Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottoka
őstag
válasz
Beowulf_78 #16297 üzenetére
Egy csomó helyen olvastam hogy a vista érzékenyebb a ramra. Lehet azért.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Beowulf_78 #16296 üzenetére
1100mhz-en mennek a ramok hiba nélkül (465fsb) win-es memtest alatt...de miért megy 33mhz-el jobban XP alatt?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #16259 üzenetére
Ezt remélem csak hsz gyüjtésnek szántad.
Igen jól le volt tesztelve XP-n, több linket is beszúrtam ide a Prime stabilitásról.
Win memtest,Prime95 Small FFT, és persze Blend is 1,5-2 óráig. Atom meta stabil volt 472x8-on, 1133mhz ramokkal. Vista alatt 470-et se megy (blend 5p belül kék halál), dobálja a win-es memtest a memo hibákat.
DOS-os mem tesztet is futtattam 4-5 órán keresztül 1133mhz-en de nem jelzett hibát.Tehát nem az történt hogy a 2 OP rendszer váltás között valami történt a ramokkal. Valamiért nem megy annyit Vista alatt...sztem a szuper qurva jó SP1 miatt, mert nem emlékszem hasonlóra amíg nem volt SP1.
De majd le fogom csekkolni.Felteszem az Xp SP3-at megnézem azzal is.Ha azzal is ez lesz akkor Sp2-vel és Vista-val SP nélkül. Ki fog derülni hol a hiba.
-
O$zkł
aktív tag
szerintetek miért lehet az, hogy 9*400-on el se indul a kép és 8*450-en meg simán
-
Zájec
veterán
válasz
Apraja #16289 üzenetére
"Az 50 fok viszont égetné a kezemet amit most is ír a core temp."
az 50 fok , csak langyos... az még nem égeti a kezedet.. szóval normális...
az érzékelö valószinü rendesen müködik..akkor hütö le, újrapasztáz (ezüstpasztával) mindkét oldalt , hátha megváltozik
a hütö felfekvése is, és lehet hogy jobb lesz... -
Apraja
csendes tag
Igen rendesen meghúztam és normális adagot kentem a pasztából (nem madárkaki és nem tengernyi).
Amúgy érdekes mert most könyékig bemásztam a gépbe müködés közben és jól megtapiztam a hűtőt, sőt sikerült elérnem a hőcsöveket is közvetlenül a proci felett, és kb kézmeleg vagy inkább hidegebbnek tünik.
Az 50 fok viszont égetné a kezemet amit most is ír a core temp.
Létezik hogy az érzékelő hazudik?
Az alaplap:Gigabyte GA-965P-S3 -
Zájec
veterán
válasz
Apraja #16286 üzenetére
egyébként meghúztad rendesen a csavarokat, vagy csakúgy betekerted nagyjából..
ha nincs jól leszoritva, elöfordul az ilyen... és persze stabilnak látszik ettöl függetlenül.
szóval az kevés hogy csak betekered a csavart...a pasztázás amugy milyen? rendesen elkented mind a két felét (cpu és hütö) is
vagy csak a proci közepére tettél egy madárkaki adagot..? mert az lehet hogy kevés.. -
Ottoka
őstag
Az lehet gond hogy az egyik gtx gigabyte, a másik meg xfx?
-
-
Apraja
csendes tag
Köszönöm nektek a válaszokat, még próbálkozok. Ha nem sikerül, hűtő csere, mielött jön a kánikula.....
-
Apraja
csendes tag
válasz
slett27 #16276 üzenetére
Ezeket a hőfokokat gondoltam én is helyesnek amiket írsz, főleg hogy nincs húzva a proci. Igen valami valóban nem stimmel. Próbáltam a hűtőt újra rátenni, de nincs változás. Ebből gondolom, hogy esetleg a hűtőnek van valami baja. Nem tudom a hőcsövekben milyen jellegü anyag van, az nem szökhet vagy szivároghat el?
-
-
Apraja
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, vettem egy ilyen procit, és szerintem magas a hőmérséklete. Terhelés nélkül a magok 49-50 fok, terhelve pedig 70 fölé mennek, egyszer a 85 fokot is elérte. A ház jól szellőzik, a cpu hűtő pedig egy ZALMAN CNPS9500 LED. Nincs viszonyítási alapom, mert eddig Amd procikat használtam, csak annyit tudok hogy ez a proci melegedő fajta, de nekem ez soknak tűnik.
Esetleg újra pasztázzam? Vagy felmerült bennem, hogy a hűtő hibás és cserélni kéne.
Asus silent knight 2 hűtőt nézztem, mert dicsérik és passzolna a házhoz is.
Még valami a proci nincs húzva.
Jól gondolom hogy így sok ez a hőfok, és a pasztázás ennyit nem segítene?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Ottoka
őstag
válasz
DeadMeat #16267 üzenetére
A gyári érték 7-7-7-20. Nos ezt a p03-as biosban be tudtam állítani. A mostani p04-ben ezzekel a gyári beállításokkal nem indul. Most 9-9-9-21-en megy, de gondolom a lassabb érték nem okoz ilyen gondot. Vagy okozhat?
A p03-as biossal is ezt csinálta. Csak ott a jó értéken mentek a ramok.
1,8 helyett 1,85-ön mennek.
-
Ottoka
őstag
Csóri memtest egész éccaka ment, ha jól tévedek péntek éccaka, szépen irtam memtest cd-t, bebootoltam róla és szaladt is.
Nem biztos hogy game, pl. múltkor prime ment, aztán mikor kiléptem belőle, és utánna be akartam zárni a coretemp-et akkor szállt el
A valamelyik nap arra mentem haza hogy kimerevedett. És csak be volt kapcsolva, semmi nem ment.
-
Ottoka
őstag
-
Ottoka
őstag
16256#-re senkinek sincs ötlete? Terhelés alatt jó a gép (prime, játék fut órákig vagy 3dmark), de egy egyszerű internet explorer vagy teszem azt powerdvd bezárásba beleáll az egész úgy ahogy van
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #16258 üzenetére
lehet csak nem ütközött ki a hiba xp alatt mert nem volt kitesztelve rendesen
-
Beowulf_78
addikt
Feltettem a Vista X64-et + a hivatalos SP1-et.
Hihetetlen, hogy most már az lesz hogy kell egy XP alatti stabilitást mérni és Vista alatti stabilitást is mérni? Egész egyszerűen a Prime95 64bit blend teszt dobálja a kék halálokat, olyan beállításokkal amik XP alatt atom meta stabilak voltak.Már nagyon kezdem unni.
-
-
Ottoka
őstag
Nálam meg még mindig nem jó valami.
Kb 1,5 hónapja cseréltem nforce 790 lapra, meg dd3 rammal. Azóta megy a kinlódás, már mindent ki-be kapcsolgattam a biosban, és néha mégis kifagy. Egyszerűen megáll a dreamscene, és vége, se egér se semmi.
A legjobb hogy 3 órás prime stabil a proci, a memtest meg egy éjszaka ment, hiba nincs.
Pl ma is: tegnap reggel óta ment, hazajöttem tettem vettem, játszottam 2,5 órát. Kilépek játékból, internet explorer, ph oldal, irok egy hszt, bezárom explorer-t kifagy.
Máskor meg arra jövök haza hogy elszállt.
Volr hogy ott hagytam az overlordot éjszaka, a mező közepén állt, azt jó. Reggel kilépek overlordból, mondom everest negnézem mi hány fokos, aztán el is szállt egyből.
Nem értem. -
Laraxior
titán
csak nekem sürgősbe kellene...ki érhető el ilyenkor tudni lehet azt?
egy IPre lenne szükségem,ill.csak arra hogy egyzik-e az általam megadottal...
-
Laraxior
titán
modit lehet priviben zaklatni? nem jár érte fejvesztés?
-
joshua7
veterán
válasz
szacsee #16238 üzenetére
WIZARD-nak is:
ez az 1.45 honnan jött? Ki lett mérve, h minden ilyen táp ezt csinálja minden quad-dal, mert különben nem értem.
3600 nem igazán elég. Idővel, jobb hűtéssel 4ghz környéke lenne a cél. De ha azt mondjátok, h oda a táp kevés lesz, akkor hanyagolom még a quad-témát egyelőre és irány valami Wolfdale.
8800GT-m van egyébként. -
O$zkł
aktív tag
sziasztok
ma kipróbáltam, hogy mekkora az az fsb-és órajel amvel még elindul a gép és a bios.
elég furcsa eredményre jutottam
1, 9*400-on el se indult se kép se hang szerintetek ez miért lehet?
2, 8-as szorzóval pedig vitte amígy a noname 800-as ram megengedte neki elég furcsa volt mert még 520-as fsb-vel is elindult ami már 4ghz felett van, csak inkább nem próbálkoztam a win betöltésével mert a ram úgyse nagyon bírta volna+ a gyári hűtő se.amikor 520-as fsb-n elindult akkor biosban 1.45v-t állítottam be + még droppolt valamennyit kb 1.42-re
de itt nagyon nem volt stabil gondolataim szerint. -
válasz
Beowulf_78 #16240 üzenetére
Amúgy a tükrösítésnek nem látom értelmét, mivel pl ha mx-2-őt vagy AS5-öt teszel rá bemattul
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #16231 üzenetére
gyakorlatilag pár hsz.-on keresztül azt ecsetelem hogy nem lett jó és még 1x ki kell vennem csak untam már...
nyilván a nikkel réteget szedtem le egy 1500-as papirral és utána tükrösitettem a 2500-al. -
-
joshua7
veterán
Quad-nál mennyire limitál(hat)ja a tuningot a következő két dolog: 500-as FSP Bluestorm + gyári hűtő?
-
szacsee
nagyúr
válasz
A "szürke" nikkelréteg jön le polír közben, a réz ha lejön, akkor már gáz van.
Gyakorlatilag a nikkel jön le a rezet meg felpolírozod, azért tükröződik...de gondolom Te is erre gondoltál, csak félreírtad. -
Laraxior
titán
válasz
annak le kell jönni? mert akkor a QX sincsen rendesen megpolírozva,vagy hogyis mondják ezt
-
Laraxior
titán
kinek kell alanynak az extra tuningos 775ös cerkám? egye fene felajánlom a polír oltárán
-
bim
veterán
jahh.
látod én ilyen ügyi vagyok.
de mostmár azért szeretnék egy sikot csinálni....Macka: nincs akkora viz ott.
amugy én ovatoságbol ráraktam a műanyag fedelét a procira és ugy csináltam. igy is ment rá 1-2 csepp viz amit egy sima papirtörlővel letöröltem.ez lehet hülyén fog hangozni de olyan apro a lyuk a procin hogy a viz nagyobb pöttybe áll össze igy simán letörölhető róla. -
bim
veterán
lepoliroztam és tök örültem meg minden.2 órám ment rá és szépen 2 oldalon a szélei bukkantak elő majd a közepe.sajnos kép nincs.
összeforditottam az apogee blokkal és a fény felé forditottam és a széleinél átsejlett a fény. mivel már rohadtul untam a polirozást ugy döntöttem hogy jó lesz az már és visszaszereltem.nyertem több mint 10 fokot terhelten ugy hogy közben tudom hogy nem jó munkát végeztem.amugy ugy néz ki boltolok egy rossz LGA lapot és kivágom a foglalatot belőle.belenyomom a procit és a nyákot jobban meg tudom fogni talán.és csak a közepét fogom nyomni, de azt erőböl..
igy a proci sem sérülhet és talán nem lesz domboru.
amugy megkerestem subarut polir ügyben és adott pár hasznos tanácsot.
én ugy gondolom minimum annyi benne lehet még hogy terhelés hatására ne azonnal 20 fokot ugorjon a hő hanem mondjuk 12-t. -
Macka
veterán
Mivel mindenki tudja, hogy a VID és FPO e fórumban tiltott kifejezések, de én ellenszegülök:
Erre tudnám cserélni az enyémet egy az egyben:
FPO:L734B436
VID:1.23 voltMég én sem néztem utána sehol, de azért érdekelnek a tapasztalataitok.
-
bim
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest