Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbchris
senior tag
válasz
szacsee #17764 üzenetére
Bizony van jelentősége a 4 magnak , persze mint ő írta játéknál még! nem fog de hamarosan igen ha kijönnek a multicore game-ek amik már nincsenek is olyan messze . Nálam biztos 4 mag lesz a befutó főleg hogy rácuppantam a videó-editálásra nahh ott aztán reszel a 4 mag rendesen , ekkor jöttem rá milyen jó is az . De érdekes hogy olyan játékoknál is máshogy fut 4 maggal ami nem is használja ki , gondolok itt az Ai-k változására stb .
-
zsolt1129
addikt
Van egy Intel Core 2 Q6600-as procim.És 3.5Ghz-is szeretném tuningolni.És Cooler Master Hyper Tx2-es hűtőt szeretnék venni hozzá.Szerintetek ezt még azért birni fogja nem?
-
DeadMeat
nagyúr
-
Macka
veterán
Hát uraim, mai nappal elhagy a kicsi Q6600. Elkelt.
-
DEJVID
őstag
ja és minden maradt úgy ahogy volt (cpu:3200 ram:800) és megint nem akar rendesen indulni. ledek fel, ventik be kb fél ásodpercre. aztán egész le. vár kb egy mp-t kikapcsolva aztán elindul rendesen.nemtudom hogy most sírjak-e vagy csak nevessek azon hogy ez a gép se százas. előzővel már az volt hogy sírás kerülgetett mikor jáccani szerettem volna mert a játékok kb 5 percig szaladtak amig be nem következett a kékhalál. és állandóan ez volt. húzva nem volt semmi.
szerk: ja és most úgy fórumozok hogy asztali lámpával világítok a monitorra így látszik valamennyire. úgy érzem sírok inkább mint nevetk. hogy fürdés közbe vagy csak az ágyba azt még nem tudom.
-
DEJVID
őstag
Macka: eladni már kevésér tudnám és nem fogok azért 30-40at költeni hogy a 800as helyett 1000akárhányas ramom legyen. ez szar de marad is egy darabig.
HSM: legalacsonyabb feszt még nem kerestem, majd fogok. úgy nem fog mástól melegedni mint prime-tól szal 105öt soha nem fog elérni. 95 is csak azalatt volt.
a hűtő Tt és kis híjján 10k voltha el is tudnám adni és vennék helyette másikat akkor is csak annyira mennék vele hogy hidegebb lenne. 3,2ghz nél több nem kell.
erre vki?
2232BW-mnek meghalt a megvilágítása. egyre elkeserítőbb a helyzet
-
Macka
veterán
Keddtől kilépek a klubból.
-
Macka
veterán
-
Produkció
senior tag
egy idióta kérdést feltennék
....p5e3+q6600 alá "felesleges" egy 1800mhz-s memo? vagy ugyanazt nyújtaná vele mint egy 1333assal?
-
HSM
félisten
Ja, nekem a csipszet 380-ig bírja alapfeszen, 410-ig +0,1V-al, és 425-nél többet még nem próbáltam...(Ahhoz +0,2V kellett....) Persze ez 9-es szorzóra igaz, 8-assal a 400 még feszemelés nélkül megy.
Nekem 13701 volt a max, 1db 3870-el....Szerk: Ami érdekes, hogy C2D-vel csipszet feszemelés nélkül is vígan megvolt a 460-as FSB....
-
TazLeacher
nagyúr
Igen, régi volt a Prime.
Nekem 2 volt automatice bent, mert itt bent 2 magos a proci, nem is engedi nagyobbra állítani, de akkor f@sza, nem olyan szívás, mint a régiekkel. Szóval akkor a Small-t kell. Oks. Ma is tanultunk valamit...
Mod: köszi neked is szacsee.
Meg a linket is...
Ja, és Orthos-t mindig priority 9-el futattam. Itt ez ennyivel durvább?
-
Skizz
addikt
válasz
TazLeacher #17730 üzenetére
húzd le a 25-ös prájmot. mikó' elindítod kijön egy ablak, ott bejelölöd a small fft tesztet, vagy mit, meg beírod neki, hogy 4 szálon kívánod futtatni. bár ezutóbbi auto 4-en szokott lenni nekem
ennyi -
szacsee
nagyúr
válasz
TazLeacher #17730 üzenetére
Ebben a hsz-ban van link 32 és 64 biteshez is, nem köll állítani semmit, max a prioritást, ha le akarod terhelni a vasat, akkor prior 4, ha nagyon bikának érzed magad, akkor prior 9, de az egér mozdulatára itt csak fél óra után válaszol a gép kb..
Proci tesztre Small FFT, stabil géphez, ha memót is akarsz nézni, akkor Blend. -
TazLeacher
nagyúr
Csak, hogy ON is legyen. Na jó, félON.
Szóval: eddig Orthos-t használtam, de ha majd kézhez kapom a +2 magot, akkor Prime-al tesztelném. Logikusnak tűnik, hogy ha 2 magnál 2 tesztet, akkor 4 magnál 4 tesztet kell egyszerre indítani. Melyik tesztet futtassam a proci stabilitásához?
Gyorsan lerántottam egy Prime95-öt, de nem tudtam olyan képernyőt varázsolni, mint amit láttam a Prime stabil képeken...szóval valaki le tudná írni, hogy mit kell nyomni? (Na jó, ez félreérthető volt)
-
nygma
addikt
Üdv.
Uraim!
4014 MHZ-nél (9*446) megáll a Quadom Asus Maximus Formulában...
3DMark 06-ot lefuttattam vele és minden rendben...
Mit csináljak vele,hogy menjen többet?
Tanácsot kérek,mert megállt az élet...
-
Macka
veterán
válasz
TazLeacher #17722 üzenetére
Ez BIOS-érték?
-
hossszú
őstag
válasz
TazLeacher #17722 üzenetére
Az 1,238V azért nagyon durva lett volna
-
HSM
félisten
válasz
DEJVID #17714 üzenetére
Biztos, hogy kell neki akkora fesz 8*400 hoz? Szerintem ahhoz elégnek kéne lennie, ha úgy állítod be, hogy 1,28-1,3V-ot kapjon terhelés alatt. (Nálam 1,2V mellett már stabil annyin) Bár nagyon meleg már a CPU-d, de ez valószínű a túl nagy feszültségtől lehet... Amúgy nemtudom mennyibe fáj egy olyan Zalman hűtő, de szerintem jobb választás lenni valami nagyobb torony 7-8K-ért...(Ha a hőfokot nem sikerül a feszcsökkentéssel max 80 fokra letornászni, de jobb lenne a 70-et becélozni...) Amúgy attól, hogy nem nézegeted a hőfokokat, attól még meglepődhetsz, ha 105 foknál lekapcsol a géped... (És 95 nél felezi a sebességet.....)
A GTX-meg GTX, azok a gtx-ek lettek Ultrák, amik többet bírtak. A tiéd a gtx órajleit bírta, ezért lett belőle GTX és nem GTS. -
Macka
veterán
válasz
TazLeacher #17719 üzenetére
A naon komoly darab.
-
TazLeacher
nagyúr
Na, megvan a Quad. Bagira-val sikerült megegyeznem.
FPO: L734A946
Vid:1,2125v3,6 1.238-on...
-
Mazka05
őstag
Siasztok új gépen töröm lassan a fejem
Egyenlőre egy Q6600 procra gondoltam 2X 2 Gb ramra Alaplap nem tudom, de procit min. 3Ghz, de inkább a fölött szeretném használni, mivel kikéne hajtania egy HD 4870-et. Táp valszeg nem lesz elég a mostani Enermax 353W gondolom ezért kéne egy 500 körüli.
-
DEJVID
őstag
bocsi az offért de nincs már aktív topic a témában
volt nekem egy epox 8rda+ deszkám amit megörökölt a nővérem. van hozzá egy wireless netes cucc ami usb-n csatlakozik. megy a net rendesen de ha vmi mást is bedugok usb-n akkor leesik a netről. tudtok esetleg mondani rá vmit? azért itt kérdeztem mert a többi topicban amit látogatok nincsnek iylen hozzáértő népek
többi cucc benne: athlon xp 2400+, 2*265mb samsung 400mhz, abit Ti4200.
driverek természetesen fönt. -
DEJVID
őstag
az a baj h most 8*400-on megy a proci 1,3875V-al. 1 perc small fft után megnéztem a hőfokokat.everest szerint két mag is 94 fokos volt másik kettő is 85 fölött. cpu 88. ugyhogy inkább leállitottam. a gtx-nek nem a tejjesítményével van bajom hanem azzal hogy az enyém nem bírja az ultra órajeleit sem. annak viszont örülök hogy a táp tényleg jó. azt mondtam legyen chieftec és jó erős. aztán utána olvastam hogy a 12V-os ágak számítanak igazán. na fogalmam nics hogy ez mi ezért eddig csak reméletem hogy jó táp és egy vga cserét még ki fog bírni. cpu hűtővel az a bajm h ennyi pénzért kapni infinity-t is amiről már tudom hogy sokkal hidegebb. ez végülis nem nagy gond ha nem nézegetem a hőfokokat akkor semmi baj.
-
HSM
félisten
válasz
DEJVID #17712 üzenetére
Azért a bd-kről hallottam már kellemes melegedős storykat....
Lehet amúgy csak túlmelegszik... A quadodnak semmi baja, enyém is 3400 körül áll meg, mivel én nem akarok BIOS 1,4V-nál többet adni neki. (Ekkor terhelésre 1,3V körül kap). A tápod teljesen fasza, egy 8800GTX (bár sose vennék nvidiát) azért elé korrekt, igényes kis vas... A CPU hűtőd szerintem inkább szép, mint erős (egy batár toronyhoz képest kicsi a hőleadó felülete), a quad meg tud fűteni keményen.
De ha 3400-on megy, akkor szerintem no para...
A 800-as ram pedig 800-as, sajnos a RAM ilyen hülye jószág... (Amúgy elvileg amennyire tudom, az 1066-os ramok leválogatott 800-asok, tehát nem meglepő, hogy a 800-as bd nem hozza az 1066-os szintjét.) Amúgy nem nyernél sokat a gyorsabb rammal, én azt tapasztaltam. Szóval szerintem nm olyan borzalmas a helyzet, mint ahogy látod...
-
KTTech
veterán
válasz
TazLeacher #17698 üzenetére
Nekem bevált a TR Ultra120Ex
Bár, 1.5V-on ebben a meleg időben az idle 58°C körül van... (de a szobában csak éjszaka van 30°C alatt a hőmérséklet
)
-
Macka
veterán
válasz
TazLeacher #17706 üzenetére
Leginkább vízzel.
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #17706 üzenetére
mán nem eladó...
-
Gorneck
legenda
válasz
TazLeacher #17698 üzenetére
1,4-1,5Vig ha nem egy kazánt fogtál ki akkor szinte mind1 melyiket veszed...Xigma, TR egy szint őket követi a CM és Ninja...EVO meg nemtom milyen lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest