Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #16693 üzenetére
ennél extrább léghűtést már nagyon nem tudok belerakni
pontosabban de, de egyenlőre a 4 12es ház ki/be hűtő ventijének midflow (96CFM, 140m3/h) papstra való cseréjére egyenlőre nincs pénz (ill lehet, hogy a belépőre kéne használnom az ipari papstot). jó, nekem nagytornyom van, ami szellőzés szempontjából mindig picit neccesebb dolog, de elég rendesen meg van pakolva ventivel. klímát inkább hanyagolnám, én fizetem az áramszámlát, és így is húzós...
egyébként tudom, hogy a nyár extra húzós (a régi codegen házamban konkrétan megsült két cdolvasó a melegben, és a vinyók instabilak voltak, ha az oldalát nem vettem le... és nem raktam mellé egy asztali ventit
egyetlen probléma az volt, hogy anyámék nehezen értették meg, hogy ha visszarakom az oldalát akkor megsül a rendszer
).
viszont idén hirtelen jött a nyár eléggé, és nehogy valakiben ez ne tudatosuljon.
bónuszként meg kezdem irigyelni anyám és hugom: svédeknél stabil 25 fok, ami olyan 15 éve ilyenkor még itthon is a normális volt a napi eső miatt. avagy kellemes idő lengén öltözve is, de nem rohad rád a ruhád és nem kell különösen vigyázni a számítógépre, mert eszméletlenül elszállnak a hőfokok.
Macka: igen, az asztali venti hűtésben verhetetlen
pont, mint a régi codegenemnél
cicergés megszűnt?
-
Macka
veterán
Javítottam a hűtés hatásfokán....
[link]bim, WIZARD THX..
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Miert te minden nap primeolod a procid stabil-e?
bim: avval csak
-
keIdor
titán
válasz
Vagy klíma.
Ami manapság nem nagy pénz szerintem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
proci985 #16685 üzenetére
Tök egyszerű...nyáron kicsit visszább kell venni a tuningot, és a lehető legkevesebbet prime-olni, tesztelni. Vagy extra hűtést beszerezni, de a nagy melegben kissebb a hatásfok, mivel eleve meleg levegőt szív be a házba. Vagy megoldás lehet még az éjszakai tesztelés. 20 fokban már annyira nem gáz tesztelgetni.
-
Macka
veterán
BLEND teszt alatt (Prime95) tipikus ciripelős hangot hallok az alaplap mosfetjei környékéről. Mitől van? Nómális?
-
proci985
MODERÁTOR
emberek, nyár van, szal a 80fokot nem tesztelgetni.
én éjjel játék előtt elfelejtettem fetekerni a ventit... egyszercsak lehalt, sekép, sehang, sepost. végülis a lap észrevette, hogy xedik újraindítás után se volt képes postolni, szal visszaállt defaultra, én meg megnyugodtam.
a jó procihűtő meg egy dolog, de ha az ambient temperature 35höz közelít, ott már terhelés alatt egy 60fok se számít rossznak húzva. ha meg léggel hűtesz, a gépház átszellőztetésére is ügyelni. lesz itt még melegebb is...
-
VinoRosso
veterán
válasz
keIdor #16653 üzenetére
Nem biztos, hogy a hőfok szabályozás miatt reastartol. Lehet hogy szimplán instabil, mert 70°C felett már eléggé benne van a képben a termikus zaj is, meg laptól is lehet a restart, ha a proci túl sok kakaót pörköl el, azt már egy két lap se bírja. Mondjuk ezt meg lehet próbálni úgy, ha tényleg csak 75°C felett restartolgat, hogy vissza kell venni az órajelet amennyire csak lehet, a feszt meg felemelni, és alacsonyabb órajelen úgy járatni, hogy elérje azokat a hőfokokat, ahol magasabb órajelen restrat van. Ha igy elmegy 80°Cig, akkor nem a hőszabályozás miatt restratol. Ilyen 90°C-vel meg jobb nem próbálkozni, még ha 1,3V-tal is annyi, hiába a 95-105 tjunction
-
DEJVID
őstag
3,6-on egyszer csak kékhalál netezés közbe. 3,4en se volt 100%-os. lesz 8*400 2,40 es visszaosztással.
-
WiZARD
addikt
válasz
keIdor #16679 üzenetére
4.3-on 1M superpi még lement 2x, aztán mentés is megvolt elvileg. aztán elszállt. az elmentett kép meg a raid0 cache-sel együtt elszállt, mielőtt vinyóra ki lett volna írva
sajnos 4.2 a max ami superpi/valid-nál többre is jó, mert 470 körül van a maxfsb amin használható
FPO L738B065 - VID 1.2250v
-
Bagira01
veterán
-
bim
veterán
nem fértem az időbe bele...
szóval mostanában egyre több alacsony VID-es quad szaladgál itt a PH.-n amik egész alacsony feszen viszik a 3,6-ot.
kár hogy kifutóban van ez a proci..bagira: enermax 485-öt váltottam erre és ég és föld a kettő között különbség.ennél 1,5V -os prájm alatt nem emelkedett meg a venti fordulata a tápban az enermax meg maximum stabilan 1,4V-ot tudott kipréselni a proci számára..amugy meg az a 4,27 feletti órajel igencsak fini eredmény egy giga lapban.
-
^Boss
őstag
sztem procifuggo foleg, hogy melyik mikor hibazik mar (restart), az enyem 80 folott sosincs, mert ujraindul
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #16659 üzenetére
Szerintem hogy meddig bírja a meleget ez lapfüggő is lehet. Szerintem a PWM nagyban beleszólhat.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #16655 üzenetére
Hát jónak jó, de én semmi pénzért nem járatnék egy procit tartósan 70 fok felett 24/7-re úgyhogy szerintem tökmind1.
Prime alatt is max 80 fokot engedek meg, felette nem egészséges, én mindig is vigyáztam a hardvereimre... talán túlságosan is...
-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78 #16650 üzenetére
Moduláris az már 26k lenne(hx620) Tx650 lesz ez már biztos
Neked azért jobb lapod van mint nekem, lehet az is sokat számít
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #16650 üzenetére
Éb is bánom, hogy az Epsylon helyett nem HX 620-at vettem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bagira01 #16634 üzenetére
Én Enermax 460W cseréltem le egy Chieftec 850W modulárisra. Az Enermax kábel dzsungeles volt. Amióta a moduláris Chieftec van, ez megszünt, jobban szellőzik a toronyházam, és lényegesen könnyebb a szerelhetőség is. Én áldom az eszemet hogy ezt választottam.
Ezért az árért 600W Enermax-ot kaptam volna (33k) ill. ez drágább volt 2k-val (35k) mint a 600W Enermax.
Tápot nem 1-2 évre veszel...nekem a 460-as Enermax 5 évig teljesített hibátlanul, ezután pedig eladtam itt a PH-n, és a tulaj nem győzött utána hálálkodni hogy milyen jó kis tápot kapott.Akkor amikor a 460W Enermax-ot vettem az is túlzás volt egy kicsit, mint ahogy a 850W Chieftec is kicsit az jelenleg.De ez is megbízhatóan működik, remélem sok évig meg lesz. Ha minimum 5 évre veszel tápot, és nincs vele szopás, akkor elosztva 7k/év-re jön ki, ami sztem baráti, bár lehet tovább is elég lesz a 850W mint 5 év...
Hozzávetőleges adatként az én procim (VID: 1,2375v) a 3,2ghz-et 1,176v-vel tudja Prime stabilan.Ennyit tudnia kellene a tiednek is.
-
^Boss
őstag
egyebkent mit megy most a procid prime stabilan?
-
^Boss
őstag
650TX nagyon jo tap, akinek nem leneg a modularitas.. atpasztaztam mindent (proci, vga[megkovult paszta volt alatta]), de semmi javulas. nem ertem ezt mar. idle 58 fok 1,32V-on 3,6-on a proci, es 50%-os ventivel idle 60fok a gpu. mindenbol extra melegedos peldanyt fogtam ki?
-
DEJVID
őstag
[link] gpu tovább nem bírja, shader és vram húzásnál is hibás pixelek lesznek (külön-külön húzásnál is) procival tovább nem merek menni így is igen meleg. szóval itt a vége fuss el véle
-
WiZARD
addikt
no végre eladtam a pár napja vásárolt quadot. hazajövök, berakom a procim a helyére, rá vizet. kábeleket visszadugom. bekapcs. nemmegy. anyázás. kikapcs szétszed összerak nemmegy. anyázás....
a proci 12V tápját elfelejtettem bedugni.
-
-
keIdor
titán
válasz
Bagira01 #16621 üzenetére
Nekem Corsair HX620W van és eddig bírt mindent. Ezeknél jobb nincs ebben a kategóriában, de amiket Boss írt azok is jók. A HX az moduláris, nekem ez nagyon fontos egy tápnál a TX meg sima kábeles...
SzlobiG: Az is jó táp, de nem egy kategória az FSP 400W GreenPower-rel.
Nekem a régi FSP 500W BlueStorm II bírta kb. 1,5V-ig a Quadot. Felette fogyott el a 12V ága.
-
Bagira01
veterán
Egyenlőre ennyi megy, valid sajnos nem tölthető fel
9x480-on táp kampec
-
-
bim
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest