
veterán
Sikerült a feszt 1,312v-ra levinnem
Elég jónak tűnik ez a p5e quad alá, mégis fúrja az oldalam a p35-dq6.
-
Bagira01
veterán
Itt egy jó kis hűvös quad prime alatt. tru120ex-el hűtöm
-
Elite Master
tag
12:8 az fsb dram arány az jó?
-
G4ga
őstag
válasz
Elite Master #19272 üzenetére
akkor nincs gáz
-
G4ga
őstag
válasz
Elite Master #19262 üzenetére
ameddig 1 a különbség nincs gond!
nekem anno azt mondták inditsag egy evereset ott lépjek be a cpu stress menüpontbe és nézzem a cpu Thortingot, ha az állandóan 0% akkor nincs baj!
-
válasz
Elite Master #19266 üzenetére
Kifagytam 2 óra után!
Rettentő sok az a fesz....!
logoff pápá
-
HSM
félisten
válasz
Elite Master #19265 üzenetére
Oké, gondoltam, de nem csak 3600-on lehet használni egy Q6600-at, de a Te dolgod...
-
Elite Master
tag
válasz
Elite Master #19265 üzenetére
Vélemény?
-
HSM
félisten
válasz
Elite Master #19262 üzenetére
Ja, mert ha bármit csinálsz a gépen, máris az egyik mag lemarad...
Nem sok kicsit DQ6-ban az 1,55V????
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #19259 üzenetére
Az semmi.... A HD 4850 egyenesen a gép közepébe fűt, 110W-al, elindítok egy furmarkot, és 2 perc után tök hangos lesz a tápom, hogy ki tudja fújni a gépből a levegőt... Pedig nem szar a gépem... [link]
Na mid1, a lényeg, hogy a 8800GTX nem para, mert kifújja a házból a meleget...
(Volt 8800GTS-em is, kb 2 hétig a 3870 előtt... A hűtése tetszett...)
-
Elite Master
tag
Hi! Van egy Q6600 G0-om , Ga X48-DQ6 deszka , 2*1gb 1066mhz kingmax!
A Q6600-om V1.5500 nal megy prime95-ba stabilan 3600Mhz-en! A prime 95 4 magot tesztel egyszerre az első mag 14 tesztet csinál pass: ok-ot ír a másik 3 mag meg csak 13 teszt, de pass ok megint! Mindenkinél így van ez ??? A magok eltérő ídövel végzik el a prime-ot ez normalis dolog??? EZ A 8KB-os tesztnél van ! A ram 1200Mhz-en megy V2.1-en.
-
válasz
Bagira01 #19257 üzenetére
Ez fűt! a bordát kéne megfogni vagy a mag feletti részt! Az ütős!
De le....!
Ja idle ez is elvan de amint esemény van harap a kicsike és egy pillanat alatt 10 fokokat ugrik!
Csak el ne égesd 4GHz-n!HSM mondasz valamit...nekem a 8800GTX is füt rendesen! Az is tud 90 fokot! És épp a hyper alatt van, épp h beférnek az ujjaim a hyper meg a gtx közé! nem baj megy ez!
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #19255 üzenetére
Kegyetlenek vagytok....
Én kénytelen voltam felhagyni a quad tuninggal... Mióta HD4850 fűti alulról a gépem a 3870 helyett, kb olyan meleg a procim 1,2V-on, 2800-on, mint anno 1,3V-on, 3420-on...
De nem bántam meg...
Ja, jut eszembe a 430-as FSB-ről... Nálam P35-ben hihetelen, mennyire a csipszettől függ, stabil-e a procim... Múltkor már 8*350-en is kinyúlt, pedig régebben 8*400-on ment, atomstabilan....
(Ja, most is prime stabil, csak pl játék behülyül, kb fél óra után, stb...)
-
Bagira01
veterán
válasz
Kolondrum #19253 üzenetére
Nekem meg a tököm kivan ezzel a quad tuninggal. Kva kis feszen elindul meg minden de aztán mire prime stabil is lesz
1,408v-on simán indul 9x425, de még 1,45v-al se stabil. 2 magos proccnál ilyennel még nem találkoztam ha nem stabil pld 1,344v-on adok neki 1,36v-ot voálá stabil de itt........ Hőfokok is tök jók lennének minden mag ugyanolyan meleg.
-
Bagira01
veterán
Én most 9x425-ön szeretném stabillát tenni. 1,408v-al pöccre indul, de nem merek prime-ot indítani mert ha mégse stabil szomorú leszek
Nem tudjátok mi lehet az oka h a winrar csak max 10%-ra használ ki egy egy magot és így nagyon lassú -
Rájöttem h jó proc mert nem gond neki a 3.6 alacsony feszen de fűt! Nem a hűtő és a polír elbsa a baj mert a bordám szinte forró! Per pill se türelmem se pénzem ventire! jó a 3.44ghz! már lassan egy órája megy a small fft! alakulgat! Csak el ne kiabáljam..... szomszéd kéne a proc? v anno pályáztál rá?
-
igaz,p45-be kínszenvedés a quad beállítása!
-
G4ga
őstag
válasz
Brumi˘ #19238 üzenetére
nem te vagy az egyetlen aki ezt mondta!
ezt javasolta SzlobiG is akinek crossire van!
köszönöm mindenkinek a dolgot! ezt a kérdést is letudtuk!
valahogy igy fog akkor kinézni a téma!
Asus P5E
Q6600 3.6Ghz
Thermaright Ultra 120 Black
2x2 Balistik ram- SRY a leirásért, még barátkozok a ram leirásával
valami fasza moduláris táp
Giga Ati Hd 4850 / majd késöbb CFmár csak a jövö havi lecsóra várunk és mehet a moka
Thx mindenkinek a közremüködést!
-
Bagira01
veterán
Na betettem a q6600-at a p5e-be és most kezdek primeolni. 9x400 1,28v-on megy 2 perce magok 60 Fokosak tru120ex-el. De nem kiabálok el semmit kipp kopp
-
HSM
félisten
Nekem P35-ben simán CVPU VCORE, MCH VCORE, EIST OFF, RAMbeállítás, és már megy is szépen a tuning, ahogy a nagykönyvben meg van írva.... P45-ben meg alapból annyi opció van, hogy nem is mondok semmit... Egyszer próbáltam tuningolni benne, nem ment jól a memória, aztán fagyott, pedig csak 3 gigán jártam. Aztán idő hiányában hagytam alapon. (Ismimnél volt ez.) A többiek biztos többet tudnak erről mesélni, bár voltak páran, akiknél szépen ment a tuning...
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19229 üzenetére
látom még mindig bajlodsz a quaddal!
80 fokig ellehet vele menni! de nem árt ha alacsonyabb! lehet hütöt kellene cserélned és biztosobban muzsikálna!
és lenne egy kérdésem felétek!
lapot szeretnék venni a kicsikém alá!
igazából két gyártó jöhet szóba ( topik alapján ) Asus és Giga
Nagyából erre a két fajtára gondoltam!Giga p35 ds4 vagy Asus P5Q E
fontos szempont még hogy késöbbiekben crossfire lenne. felteszem a kérdést a ati topicba, de kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is végül a procihoz ti értetek! -
Q6600 tulajokhoz lenne egy kérdésem mert én nem tudom reálisan látni a core 2 után! Hány fok a max amit még ti ugy gondoltok h nem káros hosszú távon? Nekem már az 50 is sokkal több a normálnál de mióta tuningolva van a 7-el kezdődő fok tök általános!
-
Itteni quados kolega lehet jól mondta! Kevés a fesz! 3.2őn mit látok? error error fél óra small után! De ha kevés hova emeljem amikor így is majd felforr néha?
Nem baj bírja ez!
-
NFree
addikt
Keldor papa, Laraxior, Bagira01, Macka
Akkor uraim ha jól vettem ki a szavaitokból, nem érdemes q66alá p45-ös lapot venni?
Mert pont holnap akartam rendelni egy sima Asus P5Q lapot.
Pedig nagyon reménykedtem
-
Minden fesz normálom forever!
-
bogyó73
tag
üdv.
q6600 b3-al jónak mondható a => 8*390 1.28v ? -
válasz
Laraxior #19210 üzenetére
Na várjál újra kifagytam az imént 3.3on! Vicc az h pöccre megy a 3.6 is és blend is elindul csak hiba vagy fagy! Így már egyre jobban a ramra gyanakszom! Majd valamikor kipróbálom mi van ha a ramot nagyon lazára veszem és úgy blendelek! Elég gagyi borda nélküli ramom van! 5-5-5-18as! logoff
-
válasz
Laraxior #19207 üzenetére
Én rendre kifagyok prime blend alatt! De már mindig akármien oc-t csinálok a géppel! Változó h 1-2-3 óra után! Ezektől eltekintve "stabil"! Konvertálni szoktam és tömöríteni is! Ja meg néha játszok is!
Am szerinted/tetek a fagyás minek a hibájára utalhat? Nekem nincs ötletem emrt már szinte minden létező beállítást kipróbáltam! -
Laraxior
titán
válasz
Kolondrum #19204 üzenetére
Nincsen problémám a rendszeremmel hidd el..nem fogom órákig nézegetni a karakterekt hogy 3percenként ugrik egy sort.. Neked csak egy számadat a 20perc...úgyis én tudom hogy stabil-e vagy sem.
Ja hogy nem stabil a Tiéd? Hagy kérdezzem már meg mit csinálsza gépeden? Konvertálsz?Tömörítesz? Játszol?..mindegy..tapasztaltál már instabilitást? ha nem akkor nem értem a prime témádat
-
Bagira01
veterán
válasz
SzlobiG #19203 üzenetére
Nagyon tetszik meg minden de az itteni legjobb q6600-as eredmények is szinte mind p35-dq6-al készültek és ezért agyalok.
SymbianOS: Próbáld te is fogyókúráztatni a procit, nekem e2160 al 3 nap alatt 1,344v 9x330-ról 1,272v 9x330-ra sikerült csökkentenem a feszt orthos stabilan
-
Laraxior
titán
Q6600@3760MHz@1.44V stabil
Nos asszem ez egész jó kis eredmény....este várható jobb is,ha kicsit hidegebb lesz.
A víz:34 fokosra kúszott fel. 6db 12es ventilátor gondoskodik a hőmérsékletéről
Egy Sunon szerverventi pedig a proesszor körüli melegedést intézte el
24/7.... a memóriával még bohóckodok,mert 10es TRD-n van... -
#TOTTI
őstag
válasz
Laraxior #19199 üzenetére
... annyi hogy Gigabyte G33M-S2 lapban ami 6 fázisú 3.6Ghzen stabil volt a Quadom... igaz 0.11 volt ott is a drop.. 1.4375 ről 1.328 és elment simán 4Ghz feletti winstartig... 1.52Val...
... 2 magosnál meg akár a sima P5K vagy a 4 fázisúak is elegek bőven...
gyári referencia Intel P35ös lapon a 3 fázis osdi tekercsekkel van kombinálava... és igy is quad kompatibilis...
12 fázis felesleges.. az ASUS pedig Biosbol ugymond csal
Bagira01: Sztem.. ne cseréld.. se a plusz fázis miatt se a fáradtság miatt.. ha nekem lenne P35-DQ6 cserélnék veled..
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- VoLTE/VoWiFi
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- World of Tanks - MMO
- Milyen széket vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest