- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Laraxior
titán
Blitz extremben 8 fázis van,és kkevesebbet droppol alap...akkor az miért van? Akkor ne is számítsak kevesebb dropra?
Biosból 1.5öt adok,de prime alatt ledroppol 1.44re.kevesebbet nem lehetne
-
Laraxior
titán
Macka ha erre jársz:
Szacsee mondta asszem hogy P45ös gigaextremeben hajtottál vag hajtasz egy q6600ot. Most P35DS4em van...érdemes lenne lecserélni a kisebb drop miatt? és az északi híd is jobban van hűtve víz által,csak nekem fontos lenne hogy a 480as FSB-t vigye mindenképpen stabilra -
bogyó73
tag
üdv.
hány fok lehet a q6600 magja ami még nem olyan gáz? (persze tuning alatt)
az normális hogy a proci és a mag közti eltérés 20-25C fok? -
Bagira01
veterán
válasz
TazLeacher #19176 üzenetére
Azért a nagy drop se egészséges a procinak, képzeld el ha valakit koplaltatnak aztán meg telizabálja magát és ezt így állandóan. Asus lapoknál van egy kis előny a cerkás vdrop moddal, nekem pld p5k-ba olyannyira sikerölt eltüntetni a dropot h terhelve +0,015-val többet adott persze ez sem egészséges, kell lennie vmi köztes állapotnak
-
NFree
addikt
Gyerekek akkor ma kib@ot mázlim volt, de megérte láttam egy boot képernyőt 3960mhz-en, 440x9, vcor1.6 v fölött már nem emlékszem mennyivel léggel ASUS P5B-e lapban
-
TazLeacher
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher #19170 üzenetére
2X ment el, Sry.
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher #19170 üzenetére
A 45nm-eseknél tudtommal 1,45V az abszolút max.
És igen, volt már pár kinyiffant/degradálódott 45nm-es itt a fórumban... És nem igazán adagolnak nekik 1,4V felett...
(Bár tény, a 65nm-esek jobban bírják, nem nagyon hallani degradálódott példányról, de az nem azt jelenti, hogy nincs is...) -
2 óra 50 és 3 óra 10 perc között mindig megfagyok! már csak a cpu core meg a ram kap + feszt! Lassan go otthonról majd folyt köv!
-
TazLeacher
nagyúr
Ez jól hangzik...nézted mennyi a 45nm-eseknél ez az érték? Abszolút max. 1.36v. Erre mindenki pakolja neki 1.4-1.45-öket, és nem igazán halnak meg. Persze, a % benne van, de ez egy ilyen játék. 1.5v van egyébként az intel honlapon a Q6600-nál, és ha megjkérdezel 10 embert, akkor 10-ből 9 itt azt mondja, hogy ne menj 1.5v fölé. 1.35-öt itt a legtöbben le se *ják. Aki tuningolni kezd legyen tisztában, hogy ez (ha vajmi kevssel is, de) kockázattal jár...persze 1.5v-n mivel hűtöd? Max vízzel...
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19155 üzenetére
lehet hogy teszt közben semmit nem kéne csinálni! gondolj bele 100% pörög a proci, és neki álsz zenélni netezni meg egyébb!
a teszt sajnos elbukott idö a géppel! 100% járatsz valamit és még rá teszel egy lapáttal ... nem igazán jó ötlett! lehet emiatt van a fagyás! - mondjuk ha ezt kibirja száz hogy stabil lesz!
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19161 üzenetére
hmmm... folyamatban a van a hsz feldolgozása
erre gyorsan azért válszolok! terhelés alatt 1.5V nyugodtan ellehet menni! az intel ezt mondja! ami azt jelenti hogy a lap droppolása miatt elv. 1.5 felet lehet picivel adni a biosban!
nekem 1.328 volt a stabil - igy hirdették! végül léggel 1.376 ra lett belöve a vége, biosba 1.4250 asszem állitva! ugyhogy nyugodt kereteken belül vagyunk!
olvastam még, hogy megprobálsz hütött rakni az északihidra! jó ötlett! nem tudom miért de nekem is ez segitett! addig ugyan azt a hibát produkálta mint neked! az egyik mag mindig megállt! az elején volt kékhalál is!
-
zsolt1129
addikt
Az energiagazdálkodási funkció baj ha be van kapcsolva?Okozhatja az is hogy nem stabil a rendszer?
-
Értem, meglátom ez a hűtő segít e! Huha nekem 0.88on is megy!
Lehet antituningolnom kéne?
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #19153 üzenetére
A 8-as szorzóval nálam még kisebb fesz is elég, ne kérdezd, miért....
Én amúgy 3400-on nem használtam, mert bár Prime ment rajta akár fél órát is, de 2-3 fokot emelkedett benn a hőmérséklet, és már sült is meg a lapon a feszültségstabi.... (Fekete képernyő, reset, bios defaults....)
Nálam kb 1,3V-ig (terhelt) bírja adni a feszt, utána melegszik túl az alaplapon a tápkör a proci körül. Ezért gondoltam, hogy nálad is valami hasonló dolog lehet. Jah, és amíg olyan 22 fok körüli volt a szobahőmérséklet és jobb volt a szellőzésem a proci körül addig 1,2V-on volt meg nálam a 8*400, szóval azért az én quadom se gyenge...
Viszont most a 4850-em miatt nem fér be úgy a venti mint régen, nem tudom olyan jól szellőztetni a lapot, és 8*400-on, ugyanazzal a beállítással most nem is bootol, pedig előtte hetekig ment úgy minden gond nélkül.... (Pedig profilba is volt mentve biosban...) Úgyhogy jelenleg 8*350-en használom, 1,18V körül....Nekem is volt egy érdekes próbálkozásom.... [link]
-
Lehet ott a baj h blend alatt én zenét hallgatok netezek le föl töltök meg amit csak el lehet képzelni? Kivéve a játszás az sok lenne neki!
-
Ja a borda, én eddig csak tuning alatt blend közben fogtam meg! Meleg! Operáltam oda egy írtó zajos ventit segít e rajta (teszt erejéig mert utálom a zajt) most csak langyi! a többi borda is langyi eddig is azok voltak!
-
Nekem 1.2125 a videm és már biztos h nagyon kis feszeken tudom vinni a dolgokat nem itt a baj sztem! alapon van h 0.88at adott a procinak aztán megnt! Most 3.4 ghz, 1.32-16ot ad neki blend alatt ez biososan 1.30625v ja és ez már nagyon lecsökkentett érték mert volt h 1.35-öt kapott biosban csak magasnak találtam és csökkentettem(ugyan ugy 3 óra után állt be tehát nem itt volt/van baj)! A ramom elég gagyi annak adtam 1.88at 850MHz mellett 6-6-6-18 al! Laza időzítés! mch 1.2-őt kap de ez is csökkentett, volt h 1.3at kapott az nem volt nyerő mert hibázott bland, volt h 1.22-öt kapott most tartok 1.2-nél, tökmindegy mi van 3 óra után fagy kb! jaaaa most látom te más fsb-vel viszed annyin! Én 8*425-ön viszem ekkora fesszel!
-
HSM
félisten
-
Én feszt csak a ramnak,cpunak, mch-nak adok! Azoknak is épphogy! proci ugye mindegy mert ez egyénfüggö, ramnak 1.88at, mchnak 1.2-őt! Probáltam adni a cpu terminalnak is meg többet a fent említett 3 nak de a végeredmény ugyan az! Fagyás kb 3 óra után, de addig stabil! ami tény h meleg a lap közepén figyelő borda!
-
válasz
Bagira01 #19146 üzenetére
Üdv! Én nem tudom de azt igen h nálam valami közel sem úgy működik mint másoknál, mert a tuning elején már a gép bekapcsolása is gondot okozott, fogtam és egy itteni kedves segítőkész kolegának a beállításait lemásoltam cpu core nélkül! El is kezdtem a tuningot ment is de hiba itt ott amott! Most épp ott tartok h a proci és a ram feszen kívül csak az MCH core-t emelem meg icipicit és 3.4-en stabil 3 óra 17 perce! Én nem tom akkor minek ennyi fesz ha elég 3-at állítani azt is épphogy? nekem 3.4-en épp h vid felett van a core! Mármint a terhelt állapotában! viszont melegszik nagyon amint a cpu corehoz nyúlok! (relatív mi számít melegnek a core 2 után, én még ott tartok a fokokban
Ált ilyenkor koppanok és lesz instabil, blend megvolt jön a többi prime teszt minimum 3 órában! HA nincs hiba csökkentem az amúgy is alig emelt feszeket, kérdem én magamtól hova csökkentsem? a cpu magon már (bios szerint) 0.05-öt csökkentettem és igy is jó!
-
Bagira01
veterán
L731B005-ös q6600-ról lehet tudni valamit, annyit láttam h 1,25v körül kell tudni a 3,4Ghz-et, ez most jónak számít egyáltalán?
-
zsolt1129
addikt
Szerintetek ha Orthossal tesztelem a rendszert az jó?Nem muszály prmie95-tel?
-
válasz
bogyó73 #19131 üzenetére
3.2 felett egy mhz-val sem volt hajlandó bekapcsolni! feszt egyebet ne kérdezz! 2.8 on ment viddel de már ott is kibekibe majd be és ment! Mindegy a lényeg h a qaud tuning alatt mindig voltak indulási gondok! core2-vel semmiféle ilyet nem tapasztaltam! El is adtam a lapot az új vevő elégedett én is az új lapommal! Ennyi!
ja és nekem 965p-ds3 rev:3.3 volt! -
válasz
bogyó73 #19128 üzenetére
Nekem is vitte nem ott volt a baj! Kapcsold ki a gépet és be! kibekibe ezt játszotta néha meg fogta és a biost resetelte amit ki is írt nekem a kis ****t! HA már bekapcsolt x frekin akkor ment de mint mondtam az indulás volt a baj! Próbáld meg a ki majd bekapcsolást megtartja e a beállításokat majd utána a gép újraindítását, az is szép dolgokat tudott nálam!
-
bogyó73
tag
sziasztok!
sikerült egy q6600-ost szereznem és a 965p lapom simán viszi 3.2ghz-el,pedig b3-as.
szerintetek mákom van? -
Laraxior
titán
válasz
Kolondrum #19123 üzenetére
Te most prime-olásra fogod használni a géped vagy játszol,töltesz filmet nézel stb...mi az istennek 3 óráig futtatni azt a szart?
3760on használtam egész eddig a Q6600ot 1.5V bios fesszel. Semmi baja nem volt,gondoltam elindítok egy primeot.Hát nem volt stabil szerinte,levettem 3720ra most már prim stabil is. De hangsúlyozom,hogy órákig gametünk a Crysissal multiban én voltam a szerver sosem volt újraindulás,vagy hasonló. 20 perc prime azt csókolom.
Úgysem használsz olyan programot ami 3 óráig folyamatosan terheli a processzort 100%ban és a memóriát is ilyen mértékben,akkor meg minek kínzod? -
Lehet h a túlfeszelés miatt fagytam ki 3 óra után?
-
NFree
addikt
SymbianOS
Qru
Köszi szépen fiúk de maradok a P5Q-nál
-
3 óra = szétfagyás!
-
diegho
nagyúr
-
nekem meg asusom nem volt még soha! abitom volt mindig is és egy se döglött meg sőőőt a tuningba is jeleskedett mind! gigából ez a 2.lapom, kicsit problémások de ha az ember kiismeri megszűnnek! állítólag a p35-ös sorozatba jobban megy a q6600 én nem tom nekem p45-ds4 van ebbe szépen megy,van egy db 16-es pcie 2.0 és.... a többi itt [link]
-
q6600 alapon nem vészes, fesz emelésre átmegy kazánba jó hűtés hiányában! 3.4 60-65között terhelve megy (nálam)! 8200ről nincs infóm! DE elcsíptem egy cikkszerűséget ahol a 2009-re kiadott 8magos procikról van szó! Én 4-re költenék a helyedben! Lassan csak elkezdenek rá progikat írni! ja fogyasztás... 100watott ír ki nekem éppen de tud ez 200at is erős tuningnál! (ezt itt olvastam)
-
g@bo
nagyúr
urak
q6600 vagy e8200? árban azonos.
melegedésre, fogyasztásra mennyire durva a q6600?
félek tőle, mint anno a prescottól...
-
Megy a cpuz,realtemp,firefox sok ablakba,winamp,emesen és egy rakás más progi,forumozok meg egyebek! Ennek most be kéne szaggatni blend alatt? Valaki mintha írta voltna h neki nagyon belassul a gép! Én nem érzékelem h megy a blend minden ugyan olyan!
Self-Test 896K Passed! -
Qru
MODERÁTOR
Azért 1,6V már elég sok szegény Quad-nak. 1,5V felett nem nagyon adnék tartósan neki feszt. Két magos procikkal sokkal könnyebb magasabb fsb-t elérni. Anno 965P DS4-ben E6300-am ment 3,1GHz-et, ugyan abban a lapban Q6600 nem ment 2,7GHz felett. Lapot cseréltem, most megy 3,5GHz-et.
-
NFree
addikt
Nállam csak ezt lehet állítani, FSB Termination Voltage 1.400V
sikerült feljebb menni de, rengeteg feszt kellet adni a procinak bios: 1.6v,de így sem volt stabil
elképzelhető, hogy kevés a procihoz a deszka, és egy p45-ös alaplapba jobban muzsikálna (P5Q) ?
Még annyi egy c2duo6300-al 485 fsb-t tudott a lap persze nem prime-os stabil eredmény. -
Új nap új beállítások új tuningok!
reggelt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest