- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #20097 üzenetére
Bizony... nekem OCZ XTC ventik vannak a ramon, persze a vázat azt leszedtem, mert 2x annyi helyet foglal el azzal együtt a házban... már fél éve így használom.
Pillanatragasztóval össze vannak ragasztva, és damillal van fellógatva...
sufnituning.
Hála istennek a TRUE mellett elfér, Infinity-nél tényleg gond lehetne... -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #20003 üzenetére
Van egy nagyonjó "mondás" itt a PH!-n.
"Mindenkinek akkor stabil a procija, amire használja, de nem instabil."
Tehát ha neked jó a Prime95 és 1h után semmi se akasztja ki a géped, akkor az stabil... amire te használod arra legalábbis 100%-ig! Szóval teljesen igazad van, egyet is értek veled.Amúgy a Linpack az a Prime95 és ez a BurnTest között helyezkedik valahol el... aki biztosra akar menni azt is futtathatja.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #18789 üzenetére
Nincsmit.
Szép Quad FSB azzal a lappal... -
keIdor
titán
válasz
Powerer #18763 üzenetére
A P5E3 és P5E3 Deluxe-t sztem felejtsd el ha tuning is lesz! Elég szar X38 DDR3-as lap mind a kettő!
A Gigabyte lap meg amúgy DDR2, amit te keresel azaz X48T-DQ6 lenne, de azt se nagyon ajánlom...A Maximus Extreme nem rossz, de inkább P5E3 Premium-ot javasolnám.
A ramokból meg olyat keress, ami Micron, szerintem azok közűl max az OCZ lehet az, de az se biztos... 1600-as kitet vegyél, 1333-as az hoki. -
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #18750 üzenetére
^Boss válaszólt...
Örülök, hogy rászántad magad a lapcserére, mert az jobb döntés!
Majd ha lesz jó lapod ezt a sávszélességet pl. tökéletesen ki tudod majd mutatni Everest-el vagy WinRAR-al. Majd hasonlíts össze egy 400×9-et és egy 450×8-at. -
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #18741 üzenetére
Ez így van, csak nincs értelme az alacsony FSB-nek. Nekem QX9650-em van éppen és nem véletlenűl használom jelenleg 445×9-en. Ha kicsi az FSB, az nagyon megfoghatja az egész rendszert, mert nincs szávszél. a memók felé. Tehát hiába használhatnád akát 333×11-en és 1200 5-4-4-12 melett a rendszert (példa) akkor is lassú lenne. Sokkal gyorsabb lenne ez pl. 450×8-on.
Ez sajnos az elavúlt FSB átka. Nem véletlen van ennyi L2 Cache ezekben a Core 2-kben és nem véletlenűl siet az Intel a QPI világába... és nem véletlen jobb még mindig az AMD a szerver piacon. Ott ugyanis sokat köszönhet a HT-jének.
Cseréld le azt a lapot a proci teljesen jó... minden ilyen 3,6@1,3V közeli Quad meleg...
Jah és ezek a QX-ek nagyon nem érik meg... borzalmas az ár/érték arányuk... igaz én ezt az eredeti ár 50%-ért vettem csak, de megbántam. Hiába megy jól, hiába a szorzó unlock nem éri meg ennyit költeni egy 5×5mm-es kis szarra.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #18733 üzenetére
Hát a P5Q3 Deluxe pl. még elég kiforratlan és kurvára válogatós.
Maximus II Extreme meg a franc tudja mikor lesz... így megértem az X48-at. -
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #18721 üzenetére
A Gigabyte-nak nem sikerűlt túl jól az X48 szériája... szerintem elég neked a P45 is, de ha ragaszkodsz az X48-hoz, akkor mindenképpen Asus-t vegyél! Csak az ő lapjai elérhetők itthon... (persze ami normális is, és nem kapsz tőle agyvérzést tuning alatt)
Ha DDR2: P5E Deluxe, Rampage Formula
Ha DDR3: P5E3 Premium, Rampage Extreme. (utobbi még nem elérhető, de hamarosan az lesz...)#18725: Jó a Gigabyte, csak az X48 széria lett gyenge. A P45, P35, X38 nem lett rossz. X48 se rossz, csak mondjuk úgy "nem sikerűlt kihozni az X48 erejét és nem éri meg az árát".
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #18720 üzenetére
Vizzel egy kellemes 3900MHz 24/7 meglenne.
Az persze más kérdés, hogy +50k nem ér meg +75MHz..."De nekem ez már se füle se farka sztori.
Egyszerűbb olyan embertől megvenni aki 1 személyben a tulaj és a tesztelő is!"
-Ez így van... én tudnék is mesélni egy E8500-ról pl. azóta én is megtanúltam, hogy ilyet nem szabad...Más: Holnap jön hozzám egy új Q6600. 3600MHz@1,33V elvileg... megnézem majd!
Postolok majd eredményeket. Holnap hazamegyek és elkezdem nyúzni a Maximus II-t is.jer1cho: Fél karomat rá merném "dobni", hogy az alaplap hiba lesz.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #18707 üzenetére
Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy nézd meg másik lapban!
-
keIdor
titán
válasz
slett27 #18501 üzenetére
Mostanában annyira nem jut pénz a gépre, hogy hihetetlen... épp, hogy össze tudtam kuporgatni egy Maximus II Formula-ra, örülök, hogy az összejött... magasak a benzinárak és az autó megeszi az életemet... xD meg lehet injektorral is lesz egy kis munka... (idő, pénz)
Egyébként nem rossz panel... majd talán jövőre... -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
feka007 #18059 üzenetére
Melyik verzió ez? 25.6-ot szedd le, az a legfrissebb, szerintem a tiéd még a régi az csinálta ezt.
Nana, gamerként ilyen kijelentésekkel vigyázz...az a havi 1 jöhet akkor is, amikor pont túljutsz egy játéknál egy nehéz részen, örűlsz, hogy vége, erre mentés elött belefagysz...
Én már jártam így, basztam kitesztelni rendesen annó a frissen szerzett Crucial ramjaitamat, csak találomra belöttem azt mentem játszani, mert nem bírtam magammal. Hát anyázás lett a vége...
Egyszer jobb alaposan kitesztelni azt szevasz... amúgy a szorzót vedd 8-ra és 4xx FSB-vel használd, jobban jársz. -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #17950 üzenetére
Igen a villanyszámlán észre fogod. Abból a különbözetből kijön 5 doboz Heineken.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #17119 üzenetére
Kevesebbet mennek, mint a Kentsfield-ek. Egy Yorkfield-et nem láttam még 470FSB felett 24/7.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #17111 üzenetére
Ha már szóbakerűlt az a program, megnézem nálam mennyire lesz gyors. MSN-en majd beszélünk.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Az alaplapod és a ramok eléggé visszafogják majd a tuningot...
Állíts be elösszőr 333×9-et, ramokat rakd 1:1-re időzítés 5-5-5-15, majd ha ez stabil, akkor mehet 400×8 és akkor a ramok is 800-on fognak menni.
Procinak adj 1,25V-ot. Több úgyse kell majd és a drop gondolom lesz vagy 0,5V.
FSB-nek 1,2V is bőven elég ne adj többet.
NB-nek lehet adni 1,45V-ot, mivel 965P... ha stabil, akkor meg lehet nézni, hogy bírja-e 1,25V-al.Egyébként BIOS-ból a legújabb legyen fent.
-
keIdor
titán
válasz
DEJVID #16961 üzenetére
45nm. Westmere lesz majd 32.
Laraxior: Szvsz amikor kijön az új stepping, akkor beindulnak majd... és ne felejtsd el, hogy a középkategóriás Nehalem kb. 1 év múlva jön csak és addig Core 2 is lesz... nem fog mindenki (jó kevesen) venni Extreme Socket 1366 Trial-Channel DDR3-as Nehalem-et... nagyon kemény ára lesz egy olyan rendszernek.
példa:
Intel Nehalem Extreme (4 mag) 999$, itthon 230k.
Tri-Channel DDR3 (3×1GB, 3×2GB vagy 3×4GB-os kit) 50-150k biztos...
Intel X58 alaplap 50-90kSzóval kemény árak lesznek...
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Kiléptem a klubbol egy ilyen miatt. Olcsó volt, ahhoz képest, hogy QX és legalább 1 évig meg lesz.
Szerintem megérte. -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #16693 üzenetére
Vagy klíma.
Ami manapság nem nagy pénz szerintem.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #16659 üzenetére
Szerintem hogy meddig bírja a meleget ez lapfüggő is lehet. Szerintem a PWM nagyban beleszólhat.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #16655 üzenetére
Hát jónak jó, de én semmi pénzért nem járatnék egy procit tartósan 70 fok felett 24/7-re úgyhogy szerintem tökmind1.
Prime alatt is max 80 fokot engedek meg, felette nem egészséges, én mindig is vigyáztam a hardvereimre... talán túlságosan is...
-
-
keIdor
titán
válasz
Bagira01 #16621 üzenetére
Nekem Corsair HX620W van és eddig bírt mindent. Ezeknél jobb nincs ebben a kategóriában, de amiket Boss írt azok is jók. A HX az moduláris, nekem ez nagyon fontos egy tápnál a TX meg sima kábeles...
SzlobiG: Az is jó táp, de nem egy kategória az FSP 400W GreenPower-rel.
Nekem a régi FSP 500W BlueStorm II bírta kb. 1,5V-ig a Quadot. Felette fogyott el a 12V ága.
-
-
keIdor
titán
válasz
szacsee #16521 üzenetére
Nincs, de ha jön még1 akkor majd lesz.
Most megyek gamelek egyet, már hiányzik a kockulás végre hétvége van ugyebár...
Aztán majd este nyúzom tovább. Vagy buli még nem tudom... Szomorú, hogy nincs elég pénzem most, mert én is megpróbálnám azt az MSi versenyt...Jó mondjuk nem LN2-vel, de legalább vizzel biztos.
-
keIdor
titán
válasz
szacsee #16519 üzenetére
400-ra, de akkor mindjárt variálok vele. Asszem leosztom a ramokat egyelőre 800 CL5-re a picsába most úgyse az kell... bár jelenleg is stabil.
Cinebech-et nem néztem most csak Prime-ra megyek és ha megvan jöhet a 4giga ami kb. 1,43V-on volt stabil Gigában.
XP-n szoktam Primeolni.
Nem menti.
-
keIdor
titán
Talán itt van a legtöbb Prime95 szakértő ezért ide teszem be a kérdést.
Szórakozok éppen egy E6850-el amin éppen 3600MHz@1,28V-on járok és stabil is.
Viszont leviszem a feszt 1,27V-ra és kb. 5 percen belűl kékhalál.
Ez mitől lehet? Normális esetben ilyenkor tapasztalataim szerint 10 percen belűl kéne hibáznia vagy valami, de nem kidobni mindig kékhalállal. Beleszólhat vajon az, hogy ki van kapcsolva a lapozófájl? Mert a kékhalálnál vinyók szabad területéről meg memóriákról pampog, pedig a mem stabil és a C:-n is van még 7GB szabad hely... ötlet? -
-
keIdor
titán
válasz
syckaloz #16429 üzenetére
Felejtsd el az X38-at, mert P35-nek jobb az ár/érték aránya. X38-at csak akkor vegyél ha kell rendes CrossFire, vagy ha egyszerűen csak van pénzed.
Gigabyte P35-DS3P
Gigabyte P35-DS4
Gigabyte P35-DQ6
ASUS P5K-Pro
ASUS P5K-E
ASUS P5K Deluxe
ASUS P5K Premium
ASUS Blitz Formula
DFi LanParty UT P35-T2RÉn is csak ezeket tudom javasolni. Amire figyelni kell a fázisok száma. Minimum 6 legyen! Ha mégis X38 lenne abból mindeggyik megoldás jó. (Asus, Gigabyte, DFi)
-
keIdor
titán
Nálam is melegebb ez a Quad pl. 1,38V-on, mint a régi 3,6@1,38V stabil. Nem lehet, hogy ez azért van, mert magasabb frekin megy? Nálam a mostani 1,38V-on kb. 3750MHz-en stabil.
Mind a két procin polir van és ugyanaz a paszta (ArticSilver 5) és hűtő van. (Thermalright Ultra 120 Extreme)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest