- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
TazLeacher #17597 üzenetére
Ha gáz van, leüthetsz vele bárkit. Csak vigyázz, mert a csövesek kilopják, és eladják a MÉH-be.
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #17597 üzenetére
jaa hogy azt X-el írják? tetű egy hűtő lehet ha le sem tudom írni
Scythe Mugen,Orochi...ezek mind 1kg körül mozgnak...szóval érdemes a lapon az összes csavartbecsavarni,ha nem akarod hogy libegjen a házban -
Skizz
addikt
válasz
TazLeacher #17593 üzenetére
3,6-nál tartok TX2-vel (1.39V), prime alatt 68 fokosak a magok...
szal igen.
-
Macka
veterán
válasz
TazLeacher #17593 üzenetére
Van. Xigmatek Scorpion, 1 kg körüli Scythe, Thermalright...
-
manokaki
addikt
sziasztok!
Valaki esetleg nem tud segiteni idig az XP-m a 4 GB Ram-ból 3,3GB.-t látott , most csak 2,7 Gb-t lát , semmit nem csináltam vele !!
Miért van ez ?????????
-
Macka
veterán
válasz
TazLeacher #17581 üzenetére
Q6600
-
Skizz
addikt
válasz
TazLeacher #17584 üzenetére
b3-től tényleg ne várj csodákat... maradj a G0-ás Q6600-nál.
-
hossszú
őstag
válasz
TazLeacher #17581 üzenetére
A B3-astól ne várd, hogy hideg lesz
tesztekben mit tud a proci?
-
Laraxior
titán
válasz
zsolt1129 #17580 üzenetére
ha a házad oldalán van venti vagy hely a ventinek,akkor mindenképpen olyat vegyél ami felülről lefelé nyomja a levegőt. pl.: Thermaltake Big Typhoon.
Ha elöl vana házban venti meg hátul,akkor éremes olyat venni amin oldalt vannak a ventik.
Sigmatek,Scythe...ezek a legvadabbak,bár ezek méregdrágák.
Olcsóbb kategória a TX2,azt mondják ez sem rossz.én így csinálnám...
-
TazLeacher
nagyúr
Pont az az X, ami csábít.
Főleg, hogy ugyan annyi árban. Itt vannak amit tudok:
PROD CODE: BX80562QX6700SL9UL
FPO L638A614
Stepping 7
Revision B3Nem ártana, ha nem lenne k*rva meleg, mert nincs vizem, csak lég...
Ja, van QX6800-as is 70K-ért, az zsír új...
-
Skizz
addikt
válasz
TazLeacher #17573 üzenetére
Helo főnök úr
Q6600-ra még egy voks. 2 napja vettem egy g0 kvadot, megy mint a meszes -> bővebben 3Dmark 06 topik. És csak egy szimpla HTX2-vel hűtöm. -
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Egy olyan kérdésem lenne hogy egy 6600-os Quadot akarnék húzni csak még nincs hozzá hűtőm.Szerintetek egy gyári hűtővel meddig érdemes??
-
hossszú
őstag
válasz
Jól hangzik a proci nevében az X csak sztem semmi előnyt nem szerzel vele.Sokkal jobbam jársz egy olyan quaddal ami magas FSB-t tud.Magas FSB-hez meg bőven elég a 9-es szorzó a Q6700-nél meg a 10-es.
-
Laraxior
titán
válasz
Ezt így nehéz...de valószínűleg jobban jársz egy tesztelt Q6600al.
Van az apróban egy 1.2V VIDes.... csapj le rá.
Havernak QX6850e volt...igaz emberi feszen elindult 4GHzen,de még vízzel sem lehetett hűteni.
Én a Q6600ra teszek egy voksot. Bár elég csábító az az X -
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok Quadosok. Véleményt várnék. Új procin törném a fejem. A kérdés lényege az lenne, hogy Q6600 normál garival, vagy QX6700 1 hó garival? Az ár ugyan annyi lenne, kérdés, hogy megéri-e a QX6700-es. Azon kívül, hogy nincs szorzó lock, bármivel is jobb a QX6700, mint egy G0-as Q6600?
-
slett27
addikt
-
Madtomi
tag
válasz
Casanova* #17566 üzenetére
Először a ramokat tedd fix 800-ra és a PCI frekit pedi 100-ra utánna elkezdheted az fsb-t emelni a procinál, eleinte tudsz nagyobbakat lépni de később már csak kicsiket és voltot is kell emelned mind a procinál, mind a lapnál de inkább itt egy video ami bemutatja az elméleti dolgot persze ez nem hiszem, hogy terád is igaz mivel minden proci más és minden lap is más de alapnak jó szerintem.
Sok sikert! -
Casanova*
veterán
szasztok! Q6600 procim van és szeretném tuningolni! hogy lehetséges biosba??? FSB: 266 Hhz , 2 x 1 giga DDR2 800 Mhz...DRAM FSB arány: 12:8, memóriabusz: 400.9 Mhz. előre is köszi!!!
-
HSM
félisten
válasz
C.Brigante #17557 üzenetére
"Bár sztem ha működőképes és nincs más probléma akkor mondhatja rá, hogy ez ilyen b@zmeg..." Ezt írtad. Tehát szerinted, ha a proci működik, akkor tökmindegy, hogy 60 fok üresben és 98 terhelve.... A homorú kupakra meg ráraksz pasztát, és teljesen jó lesz...(buksz rajta max 6-10 fokot, de nem 30-at...) Engem csak az zavart, hogy egy nyilvánvaló problémát próbálsz normálisnak beállítani. Asszem elég sok kellemetlenségtől megkímélte magát, hogy ránézett a hűtőre. Bocs, de nyilvánvaló volt, hogy valami nem frankó ott.... Pedig ha rád hallgat....
Szerintem ez a stílus éppen elég finoman árnyalt volt ahhoz, hogy a tudomásodra hozzam, hogy nincs igazad, és rossz tanácsot adsz. És nem kezelek le senkit, legfeljebb nem értek vele egyet. Ennyi.
-
Skizz
addikt
válasz
slett27 #17562 üzenetére
Most lejjebb tekertem a ventit a TX-en (1100rpm körül), közben több ablakban firefoxi+msn+zene és stabil 45 fokosak. Mindjárt nézek egy prájmot...mod: prime alatt: [link]
Elég durva, előbb még idle több volt.Most meg pár másodperc alatt megint visszaugrottak 45 körülre. Na ennyit erről.
-
Skizz
addikt
válasz
slett27 #17560 üzenetére
Megoldódott... szerencsére elég naív voltam ahhoz, hogy elhiggyem, hogy a tx-el volt a problem. Eléggé megijedtem, leszedtem a gép oldallapját, lefektettem a házat, hozzáértem a TX-hez és két pöcök csak úgy kipattant az alaplapból...
Szóval elemeire szedtem a gépet, minden újra össze és azóta:
[link]Köszsönöm mindenekinek az eddig segítséget!
& now, tuning.
Egyébként ezzel az s775-ös felfogatással is tele a tököm, de úgy rendest. A jó öreg s754 volt a jó. -
Skizz
addikt
Masik hutot nem volt lehetosegem kiprobalni, de egyebkent c1e+eist beiktatasaval egyik windows sem all fol. Ez akar CPU hiba is lehet? e4300zal nem volt ilyel gondom, quaddal van csak ez. Ketfele XP es vista alatt sem megz ay energiamenedzsment.
elnezest, mindjart keresek egy magzaritast xphez.
-
C.Brigante
veterán
ezt a stílusodat rakd már zsebre "Ne beszélj butaságokat" láttam már más hsz-edben is, hogy szeretsz másokat lekezelni.... hogyha homorú a kukap akkor miért nem lehet 60 fokos a procija??? áruld már el nekem ezt a nagy titkot! mikor nekem volt egy c2d-m ami 3200-on idle-be volt 53 fokos mert szar volt a kupak rajta, akkor ne oktass engem ki, hogy mi butaság és mi nem, de az is jó lesz nekem ha nem beszélgetünk, köszi!
-
DEJVID
őstag
bocsi ha már volt
[link]
eredmény van már h mit tudnak a p45-ösök quad alatt? -
HSM
félisten
A szenzorhiba szerintem kizárt, egyszerre nem megy tönkre mind az 5.... (magonként 2 plussz ami a kupaknál mér...)
Amúgy ez a pöckös megoldásnál meg kell mindig nézni az alaplap hátulján, hogy rendesen beakadtak-e a pöckök.... (Ref: Intel összeszerelési útmutató.)
Amúgy ha a felfogatás jó, próbáld meg felhúzni tx2 fordulatszámát legalább 1600-ra, hogy úgy mennyi! Amúgy a maximális terhelést érdemes szimulálni a Prime95 nevű program torture test-jével, ott a smallfft-t választva, közben nézegetve a hőfok alakulását.... -
Skizz
addikt
Erre már én is gondoltam, a gyári hűtős effektusra. Ráadásul, ha 60-65 fok körül mozognak a magok idle, akkor mi lehet 3D alatt?
amúgy most 50-55 körül mozognak így 23-24 fokos szobában. Ergo potom 10 fokot hűltek a magok. De ez még mindig borzasztóan sok. Majd szerintem holnap ránézek a felfogatásra, ugyanis ennél a plasztiklábas s775-ös felfogatásnál sosem lehet tudni....mod: a szenzorhibát kizárhatom?
-
HSM
félisten
válasz
C.Brigante #17546 üzenetére
Ne beszélj butaságokat, ilyen nincs, hogy ez normális....
Ezt felejtsd el... Amennyire tudom, még a gyári hűtő is elbírja max 50 fokon, üresben... Pedig a TX2 egy nagyságrenddel jobb hűtő.... Bár tény, ilyen meleg procit én még nem láttam.....
-
Skizz
addikt
válasz
C.Brigante #17546 üzenetére
holnap rányomok egy friss, nem gányolt xp-vel egy 24 órás primeot, ha egyszer is hibádzik akkor visszadobom de nagyon gyorsan...
-
-
Skizz
addikt
ÓÓÓÓÓÓ meeen
itt valami szoftveres eredetű probléma (is) lesz. Bios frissinél felraktam újból az f10-eset, majd restart és kékhalál az üdvözlőképernyő helyett.. igaz, mindkettő kék de jobban szerettem volna látni az üdvözöljük feliratot. Szal most elment kemény 4 órám XP isntallra meg formatra. Egyelőre ezzel nincs baj, de holnap megkeresem azt az illetőt aki benyelte az XP-met és addig verem mig ide nem adja. Azt ha ideadta még belerúgok kettőt és meghívom egy sörre. Aztán megnézem ezt a CPU dolgot is. Mert szerintem ő sem túl egészséges. Csak az egészet le kell rendezzem jövő hét hétfőig, mer' 1 hét próbagari van rá.
mod: egyébként most így hüsi van a szobában, és levett oldallap mellett 4-5-6 fokot csökkentek a maghőmérsékletek. Jól megszívtam ezzel a Quaddal. Legalábbis most úgyérzem, kegyetlenül.
-
KTTech
veterán
válasz
C.Brigante #17541 üzenetére
Nyugati fekvésű 4. emeleti lakás BP-n. 12-20 óráig ide tűz a nap és nincs légkondi...
-
válasz
C.Brigante #17541 üzenetére
Én úgy vettem észre nem annyira az órajel számít, inkább a fesz.
-
KTTech
veterán
válasz
C.Brigante #17537 üzenetére
Nálam a szobában 37°C van éppen, és 56°C az idle hőmérséklet... igaz 1.5V 3600MHz-en.
-
C.Brigante
veterán
-
-
Skizz
addikt
válasz
C.Brigante #17533 üzenetére
Nemtom milyen a kupak, nem néztem. 2-es TX, 1200-on járatom, de ha 1800-on megy akkor sem lesz jobb eredmény. Egyébként a lamellák 40-45 fok körül vannak, a hípájpokhoz nem férek oda.
mod: megpróbálok összeütni egy biosz frissit (f10-> f13i)
-
válasz
C.Brigante #17530 üzenetére
volt máe erről szó, hogy az alacsony vides procik jobban melegednek.
-
Skizz
addikt
Na ebből már most elegem van.
Tünetek:
Időnként elsötétül a monitor, mióta Quad van a gépbe
C1E+EIST csak csökkentett módban indul
Vista alatt rengetegszer újraindultam, XP alatt csak az említett monitor kikapcsok vannak
Valaki SEGÍTSEN, könyörgöm.Dobjam vissza gariba, vagy próbálkozzak egy másik oprendszerrel? ez elvileg egy ilyen "tuningolt" xp, tehát nem az eredeti sp2-es hanem tökömtudja mit nyúlkáltak benne.
-
HSM
félisten
60-65 fok üresjárat nem normális, a szenzorhibát nem tartom valószínünek, inkább a hűtővel lehet valami bibi.... (Rosszul fekszik fel, nincs rendesen pasztázva, valami tönkrement benne...) Elvileg 60 fokos procinál már igen melegnek kell lennie a TX2 bordájának... Nyiss egy feladatkezelőt, biztos üresjárat van-e, és nézd meg, mennyire meleg a borda! Ha hűvös, akkor vele van bibi, ha meleg, akkor vagy a procival, vagy a lap ad neki valami horror feszültséget. (Esetleg BIOS hiba....)
U.I: Üresben nem lenne szabad 50 fok fölé mennie, 32 fokos szobában sem, sehogy. Üresben max 22W az energiafelvétel, terhelésre max 95. Szóval üresben 60 fok....
-
C.Brigante
veterán
nincs szenzor hiba, az előző tulajdonosnál is ennyi volt, sztem ez elég bizonyíték, hogy bizony ennek a procinak a kupakja jó + nem melegszik annyira.
kontra, nem egy tuning bajnok viszont, nálam 3200-on stabil és hűvös, de nekem ennyi elég is.egyébként ez a proci 2008-as.
nem tudom számít-e de én arctic silver 5-el pasztáztam (ezüst paszta) ez némileg jobb hővezető mint a mezei paszták, de sztem ez alapból egy hűvös proci.
-
Skizz
addikt
válasz
C.Brigante #17528 üzenetére
Nálad szerintem befigyel némi szenzorhiba. Vagy nálam? Nekem alacsonyabb fesszel, alacsonyabb órajelen ugyanazzal a hűtővel 30-35 fokkal melegebbek a magok. Nem értem.
-
Skizz
addikt
Biztos. 58-64 között változnak, tök idle. Msn+firefox megyeget, meg némi download. Ennyi.
Nem fagyok, semmi probléma nincs vele, de játszani inkább estefelé fogok.
Egyébként most mértem a szobában 31 fok van. A HTX ventije meg 1200rpm környékén megy. Komolyabb terhelést nincs merszem most rádobni...de az is lehet, hogy feldobom a gépet az asztalra, mert itt az asztal alatt igencsak beszorulhat a levegő. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Shkiz0 #17520 üzenetére
Nem tűnik melegedősnek a procod....
A tx2 elég gyengus egy quadhoz, sztem gyönyörű tőle 3200-on ezek a hőfokok....
Nálam a 212-es coolermaster, ami ugye jóval nagyobb, hűti le kb ugyanennyire a procit (persze hasonló körülémnyek között, de zárt házban, és 1,2V-on ), ami nálam 1,2625-ös VID-es..... -
Skizz
addikt
Normális hőmérséklet ebben a melegben (32 fok az egész felső szinten) a 60-65 °C-os idle maghő?
HyperTX2 1200rpm körül, meg egy elite 331 házikó, elől-hátul 12-es ventivel 12V-on.
Ja és, G0, 1.25VID -
Sotho
őstag
A végén még kiderül, hogy az alacsony vid a szar mert úgy melegedett/degradálódott a gyárban ,hogy vissza kellett venni a feszt annyira amin még éppen elmegy
-
Armando_19
őstag
válasz
#64791808 #17508 üzenetére
Ja stimm.Sőt. Nálam most megfordult pár quad míg megtaláltam azt, amit továbbadok ugyanúgy mint a többit, de valamivel jobb.
na a lényeg az, hogy volt egy B3-as, ami kevésbé melegedett azonos órajelen és feszen mint a G0-os. G0-ban 200mhz plusz még volt azon a feszkón, de eléggé meglepődtem. Ritka a jó quad sajna, nem is nagyon fogom szerintem még erőltetni.(hacsak nem találok egy 3600on teljesen stabil példányt.)
-
törölt tag
válasz
WiZARD #17463 üzenetére
Ez a Vid mánia nagyon szép és nagyon jó dolog, csak az kimarad az egyenletből, hogy adott feszültség mellett mekkora áramerősséget vesz fel. Hiába alacsonyabb az alapfesze egy procinak, ha több ampert vesz fel működés közben, a hőtermelés ugyanannyi lesz.
A feszültség/sebesség összefüggés szintén itt van elásva, hiába 1,2V a quadod vidje, ha 1,4-en már csak vízzel hűtöd be 70 fok alá. Nekem is q66-om van, vid 1,275V, és hiába nagy az öröm, hogy 1,25-ön 3,2-t megy, az előző quadomnak kellett ehhez 1,38V, és mégis kevésbé melegedett. Ismerek srácot, akinek 1,4-en elpusztult a procija, meg olyat is, aki lassan egy éve 1,7V-on tartja a quadját és megy zokszó nélkül.
Szóval az én olvasatomban a Vid inkább az eltérő áramerősség-felvételek korrekciója, sem mint fontos tuningadat.
-
C.Brigante
veterán
sztem a tápot egyenlőre kizárhatod, az nem ad kékhalált.
ha a 3200 1.375V-al stabil akkor a 3400-hoz az 1.4V sztem kevés, adj még feszt a procinak. szvsz a procid nem bírja a strapát a leírtak alapján. (vga-ra nem gyanakodnék)
prime95-el teszteled?prime 95-öt csak azért kérdezem mert én is azzal teszteltem és többnyire valamelyik magot mindig lekapcsolta nem bírás ügyileg (3400mhz) majd ráengedtem az everest cpu stressét és érdekes módon ugyanúgy 100% load-ba elment 2 órát hiba nélkül, ezek szerint ennyi különbség van 100% és 100% load között.
-
Skizz
addikt
Dzsoin dá klubb Kép
Egyelőre alapon hajtom, de majd megnézem mit tud. Viszont amíg ilyen dög meleg lesz addig feszt nem fogok emelni. -
aya
addikt
Probléma a következö: 3200mhz 1.375v stabil 8800gt 750/1790/2000 stabil.
3400mhz 1.4v vga 750/1790/2000-en azt irja ki a tesztek felénél, megy a vga illesztö nem válaszol nv4.dll blabla...
Bejön a kékhal, ujraindul a gép
Vga vagy proc vagy táp -
aya
addikt
válasz
C.Brigante #17499 üzenetére
Elméletileg ugyanaz a táp mint a chifftech, csak asus adta ki.
Belsö ugyanaz a delta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-12700KF
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest