- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #20097 üzenetére
Bizony... nekem OCZ XTC ventik vannak a ramon, persze a vázat azt leszedtem, mert 2x annyi helyet foglal el azzal együtt a házban... már fél éve így használom.
Pillanatragasztóval össze vannak ragasztva, és damillal van fellógatva...
sufnituning.
Hála istennek a TRUE mellett elfér, Infinity-nél tényleg gond lehetne... -
Beowulf_78
addikt
-
Brumi˘
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
na az jó, IFX14nél nekem a memóriák tetején ül a venti
barkácsbolt, némi alulemez (mert egyszerűen -kézzel, speciális szerszám nélkül- hajtogatható és vágható), vagy a gyerekkori fémépítő szett -én éppen egy ilyenen gondolkodom- mondjuk a ház tetejéhez/táphoz/alaplap fogatási pontjaihoz -ez necces, hogy ne csinálj rövidzárat- rögzítve pár helyen? kisebb súlyú ventit azért el kéne bírnia. esetleg megtámasztva az alaplap hőleadóin;> vagy esetleg a bővítőkártyákhoz is be lehet csavarozni egyik véget, 5.25ösökhöz a másikat, úgy elvileg már elég masszívan lehetne rögzíteni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20091 üzenetére
Sorry...tényleg nem írtam.
Nem azért mert nem aktuális, hanem mert elolvastam kapkodva, nyugtáztam hogy majd válaszolok, de elfelejtkeztem a dologról, pedig Keldorral még beszéltem is evvel kapcsolatban.
Nah..ha már ide írtam, akkor itt válaszolok. A proci eladása aktuális, de proci nélkül nem akarok maradni. Jelenleg csak és kizárólag Q9550-re cserélném amire 27k-t kellene ráfizetnem. A gond ott van, hogy nincs meg a 27k csak egy töredéke. Igazából nem várom el hogy megvárd amíg összeáll a lé, de ha összeáll és érdekel még, akkor viheted a procit. De valószínű addig találsz másikat, mert nem 1 hét lesz. Keldor adna kölcsön procit, de nem akarom +2x szétszedni a gépet, mivel a TRUE Black miatt alaplap kiszed megoldás játszik csak.
Azonkívül meg joshua7 lazán "le noobozott" téged, meg mindenki mást, mert reális áron akarsz procit venni? A különbség ott van, hogy neked ennyiért lesz jó kis procid ami megy 3,7-3,8ghz-et, de neki amennyiért ő szeretne max. egy B3 lesz belőle. Ha rajta kívül mindenki "hülye", akkor el kellene gondolkodnia hogy lehet hogy csak egyedül ő a "hülye".
Szóval a kérdésem az mennyire ér rá neked a procicsere? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
proci985 #20092 üzenetére
Igen én is erre gyanakodok, ezért akarnám hűteni. TR ventije nem jó erre. Túl magasan van a memóriához képest a venti/borda hogy a nagyobb nb bordák is beférjenek alá. Szóval a venti magasabban van jóval mint a modulok. Vmi ventit kéne szerkesztenem rá, csak az a baj, hogy álló házam van, így vhogy rögzíteni kell hogy ne essen le.
-
proci985
MODERÁTOR
-
DigitXT
félisten
válasz
joshua7 #20089 üzenetére
Nem értem ezt az egészet: én pl. direkt rákérdeztem, hogy ha el akarja adni a procit, írjon privit, mert érdekelne, de nyilván nem akarja igazából eladni, hiszen nem írt.
Persze akkor lehet, hogy "madár" lennék, ha megadnám érte a 36K-t.
(A miheztartás végett a mostani B3-am, ami 3,2-n már nem prime-stabil 1,4V-on, ezért inkább 1,3-on járatom 3GHz-en, ahol minden oké, 40K-ba fájt hűtőstül: a hűtőt később 5-ért eladtam, a Noctua venti meg kb. 3K. Szóval kb. 32K-ért vettem, és azért annyira régen nem volt.
) Na most ha én ezt lecserélném egy 20%-kal gyorsabbra, nem ér meg az némi felárat?
Igaz, a mértékét mérlegelni kell.
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #20082 üzenetére
Pihenj már egy kicsit. Érdekes, a többiek tudtak normális módon válaszolni, te meg még most sem vagy képes lenyugodni.
Árakkal tisztában vagyok, te viszont nem, ahogy látom. 25 körül/alatt már mennek sima quad-ok, nekem nem ér többet semmi tuning +5k-nál. Van pár madár itt is, akik aranyárban vettek tuningos procikat és persze próbálnak szintén hasonló árban megszabadulni tőlük, csak hát egyre kevesebb az ilyen n00b, aki ennek bedől.Itt persze nem rád gondolok, mielőtt fölkapod a vizet...
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, az én procim nincs nagyon felhúzva, csak 292x6-9 -
1752MHz ill. 2638MHz-en, és ez lenne a kérdés, hogy az nem baj ha én a szorzót
AUTO-n hagytam a biosba, sokszor észrevettem, ha filmet irok ki DVD-re az FSB-je nem stabil itt-ott lemegy 285-288 MHz-re, ez nem baj?, és a későbbiekben nem lessz ebből gond a procival? Köszönök minden segitséget!!!! -
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #20083 üzenetére
Nem hinném hogy itt van olyan közöttünk a PH-n akinek kevés lenne a Prime stabilitás.
Mivel azon kevés programok amik 100% terhelik a 4 magot, nem képesek azt a terhelést adni mint a Prime. Tehát egy Cinemacraft DVD9->DVD5 encode 100% terheltségen más fogyasztást és terheltséget fog generálni, mint egy Prime smallFFT teszt. Ezért teszt progi a Prime. Mert ha hiba nélkül fut, akkor valósan nem tudja semmi megakasztani.
Ezért kérdőjeleztem meg egy Prime95-nél durvább tesztprogi futtatását.Nem csak számomra, más számára is.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #20003 üzenetére
Van egy nagyonjó "mondás" itt a PH!-n.
"Mindenkinek akkor stabil a procija, amire használja, de nem instabil."
Tehát ha neked jó a Prime95 és 1h után semmi se akasztja ki a géped, akkor az stabil... amire te használod arra legalábbis 100%-ig! Szóval teljesen igazad van, egyet is értek veled.Amúgy a Linpack az a Prime95 és ez a BurnTest között helyezkedik valahol el... aki biztosra akar menni azt is futtathatja.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
joshua7 #20081 üzenetére
Hőbörgés?
Ez nem hőbörgés volt. De tudod mit. Én is szeretnék egy Ferrari F430-at lehetőleg 10M alatt, és 2 évesnél ne legyen öregebb. Persze gyárilag tuningolva, "alap" modell nem érdekel.
Kb. így hangzott az irományod. Keresgélhetsz, de én csak annyit mondtam a világon nincs az a hülye aki el fogja neked adni azokkal a paraméterekkel amiket írtál 30k alatt. Talán majd jövő év elején-közepén. De persze keresgélhetsz. Esélyed akkora mint egy mezőn 4 levelű lóhere csokrot szedni.
Mielőtt megvádolsz mennyire rosszindulatú vagyok, csak azért közöltem veled a tényeket mert nagyon nem vagy tisztában az árakkal. Szóval nem nagy szájat kellene akasztani hogy hőbörgök, ha nem vagy tisztában az árakkal akkor köszönd meg hogy leírtam és tájékoztattalak.Ha tisztában vagy az árakkal az más...
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #20078 üzenetére
Bakker, ember... egy szóval sem mondtam, h márpedig a tied kell 30 alatt. Ha nem adod azalatt, semmi probléma, majd keresgélek tovább. Nem értem, mire ez a hőbörgés.
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78 #20078 üzenetére
Engem lehet, hogy érdekelne az a proci.
Írj egy PÜ-t, ha valóban eladnád. -
Beowulf_78
addikt
válasz
joshua7 #20073 üzenetére
Ha nem hát nem.Használom akkor én, mert 36k-nál egy petákkal se fogom olcsóbban adni.
Minden tiszteletem, a tied, de ezt a 30k alatti Q6600-ot hogy találtad ki?
Ráadásul extrém tuninggal... Az új 30k. Az enyém polírozott és kitesztelt tuti darab amiből nincs sok. Mint ahogy Shkiz0-é is. Nem is értem hogy gondoltad hogy olcsóbban hozzá fogsz jutni mint amennyiba egy új kerül, ami persze "zsákbamacska" hogy milyen tuninggal rendelkezik. Az újabb FPO-s Q6600-ok meg már nem is mennek úgy ahogy te azt elvárod (1,3V@3,6ghz).
Szóval egyszerűbb lenne ha azt mondanád nincs rá 36k, mert 26k környékén talán 1,4V@3,5ghz példányokat fogsz találni.
Tudod..."sokat akar a szarka de nem bírja a farka". -
DarkByte
addikt
Annak éri meg Q-s procit venni aki:
-Tömörít, dekódol, egyéb nagy számítási igényű és rendesen párhuzamosított progikat futtat
-Hosszabb távra tervez
Na ezek igazak.. játszani is szoktam, de a fentiek is teljesülnek (x264 kódolás és AviSynth videó szűrés van elég sokszor). Ehhez a géphez most 2-3 évig megint nem fogok nyúlni, LCD monitor lesz a következő tétel amit venni szeretnék. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DarkByte #20064 üzenetére
Alapon tuti kevés. Nekem 8800GTS-em van, ami gyengébb mint egy HD4850-es és ehhez is kevés a Q6600 alapon. 3GHz körül már rendesen kihajtja, 4850-hez nem árt egy 3,3-3,5GHz ha 1280x1024-ben vagy aközeli felbontáson játszol. Ha magasabb felbontáson akkor úgy is hamarabb ütközöl vga limitbe mint cpu limitbe.
Amúgy játékra jobban jár az ember egy E8400-el pl. Alapból magas az órajele, nem kell feszelni, ezért (is) kevesebbet fogyaszt. A legtöbb játék még nem profitál a 4 magból, elég a 2 is. Annak éri meg Q-s procit venni aki:
-Tömörít, dekódol, egyéb nagy számítási igényű és rendesen párhuzamosított progikat futtat
-Bench függő
-Hosszabb távra tervezmod:
proci985: Úgyérted toljam fel az időzítést pl 5-6-6-20-ra pl? Próbáltam 1170-en az 5-5-5-15-öt 2,3V-al de nem lett jobb, ettől több feszt nem adnék neki (noha a gyári ajánlás maximuma a 2,3V tehát elvileg beleférne de melegszik eléggé). Vettem egy OCZ ramhűtőt de nem fér el a lapomon.
Mivel a procim végét már belőttem kb, így a memóriákkal tudok még játszani. 4 maximum powaaa.
Időzítéssel szórakoztam...
de jatékok alatt jobban járok a nagyobb sávszélességgel de nagyobb időzítésekkel ha miden igaz...
-
joshua7
veterán
3.6Ghz@max 1.3V, 30k alatt. Ilyen eladó proci létezik valakinél?
-
proci985
MODERÁTOR
akkor szvsz próbáld meg addig ramokat levenni 2:1re. időzítéseken hacsak nem tömörítőprogramokkal játszol, akkor sok mindent nem nyersz
DarkByte: ha később amúgy is cseréled, akkor szvsz az olcsóbb lesz a jobb választás. azt a 3.5öt bőven megéri a jobb és halkabb hűtő.
amíg a játékok csak 1-2 magot esznek, addig a 8400as a magasabb órajel miatt jobb (meg ugye azok azért 4gigát viszik). 2nél több esetben már eléggé megváltozik a helyzet.
-
DarkByte
addikt
többen panaszkodtak hogy hamar eltört a venti rajta
Lakótárs pont így járt de azt hittem ezt csak egyedi hiba.Egyébként épp ezt olvastam a Freezer 7 Pro topikjában (DewiL írta):
"Q6600 @ 3200Mhz (a szobában 23-24fok van)
idle 38-40fok a legmelegebb mag a venti 40%on pörög teljesen hangtalan
full load (prime95) 57fok-nál nem megy feljebb (félórát ment a prime) itt már kicsit jobban dolgozott a venti de nem vészes meg ugye nem nagyon van ami mind a 4 magot 100% ra terheli"Az alap 2.4 Ghz -hez képest én már ennek is bőven örülnék ha már nekiesek tuning -nak.
Árban egyébként alig drágább mint a TX2 úgyhogy azt hiszem ezt fogom venni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DarkByte #20058 üzenetére
1.4V-on QX6700 3.3GHz:
Hyper 212: kb 58 fok (két ventivel 55)
Szvsz nem éri meg ha most még nem tuningolsz a Hyper 212 felára. Ha csak később húznád a procit akkor ráérsz erős hűtést venni, mert azok is olcsóbbak lesznek, esik az áruk folyamatosan ugye.
Viszont ha elég egy gyengébb akkor inkább AC Freezer 7 PRO-t vennék, halkabb, jobb a minősége, olcsóbb viszont 1-2 fokkal gyengébben hűt ami elhanyagolható. Egy rosszabbul pasztázott TX2 szintjén van.Proci985:
Most az az1.45V Load 9x390 a full stabil beállításom. Load 1.48-1.5V-al talán menne a 9x395. Nem ér annyit +feszben az a plusz 40 MHz. Memóriát kell kitesztelnem, hogy full stabil-e. Eddig 1170-en ment 5-5-5-15-el 2.2V-al. Tesztek lefutottak, de múltkor game alatt reboot volt.
A mem a ludas, proci azonos felálással ment de ha lejebb vettem a szorzót 2.5-esre vagyis 975MHz 4-4-3-8 2.2V-al meg semmi gondom nem volt.
-
DarkByte
addikt
Megintcsak köszi a segítségeteket!
Nekem ezek a hűtők egyenlőre túl drágák, így inkább most csak az érdekelne ha Hyper TX 2 és Hyper 212 közül akarok választani melyikkel járok jobban. Van-e akkora előnye a Hyper 212 -nek hogy érdemes érte kifizetni a közel kétszeres árat a Hyper TX2 -vel szemben, vagy inkább válaszam most a TX2 -t és később ha tuning -ra fordul kedvem akkor veszek valami erősebb hűtőt?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DarkByte #20055 üzenetére
hát, én a HDT-1283ról olvastam a teszteket, elvileg ennek a modellfrissítése az Achilles 1284. előnye, hogy relatíve olcsó, és ahhoz képest eszméletlen hűtésteljesítménye van (legalábbis az 1283 még occsóbb volt). nomeg egyszerű felszerelni, ez a későbbiek fényében fontos
egy ventivel a szintén egy ventis IFX14/TRUEt szintjén mozog, ami finoman szólva is remek teljesítmény.
dekódolva: TRUE [link]a Thermalright 120 Ultra Extreme, éppen akcióban van asszem ohsen, 11 körül. venti alapból nincs rajt, ami egyrészről para, mert alapból nincs, másrészről jó, mert Te választod ki, hogy mit raksz rá. akár kettőt is. ugyan nem lineálisan fog csökkenni a hőfok egy ventihez képest, de mégiscsak jól jön. képes passzívan is elmenni megfelelő házhűtés mellett (bár quad mellé azért egy legalább extrahalk venti nem árt rá).
a cuNinja a Scythe Ninja réz verziója [link]. 20k alatt nem nagyon volt, előnye, hogy full réz, hátránya, hogy a Thermalright darabokhoz képest lényegesen kisebb. bár ez előny is lehet
alapjából véve az ára miatt felejtős. nomeg a ventije lehet, h halk, de finoman szólva is elég gyenge.
IFX14 a Thermalright IFX14 [link](avagy a pokolbéli tűzoltó
szó szerinti fordításban), ez hasonló felépítésű, mint az Asus V60, csak 92es helyett szintén utólagosan feldobálható 120as ventikkel. elvileg három ráfér, gyakorlatilag 2nél többet nem ajánlanak (én teszt kedvéért azért egyszer hármat ráraktam
). alapból 900g, nekem ventikkel most olyan másfél kiló lehet. talán ennek a legnagyobb a hőleadó felülete és van hozzá egy 90x90x20as hátsó hűtő is. ami miatt pár házba eléggé mókás beoperálni (ez utóbbi viszont hajlékony, szóval vész esetén be lehet hajtani a ramok fölé is...). brutálisan vastag hőcsövek, vékony lamellák, hatalmas felület (kb a tornyai egyenként verik méretben az intel gyári megoldását méretben), 165mmes magasság... jelenleg akcióban 12-13 körül mozog (ez nagyon jó ár, én használtan 16.5ért vettem egy papst 4412vel, és remek boltot csináltam). probléma, hogy a TRUEhoz hasonlóan nagyon nagy, a szerelhetősége pedig... hát nem egyszerű.
egy gyengébb vízhűtést (pl zalman reserator2/4) mindegyikük képes minimum befogni, erősebb ventivel/ventikkel használva pedig gyönyörűen verni, azt hiszem ez a tudásukról mindent elárul.
elvileg mintha a hyper 212 teljesítményén is lehetne mondjuk javítani egy backplatevel, azt hiszem a lefogatása nem a legerősebb.
Qru: hm, az nemjó
nekem 1.43nál jött el az a pont 3.6on, hogy egyrészt hibázott, másrészt a kupakot melegebbnek látta a magoknál, tehát kvázi megkergült a hőmérője. maxhoz nem volt türelmem, de az 1.38a 3.2 primere már eléggé aggasztó előjel volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DarkByte #20055 üzenetére
TRUE = Therlmaright Ultra 120 Extrem
Ninja = Scythe Ninja
IFIX14 = Therlmalright IFIX 14Ha rendesen húzod Asus kevés lesz Q6600-ra. Cooler Master Hyper 212 minimum, de inkább Xigmatek S1283-at vennék. Vagy TRUE de az elég borsos árban van már... Nekem sima TRU-van, Q6600-om load 1.475 V-al 3,55GHz-en max 73fokos egy ventivel.
Proci985: Sajnos én pont egy FSB wallos Q6600-ot fogtam ki, már a 9x390-hez is bios 1.5V kell a stabilitáshoz, 9x395 load 1.475 V-al nem prime stabil (40 perc után reboot
). Tovább nem is erőltettem a feszelést.
-
DarkByte
addikt
válasz
proci985 #20054 üzenetére
Értem. Elkezdtem gondolkodni a komolyabb hűtőn. Dekódold már nekem légyszíves hogy a "TRUE/cuNinja/IFX14" pontosan milyen hűtőket takar részletesen (márka-típus-modellszám), mert - gondolom szégyen de - nekem ez így nem sokat mond
Xigmatek hűtőket ezeket találtam: [link] Gondolom az Achilles lesz az amiről szó van. A másik: ebben a tesztben a Hyper 212 és az ASUS V60 egész szépen teljesít emelt órajelekkel az Extreme -n, nekem még árban is jók lennének. Ezekről mi a vélemény ha nem a maximális tuning a szempont? Látom hogy itt a fórumon egyesek az ASUS -al 3.4 Ghz -ig is fel tudtak menni, a Hyper 212 pedig erősebbnek tűnik mint a V60 (illetve korábban javasolták is itt már nekem).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DarkByte #20040 üzenetére
okés
az a helyzet, hogy a q6600 a 6x00 8x00 szériához képest egy teljesen más állatfajta tuning szempontjából. FSB wallba tuning légen még nem sűrűn futott senki a topikban (pár tényleg golden samplet leszámítva brutális hűtéssel (TRUE + 2darab 160m3/h venti pl) nem is nagyon lehet), hőmérségletbe annál inkább
az a helyzet, hogy életemben először én is márciusban emeltem órajelet és feszt, addig soha semmit nem tuningoltam. aztán az ember belejön szép lassacskán. a felszerelhető rá és az elég rá között néha hatalmas különbségek vannak. egyébként a TX2 szerintem halk működésre elég, giga lapokon eléggé le lehet menni feszelés szempontjából, és olyan 1.1es fesz alatt alapórajelen nem hinném, hogy a TX2vel is mérnél 50-55foknál töbet prime alatt -annyit meg szvsz 2.4en el fogsz tudni érni-
. a xigmát azért ajánlom, hogy inkább spórolj rá két héttel többet, de az egy szép és masszív darab. drága, de ár/értékben jelenleg talán a legjobb hűtő a piacon, ha 100Ws TDP fölötti teljesítmény is fontos. víznél meg azért sajnos több a hibalehetőség is (kisördög bennem van, de aztán mindig eszembejut, hogy mennyit kéne rááldozni erőforrásokból... és megfelelő előrelépés max valami csúcsvíz lenne a jelenlegi rendszerhez képest, hogy megérje ezzel foglalkoznom).
szvsz spórolj még picit, ha meg tudod oldani. tudom, hogy milyen szörnyű dolog gyári hűtőel szórakozni, de utánna jobb lesz majd
egyébként se boltos, se TR/xigma hívő nem vagyok, de a quad egy kazán (legalábbis 1.050 felett), és a dualcore alá tökéletes Hyper ide már kevés.
-
Laraxior
titán
nah igen,és mi a helyzet a QX9770, a Q9450, az e8500el? Azokról is ígért tesztet...
Vagy nekem kell megcsinálni?az utolsó kész is van a Wolfdale topikban,és a 3dmark06ban. Az elsőhöz remélem jövő héten hozzájutok, és akkor az is meglesz.Q9450el meg nem foglalkozom, nem maradt cash
-
judek
tag
válasz
Laraxior #20050 üzenetére
okés köszi az infókat
csak azért kérdezgetem mert a q6700-esem nem valami tuningbarát 3.2-ön stabil feljebb hiába emelem a feszt, megy csak nem stabil eddig max 1.5125 biosból cpu:1.467
nem tudom érdemes-e 1.5-ig játszadozni vele. egyébként nem vészes mert 1.47V-nál 72 fok max -
Laraxior
titán
24/7 ne legyen 1.5V felett még ha hűteni is tudod. De azért közben tapogasd erőteljesen az északi hidat...eléggé megviseli egy quad,meg a tekercseket is. Én már csak tudom..jó darabig ment 480x8on
azóta levettem 465x8ra. 3840ről 3720ra. Sok különbség úgysincsen.
nem biosos értékek,hanem CPU-Z. -
szacsee
nagyúr
Tesztnek nem nevezném, mivel csak idle ment a procid, viszont ami egy lapban megy állítólag 4400 MHZ-t, az a másikban legalább stabilna kellene tudnia kb 4Ghz-t.
Innen vettem lehet csemegézni..
Az ominózus hsz.Volt nekem is Quadom, és nem csak 3,6 Prime stabilat tudtam mutatni vele, hanem 3,8Ghz-n 8-as szorzóval toltam, az a proci 4050 körül kiakadt, igaz nem is érdekelt a 4Ghz+.
Nem kellene oltani, altatni a népet, a "nagyok" értsd: akik nem csak 1-2 procit teszteltek le és többször nyultak a biosba, mint Te ajtókilincshez csak röhögnek rajtad.
Peace!
Ha megértetted amit mondani akartam, akkor hallgass nem kell flémet kelteni, ha nem akkor mutatnod kellene valamit a nagyközönség felé. -
judek
tag
Sziasztok!
Q6700-esnek mennyi feszt lehet adni max (állandóan)?
és a hőmérsékletbe meddig lehet elmenni?
-
DarkByte
addikt
válasz
proci985 #20034 üzenetére
Először is köszi a segítséget
Viszont úgy látom nagy hiba volt nem kírni hogy főként alapórajelen érdekel a gyári hűtő teljesítménye/hogy a HyperTX2 jó-e hozzá. Ha a tuning lenne most az elsődleges szempont akkor feltétel nélkül igazat adnék neked (mivel ilyet nem szoktam, nálam szinte mindenki okosabbak ilyen téren '^^). Inkább most az lenne fontos hogy alapórajelen ne főjjön meg és ne legyen hangos. (A CM oldalán a Hyper TX2 -nél szerepel a Q6600 szóval gondolom hogy alapórajelen vagy minimális tuning -al ez is bőven jobb mint a gyári, na és az ára sem utolsó szempont, 5k -nál többet most nem tervezek hűtőre szánni). Vízhűtés meg, huh mikor lesz nekem annyi pénzem
Deszkának egyébként egy EP45-DS3 lesz, de ezt is inkább azért veszem hogyha később másik procit akarok bele (ami már jó eséllyel 45nm -es lesz) akkor se legyen gondom.
Szóval én nagyra értékelem hogy jót akarsz, de esetemben próbáljatok az egyszerűbb halandók szintjére ereszkedni kicsit, köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DarkByte #20023 üzenetére
milyen szobahőmérséglet mellett, az se mind1... 20-24fokos ambient temp mellett ez igaz, egy meleg nyári napon simán megvan alapórajelen a 80 fok, és a q6600 ott kezdi magát lassítani.
én három hónapig toltam gyári hűtéssel (ebből másfél hónapot egy codegány házban húztam le
), azzal a tuning egész egyszerűen felejtős. illetve abban az esetben nem, ha mondjuk jóval alapfesz alatt sikerül egy picit húzni, talán a 2.7-3.0 ilyen szempontból még megoldható, olyan 1.1-1.2 körül. ha egy _nagyon_ kultúrált darabot fogtál ki (pl Bagira01é
).
a gyári hűtő az az abszolút minimum, ami emberi szobahőmérséglet mellett egy azért valamennyire szellőző házban még elégséges (tehát tökéletes tervezés az intel mérnökei részéről).
a hyper TX2 meg szép és jó, de quad fölé minimum a xigmatec csúcsmodell, de inkább a TRUE/cuNinja/IFX14 dupla ventivel vagy egy highflow 3radis víz kell. meg egy stabil lap, jóféle fesszabályzással. cserébe FSB wallba nagyon senki nem fog belefutni, és rammal sem kell egekbe clockolást játszani
szal amit megúszol a ramon, az mehet a ventibe...
-
Bagira01
veterán
Itt egy jó kis q6600-as 3dmark06 Még a 444x9 is megy 1,44v-on viszont 445-öm még 1,5v felett se akar menni
-
DarkByte
addikt
Nagyon fura amit írsz, mert elkezdtem kutakodni egyéb fórumokban a neten és több helyen is 48-50°C -ot írnak idle hőmérsékletnek és 70 °C körüli hőmérsékletet maximumnak G0 stepping esetén gyári cooler -el. Egyébként megtaláltam az Intel specifikációs oldalát: [link] E-szerint 71 °C a thermal specification, gondolom ezután kezd el throttling -ot használni. (Jéé a mostani D0 stepping -es Prescott -om is kb. ennyire melegszik [link])
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #20021 üzenetére
jah, legutóbbi reinstallnál elnéztem az x86ot x64nek... de már lassan érik az újrarakás.
-
G4ga
őstag
válasz
DarkByte #20018 üzenetére
ehhhhhhh... nekem gyári hütövel else induilt a gép ...
az az elindult volna, ha nem állitom be, hogy 80 foknál ne induljon ujra!
biosba kb 30-45 mp után elkezedet prüntyizni, majd kb 1 perc után ujraindult!
Megprobáltam elinditani a winfost is, a harmadik csikszaladás után már prüntyi volt, utána kb rögtön le is állt!én idáig jutottam a gyári hütövel, mondjuk ez a 6750-é volt, nem tudom a quadhoz miet adnak, de szereintem nem életbiztositás gyárival használni
a max tartós 80 fok! ezt max tesztek során fogod elérni, mindennapi használátnál nem jellemezö ijj magas hőm, hacsak nem a szaunában használod
Szvsz H TX2 alaphangon eltudod használni, nekem AC F7 pro-val 40 fog körül volt alapon, igazából akkor inkább Hyper TX212 javasolnak a többiek, azzal már tunningot is tudsz prezentálni... nem is annyival drágább
rem tudtam seggiteni
-
Laraxior
titán
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Q6600 -at tervezek venni (G0) és kíváncsi lennék hogy a gyári hűtővel milyen hőmérsékletekre számítsak majd. Mi a tipikus, mi az amit a proci maximum elvisel. Tuning -ra egyenlőre nem készülök. Egy Hyper TX2 mennyire képes jobban hűteni ezt a procit mint a gyári hűtő?
Előre is kösz a válaszokat!
-
proci985
MODERÁTOR
tyű... és mennyit is megy Nálad légen?
még a végén kiderül a sorszáma is a quadomnak, ha már véletlenül sikerült polírozni a gyártási számát a hűtővel
Beowulf_78: hát, az már vízfüggő. a reseratorokra olyan 5-8 fokot rá tudsz verni load alatt, egy jól kiépített masszív pumpás háromradis kb ugyanennyit ver rád.
mod: prime blend 32bit alatt és 2giga mem vagy afölött semmire nem jó. 1.67 giga memóriánál ugyanis nem tud több memóriát megcímezni. nekem két blend kellett, hogy elfogyjon a mem... az meg úgy nem az igazi.
-
Bahama
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem tudom mi lenne a jobb:
-Q6600 P35
-Q9450 P45Szeretném 3,5Ghz stabilan járatni (vagy amennyit bírnak).
Rendereléshez kellene.És még tudnátok ajánlani lap+cpu coolert hozzá? (Kinek mi vált be)
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
NFree
addikt
Üdvözlök mindenkit a topikban, most jöttem haza(toom senkit nem érdekel)
Kérdezném mik a fejlemények történt-e vmi érdekes amiért érdemes visszaolvasni
Laraxior Bagira gratt az elért erdeményekhez szépek
Amit sikerült kint lecsekkolnom
További kellemes nap mindenkinek -
Brumi˘
addikt
Amikor megjelent az IntelBurnTest kipróbáltuk többen is és tapasztalataink szerint semmivel nem jobb mint a prime. Nálam pl fél órát ment olyan procival amit a prime még 1 loopba kidobott.
-
bim
veterán
válasz
hogy tudsz 8-10 perces linkel bizonyitani ezzel a proginál?
mert én nem látok rajta semmilyen számlálot.
elinditottam 1/1 üzemben és rögtön 79fokosak lettek a magok.hagytam egy fél percig és kinyomtam X-el.de ennyi erővel mondhattam vlna hogy 1 órája megy.... -
Gorneck
legenda
válasz
Beowulf_78 #20005 üzenetére
Nincs azzal a progival semmi baj...Intel által kiadott hivatalos cucc...csak kapott egy keretet...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Shkiz0 #20004 üzenetére
Nekem meg TRUE Black van 2db 126m3/h Noiseblocker ventivel...ez se túl gyenge, bár nem víz.
Nekem Prime alatt 78-80 fokosak a magok 1,45v magasságában, ami több mint jó léghűtéshez képest.Ráadásul 1200rpm-en mennek ilyenkor a házventik. Ha feltekerem lemegy 73-74 fokra. Na most ennél a proginál hiába tekertem fel. Nem számított. Egy lúzer progi ez, nem tuningra való. Lehet az Intel ezekkel teszteli az alapfeszen alap mhz-en futó procikat.Oda elképzelhető hogy jó...de nem nekünk.
Ilyen nincs hogy smallFFT 2,5h stabilitás, Blend 2h stabilitás után kivágjon bármi is 2 perc után kék halállal.
Valami nem jó ezzel a progival.
Kíváncsi leszek kinek fut le innen a topikból a 10 perc...
-
válasz
Kipróbáltam, bár nekem vizem van de messze nem tapasztaltam azt hogy 20-25C fokkal melegebb legyen mint prime alatt.
Azt nem vitatom hogy 2-3 fokkal melegebb lett mint prime alatt, és ugye vizem is van szal még nagyvonalúan ráhagyok akkor sincs több 10C foknál levegős rendszernél sem.A kék halálos dolog viszont nálam is előjött, pedig 60 fokosak s voltak a magok.
Szóval ott inkább más hiba lesz, nem a hőokok miatt van BSOD. -
Beowulf_78
addikt
válasz
DemonDani #20001 üzenetére
Ezt a progit jó lenne ha nem reklámoznád....
Persze reklámozhatod, de majd inkább akkor ha kipróbáltad 4 magos procival tuningolva, és ezt a 8-10 percet linkkel bizonyítod.
20-25 fokot tesz rá a Prime95-re terhelés alatt, ami veszélyes és bajba is sodorhatod a Q6600 tulajokat a tudatlanságoddal!!!!Tehát akinek eddig 80 fok volt terhelés alatt ezzel 100-105 fok lenne!
Persze 90 foknál azért nálam egy laza kék halál is bejátszott, ráadásul feltekertem a házventiket is 4000rpm-re.Hozzáteszem...2,5h futott előtte a Prime hiba nélkül 465x8-on hiba nélkül. Tehát nem az a gond hogy nem stabil a rendszerem.
De ha ekkora zseni vagy...áruld már el ez miért jobb mint a Prime95? Tehát mit nyerek stabilitásban a Prime-hoz képest? Mert már 1h prime95 stabil gép esetében nincs az a valós alkalmazás ami megakasztaná a 4 hengerest. Talán a WCG...de szvsz. az se nagyon, mert már próbáltam.
Szóval ez a program amit linkeltél egy faszság, feleslegesen izzítja az egekbe a Q6600-ot!Úgy látom 2 magos E4300 van... akkor biztos van tapasztalatod mennyire jó ez a progi egy Q6600-nak.
Bravó!
-
DemonDani
addikt
Intel proci tesztelő! Sokkal jobb mint a Prime95 és az Orthos! 8 perc ezzel olyan mint 40óra Prime95!
Klikk here!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest