Új hozzászólás Aktív témák
-
dani3l
őstag
köszi a válaszokat, akkor majd próbálkozok.. bár egyelőre foggalmam nincs hol kezdjem, mert eddig még nem foglalkoztam vele, de majd utánaolvasgatok
egyébként G0-s a proci -
NFree
addikt
válasz
proci985 #19592 üzenetére
Akkor toljad neki, sok szerencét hamár nekem nem volt.
dani3l
Arra figyelj lehetőleg 65 fok fölé nem menjen terhelt állapotban.
Lehetöleg Primal terheld 10-20 percig,addig viszont lőheted nyugodtan. 2.6-2.8-ig elvileg elkell mennie (alap feszen, vid) és nem hinném ,hogy nagyon melegedni fog. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dani3l #19593 üzenetére
attól függ... G0/B3mas stepping, mekkora fesz kell neki az említett órajelhez, hogy prime stabil maradjon...
halálraterhelés meg stabilitás miatt fontos. szóval ha húzod, érdemes primeolni. különben vicces instabilitási bajaid lesznek, és nem fogod tudni, mi a baj.
quad és quad között eszméletlen különbségek vannak, és az, hogy nagyon kultúráltan viselkedik egy X órajelen (értsd ahhoz alacsony Y fesz kell neki), még nem jelenti, hogy nem fog melegedni/nem kell neki eszméletlen plusszfesz.
más.
1.152 stabil alapórajelen... nájsz. mi is eddig a rekord?
-
dani3l
őstag
hell!
van egy q6600-am egy ACFreezer7Pro hűtővel. majd fel szeretném nyomni olyan 2,6-2,8 GHz-re, arra lennék kiváncsi, hogy elég hozzá ez a hűtő, vagy inkább ne erőltessem? most alap fordulaton (~1000) megy a hűtő, és általában olyan 34° az idle, és olyan 40-44 körül van loadon ha mondjuk eljátszogatok. nem szoktam halálraterhelni. -
proci985
MODERÁTOR
jó, azt tudom, hogy nem a tuning bajnoka, nem is annak vettem
viszont a hőfokok alapján még eszméletlen sok tartalék van a hűtésben, és gondoltam ha már tegnap délután óta folyamatosan benchelek, egy prime stabil 3.6ot ki kéne hozni... avagy nehogy már légen a közismerten kazán proci fogyjon el előbb, mint a hűtés
másfelől meg nézem a minimális prime stabil 9x266ot, jelenleg 1.22nél vagyok (stabil), azt hiszem az intel a VID meghatározásánál eléggé rászámolt
kíváncsi vagyok meddig mehetek lejjebb még... ok, van, akinek gyárilag nem kell ennyi, de már igy is több, mint 6 századdal kevesebb feszt kap az alapnál.
-
NFree
addikt
Esetleg írj egy privit mire gondolsz, meg megbeszéljük
JONAS77
Mit szeretnél figyelni a procin?
Everest ,Prime,Core temp? a prime, teszt progi meg lehet figyelni vele pl: stabilitástproci985
Előfordulhat ,hogy a te prockód se egy tuning bajnok, ha a hőfokokkal nincs baj szerintem adj még neki egy kis kakaót max 1.44 ja számold bele esetleg a vdroppot is.
Fsb fesz ről nem tudok neked mondani semmit p5b-be 1.4v, p5q -nál 1.2v is elég volt nekem.
Az én procimat sem tudom egyébként 3.6 on stabilra lőni mert, nagyon sok fesz kell neki, meg akkor már nagyon melegszik.
Most 8x400 probálom 1.38v-al de még így sem az igazi. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #19588 üzenetére
Everest pl pont ilyen.
más:
hm, meddig érdemes feszben elmenni? 3.6nál konkrétan 1.38as terhelt értéknél még mindig nem volt stabil a proci... 1.325nél boot volt, windows indulásnál restart, 1.40nél windows indul, de a blend hibáz olyan perc után (majd kékhalál), small fft azonnal... most épp kínomban 8x400at stabilizálok, egyenlőre MB auto értékekkel, 1.38on egyenlőre stabilnak tűnik, bár szerintem ez még mindig bőven sok fesz neki. hűtéssel nincs baj, MB 45, core 65, magok 65/65/61/61. MB ill FSBnek mennyi plussz feszt érdemes adni giga p35-ds4nél?
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, tudna valaki nekem egy processzor figyelő progit mondani, melyik a legjobb, igen nekem is Kenstfieldem van Q6600-as és gyári hűtéssel kicsit felhúztam, most 2565-ön megy-57 fokon, csak azért tettem itt fel a kérdést, mert nem találtam sehol ilyen témájú fórumot, visszatérve a programra, a neten böngészve láttam egyszer egy ilyet csak sajnos már nem találom. Azt tudom hogy a Widows indulásakor lehelyezhető a job alsó sarokba-végül is ez egy diagram vagy valami ilyesmi, örülnék ha valaki tudna segiteni. köszi
-
^Boss
őstag
esetleg erdekel valakit wizard kollega volt procija? (1,26V ~ 3600)
-
proci985
MODERÁTOR
bónusz teszt megy... találjátok ki, hogy egy papst 4412@5V és egy papst 4312@3V (magyarul földig szabályozva, hogy ne legyen hangjuk) teszt alatt mit hozott? 10p blend, csúcs 55/58-58-55-55, visszaállási idő 3perc alatt, ambient temp közben csökkent 23-24 fokra.
nos, ezt inkább nem kommentálnám. a kettő együtt talán 100m3/ht teljesít?
a házban voltak eltérések pedig a 12/12V és 5/3V között, de ott lehet köze volt a nagyméretű házban megáll a levegő problémához... holnapig rendszerezem a ma esti tapasztalatokat (meg valszeg az egész kicsit átláthatóbban megy ki logoutra, asszem a TR hűtőhöz mit használjunk problémakört nem sűrűn járták eddig körbe), de ha azt mondom, hogy vakarom a fejem, hogy ez így meg hogy, akkor finom voltam. és akkor még nem is szóltam a második bónusztesztről, ami 3 ventivel ment...
-
proci985
MODERÁTOR
az a helyzet, hogy van itthon egy kötegnyi venti, és azt tesztelgetem, hogy melyik mire képes a procihűtőn. mivel a procihűtőt el akartram alapból is forgatni, a lapot ki kellett szednem... ha meg már kint a lap, akkor házon kívül tesztelés mellett döntöttem, mert ugye így a ventikről jobb kép alakul ki bennem.
a ház egy Cosmos, amit a halksága miatt vettem, tehát a nyitott oldallap kizárva (hülyét is kapnék a Raptor kerregésétől, amit eddig nem hallottam
). sajnos a Scythe Kama és a CM ventik diszkvalifikálták magukat, nem lehet őket ráerősíteni a hűtőre. kár.
nem is olyan rossz ez a quad... a papst 4312vel 56-57fokos max hőmérségletet értem el a két melegebb magon, kupak 53, másik két mag 53, ambient 26. ahhoz képest, hogy légen 3.0@1.264en tesztelek, ez egész jónak számít -amíg meg nem néztem az alattam kettővel hozzászóló értékeit...
-
viszont az FPO asszem örökre rejtély marad, úgy néz ki lekopott egy helyen a kupak a hűtésnek köszönhetően...
na jön a Glacialtech.
-
proci985
MODERÁTOR
dehát, előbb legyen meg a rendes házszellőzés... utamatyám, gép az asztalon,, a Raptortól, amit normál esetben nem hallok épp kikészültem... a szobahőmérségletet pedig egy Lian-Li szabályozópanellel mérem... kocka e vagyok
fejlemények eddig: van új prime, már tud multithreadelni. szobahőmérséglet 26 fok.
móka indul
-
Bagira01
veterán
q6600 8x450 1,296v prime stabil p35-dq6-ba
Ami a legjobb h ezen a feszen nem droppol a dq6 egy csöppet se, idle 1,296v load 1,296v
-
NFree
addikt
válasz
zsolt1129 #19566 üzenetére
Megjött ma az újj hűtőm egy Xigmatek Achilles személyében
Kib@szott király, egy jó 10-12 fokkal hüvösebb mint a tx2 ,
Sikerült lefuttatnom egy 3d markot 3,7ghz-en, procitesztnél a magok 80 fok körül mozogtak,
most probálok majd keresni vele egy 24/7 beállítást, olyan 3.2-3.4ghz környékén remélem összejön.SymbianOS
Szerintem is elég egy 10-20 perc, mert egyébként pont ez játszom én is, csak én nem a ventit cserélgetem hanem a feszt meg a mgz-et állítgatom -
proci985
MODERÁTOR
szerintetek mennyi ideig primeoltassam small FFTvel, ha ventiket akarok tesztelni? szal mennyi ideig hagyjam a primet menni?
van itthon egy köteg ventim (CM gyári Cosmoshoz, Papst 4412, Papst 140cfm@45db
, Glacialtech 800rpm, Scythe Kaze pwm, Scythe Ultra Kaze@2000rpm, Scythe S-FLex@1900rpm), egy IFX14em, meg két ventifelfogatóm, két szabályozópanelem (Zalman mfc1plus, Lian-li tr-3) és éppen nem mozdulhatok ki a lakásból betegség miatt... szóval szabadidőm is... és ha már itt tartunk, ki akarom méregetni, mivel mennyire hűs a proci
-
guzmics
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nem akarok nagyon tuningolni, max csak egy picit! -
HSM
félisten
válasz
guzmics #19568 üzenetére
Van neki egy típusszáma, "sSpec number", a B3-nak SL9UM, a G0-nak SLACR.
Én CoolerMaster Hyper 212-t vettem hozzá, nem a legjobb, de jó, én nem bántam meg.
A deszka jó lesz, ha jól lesz szellőztetve, és nem akarsz 3200-nál többet. Ez változó, kinél mennyire bírja, de nálam amióta egy Radeon HD 4850 fűti alulról a gépem, nem nagyon megy a tuning, előtte meg 3200 simán, 3870-el... Persze, ha nagyobb házam lenne, és jobban szellőzne, akkor más lenne a helyzet.... -
HSM
félisten
válasz
guzmics #19564 üzenetére
G0-t vegyél, kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, tuningosabb, szval jobb....
A gyári cooler általában felejtős, éppcsak elbírja alapon.
A húzhatóság változó, sok múlik az alaplapon is. Vannak 3600 felett teljesítő darabok, de olyan is van, ami 2700 felett be se bootol.
Egy 4850-et nagyjából kihajt, amelyik játék nem támogatja a 4 magot, oda ugyanúgy tuningolni kell 3ghz-re vagy akár afölé, mint egy sima C2D-t. -
guzmics
csendes tag
Üdv!
Most akarok én is venni egy Q6600-ot!
Ahogy olvasgattam elég korrekt proci!
Lenne egy pár kérdésem:
Mi a kül. a B3-B0 stepping között? Csak a húzhatóság? Ahogy olvasgattam, mindenki a B0-t ajánlja. Vásárlás előtt ki lehet deríteni hogy melyik, vagy csak a gépben derül ki?
Mennyire lehet húzni az egyiket és a másikat?
Jó a gyári cooler-e vagy inább valami durvábbat éri meg?
Gyári hűtéssel mennyi alapon a hőfok, és hogy meddig lehet húzni stabilan?
Alap órajelen kihajt-e egy Ati 4850-est?Ennyi jutott hirtelem eszembe
-
NFree
addikt
proci985
schwartz
Adok én neki attól nem kell tartani
csak jönne már meg a hűtőm mert 3.2 ghz en 1.325v-al 80 fok.
-
NFree
addikt
Mi a teendő olyan esetben, mikor prime alatt hibázik hol az eggyik mag, hol a másik?
Mit érdemes piszkálni? -
NFree
addikt
Legalább nem csak én mérgelődök az anti tuning miatt
Ma adtam neki rendesen kapott szegény 1.44v ot, 3.6ghz-hez ami nem is lenne gond, azt tudtam ,hogy prime-ra még gondolni se szabad de ,hogy 3d marknál a procitesztnél visszaveszi a teljesítményt mert igen csak 90 fok körül mozgottnem gondoltam, de legalább működik a védelem
Ha nem lennék csóró, odadnám az oercloc-os fiúknak, nitroval adjanak neki vagy 2.5 voltot
Bocsi tudom ha-val nem kezdünk mondatot. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Brumi˘ #19552 üzenetére
Nekem elég a 3,51GHz-hez bios 1,5V (load kb 1,45V), de TRU elbír vele, csak attól félek FSB wall van 400 körül. Azért majd még próbálkozom, de ez a sz@r elvette a kedvem egyenlőre a proc tuningtól, zsinórban ez a harmadik szarul húzható darab amit kifogok.
Van stabil beállításom 3,51-re az is elég ma még.
-
NFree
addikt
válasz
Brumi˘ #19549 üzenetére
Igen ujra pakoltam mindent, de xp alatt vmi gond van, ha huzom a procit széthullik a kép simán 2d be.
Vistával minden oké de ugye az meg alapbol lassabb itt egy kép egy kis tuningról meg a memoria beáll :[link]
nem valami kis étvágyú és hűvös darab sajna (25k ért megválnék tőle, kis esztétikai hibával) -
Brumi˘
addikt
Az en elozo quadom is elegge tre volt. 3,5ghz-hez kellett neki 1,55V hogy stabil legyen, mostani meg 3,6-ot menne mar 1,4-1,45V korul, de nem toom lehuteni (keves a bigtyphoon
). 3,4-en 1,36V-tal prime alatt 82 fokra is felszokik. Hetvegen ha osszejonnek a dolgok ravagok egy infinty-t iprai ventivel, kivancsi leszek mennyit fog erni.
-
twine
veterán
válasz
Brumi˘ #19549 üzenetére
Köszönöm...
NFree:
Neked isok, jelzek mindenképp mire jutottam vele, bár nagy csodát mint mondtam nem várok...(én inkább csak az alaplapi Firewire, és a 8 fázis miatt cserélem le, a P45 nem hoz lázba abszolut)! elvileg ma kora délután nállam lesz a deszka(remélem), úgyhogy estére azért valami körvonalazódik...
G4ga:
Nem, nem virtuális memória, szabad fizikai memóriáról beszélünk!
üdv
Twine -
Brumi˘
addikt
Elmegy p45-ben is a q6600, csak elofordulhat hogy ugyanahoz az orajelhez amit p35-be ment kicsit tobbet kell allitgatni, finomhangolni.
NFree: wint ujrahuztad lap csere utan? Memok valszeg azert lassabbak mert valami beallitas nem ugyan ugy van. Gondolok itt idozotesre, subtimingra, performance levelre.
-
NFree
addikt
Most vettem p5q lapot quad alá nincs gond vele, nekem stabilabb most a cucc mint a régi lapban.
Sajnos viszont 3dmarkban egy ezressel kevesebb pontot kapok, még nem tudom mitől.
meg a régi lapomhoz képest lassabb a memoria sebeség, ezt sem tudom mitől.
ha meglessz a deszka Írj légyszi mire jutottál. -
twine
veterán
Segítsetek nekem légyszi: Mire számítsak egy Q6600-al egy ASUS P5Q-ban?
Nem az órajel érdekelne, azt sajnos tudom hogy 3460 a vége 1,5-es fesszel a procimnak(P35-ben is és P45-ben is),Inkább valami olyasmi érdekelne, hogy mennyire szeretik egymást, mennyire nem,,,terjedő rémhirek, vagy érdekességek amire oda kell figyelni,,stb...Persze olvasom a deszka topicját is, csak hát ott leginkább a 8000-es szériával kinálják meg a lapot...
köszi -
Bagira01
veterán
Elviekben holnap itt a p35-dq6 aztán kiderül tud-e jobban is teljesíteni ez a q6600 vagy már lerágott csont
-
Laraxior
titán
kétlem én ezt...itt valami bibi van. nekem is van egytányéros samsungom...igaz xcsak 160as de mindegy..egyébként ha nem raidben van úgy nagyon nem láttam még 100MB/s-nál nagyobb olvasást... vagy raid0 vagy raptor...de ugye ezek közül egyiksem.
érdekes...
egy everest disk benchmarkot lehet kérni? -
G4ga
őstag
avi:
-
NFree
addikt
Mega thanx: ^Boss, proci985
Ma rendeltem már egy hűtőt, de úgy néz ki nincs nekik raktáron ha netán lessz xigma akkor olyat kérek. és szerintem megválok a procimtól, és veszek egy q9450-et hátha szerencsésebb leszek.
Kellemes nap mindenkinek -
proci985
MODERÁTOR
Xigmatec csúcsmodell. az a legolcsóbb és az egyik legerősebb. esetleg ha terhelésigényes helyzetekben nem zavar a zaj, akkor a réz Ninja/120EX/IFX14 két böszme ventivel pár fokot rá tud verni (második ventivel még min 5 fokot lehet hozni), de azokhoz külön kell ventit is venni, tehát lényegesen drágábbak.
200cfmes ipari venti megural... bár énis hűtésen egy 100 és egy 140cfmest használok (asszem 140 és 200m3/hs teljesítmény)
-
^Boss
őstag
valami beallitas? kb lehetetlen amit irsz.. 700mb/5mp az meg mindig oriasi sebesseg, nincs az a vinyo, ami azt konstans tudna
szerk: ok, varom, mert neha engem is zavar, hogy tul lassu egy-egy kitomorites, szoval erdekelne 1-2 trukk, ha van
viszont ez kevesnek tunik, amiket irsz, tul kevesnek
-
G4ga
őstag
válasz
Bagira01 #19521 üzenetére
az nem frankó!
annyi idö alatt töltöm le ha jó sokan seedelnekprobálkozz a legujjabb verzióval! nekem gyors mint a diszno!
szvsz a winrar müködési sebbessége függ szerintem a wincsester telitetségétöl is! a másik vinyó, ami tele szinte, ott picit lassabb, de akkor se 10 perc!
-
mindfreak
őstag
Olvasgatom itt a topicot és meglepődve látom mennyire melegedős a Q6600. Talán szeretnék beújítani egyre, de elbizonytalanodtam. Nem vagyok nagy tuningbajnok, 333*9-en szeretném használni, lehetőleg default Vcore-al. Így is nagyon melegedni fog? A hűtés egy Ninja lenne aktívan, annál komolyabbat már nem szeretnék rávenni.
-
én meg nem szoktam órákat primeolni
Meg lehet kövezni de ami nekem 20-30 percig stabil az utánna is az lesz.
Mindig 20-30 perc aztán egy kis GRID, meg Source, és ha ott nem dob ki, nem fagy akkor atom stabil.
Ami nekem eddig 30percet kibirt azzal játékban se volt semmi gond, viszont amikor hibát dobott a prime, akkor a játékban is előjött.Uhh basszus már megint rámvirradt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- Elemlámpa, zseblámpa
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged