Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
zsolt1129 #18393 üzenetére
Érdekes, fene tudja.... Lehet nem nagyon tud többet az alaplapod...
Nekem is amúgy agresszívabban kell adagolnom a BIOS feszt, hogy nőjön a terhelés alatti.... Ha a CPU-Z nem jön be, megpróbálhatod az everest-tel is, vagy az alaplapodhoz adott monitorozóprogrammal. (Nem tudom ez melyik Asus lapoknál, de van...) -
HSM
félisten
válasz
zsolt1129 #18390 üzenetére
Pórbáltad az egyik vidkari kiszedését? (Az egyértleműen eldönthetné, kevés-e a táp, ugyanis kapásból -50W legalább....) Mondjuk érdekes, hogy pont töltéskor....
Ki van kapcsolva a kékhalál esetén reboot?
(Vezérlőpult-->rendszer--> advanced--> indítás, helyreállítás-->beállítások--> rendszerhiba, automatikus újraindítás) -
HSM
félisten
válasz
zsolt1129 #18385 üzenetére
CPU-Z kiírja a feszültséget... Folyamazosan nézd mennyire áll be, tesztre pedig a Prime95 program 4-szálas verzióját ajánlom. A hőt figyelheted a coretemp-nevű programmal. Én BIOS-ból tesztelésre 1,4V-ot állítanék be, ez az én alaplapomon 1,38V körül ad, terhelésre 1,31V körül. Annak elégnek kéne lennie 3Ghz-re, bár láttam már olyan Q6600-at, ami semmilyen beállítással se ment 2800 fölött.... (És itt a fóumon is volt...)
-
Qru
MODERÁTOR
"Egy olyan problémám akadt hogy a q6600-as quad 3Ghz-n (már 3 napja ezzel szórakozok) Prime és 3d mark alatt kék-halálozik és újraindul."
Ebből gondoltam, hogy akkor nem prime stabil. De ezt csak akkor tudjuk meg, hogy ha nyilatkozik a kolléga mi is az igazság.
Sztem alulfeszelt a proc, (vagy a ram nem bírja) nem mindegyik darab megy alapfeszen 3GHz-et (sajnos). 1,36V meg kevés lehet ilyenkor ha a dropot is hozzáveszem...
-
HSM
félisten
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Egy olyan problémám akadt hogy a q6600-as quad 3Ghz-n (már 3 napja ezzel szórakozok) Prime és 3d mark alatt kék-halálozik és újraindul.Alapórajelen semmi baj.Memtest megvolt és hibátlan.Már készen vagyok tőle mert akármit állitok sehogy sem jó.Mondták már hogy a táp nem birja (FSP Bluestorm 500) de szerintem ennyit el kellene birnia.Mi lehet ez??Köszi a válaszokat.
-
HSM
félisten
válasz
WiZARD #18376 üzenetére
Amúgy érdekes a téma, amit felvetettél.... Nálam járt pár G0-s C2D, a legkisebb fogyasztású, legkevésbé melegedő darabok nálam is 1,35V VID-es E6550-ek voltak... (2db is....) melyek kb 3325-ig mentek 1,33V körül... Érdekes, volt egy 6750-em is, az picit többet kért enni, 1,35-ös volt az is, és tuningban se bírta még a 3200-at se....
Volt egy másik E6750-em is, az 1,3125V VID-es, nagyságrendekkel többet (45W<---> 60W) kért enni terhelés alatt, sokkal jobban melegedett is, cserébe 1,35V-on stabil volt 3600-on. (90W fogyasztással, gyári legdurvább hűtővel, 70fokon)
Ami vicc, hogy a dobozos Q6600-amhoz (1,26525V VID) gyengébb gyári hűtőt kaptam, mint ahhoz a duo-hoz....
Amúgy a fenti fogyasztás-adatok tájékoztató jellegű, szoftveres mérés eredményei, értük felelősséget nem vállalok!! -
didyman
őstag
Nehéz dió így mérni, ehhez kellene egy true RMS képességgel bíró mérőeszköz,
A kapacitív-induktív viszonyokat az aktív PFC-vel rendelkező tápoknál első körben nyugodtan felejtsük el, mert ezek 99%-os hatékonyságot tudnak elérni, ami nagyban egyszerűsíti a mérést, ha elég nagy teljesítményt veszünk ki a tápból. A sima ampermérő ezzel együtt nem nagyon lesz jó: A mérési eredményeket periódikusan frissíti, ami nagyon hosszú ahhoz képest, ahogy a gép terhelése változik és ez akár 30%-os eltérést is eredményez. A konnektorba dugható mérőkkel is ez a gond, egyik-másik csúnyán félremérhet. Passzív PFC, illetve PFC nélküli tápok mérésére egyik módszer sem ajánlható, készenléti fogyasztáskor pedig az aktív PFC nem szokott működni, így olyankor amiatt jönnek ki vad értékek (15-30W), ami azért beláthatóan sok, mert ekkora mennyiségű hőt (a készenléti ágról csak 10W lehet a maximum 2A-es készenlétnél, ami még S3 készenlétben sem lesz végletekig kihasználva) eldisszipálni álló ventivel elég nehéz dolog lenne.
Magát a mérést úgy lehet egyszerűen ellenőrizni, hogy egy ismert, állandó teljesítményt felvevő fogyasztót (például halogénizzó, legalább 60W-os, ajánlott 100W-os) kötsz a tápra és méred. Ha a halogénra írt teljesítmény (ampermérővel mérni is lehet közvetlen táp után felvett DC áramot, ekkor pontos adat lesz) a táp hatásfokával korrigálva közel van ahhoz, amit a teljesítménymérő műszer mutat, akkor jó eséllyel helyes értéket fogunk kapni, amikor a gépet mérjük. Mérés közben amennyire lehet, állandó értékeket kell tartani a terheléssel és átlagolni a kapott eredményeket, ezzel tudunk legközelebb érni a valósághoz egyszerűbb eszközökkel. -
Igen/Nem
A blokkon kívűl minden megvan. De ha minden igaz a héten már megjön a blokk, és akkor megyek Nyugdíjashoz a lomért. Tudom korábban egy hetet írtam, de akkor még más volt a szitu mert időközben nem D-Tek lesz a cpu-un, hanem Enzotech. Utánna majd lesznek eredmények de majd ugyis linkelem ide. -
subaruwrc
félisten
Zé_mester procija egyáltalán nem így murdelt meg de nemérdekes.
azért ne felejtsük el a hűtést sem. mert jó hogy csak a feszekről beszélünk nade nincs az a léghűtés ami 1.55v-n megfog egy quadot prime alatt még a 90fokos határon belül. jó most a mobil klímát a gépükben használó egyénektől tekintsünk el. -
Beowulf_78
addikt
De értsd már meg hogy a 45nm nem u.a. mint a 65nm.
A 65nm jóval strapabíróbb. Hallottál már 65nm prociról ami a túl sok fesztől degraddálódott? Mert én még nem... Pedig volt amelyik 1,8V is kapott. Én személy szerint az összeset (kb. 5db volt, 6550,6750,6850,2xQ6600) 1,5V használtam tartósan 24/7-re és nem 1-2 hónapig...kutya bajuk se lett. Sokan használják 1,5V környékén. Szóval senkit se érdekel ha nem megy 8 évet csak 4-et fog menni...
Szted elavult lesz 4 év után? Fogja bárki is használni? Nem...
A York meg a Wolf egész más tészta...nekem is degradálódott E8400 procim 1,5-2h prime alatt 1,4V-tól 1 naposan.Szóval hagyjuk ezt a "ki tudja meddig bírja" dumát a Kentsfield kapcsán. Majd ha tudsz mondani olyan procit ami bizonyítottan degradálódott akkor majd festheted az ördögöt a falra.
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #18368 üzenetére
Nem, kentsfieldről beszéltem.... Olvads el az Intel dokumentációját, abszolút maximális feszültségnek 1,55V-ot írnak. Yorknál 1,45V-ot. És bár a kentsfield jobban bírja a gyilkolást, senki nem tudja megmondani, meddig.... (Lásd Z mester wolfiját... Meghajtotta jó magas feszen, asszem 1,6V körül, igen rövid időre, és utána alapfeszen kotlott meg neki, pár héttel később...)
-
HSM
félisten
válasz
WiZARD #18366 üzenetére
Továbbra is tartom az eredeti álláspontom, miszerint az egyetlen baj azzal, ha egy q6600 1,5V körül van használva az az, hogy a proci alkatrészei 1,35V-ra vannak tervezve, Intel szerint 1,55V-nál többet semmi szín alatt se szabad kapnia. Az 1,48V pedig már nagyon közelít... Hiába hűvös, szerintem egy így használt proci tuti hamarabb ki fog nyúlni, mint egy max 1,4V-on járatott.... (Szerintem az a max LOAD fesz, ami még egészséges, bármlyen jó lapban is, de inkább 1,35V, nem véletlen találta ki úgy az Intel....)
Szerk: És továbbra sem értem, miért nem elég pl 3200-3400, amit a legtöbb quad lazán bír 1,3V körül, ami majdnem annyi, mint a 3600, mégis garantáltan nem nyírja ki a procot...
Oké, nekem is örült volna az arcom, ha le tudok futtatni pár teszte 3600-on... de túl sok fesz kellett volna neki... Úgyhogy maradt a 3400...Amúgy meg alapon használom, eddig elég volt úgy is....
-
-
-
Bár igaz ami igaz a "villanyóra" csak a hatásost méri!
-
Kb! amiről itt mindenki beszél h watt az hatásos fogyasztást jelent, ezt mond a tápnak ami tele van kondival (kapacitív) meg tekercsel (induktív)! U*I=P azaz watt! ha a cos fi = 1 azaz tisztán hatásos a fogyasztás! jó kis téma ez....! ez mondom arra jó h lássuk mikor zabálja a gép a villamos energiát!
-
-
Pubszon
veterán
válasz
Kolondrum #18360 üzenetére
Én 2-3 éve olvastam erről egy magazinba egy cikket, de utána eltünt ez a megoldás, most meg ujraéledt.
Ha igaz amit írnak, mármint vízhűtés teljesítményü lessz -még ha gagyié akkor is-, akkor biztos fogok venni egy ilyet.
A gép többi alkatrészének már meg van oldva a hűtése. -
Én annyit tetem mindössze h a hosszabbítómba iktattam egy multimétert! Ami mérte a rajta átfolyó áramot, kis matek eltekintve attól h hatásos meddő stb és van egy durva kép az én gépem teljes fogyasztásáról! Arra jó h kiderüljön mikor eszik a legtöbbet, én azt szűrtem le h nem akkor zabál amikor számítanánk rá! [link]
-
Pubszon
veterán
Ilyen elven működő hűtúrúl halott már vki?
Megvárom a megjelenését, árát és a teljesítményét, majd ha minden elfogadható lessz akkor beujjítok eggy ilyenre, hogy jobban mennyen a tuning. -
Fogyasztások:
Q66000 2.4GHz-en (VID 1.2125) LG 702B monitorral, 8800GTX alap órajelen,DDR2 800MHz:Idle monitor nélkül: 0.65 A
Load (prime95 max heat) monitor nélkül: 0.96 Aprime95 max heat: 1.17 A
Idle (1600MHz): 0.84-0.86 AGrid alatt: 1.33 A max graf
Crysis alatt: 1.33 A max graf3d mark 06: 11929
3d mark alatt:
Min: 1.16 A
Max: 1.32 A
Átlag: 1.23-28 ASzőrös fánk alatt:
felbontástól független, de abból a szempontból nem hogy indításkor minnél nagyobb a fánk annál jobban felugrik az áramfelvétel majd beáll!
MSAA=0x : 1.4-45 A (átlag 1.42A)
MSAA=32x : 1.3-33 A (átlag 1.31A)
Összes teszt egyszerre való futtatása alatt: 1.27 A
Az MSAA növelésével arányosan csökken a fogyasztás!megjegyzés: Minden pillanatot kihasznál a gép arra h levegye az órajelet 1600-ra!
********************************************************************************************
Fogyasztások:
Q66000 2.8GHz-en (VID 1.2125) LG 702B monitorral, 8800GTX alap órajelen, DDR2 832MHz:Idle monitor nélkül: 0.68 A
Load (prime95 max heat) monitor nélkül: 1 Aprime95 max heat: 1.21-22 A
Idle (1872MHz): 0.87-88 AGrid alatt: 1.34-36 A (max 1.41 A)
Crysis alatt: 1.36-38 A (max 1.41 A) pl: gránát robbanásakor ugrásszerűen megnő az áramfelvétel 1.41-re!3d mark 06: 12943
3d mark alatt:
Min: 1.25 A
Max: 1.36 A
Átlag: 1.27-1.33 ASzőrös fánk alatt:
felbontástól független, de abból a szempontból nem hogy indításkor minnél nagyobb a fánk annál jobban felugrik az áramfelvétel majd beáll!
MSAA=0x : 1.41.44 A (átlag: 1.42 A)
MSAA=32x : 1.35-37 A (átlag 1.35 A)
Összes teszt egyszerre való futtatása alatt: 1.33 A
Az MSAA növelésével arányosan csökken a fogyasztás!megjegyzés: Minden pillanatot kihasznál a gép arra h levegye az órajelet 1872-re!
-
zsolt1129
addikt
A hibám még nem oldódott meg.Quadom 3Ghz-ra felhúzva win meg Prime alatt hibátlan (alapbeállitások mellett is az).De ha 3d-s alkalmazást futtatok pl: 3d mark akkor kék-halál és újraindul a gép.Mi lehet ez?Memtest lefuttatva: semmi hiba.
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #18339 üzenetére
Kb 3200-3400-ra számíts max, így első körben... Afelett nagyon nagy a szórás.... (És inkább 1,35V a reális fesz....)
Jobb kevésbé naivnak lenni, és örülni, ha mégis többet megy....
Én is naiv lettem látva a 3200/1,2V eredményt, már láttam a szemem előtt milyen szépen fog hasítani 3600/1,35V körül, hát, jött a hidegzuhany.... (Kapásból reboot, 3X...)
Azóta is azzal nyugtatom magam, hogy nem baj, elég lesz nekem a 3400 is.... De annyival szebb lenne a 3600.... -
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #18334 üzenetére
Nehogy azt hid, hogy minden proci viszi 1,4V alatt a 3600-at... (Bár van egy érzésem hogy pretested procid van...
) Nekem pl 8*400 röhögve prime stabil 1,2V-on, 3500 fölött viszont már minden baja van a procinak, 3600-on 1,38V-ig küldtem prime alatt, kb 10 másodperc és reboot.... Bár aaszem kiegyezek a 8*400-al.....
-
^Boss
őstag
iszonyatosan lap fuggo ez a procifesz. maximusban, dq6ban a procim (wizard procija, ami elvileg a legdurvabb eddig) iugye siman ment 1,256-1,264V-on 3,6-ot jo hutessel, a p5e3 premiumban ehhez 1,32-33V kell, valoszinu a valos fesz a ketto kozott van vhol, es a lapok fole/ala adnak..
-
Ez lenne az a híres "4400"-es proci ami gyakorlatban mégse ment 4400-et 24/7?
Mostanság már annyira nem jó
Amikor én vettem prmcsk prociját ami 1.28-al megy 3600-ot, az akko jónak számított nagyon, és meg is volt az ára rendesen, de most már egyre több olyan quad van ami jól megy.
Régen a tapasztalaok szerint ami 1,4v alatt vitte a 3600-ot az már jó volt, most ez a szint az 1.3-1.35v-ra módosult. -
BullZeye
veterán
P45 DS3Pm van, Gorneck23 segített felhúzni Q6600-t
1.30000 V-on van most és 3200on fut, Prime95 Stabil 30 percet futtattam, végén 68 volt a max hőmérséklet, sztetek ez így jó, nem jó, emeljek órajelet még? vagy hagyjam így? -
nygma
addikt
Egy kis marketing: Eladó a következő proci: Q6600@3600 MHZ@ 1.336V
1 óra 20 perc Prime stabil!
Ennél jobb eredmény is érhető el vele,ez X38-ban volt.
-
Kantorpe
tag
válasz
BullZeye #18315 üzenetére
Szia,
Nekem ez a kovetkezokeppen mukodott.
Belep BIOS
FSB beallit 333
RAM beallit fix 800Save reboot mukodott.
Ez volt a 3Ghz.
3.2 majd ugyanez, csak ott szorzo visszatesz 8 ra fsb emel 400 ra.
Tehat ennyire volt ordgos a p45t overclock.
Termeszetesen az osszes oko meg energiatakarekos baromsag kikapcsolva.
Valamint megneztem coretempel a vidt es fixen beallitottam a cpu feszt a vid ertekere.
3.6 hoz mar emelni kelett jelentekenyen a feszt ehhez kepest.
Az en corsair moduljaim meg 800 felett egy centivel nem hajlandok hiba nelkul menni.
-
BullZeye
veterán
Üdv!
friss gépes vagyok, és Q6600amat kéne felhúzni legalább 3ghzre, viszont utoljára egy 5 éves configon húztam procit és valahogy ott minden más és egyszerübb volt, és mivel nem akarok semmit tönkre tenni, ezért inkább kérdezeklehet állítani az FSB,t a szorzó 9 marad az a max...lapom Gigabyte P45 Ds3P, memória Corsair Cm2X1024-6400C4, 4-4-4-12
Szóval nézzetek rám úgy mint egy n00b és kezdő overlocker
ha esetleg MSNen könnyebb: bullfrog@vipmail.hu (laptopról írok)köszi!
-
Kantorpe
tag
válasz
Cyberbeni #18312 üzenetére
Tjmax t nem keverni a maximum homerseklettel.
85 fok felett mar karosodik, a cucc, a fenti ertek meg szamitasi dolgok miatt van, ct meg pvs szinten mutatja, mert jol nez ki.
The TJMax is used to monitor the temp of the Cores.
The CPUs report a Delta (difference) to the TJMAX, not an actual temp.
When you run Coretemp/Realtemp it says
TJMAX - DELTA = TEMP.
so, 100 - 50 = 50C
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Kolondrum #18296 üzenetére
71C-os lehet max a kupak. a magok bírnak többet is. core temp kiírja mennyit bírnak. e6420 nálam 85C volt, q6600 meg 100C (ez lehet hogy másnál más, lehet h mindenkinél ez)
alaplap is a kupakhőmérsékletet figyeli, és ha be van állítva, akkor lekapcsol (a beállított hőmérséklet elérésekor) -
Tegyük hozzá ilyen alapokat is h a G0 az kevesebbet eszik, kevésbé melegszik, a VID is számít! 1.2-es (v alatti) akkor vedd meg akármennyi az ára, 1.3-as vagy a feletti VID sok! Több melegedés, kisebb tuninglehetőség, nagyobb fogyasztás! (nem törvényszerű de kb így van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest