- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Powerbank topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
450x8 osszejohet MCH fesz emelessel. A 450x9 is, de ahogy az a proci melegszik minimum kompresszorral.
(ambar Kentsfield-el ritka a 450-es FSB)
P35-os CF felejtos, remelem a DS4 mas lapot takar.
4x1Gb jobban megerolteti a memoria kontrollert. 2x2Gb-ban gondolkozz, abbol is valami tuningosabb kit-ben. A Mushkin-jaim pl. 1100-on is stabilak. -
törölt tag
Hű, köszönöm a gyors válaszokat!
Namost a VID értéket bekapcsolt energiagazdálkodásnál néztem, tehát hazudott.
A mostani amit a CoreTemp megad 1.2625V, jelenleg semmi fesz emelés és 3GHz (430*7)Nem tudom jól csináltam-e a próbákat, de én úgy kezdtem a tuningot, hogy:
- ram szorzó vissza 2x és fesz. az ajánlott 2.2V (1066-os ram CL5)
- cpu szorzó vissza 6x és elkezdtem mindent alapfeszen emelni.namost úgy néz ki FSB 470MHz-en prime stabil volt.
hogyan tovább...?elkezdem emelni a szorzót és vele a cpu feszt.
az MCH (északi híd talán?) és az FSB (ez nem tudom mi) értékeket kell vele együtt? -
G4ga
őstag
válasz
schwartz #18890 üzenetére
asszem 400*9 mellet nem adtam feszt semmi másnak csak a cpunak! nem emlészem lehet +1 volt csak a tuti miatt! azon gondolkoztam szerzek valahonnan egy kis ventit és ráerőszakolom vhogy! lehet a 450*9 plusz feszt kenne adni az MCH-nak és akkor menne?
de akkor megint ott vagyok aholaz elözö hszbe irtam, jobban járnék egy jobb idözitéssel?
kieg kérdés: 4GB ram hátráltathatja a jobb idözitést?
-
schwartz
addikt
válasz
#68216320 #18892 üzenetére
Ahoz kepest, hogy alairasodban 3600-on futkos a quad, jokor kerded...
A VID az alapfesz. (konyhanyelven). Lenyegeben egy VID voltage range van, terhelestol es energia managementes beallitasoktol fuggoen. (C1E, C0 state stb) Klasszikus ertelemben vett VID ertek, az a terheleses. (amit altalaban meg szoktak emliteni egy procinal).
Max feszrol nem nyilatkozom... -
G4ga
őstag
válasz
#68216320 #18892 üzenetére
tanultam pár dolgot, megpóbálok segiteni!
VID - az aktuális feszültség ami a stabil müködéshez kell!
1.1625 VId jó e vagy se? - akik jobban tudják, kijavaitani majd - ha stabilan elviszi az alap óra jelet akkor jó! ahogy olvasgattam az se jó ha túl alacsony, az se ha magas! a lényeg azt kell figyelembe venni, hogy ha alacsony elképzelhetö, hogy több plusz feszt kell
beállitani neki a kivánt eredmény eléréséhez, ez viszont hőfok emelkedéshez vezet!a maximális hőfok / pont mosz olvastam az intelen amit a gyártó hivatalosan közöl tartós 71 fok és 1.5V - a tartós alatt a rendszeres napi használatott értjük
mi kell még a cpu emelésen kivül! hmmm... a ramnak csak akkor kell feszt adni ha megkivánja pl. a GEIL azt mondja 2.1/2.2 volton garantált a stabil 800, ezt én megcáfolnám nekem 1.8 stabil volt 3600 mellet! ha jól értelmeztem az MCH is kell némi plusz feszt adni ha nem birja az FSB-t
asszem ennyi! de javitsatok ki ha hüjeséget irtam!
-
G4ga
őstag
kezdem kapisgálni a dolgot! - és rákell jönnöm hogy nem bántam meg anno hogy bereggeltem!
a lapcserén egyetlen egy dolog miatt gondolkozok ... és a saját magam hsz-t cáfolom meg ezzel ... késöbiekben szertnék még 1 karit ... ehhh most lebuktam! a DS4 csak a crossfire miatt szerenék.
ugyanakkor és most jön a "mindenki addig nyujtozzon, ameddig a takarója ér" nagy igassága! és saját magammal való következetesség. elmondásotok alapján a lapcserével nem biztos hogy nyerek... söt biztos hogy nem változik semmi!
az FSB-röl annyit: jelenleg 400*9 3600 pörgött - amin stabil volt - 2x memória szorzóval 800 pörgettet memóriával / 5-5-5-18 idözitésen. E6750-em 450*8 bellitáson 2x szorzón 900 pörögtek! régen is +0.2V-al, Quad alatt is szeretném igy futattni! meg is probáltam, de 450 FSB-vel tök sötét volt a kép! kérdés inkább gyurjak jobb idözitésre, mint nyerjek 100MHz-t
Idözitésben tudtok esetleg segiteni? javaslatok.belátom, hogy sokkal jobb befektetés most egy jobb hütött venni, mint venni egy lapot, csak azért, hogy fél év mulva legyen még egy videókarim
köszi hogy segitettek a megvilágosodásomban! látom hogy thermalright lesz a vége! úgyhogy köv hónapban is löttek minden másnak
-
törölt tag
Kérdeznék a túlhajtás mágusoktól pár dolgot, de ne nézzetek lámának!
Mi az a VID egy procinál? Az alap feszültség amin üzemel? És milyen érték megfelelő! A CoreTemp szerint az én CPU-m VID-je 1.1625V Ez jó, vagy rossz?
Más. Mi az a maximális fesz. és hőfok amit elbír egy ilyen Q6600?
És a CPU feszen felül milyen feszültségeket kell még emelni esetleg? (a RAM-ot gondolom)Köszönöm előre is a választ!
-
Superman
nagyúr
Schwartz kollégának igaza van. Az NB hűtéséről meg annyit, hogy azért ezek elég sokat bírnak. Az nForce 790 elég melegedős. Nálam 60 fokos alapból, de 110 fokban adta meg az Nvidia/Asus a max hőmérsékletet. Most tegyek rá egy mini hűtőt? és mit érnék vele? Jószerével semmit, hacsak nem akarok vizet az alaplapra.
Egyszóval egy jó procihűtőben gondolkozz, ahogyan a kolléga is javasolta.
-
schwartz
addikt
Helyedben lapot nem cserelnem. Nem eri meg. Az NB aktiv hutes sem kotelezo. (bar nemtudom mekkora feszt nyomtal az MCH-nak). A DFI P35-os lapom 1.5V-on hajlando stabil 500-as FSB-re. Borda tuzforro volt kezratetelre, de Prime futott orak hosszat. A lenyeg egy jo procihuto es jol szellozo haz.
-
G4ga
őstag
válasz
schwartz #18874 üzenetére
Újra itt!
Kösz a választ! Egyenlöre számit a pénz!nem igazán szeretnék már ebbe a gépbe beleölni ) Kb egy év és cserélem az egészet! Ez a proci vásárlás is csak úgy véletlen sikeredet
egy lapot igy is muszáj
leszek venni ha stabilan akkarom kinozni szegény procit! és akkor a venti is még! jövő ijenkorra meg úgyis nagyott változik a világ! apukának meg mindegy lesz - hisz Ő lesz az akkora az új tulaja! max Cod4-zik az meg igy is fullon futt az E4300 vs. 8600GtT alatt
legyen egy kis tartalom is!
Pár kérdés!
Nagyából a hütö kérdése lefuttot - megnézem az általad javasolt hütöket! kitudja esik azoknak is az áraa DS4 lapról mi a véleményetek, mint ebben az esetben is kiderült fontos az északi hid hütése, jelenlegi lapon nagyon nem megoldható a sufni venti! arra kellhet vajon +hütés? vagy hasonló árban van jobb lap?
Áramlat növelésröl:
Segithet picit ha kicserélem az alap Giga ventiket /12cm 900RPM picit jobbra?egyenlöre ennyi, meek pakolni
még1x thx a segitséget!
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #18882 üzenetére
Aham, látom már. Szóval a TRUE-nak lőttek. Mondjuk az Asus-ra is alig fért rá....
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18880 üzenetére
Pont azért. Az északi híd hűtése miatt (ez más az XFX-en) nem lehet rárakni a ventifelfogató fémfelfogatót, mert nem fér el. Nézd! Pedig már meg is rendeltem, megvettem a ventit, de le kellett mondanom. Csak olyan venti megy rá, mint a Xigmatek is, ami nem ilyen felfogatású. De nem bántam meg. Vettem hozzá crossbow-t, és úgy áll, mint "Katiba a gyerek".
-
E-Maxx
tag
Az miért van, hogy cpu-z 1.784v-ot ir proci feszültségnek, mikor 1.35v van biosban beállitva, illetve minél többet állitok be biosban, cpu-z is növekedik vele együtt.
Legalább 5-6 cpu-z verziót megnéztem, háromszor cseréltem windowst alatta, everest jól irja ki, de ezen kivül más progi nem.De ha nem telepitem everestet, akkor is rosszul irja.Minden mást jol ir, egyedül a feszt nem, és azt azért nem árt tudni, hogy jó-e.Ezt kb egy hónapja csinálja, semmit nem cseréltem azóta, és semmi változás, egyik pillanatban jól irta, másikban már nem.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #18875 üzenetére
Nem megy rá a TRUE? Nálam az van rajta, igaz, hogy ez Asus lap, nem XFX. Majd készítek néhány fotót....
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18877 üzenetére
Akkor maradjon az a Xigmatek. (A Scythe-ok is joval dragabbak)
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18875 üzenetére
Xigmatek S1283-nak annyit lehet felhozni a rovasara, hogy a 45nm-es procikkal, valami vegett csokken a hatasfoka. (a tobbi csucs hutohoz hasonlitva). Velemenyem szerint, a Tuniq jobb vetel. Ha az ar nem fontos, akkor a TRUE egy jo ventivel parositva verhetetlen.
-
TazLeacher
nagyúr
-
schwartz
addikt
Leghutobol, ha nem szeretnel mellenyulni, TRUE-et vagy Tuniq Tower-t vegyel. (az utobbit nem tudom hogyha forgalmazzak nalunk). A Scythe Ninja (Cu), Mugen, Zipang is szoba johet, de azok hatasfoka nem sokat javul a legaramlat noveles hatasara. (ha alap venti kevesnek bizonyulna)
-
G4ga
őstag
Szép jó reggelt mindenkinek!
egy gyors hejzet jelentés és eredmény!
[3.6 stabil]
Tehát sikerült! Igaz ingen extrém körülmények között. Sokáig félő volt átlépem a 80 fokot, első 20 percben ketyeget 80 fokon is, végül kinyitottam az ablakot és visszahült!
Igaz, ahogy mondtátok feszt kellet emelni! két hütött raktam az északi hidra ( két 2 dubla 2cm-t és 1 db 12 cm-t ) és nagykabátba aludtam, mert q***va hideg volt, de stabil!ami biztos, és tanulság quad alá kevés a lapom és a proci hütöm! úgyhogy muszály leszek azt is újjitani!
Mindenkinek köszönöm a segitséget! - igérem kiemelek mindenkit egy késöbbi hsz-ben.
további kellemes napot és mgé1x THX!
ui: Véleménytek szerint egy Giga P35 DS4 és egy 12 cm ventis hütő elég lesz neki?
-
paduc
tag
válasz
TazLeacher #18865 üzenetére
Akkor kb.1órája már fut.Egy képet azért kellene lőni,ahol látszik a prime,2db CPU-Z,1 a cpu-ról,1a memről,és egy core-temp.
Hátha lehet még javítani,optimalizálni kicsit. -
schwartz
addikt
válasz
Az FSP tap eleg kene legyen. Everest-el nem lesz gond. Nem kell futtatni a stabilitas teszteket, csak legyen nyitva az ablak. A throttling-ot csak monitorizalja. (ha lesz)
Mod: A throttling vegig 0% kell legyen. Ha a terheles megis visszaesik az egyik magon, akkor lehet probalkozni a prioritassal, de legalabb tudod, hogy nem a tulmelegedes a gond. Viszont tul magas fesztol is beindulhat a throttling.
-
válasz
Drukkolok!
-
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #18860 üzenetére
1.38Volton mennyit megy? Ha mondjuk 1, vagy 2 mag lemarad prime-olás közben, azt lehet kompenzálni, csak magasabb prioritással kell futtattni a programot.
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18860 üzenetére
Azt nezzetek meg még, hogy nem-e throttlingol a proci Prime kozben. (hatterben Everest--->Tools--->System Stability Test ablak legyen nyitva) Ez megmagyarazna az ingadozo mag terhelest. A tapos kerdesemre valaszolsz?
-
TazLeacher
nagyúr
Helyzetjelentés:
Nem kevés +feszt adtunk neki, már közelebb van az 1.4v-hez, mint az 1.3v-hez, pontosan 1.38v. De 10 perce stabil. Házban +2 db mini és +1 db 12 cm-es venti.
Az normális, hogy az 1-es mag nem mindig 100%-ra van leterhelve? Néha picit lentebb ugrik.
Lehet stabil lesz, csak nem azon a feszen, és atom hűtő kell felé...
Imádkozzunk együtt!
-
Pecc
őstag
Köszi mindenkinek!
-
Én erősáramos vagyok, ti itt század voltokról beszéltek, eleinte nehezen emésztettem a dolgot!
-
#TOTTI
őstag
G33M-S2ben 9x400on ment a G0 Q6600 1.3V load körül.. stabil lap.. de ment 8x450en is.. söt 7x500on is... söt 3.8on is elment a Pi és 4Ghzen volt POST.. P35-DS3 kaliberő felépités és árramellátás a procinak..! G33as MATX lapok közül csak a G33M-DS2R a jobb ASUS gyenge akárcsak az MSI.. tapasztalatból mondom... 8x400 100% hogy megy benne és meg se kottyan...
-
Pecc
őstag
Hali!
Egy B3 alá matx lapot keresek.
Mi lenne a legmegfelelőbb?
8x400on szeretném hajtani benne. -
szacsee
nagyúr
válasz
TazLeacher #18848 üzenetére
Szerintem ezt privátban kéne vele rendezni, amúgy nálam lég után vízzel kevesebb fesz is elég volt, mivel nem melegedett a proci annyira, úgy hogy léggel sem érte el a 75°C-ot..na jó néha, de van, hogy a hűtés miatt instabil.
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18848 üzenetére
Tapegyseg?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
schwartz #18847 üzenetére
Most csak 2 GB volt a gépbe, szinkronba volt hajtva. Ma lesz aktív hűtés (egy 12 cm-es S-FLEX). Terhelésre lett belőve az a fesz, asszem a lentebb lineklt képen a CPU-Z ablak látszik is, hogy pont ugyan az a fesz, mint amivel vitte a 3,6-ot.
A hűtéssel tisztában vagyunk, hogy gyenge, de ha csak a hűtés lenne a baj, akkor elkezdene melegedni, és utána újraindulna, megfagyna, stb...de indítás után 1mp-el hibázik, vagy kékhalál. Ha jó lenne a proci, akkor már vett volna rá haver hűtőt, de azt mondta (jogosan), hogy azért nem fog kifizetni +XK-t, hogy ugyan így sz@r legyen. Ha tudná, hogy jó, akkor megérné hűtésre költeni...
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18846 üzenetére
Ha olyan forrofeju a proci, meg kene emliteni a hutot is ami rajta van. 400as FSB-t NB fesz emeles nelkul kene vigye a DS3. Viszont jol jonne aktiv hutes arra is. (csak mint proba). Ha jol lattam 4X1GB ram van abban a gepben. 2 modult kivennek s laza idozitesekkel szinkronban hajtanam a ramot. Terhelesre legyen meg a hirdetett fesz s ne BIOS-ban allitsatok annyit. (valoszinu oda tobb kell). Ha igy sem lesz stabil lehet dobalozni...
(Egy TRUE vagy hasonszoru leghuto sem artana) -
TazLeacher
nagyúr
Újabb fejlemény a Bagira01-es Q6600-al kapcsolatban.
Lehet én vagyok a paranoiás, de:
-nem mondott igazat a hőfokról és a hűtésről
-nem ment a proci nforcos lapban, elvesztette a 4. magot
-nem megy a proci P35-be se, vagy hibázik a 4. mag, vagy el se kezdi terhelni, vagy kékhalál, fagyásEzt így összefoglalva elég kaki a helyzet. És ha ehhez hozzátesszük, hogy én július 10-én vettem át tőle a Q6600-at, erre 15-én felkerült ez, amit az elutazása elötti utolsó nap UP!-olt...hmmm hogy mondjam. Semmit nem állítok, mert még nincs itthon, de kezd furcsa fordulatokat venni az ügy.
-
HSM
félisten
válasz
diegho #18828 üzenetére
Bár tudom, hogy a 2008-asok sokak szerint szarok, de én ezt ajánlanám: L803B107
Ilyen van nekem is, 3400-on, 1,28V körül stabil, 3200-on (8*400) 1,2V-on stabil, 2970-en a gyári VID feszültségén viszi, és nem vészes a melegedése sem... Ja, a VID:1,2625V, ilyet simán találsz szerintem több száz DB között. (Ennél kisebb VID-eseket ne nagyon nézz, mert azok nagyon melegedősek....) -
válasz
TazLeacher #18839 üzenetére
Írd be tj maxnak a 105 fokot és ennyi!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kolondrum #18837 üzenetére
Megnéztem (nem az enyémet, hanem egy linkelt képen), hogy a Q9300-asnak a Tj. max-a 105 C. Azt mondtad, hogy az alap 95 fok. Én ezt a tegnapi mérés alkalmával így hagytam. Akkor, ha nálam monjuk 60 fokot mér(t), akkor az ténylegesen 50 (tehát -10 fok) vagy 70 (tehát +10 fok) lenne a "kalibráció" után?
-
válasz
TazLeacher #18836 üzenetére
Írhatsz te 150 fokot is de az nem a valós lesz!
-
válasz
TazLeacher #18833 üzenetére
-
válasz
TazLeacher #18824 üzenetére
[link]
Ha simán először indítod a real tempet akkor valszinleg baromságot mutat majd mert a default TJ MAX nála 95 fok! És mivel tudom h a q6600-nak 100 fok a tj max így átállítottam arra! És ekkor már egyformát mutat az everestel és a coretempel is! A képen látszik is h 100ra van állítva a tj max! A core temp megmutatja a tj maxot ha valaki nem tudná a saját procijánál! -
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #18830 üzenetére
Nem ismerem az XFX 790-es lapjait, de az Asusé felül-feszel, tehát jobb, ha ellenőrzöd, hogy az a 1.475Volt nem több-e. Na meg tudod, hogy a 45nm-es CPUk állítólagosan degradálódnak, ha 1.45Voltnál többet adsz nekik, sőt 1.4Voltot sem szabad, a legideálisabb, ha 1.00010Volttal éred el a 4GHZ-et.
Ezért azért írom ilyen ironikusan, mert ez nekem sosem sikerült, mindig kellett adagolnia feszt, ha nem is bőven. Kösz a beállításokat, én is próbálkoztam már mindennel...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18829 üzenetére
BIOS-ban asszem így valahogy, de csak emlékezetből:
CPU: 1.475v (tényleges így lett 1.4v)
FSB: 1.45v.
MEM: Auto
SPP: 1.45v
MCP: 1.65v
GLT 0: -80 (ezt ő autóba beállította)
GTL 1: -100 (ezt ő autóba beállította)
GTL 2: 0
GTL 3: 0Minden a "biztosnságos" mezőn belül van, bár annak a teteje.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #18825 üzenetére
Azért érdekelne, miket állítottál be, mármint fesz értékeket.
-
diegho
nagyúr
sziasztok
melyik FPO-kat ajánlanátok, ha a cél mondjuk 3ghz alapfesz minél hűvösebben, tehát kis VID-es procit szeretnék, de tesztelni nincs lehetőség előre, viszont több száz doboz közül válogatni igen.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18800 üzenetére
Na. nálam is van már eredmény. A tegnap éjszaka erdményeiből 2 dolog biztos egyelőre:
1. 3,7-en sehogy se stabil.
2. 3,4-en primestabil.Minden feszt beállítottam "maxra", vagyis aminél többet nem fogok neki adni. Most elkezdem emelni az órajelet, és megnézem a végét, hogy hol primestabil, aztán elkezdem szépen visszavenni a feszt, hogy a lehető legkisebb feszekkel vigye stabilan a belőtt órajelet.
-
G4ga
őstag
válasz
Superman #18819 üzenetére
mára hanyagolom a témát, holnap lesz kicsit több idöm megprobálom tesztelni! köszönöm mindenkinek a segitséget!
esetleg annyit, ha valamejikötöknek van kedve és energiája dobjon rám egy pü-t mijen beállitásokkal futtassak mennyi idö után váltsak, és mi számit jó eredménynek!
nagyon megköszönöm a segitségetek!
-
HSM
félisten
Hűtöd rendesen a NB-t? Nálam nagyon melegszik 400Mhz-en Quad alatt, memóriahibákat csinál, nem válaszol, nem bootol, meg minden baja van, pedig amíg nem "bántom" minden oké... Ráirányítok egy 12cm-s ventit, és beton stabil a gép... (Plussz nálam 1,3V-nál nagyobb feszt (BIOS!!!!) már nem tud extra VRM hűtés nélkül adni a lapom, hiába, ez "csak" hatfázisú, kegyetlenül melegszik a tápkör egy alacsony VID-es Quad alatt...
Szóval amíg tesztelsz, feltétlen hűtsd rendesen a lapot!!!! Nálam valószínű ezért nem sikerült elérni a 3600-at, mert 1,33-nál nagyobb terhelés alatti fesznél valószínű túlmelegedett a VRM mert kegyetlen forró volt, gép resetelt fél perc Prime után, pedig a 3400 reccenés nélkül megvolt.... (Bár már akkor is tojást lehetett volna sütni rajtuk....
)
Szerk: Nálam mindig olyankor hibázott a Prime, amikor nem kapta meg a proci a szükséges feszt... Pl. én CPU-Z-vel néztem, Prime megy 3 perce, fesz stabil 1,33V, egyszer csak leesik 1,29V-ra és prime error...(A következő pillanatban meg már megint 1,33V....) Aztán blőttem terhelés alatti 1,34V-ra, és már akkor nem ugrált le, és stabil volt. (Ez egy E6750@3600Mhz történet....)
-
Superman
nagyúr
Azért azt is vedd számba, hogy ez a processzor erősen melegszik. Nem mondom, hogy kövesd a példámat
, tudod mániákus feszelő vagyok, de érdemes meghallgatni.
Anno, amit eladtam Q6600-os, 3.8GHZ-en ment, 1.5Volttal. primeoztam vele 3.7-en, igaz nem nyáron és a magok 90 fokosak voltak. nem lett baja.
A hőmérséklet jelen esetben nem is annyira kérdés, mint az, hogy a processzor "rendben van-e."
Ezt pedig csak tesztekkel lehet eldönteni.
-
TazLeacher
nagyúr
Superman köszi az infókat, G4ga neked meg sok sikert! Megyek haza én is játszom egy kis prime-ot.
Reggel jövök!
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #18809 üzenetére
Elmondásod alapján több lapban sem stabil, szóval ráfér a tesztelés....
-
Superman
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18807 üzenetére
Ez megint egy másik kérdés, de sajnos úgy néz ki, hogy nem stabilitási gond van, hanem hol csak az egyik mag kezd el hibázni, hol meg nem terheli le az egyik magot. Szóval olyan, mintha az egyik mag hibás lenne. Meg a nem stabil, esetleg egy kicsit több fesz kell neki, meg a 8 mp után kék halál között azért van egy jó nagy szakadék. Persze agyon fogjuk tesztelni, hogy 100%-os legyen, aminek annak kell lennie, de egylőre eléggé hervasztó a helyzet.
-
G4ga
őstag
válasz
Superman #18804 üzenetére
megcsináltam amit mondtál!
igazából nem ismerem a progit, de a képekböl talán tudsz segiteni jól csináltam!1. bios 400*8 igy ugye 3200
2. rövid teszt a winrar:
[3200]
2. hyper pi indit, core tempen látszik a proci terhelés, cpu-z én az adatok és befagy a progi! a terhelés 100% beakad, mind addig amig feladat kezelöben leállitom!
kép:
[hyper pi nincs válasz!]
erre mit mondunk? -
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #18806 üzenetére
Azért arra gondoljatok, hogy ha garantálta a 3.6GHZ-et, akkor az egy bizonyos alaplapban történt. Ha én adtam volna el a processzort azt mondtam volna, hogy ebben és ebben az alaplapban ment ennyit. Másra igazából nem nagyon van garancia.
A Q9450-esem Asus Maximus Extreme-ben 3.6GHZ-et ment, Asus Striker II-ben meg alulról érinti a 3.5-öt (3448)...
Ezek a Kentsfieldek bírják a feszt, én anno a sajátomat 1.55Volttal is megkínáltam, igaz, én mániákus túlfeszelő vagyok...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18804 üzenetére
Bocs, hogy én válaszolok, csak közben hol telózunk, hol nem.
Szóval ez egy P35DS3-ba történik. Erre a procira 1.328v (terhelés alatt CPU-z szerint) 3,6 Ghz-et garantált Baira01, annó ezért vettem meg, mert a kép alapján úgy tűnt, hogy ugyan olyan mint Macka procija, ami nem volt egy rossz proci...
Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy nem igazán akarja az igazságot!
-
Superman
nagyúr
Milyen lapban csinálja ezt nálad?
Én nem tudom, mennyit garantáltak erre a prockóra, de feltételezhetően minden alaplapban másképpen megy, vagy fog menni. Én azt tenném, hogy letölteném a Hyper PI-t. Ez mind a négy magot leterheli, tuti kijön, ha valami gond van. Visszavenném 3.2-re a processzort, adnék neki 1.4Voltot, hogy biztosan ne a Vcore fesz legyen a ludas és úgy próbálkoznék. Ha ebbe is belebukik, kár prime-ozni, szerintem....
-
Nekem is válaszoljon valaki....
-
G4ga
őstag
válasz
TazLeacher #18799 üzenetére
akkor csapjunk bele a lecsóba!
segitségetek és a tanácsotokat kérném!1. 3600 Bootol a gép! 400*9 beállitások mellet!
2. betölt a windows cpu-z indit! alap értéken 2400-en pörög a proci!
3. egy egyszerü tömöritéssel kezdjük, elenörzöm hogy 3600 megy e a proci.
az eredmény jó és a tényleges fesz is süti - bár ugye ez itt még nem lényeg! tömörités nem teljesen 100% terhelés! - ime a kép:
[3600]
4. megnyugvás picit, 3600, fél stabil!
5. és jöjön a nagy mérettetés 3600 vs Prime
6. prime indit, 1mp,2mp és a 4.mag tesztje FATAL ERROR... teljes csöd!
[3600,tényleges fesz 1.3440,egyik mag tesztje FATAL ERROR!]
a képet szerencsés hejzetben kaptam le! volt annyi idöm hogy a paintbe beilesszem és elmentesem, ezek után a gép kék halált dob! és ezt csinálja minden egyes prime inditásnál.
hol Fatal Error felirattal nem teszteli az egyik magot, hol semmi adat rola! hol rögtön, hol 10 mp után dob kék hallált!
ijenkor mi a teendö?lehet hogy nem véletlen nem ment jer1cho-nál?
kezdek én is befordulni. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18800 üzenetére
Én nálam? Én nyomom a melót...
Én csak éjszaka tesztelek. Tudod, nappal meló, éjszaka gép. Most jobban érdekel a Q6600, mert abban a reményben voltam, hogy működik, és nála minden rendben, de azóta rámcsörgött, hogy gondok vannak. Kezdem nagyon unni azt a procit. Egyre jobban érik, hogy érvényesítem az 1 hónap próbagarit.
Kedden leszek szabad, aztán 14 nap egybe (kiv. aug 20), reggel 8-tól eset 10-ig. Nálunk is mennek szabira. De cserébe lesz pénz szeptemberben a nyaralásra és az új moncsira.
Pont ezért gondoltam, hogy most kellene leadni a memókat gariba, mert úgy legalább ki tudnám pihanni magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest